Kies data

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Tuk-Tuk Boekarest privétour noordkant

1. Tuk-Tuk Boekarest privétour noordkant

De tour begint voor het Novotel Hotel of, als je ervoor kiest om op te halen, voor je hotel. Nadat je je gids en chauffeur hebt leren kennen, begint je ervaring met een langzame rit naar het Romeinse plein aan de drukste boulevard van Boekarest. De rit met de tuk-tuk gaat naar Victory Square, een grote opening in het midden van de stad. Rondom het plein kun je het regeringsgebouw, het natuurhistorisch museum en het Roemeens boerenmuseum observeren. Vanaf hier komt u in een exclusief gebied van Boekarest vol met prachtige villa's. In dit gebied bevindt zich ook het huis van Ceausescu, de voormalige communistische dictator van Roemenië. Tuk Tuk brengt je bij de ingang om foto's te maken. Topattractie van de tour is Arch of Triumph. Tuk Tuk stopt zo dichtbij als geen enkele andere auto kan stoppen. De tour gaat verder over de hoofdboulevard richting House of Free Press. Onderweg zie je een openluchtmuseum genaamd Village Museum. Met de tuk-tuk met open dak krijg je een compleet 360-uitzicht over de stad en fotostops op onmogelijke plaatsen voor andere voertuigen. Tour eindigt waar het begon of je kunt overal in de binnenstad worden afgezet. Aan het begin van de tour krijg je gratis mineraalwater en Roemeense snacks. Aan boord van tuk tuk heb je powerbanks, deken, selfiestick & gratis wifi. Boek nu en geniet van een unieke manier om Boekarest te zien! Tuk Tuk manier!

Avondtour Boekarest en traditioneel diner

2. Avondtour Boekarest en traditioneel diner

Geniet van een magische avond in de charmante hoofdstad van Roemenië, met een rondleiding door de stad, gevolgd door een traditionele 3-gangen Roemeense maaltijd. Je wordt door je gids opgehaald bij je accommodatie in Boekarest en krijgt een plattegrond van de stad. Zie vervolgens de bezienswaardigheden van Boekarest verlicht voor de nacht. Rijd langs het formidabele parlementspaleis, de triomfboog van Boekarest en zie het Plein van de Revolutie. Je gids vertelt over de geschiedenis van deze belangrijke locaties terwijl je uitkijkt op de prachtige stadsgezichten. Na je 1,5 uur durende stadstour stop je bij een traditioneel restaurant in Boekarest. Het restaurant serveert een driegangenmaaltijd inclusief water en biedt in het weekend meestal folkloristische programma's. U ontvangt een tegoedbon van RON 70 per persoon voor gebruik in het restaurant (à la carte). Kies een maaltijd van deze waarde of kies ervoor om het verschil te betalen als iets duurder in het oog springt. Geniet na het diner van een rit terug naar uw hotel als u voor 22:00 uur klaar bent. Indien u langer in het restaurant wilt blijven dient u zelf voor de terugweg te zorgen.

Boekarest: sightseeingtour met gids

3. Boekarest: sightseeingtour met gids

Ontdek de juweeltjes van Boekarest tijdens een rondleiding van een halve dag. Begin de tour met een handige ophaalservice vanaf centrale locaties in het centrum van de stad. Verken het historische stadscentrum met een deskundige gids en ontdek het rijke culturele erfgoed. Bezoek het openluchtmuseum Dorpsmuseum en kom meer te weten over het traditionele dorpsleven in Roemenië. Bewonder het monumentale Parlementspaleis, 's werelds grootste administratieve gebouw, en wandel over Piața Constituției oftewel het Grondwetplein. Luister naar de verhalen en legendes over de stad terwijl je op het Plein van de Revolutie ziet waar het communisme tot een einde kwam. Je hebt ook de mogelijkheid om over de Calea Victoriei te lopen, een van de oudste en beroemdste straten van Boekarest. Deze straat staat bekend om zijn prachtige architectuur en historische betekenis. Je komt langs een aantal van de meest iconische gebouwen van de stad, zoals het Nationaal Museum van de Roemeense Geschiedenis, het Koninklijk Paleis en het Nationaal Kunstmuseum. Ook passer je het Roemeens Atheneum aan de Calea Victoriei. Terwijl je de stad verkent, vertelt de gids je interessante feiten en verhalen over de bezienswaardigheden die je te zien krijgt. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Boekarest, van de oorsprong van de stad in de middeleeuwen tot het heden. Proef de schoonheid en geschiedenis van de stad terwijl je luistert naar de verhalen van een deskundige gids. De tour is de perfecte manier om Boekarest te leren kennen en de beroemdste bezienswaardigheden van de stad te zien. De tour is ontworpen om een uitgebreide ervaring te bieden van het rijke culturele erfgoed, de architectuur en de bezienswaardigheden van de stad, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt.

Voltooi 3 uur durende Boekarest-tour met kleine groepen per auto

4. Voltooi 3 uur durende Boekarest-tour met kleine groepen per auto

Deze reis omvat de meest opmerkelijke toeristische attracties en cultureel erfgoed in het centrum van de stad. Samen met je gids leer je over de architectuur en geschiedenis van Boekarest, weerspiegeld in prachtige oude en nieuwe gebouwen zoals het Roemeens Atheneum, het Koninklijk Paleis, het Nationaal Theater en vele andere. De tour begint 's ochtends in uw hotel en omvat de volgende route: Plein van de Vrije Pers (Piata Presei Libere) - De triomfboog (Arcul de Triumf) - Victoriei-plein (Piata Victoriei) - Calea Victoriei - Plein van de Revolutie (Roemeense Atheneum, Revolution's Memorial) – Het Parlementspaleis (Palatul Parlamentului) – Union Square (Piata Unirii) – Universiteitsplein (Piata Universitatii) – Romana Square (Piata Romana) – Charles de Gaulle Square (Piata Charles de Gaulle) – Het Dorpsmuseum (Muzeul Satului). Toegang tot het parlementspaleis en het dorpsmuseum is optioneel, maar het wordt sterk aanbevolen om beide te bezoeken, aangezien het beide iconische symbolen van de hoofdstad zijn.

Boekarest bij nacht: autorit van 1,5 uur

5. Boekarest bij nacht: autorit van 1,5 uur

Neem deel aan de nachttour in Boekarest voor de perfecte manier om een dag in Roemenië af te sluiten. Perfect voor vakantiegangers met strakke schema's of mensen die deze prachtige stad bij maanlicht willen zien. Breng 1,5 uur door met het verkennen van de stad in het donker en bekijk de bezienswaardigheden vanuit een heel nieuw perspectief terwijl je door het stadscentrum rijdt. Wees getuige van monumentale monumenten verlicht door de nachtelijke hemel en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van Boekarest. Luister naar je gids die het kleurrijke verhaal vertelt van het "kleine Parijs" en andere Roemeense verhalen. De tour is inclusief gratis ophalen en wegbrengen op uw locatie in Boekarest, vervoer per auto/minibus, een plattegrond van de stad en een Engelssprekende gids.

Boekarest: de "Last Days of Communism" -tour

6. Boekarest: de "Last Days of Communism" -tour

Roemenië is al meer dan 40 jaar een communistisch land, tussen 1948 en december 1989. Nicolae Ceausescu werd de secretaris-generaal van de Roemeense Communistische Partij in 1965 en de president van de Socialistische Republiek Roemenië in 1974. 15 jaar later werd hij verwijderd uit macht en geëxecuteerd na een gewelddadige revolutie in de winter van 1989. Terwijl Roemenië tegenwoordig een democratie is, bleef de communistische periode zowel interessant als controversieel. Volg de gids op deze reis door Boekarest om de "grote prestaties van het gouden tijdperk" te onthullen en om het verhaal te horen van de mensen die het hebben gebouwd. Je ziet het eerste communistische gebouw in Boekarest, het Revolutieplein met het balkon waar de dictator zijn laatste toespraak hield, het majestueuze "Huis van het Volk" en de voormalige residentie van het presidentiële paar. De tour begint 's ochtends in uw hotel en na een reis van 4 uur ziet u de meest interessante communistische bezienswaardigheden van het centrum van Boekarest met ingang bij het Parliament Palace "House of People" en Primaverii Palace. De route hangt af van de locatie van uw hotel, maar omvat: Plein van de Vrije Pers (Piata Presei Libere), The Arch of Triumph (Arcul de Triumf), Victoriei Square (Piata Victoriei), Calea Victoriei – Revolution Square (Roemeens Atheneum, Revolution's Memorial ), het Parlementspaleis (Palatul Parlamentului), Union Square (Piata Unirii) – Universiteitsplein (Piata Universitatii), Romana-plein (Piata Romana), Victoriei-plein en Charles de Gaulle-plein (Piata Charles de Gaulle).

Panoramische wandeltocht door Boekarest

7. Panoramische wandeltocht door Boekarest

Panoramische wandeltocht in Boekarest is ideaal voor liefhebbers van een prachtig uitzicht op de authentieke stad. Boekarest is de stad die de kleuren door de eeuwen heen heeft overgenomen. U kunt een breed overzicht van Boekarest krijgen tijdens deze prachtige panoramische tour van twee uur, die elke ochtend begint op het Plein van de Revolutie. Boekarest is een stad van contrasten. Het wordt ook wel Balkan-Parijs genoemd. Brede, met bomen omzoomde straten en prachtige gebouwen ontworpen door Franse architecten in Beaux Arts-stijl geven Boekarest zijn charme. Maar ook de Sovjetperiode heeft zijn stempel gedrukt op het aanzien van de stad. Je wandelt door de charmante geplaveide straatjes van de oude stad en bewondert de gezellige pleinen en oude kerken. En waardeer ook de 17e-eeuwse Victory Avenue en de neoklassieke concertzaal, het Roemeense Ateneum. Bekijk vervolgens het Paleis van het Parlement, het op een na grootste gebouw ter wereld, en het Plein van de Revolutie, waar protesten leidden tot de val van het communisme in december 1989.

Boekarest: sightseeingtour van een halve dag

8. Boekarest: sightseeingtour van een halve dag

De tour begint 's ochtends in uw hotel en na een reis van 4 uur zullen de deelnemers de meest interessante bezienswaardigheden van het centrum van Boekarest zien met toegang tot het Parlementspaleis (optioneel) en The Village Museum (optioneel). De tour is inclusief vervoer per moderne minibus met 8 zitplaatsen, gidsdiensten in het Engels, ophaalservice bij het hotel en exclusief de toegangsprijzen voor het parlementspaleis en het dorpsmuseum. De route hangt af van de locatie van uw hotel, maar omvat: Plein van de Vrije Pers (Piata Presei Libere) – De Boog van Triumph (Arcul de Triumf) – Plein van Victoriei (Piata Victoriei) – Calea Victoriei – Plein van de Revolutie (Roemeens Atheneum, Monument van de Revolutie ) – Het Paleis van het Parlement (Palatul Parlamentului) – Union Square (Piata Unirii) – Universiteitsplein (Piata Universitatii) – Romana-plein (Piata Romana) – Victoriei-plein – Charles de Gaulle-plein (Piata Charles de Gaulle) – The Village Museum ( Muzeul Satului).

Stadstour Boekarest en wijnproeverij

9. Stadstour Boekarest en wijnproeverij

Je ontmoet je gids vroeg in de avond in de lobby van je hotel. Als onderdeel van een kleine groep verken je de stad, gevolgd door wijnproeverijen en Roemeense kaasschotels om te proeven. Zoals het gezegde gaat; bespaar water, drink wijn! Tijdens je stadstour in Boekarest wordt je getrakteerd op adembenemende panoramische uitzichten op de meest fascinerende locaties. In de loop van 1,5 uur ontdek je de geschiedenis en verwonder je je over de schoonheid van deze ongelooflijke stad. Geef je ogen de kost met de magnifieke architectuur en monumenten van Victoriei Avenue en het Roemeense regeringsgebouw aan het Victoriei-plein. Sta versteld van het indrukwekkende Parlementspaleis - 's werelds op een na grootste administratieve gebouw na het Pentagon. Ga terug in de tijd met Revolution Square, waar de Roemenen vochten tegen het communisme. Zie Union Square (Piata Unirii), University Square, Romana Square (Piata Romana), Free Press Square (Piata Presei Libere) en The Arch of Triumph (Arcul de Triumf). Je groep heeft 45 tot 60 minuten in een moderne wijnbar; een intieme plek in het hart van Boekarest. Daar maak je kennis met de vriendelijke sommelier die je een zorgvuldig geselecteerd menu van 3 soorten wijn en lokale kazen zal presenteren. Leer de geheimen van de stad kennen, geniet van de unieke smaken van de lokale keuken en geniet van de warme Roemeense gastvrijheid.

Boekarest 4 uur durende vintage zijspantour

10. Boekarest 4 uur durende vintage zijspantour

Verken Boekarest en het graf van Dracula vanuit een zijspan. De tour is ontworpen om je de prachtige architectuur en monumenten van het zogenaamde Klein Parijs te laten zien. Het zijspan kan twee passagiers vervoeren, een in het zijspan en een andere achterop. Je wordt bestuurd op een sightseeingtour door Boekarest met fotostops bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Bezoek het Plein van de Vrije Pers, de Triomfboog, het Overwinningsplein, het Plein van de Revolutie, het Parlementspaleis, het Unirii-plein, het Romana-plein, het Charles de Gaulle-plein en de Kiseleff-boulevard.

14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Arcul de Triumf

Wil je alle activiteiten in Arcul de Triumf ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arcul de Triumf

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 98 beoordelingen

De gids, Mary, leidde me heel zorgvuldig. Hij beantwoordde de vraag goed.