Datums kiezen

Ardales
Zomeractiviteiten

Ardales Zomeractiviteiten: onze aanbevelingen

Van Costa del Sol & Málaga: Rondleiding Caminito del Rey

1. Van Costa del Sol & Málaga: Rondleiding Caminito del Rey

Bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je langs de muren van de El Chorro-kloof in Málaga over de Caminito del Rey wandelt. Volg je gids op een veilig pad dat naar de voetgangersbrug leidt die door de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Je wordt opgehaald bij een trefpunt in Málaga en reist naar Ardales. Je maakt een korte stop in het witte dorp Ardales, waar je in een lokale gelegenheid een ontbijt kunt kopen voordat je aan de activiteit begint. Keer weer terug naar de bus en ga verder tot je het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey bereikt. Daarna loop je door een lange tunnel en bereik je het oorspronkelijke pad dat je voert naar de ingang van het ravijn. Vervolgens krijg je een helm en luister je naar de veiligheidsinstructies. Je krijgt te horen wat je tijdens de trekking kunt verwachten, en de gids zal je aan het eind van de groep vergezellen om je vragen onderweg te beantwoorden terwijl je van de ervaring geniet. Passeer de kloof van de Gaitanes, een natuurlijke pas over de heuvels die de kustlijn van Málaga van de eilanden scheidt met de rivier de Guadalhorce eronder. Maak een veilige en comfortabele wandeling omgeven door een adembenemend landschap. El Caminito del Rey, na vele jaren volledig verlaten te zijn geweest, is nu een herbouwd pad dat zich uitstrekt tussen 2 kloven en een grote vallei. Na de afdaling van noord naar zuid bereikt je de uitgang waar de bus op je wacht. Nadat de hele groep is ingestapt, keer je met de bus weer terug naar Costa del Sol, waar je wordt afgezet bij het ophaalpunt.

Caminito del Rey: Rondleiding met officiële gids

2. Caminito del Rey: Rondleiding met officiële gids

Bewandel de Caminito del Rey, een zwevende loopbrug die een prachtig uitzicht biedt op het omliggende landschap. 100 jaar geleden gebouwd, leer de geschiedenis van dit schilderachtige pad en de canyons van je gids. Wandel over een pad dat langs de rotswand loopt en epische uitzichten biedt over de provincie Malaga. Trek hoog boven de verticale ravijnen gevormd door de kracht van de rivier de Guadalhorce. Bewonder het kristalheldere water van de kloof die onder je stroomt. Ontdek tunnels uitgehouwen in de steile rots. Leer meer over de geschiedenis van dit technische wonder van uw deskundige gids. Luister naar de verhalen van de avonturen en klimmers die hebben geholpen bij het bouwen van het pad, evenals de verbinding van het pad met koning Alfonso XIII. Het bezoek begint bij de noordelijke toegang en eindigt bij de zuidelijke toegang, er is een pendelbus die beide toegangen heeft. U kunt bij beide toegangen parkeren, maar houd er rekening mee dat als u bij de zuidelijke toegang parkeert, u daar minstens een uur voor het ontmoetingspunt bij de noordelijke toegang moet zijn De shuttlebus rijdt elke 30 minuten (00 en 30 minuten voorbij) en duurt ongeveer 25 minuten van zuidelijke toegang tot noordelijke toegang waar ons ontmoetingspunt is Aan het einde/begin van het bezoek moet u een shuttlebus nemen waar u rechtstreeks aan betaalt de buschauffeur (2,55€)

Vanuit Málaga: Dagtrip naar Caminito del Rey

3. Vanuit Málaga: Dagtrip naar Caminito del Rey

Verken de Caminito del Rey, ooit het gevaarlijkste pad ter wereld, tijdens een dagtrip met gids vanuit Málaga. Ervaar de schoonheid van de Gaitanes-kloof op dit pad dat in 2015 werd herbouwd tot een zeer veilig en toegankelijk wandelpad. Begin je avontuur op een gemakkelijk te bereiken trefpunt in het centrum van Málaga, waar je gidsen je zullen verwelkomen en al je vragen zullen beantwoorden. Stap aan boord van een ruime bus met airconditioning en geniet van het uitzicht op het platteland tijdens de transfer naar het beginpunt van de Caminito del Rey. We maken een korte stop van 30 minuten in een typisch wit Andalusisch stadje, Ardales. Hier kunnen we naar het toilet, koffie drinken of gewoon de mooie en traditionele straten en pleinen ontdekken. Het is een kans om een niet-toeristisch stadje te ontdekken. Kom aan bij Caminito del Rey en begin je spannende wandeling langs de kliffen door natuurlijke ravijnen. Leer de geschiedenis, evolutie en luister naar enkele anekdotes over dit unieke pad. Keer terug naar je trefpunt in Málaga met de bus na een ongelooflijke dag wandelen, met veel onvergetelijke foto's en herinneringen.

Costa del Sol en Malaga: Ronda en Setenil de las Bodegas

4. Costa del Sol en Malaga: Ronda en Setenil de las Bodegas

Nadat je de Costa del Sol en Malaga hebt verlaten, rijd je verder langs een schilderachtige route met plaatselijke vegetatie zoals sinaasappelbomen, olijfbomen en kurkeiken en het witte dorp Ardales en Cuevas del Becerro. Aankomst in Setenil de las Bodegas, een van de mooiste en origineelste witte dorpen in de provincie Cádiz. Profiteer van je vrije tijd om van dit bijzondere dorp te genieten. Bezoek de huizen die zijn ingebed onder de rotsen van de afgrond en ga zitten voor een kopje koffie. In Ronda arriveer je bij het busstation voordat je te voet verder gaat en geniet je van een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Tijdens een wandeling door het romantische stadscentrum met zijn kerken, minipaleizen en de oudste arena van Spanje valt er veel te ontdekken. Geniet van het ongelooflijke uitzicht op de Puente Nuevo, die de "Tajo" (de Knip) oversteekt op de rivier Guadalevin, waar je een Spaanse wijn proeft op een terras met exclusief uitzicht op de brug over de Taag. Het Palacio Mondragón, ook bekend als Palacio del Marqués de Villasierra, is zonder twijfel een interessant bezoek, omdat het een landheerpaleis is met Arabische tuinen, maar het is ook het Archeologisch Museum van Ronda, met interessante stukken die de oudheid van de stad bewijzen. Geniet van je vrije tijd om de stad op je eigen tempo te verkennen.

Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

5. Vanuit Sevilla: Caminito del Rey (hele dag wandelen)

Maak een begeleide dagtocht van Sevilla naar de Caminito del Rey met toegangskaarten inbegrepen. Loop door de Desfiladero de Los Gaitanes-kloof en wandel langs de hangende loopbrug en het klifpad, ongeveer 100 meter boven de El Chorro-kloof. Vertrek 's ochtends uit Sevilla en maak een rit van 2 uur per minibus naar het begin van het beroemde wandelpad El Caminito del Rey. Bij aankomst in de stad Ardales kunt u op eigen kosten genieten van een kopje koffie of ontbijt om u energie te geven voor uw 7 kilometer lange wandeling. Stap op de gerenoveerde loopbrug van houten promenades en baan je een weg door de prachtige Los Gaitanes-kloof. Bewonder de ruige rotsformaties om je heen en geniet van het spectaculaire uitzicht op de rivier de Guadalhorce. Verzamel de moed om de nieuwe hangbrug 100 meter boven de El Chorro Gorge over te steken. Eindig dicht bij de stad El Chorro na ongeveer 2 tot 3 uur lopen en neem de bus terug naar het beginpunt om te genieten van een lunch in een restaurant. Reis 's avonds terug naar Sevilla voor het einde van de tourdiensten.

Costa del Sol: Caminito del Rey Rondleiding

6. Costa del Sol: Caminito del Rey Rondleiding

Ontdek de Caminito del Rey tijdens deze begeleide dagtrip vanuit de Costa del Sol. Wandel over loopbruggen en paden terwijl je meer te weten komt over de interessante geschiedenis van het pad. Ontmoet je gids en begin je tour bij de Conde del Guadalhorce Dam. Neem een gemakkelijke en veilige route met de bus langs bijna 8 kilometer aan loopbruggen en paden. Volg je gids van de stad Ardales naar de stad Álora. Leer meer over de geschiedenis van het pad en de inauguratie ervan door koning Alfonso XIII in 1905. Ontdek waarom het bij de aanleg ervan werd uitgeroepen tot een van de gevaarlijkste paden ter wereld, en waarom het nu, na de renovatie, veilig is. Geniet van een adrenalinekick terwijl je de Desfiladero de Los Gaitanes oversteekt, een smalle voetgangersbrug verankerd aan de rots en in de lucht hangend. Wees blij als je aan het eind de hangbrug oversteekt, die meer dan 100 meter hoog is.

Vanuit Fuengirola: Dagtrip met gids over de Caminito del Rey

7. Vanuit Fuengirola: Dagtrip met gids over de Caminito del Rey

Tijdens de bustour geniet je van de reis van Fuengirola, La Cala de Mijas, Calahonda, Marbella, Ojén en Coín naar Ardales, om verder te gaan naar de noordelijke toegang tot de Caminito del Rey, waar de tour begint. Deze excursie naar de Caminito del Rey is de gemakkelijkste en meest comfortabele manier om deze eigenaardige enclave te bezoeken, waarvan de werken in 1901 begonnen en in 1905 eindigden. Het werd gebouwd onder het prisma van de economische groei en wordt beschouwd als een technisch wonder. Naast de gids, een gepassioneerde over de geschiedenis van deze ongelooflijke plek, leer je over de geschiedenis en geheimen van de omgeving, evenals de redenen die hebben geleid tot de aanleg van de wandelpaden tussen de Gaitanes en Gaitanejo-kloven die in totaal 7,7 kilometer zijn lengte die hij reisde en inhuldigde in 1925. Koning Alfonso XIII. Gedurende ongeveer 4 uur loop je ongeveer 4,8 kilometer vanaf de noordelijke toegang in Ardales, je steekt tunnels over, maar wees voorzichtig met je hoofd! Genietend van de rivierdam van de Guadalhorce, daal je de beroemde "chocoladeladder" af met de charme van de karakteristieke mediterrane vegetatie. Vergeet niet een foto te maken vanaf het transparante uitkijkpunt waar u duizeligheid achter u laat, staande op een platform om onder uw voeten het wonder van deze emblematische natuurlijke plek op een hoogte van meer dan 100 meter te zien, en op deze manier kunt u zal in staat zijn om de kloven in te gaan naar de zuidelijke toegang bij het Chorro-reservoir, via de voetpaden van bijna 3 kilometer lang en 1 meter breed. Na het voltooien van deze ongelooflijke ervaring vanaf de hoogten, tot 105 meter, van de hangbrug in de kloof van de Gaitanes-kloof, keert u terug naar de helmen en arriveert u bij de zuidelijke toegang bij El Chorro, waar u de bus vindt om terug te keren naar het startpunt bij Marbella, Ojén, Coín of La Cala de Mijas of Fuengirola.

Málaga: Caminito del Rey dagtocht met gids

8. Málaga: Caminito del Rey dagtocht met gids

Kies uw dichtstbijzijnde vertrekpunt vanaf de Costa del Sol en stap aan boord van een bus met airconditioning. Leun achterover en ontspan tijdens de reis naar Caminito del Rey. Sluit je aan bij je gids en geniet tijdens je rit van het uitzicht op de Sierra de Alcaparaín, sinaasappelboomplantages en Andalusische witte dorpjes. Maak een stop van 1 uur in het pittoreske stadje Ardales voordat je begint aan het Caminito del Rey-wandelpad. Leer onderweg meer over de geschiedenis en het belang van het pad. Ontdek het belang van het belangrijkste waterreservaat in deze provincie van Spanje, de Conde de Guadalhorce Dam. Bewonder het uitzicht op de rivier de Guadalhorce en loop over het pad over de kloof op dezelfde waterweg.

Málaga: Caminito del Rey rondleiding met gids

9. Málaga: Caminito del Rey rondleiding met gids

Laat de adrenaline maar stromen terwijl je over de Caminito del Rey loopt, en geniet van het uitzicht vanaf 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Kom meer te weten over de constructie van de loopbrug en de omgeving dankzij de verhalen van de gids. De wandeltocht begint bij de stuwdam Conde de Guadalhorce, het belangrijkste stuwmeer in de provincie Malaga. Dankzij de gids kom je meer te weten over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes. Deze kloof, uitgesleten door de rivier de Guadalhorce, ligt in het hart van de provincie. Het pad is ongeveer 3 kilometer lang en minder dan 1 meter breed. Het loopt 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Stel je zenuwen op de proef tijdens dit avontuur op grote hoogte. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey ('Het Koningspaadje'), omdat het in gebruik is genomen door Koning Alfonso XIII. Ontdek het duizelingwekkende en historische pad tijdens deze tour.

Ardales: Caminito del Rey & El Gaitanejo begeleide wandeltocht

10. Ardales: Caminito del Rey & El Gaitanejo begeleide wandeltocht

Start de rondleiding bij restaurant Kiosko. Vergeet uw helm niet voordat u vertrekt. Luister op weg naar de ingang van de Caminito naar de geschiedenis van de gids over het pad en de geologie van het gebied. Vang een glimp op van de dam die het nabijgelegen stuwmeer heeft gecreëerd. Maak je klaar voor de promenade bij de ingang van de El Gaitanejo-kloof. Zorg ervoor dat je helm goed past voordat je verder gaat. Luister naar je gids over de betekenis van de Caminito en de inspanningen om hem te herbouwen. Blijf dicht bij de wanden van de kloof. De nieuwe promenade biedt een veiligere route dan voorheen, maar is nog steeds slechts 1 meter breed. Denk aan de techniek die nodig was om het stabiel te houden. Uw gids informeert u over de details. Vang een glimp op van de King's Bridge terwijl je je een weg baant door El Gaitainejo. Luister naar de geschiedenis van de dammen en hoe ze hebben geleid tot de bouw van de Caminito. Stop bij uitkijkpunten om de steile kliffen naar de rivier beneden te bewonderen. Aan het einde van de Caminito del Rey lever je je helm af met de gids in El Chorro. Neem de tijd om te ontspannen en zoek een hapje of drankje na de wandeling. Er zijn ook winkels in de stad die souvenirs verkopen. Kijk of er een goed uitziet om je avontuur te herdenken. Zorg ervoor dat je de bus terug naar de Kiosko neemt als je de Caminito niet nog een keer wilt lopen.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Ardales

Ardales

Veelgestelde vragen over Zomeractiviteiten in Ardales

Welke andere activiteiten dan Zomeractiviteiten zijn de moeite waard in Ardales?

Andere activiteiten in Ardales

Wil je alle activiteiten in Ardales bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ardales

Ik aarzelde om de wandeling te doen. Duizeligheid, moeilijkheidsgraad, veiligheid? Stel jezelf geen vragen meer. Ga ervoor! Als het mij lukt, dan jij ook. Een must-have. Het is echt de moeite waard!

Top! Super aardige en toegankelijke gids. Heldere uitleg en genoeg tijd om zelf om je heen te kijken. Want het is zo mooi, je komt ogen tekort. Echt een aanrader als je in de buurt bent!

Schitterende tour. Het laatste stukje was zwaar. Hadden toen graag vervoer gehad in de vorm van een treintje ofzo terug naar de bus.

Zeer goed en gezellig, uitstekende gids legde ons alles heel goed uit en was erg aardig!!

Een goed voorbereide gids, met gevoel voor humor en vakkennis.