Datums kiezen

Ontdek het beste van
Arequipa

Onze aanbevelingen voor Arequipa

Vanuit Arequipa: 2-daagse Colca Canyon Tour met Transfer naar Puno

1. Vanuit Arequipa: 2-daagse Colca Canyon Tour met Transfer naar Puno

Ga terug naar de natuur in het Andesgebergte en ga op zoek naar condors, lama's en alpaca's in hun natuurlijke habitat. Bewonder onderweg het majestueuze landschap en de afgelegen steden. Dag 1: Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Arequipa en ga op zoek naar lama's, alpaca's en vicuña's in de magnifieke bergen van de Heilige Vallei. Krijg een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route en ga dan verder naar Chivay (toegangsstad tot Colca Canyon) en lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens wordt u afgezet in uw hotel in Chivay Town. Geniet van de middag ter vrije besteding. Dag 2: Verlaat Chivay in de vroege ochtend en begeef je naar het prachtige uitkijkpunt Cruz del Condor. Bekijk de mooie steden Coporaque en Maca en kom in contact met de natuur tijdens een korte wandeling voordat je aankomt in Cruz del Condor, waar je een uur krijgt om de majestueuze vogels tijdens de vlucht te bekijken. Alle excursies worden uitgelegd door de professionele gids. Op de terugweg luncht u in Chivay voordat u doorgaat naar Puno, waar u om 19:30 uur aankomt.

Vanuit Arequipa: Colca Canyon dagtour naar Puno

2. Vanuit Arequipa: Colca Canyon dagtour naar Puno

Ontdek de natuurlijke pracht van de Colca Canyon op deze dagtrip vanuit Arequipa. Begin je reis goed met een heerlijk ontbijt. Heb de mogelijkheid om te kiezen tussen een tour met lunch en toegangsprijs voor de Colca Canyon of een tour zonder deze insluitsels. Geniet van het ophalen van de vroege ochtend bij uw hotel of accommodatie in Arequipa en reis in een voertuig met airconditioning naar de ongelooflijke Colca Canyon. Stop voor het ontbijt in het charmante stadje Chivay. Reis door de Andes-dorpen voordat je het uitkijkpunt Cruz del Cóndor bereikt. Bewonder het uitzicht op het omliggende landschap en probeer de reusachtige Andescondor tijdens de vlucht te spotten. Steek de Patapampa-pas over en bewonder de unieke flora en fauna van het gebied. Vang een glimp op van de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Na uw begeleide wandeling heeft u de mogelijkheid om naar de warmwaterbron La Calera te gaan. Aan het einde van je tour brengt de bus je terug naar de stad Puno, waar je rond 19:30 uur bij je accommodatie wordt afgezet.

Vanuit Arequipa: tweedaagse Colca Canyon Trektocht

3. Vanuit Arequipa: tweedaagse Colca Canyon Trektocht

Geniet van een tweedaagse trektocht door Colca Canyon en dompel jezelf onder in prachtige landschappen terwijl je een van 's werelds diepste canyons verkent. Verlaat Arequipa en bekijk Condor's Cross en uitzicht op de Andesvalleien. Begin het avontuur heel vroeg met ophalen bij je accommodatie in Arequipa en reis naar de vallei van Colca (3 uur). Maak een korte stop om te ontbijten in Chivay. Vervolg de route richting het Condor’s Cross (3.800 m. boven zeeniveau) om een van de meest verbazingwekkende natuurwonderen te aanschouwen: de vliegende condors. Bereik de Pampas van San Miguel (3300 meter boven zeeniveau). Wandeling op de bodem van de kloof, gedurende 7,4 mijl (3 uur). Aankomst in de stad San Juan de Chuccho, om te genieten van een welverdiende rust met lunch. Vervolg de tocht door de steden Cosñirhua y Malata voor nog eens 2,5 kilometer (2,5 uur). Aankomst in Sangalle (2.225 m), een spectaculaire oase waar we de nacht zullen doorbrengen. Geniet van een bad in het zwembad en dineer 's avonds. Word de volgende ochtend vroeg wakker en begin aan de wandeling van 4 km langs de helling van de kloof, gedurende ongeveer 3 uur, waarbij u de zonsopgang bewondert met ongelooflijke uitzichten, totdat we de stad Cabanaconde (3.230 m) bereiken. Reis naar de stad Chivay en maak korte stops bij het uitkijkpunt Antahuilque, met prachtig uitzicht op de Andes-terrassen en de vallei van Colca. Bezoek de stad Maca, met een panoramisch bezoek aan de koloniale kerk. Neem de tijd om de warmwaterbronnen van Yanque te bezoeken en te genieten van de krachtige warmwaterzwembaden met helende eigenschappen en ontspannende effecten voordat u geniet van een optionele smakelijke lunch in Chivay. Passeer het Nationale Reservaat Pampa Cañahuas, de thuisbasis van verschillende soorten kameelachtigen zoals lama's, alpaca's, vicuña's en guanaco's, en kom terug in Arequipa.

Vanuit Arequipa: rondleiding Colca-kloof voor een dag

4. Vanuit Arequipa: rondleiding Colca-kloof voor een dag

Je wordt rond 03:00 uur opgehaald uit je accommodatie in Arequipa om je reis te beginnen naar één van de diepste kloven ter wereld, via de Yura-weg, grenzend aan de Chachani-berg richting Pampa Cañahuas (Aguada Blanca en het nationale reservaat Salinas) prachtige Zuid-Amerikaanse kameelachtigen, de vicuñas. Om ongeveer 6:00 uur kom je aan in de stad Chivay; hier geniet je van je ontbijt en vervolgens je rit voor ongeveer 1 uur voortzet om bij Mirador de la Cruz del Cóndor aan te komen, een strategisch observatiepunt van de Canyon en de spectaculaire vlucht van de Condor. Bij terugkomst stop je in de dorpen Pinchollo, Maca en Yanque die prachtige koloniale kerken hebben. Vanuit het gezichtspunt van Choquetico en Antahuilque, bekijk je de indrukwekkende Andenería van de vallei, de pre-Inca-graven en een pre-Inca-model van het in steen gehouwen gebied. Keer terug naar de stad Chivay voor de lunch en om rustig te wandelen door de kleine straatjes. Je kunt genieten van de thermale baden in La Calera (optioneel) waarvan het thermos geneeskrachtige water schommelt tussen 35 tot 38 graden (Celsius) van temperatuur, waarin je ongeveer 1 uur zult blijven, en teruggaat naar de stad Chivay. Om 14:00 uur start je je rit terug naar Arequipa, onderweg bezoek je het hoogste punt tussen de Colca-kloof en Arequipa: Patapampa (4800 meter), vanaf deze plek zie je het vulkanische gebergte. Je bent om 17:00 uur terug in je accommodatie in Arequipa.

Vanuit Arequipa: Colca Canyon dagvullende tour met gids

5. Vanuit Arequipa: Colca Canyon dagvullende tour met gids

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel of accommodatie in Arequipa en reist door naar de ongelooflijke Colca-kloof. Je arriveert in de natuurlijke leefomgeving van de grote Andescondor en geniet van een dagexcursie op deze adembenemende plek. Je ontbijt in het leuke plaatsje Chivay, reist door de dorpen van de Andes en bereikt vervolgens het uitzichtpunt Mirador Cruz del Cóndor. Je wandelt kort omhoog naar het uitzichtpunt waar je kunt genieten van het pittoreske uitzicht over het omliggende natuurlandschap. Je steekt de Patapampapas over en bewonder de geweldige flora en fauna van de Andes. Je ziet de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Je gaat rond 17:00 uur weer terug naar Arequipa en wordt afgezet op het centrale plein. 

Vanuit Arequipa: Colca Canyon 2-daagse tour

6. Vanuit Arequipa: Colca Canyon 2-daagse tour

Begin je 2-daagse tour naar de Colcakloof met een ophaalservice vanuit Arequipa. Vanuit daar rijd je door het immense natuurreservaat Salinas en Aquada Blanca. Je ziet lama's, alpaca's en vicuña's in hun natuurlijke leefomgeving. Stop bij Patapampa, op 4.900 meter boven zeeniveau. Geniet van een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato vanaf het hoogste punt van het natuurlijke uitkijkpunt Patapampa. Ga verder naar de stad Chivay voor een lunch (indien optie geselecteerd). Na de lunch kun je inchecken bij je hotel, waarna je vrije tijd hebt om aan de hoogte te wennen. De volgende dag ga je in alle vroegte naar Cruz del Condor. Bekijk de mooie dorpen Coporaque en Maca en kom in contact met de natuur tijdens een korte wandeling, voordat je aankomt in Cruz del Condor. Vanaf dit natuurlijke uitkijkpunt kun je de prachtige vogels tijdens hun vlucht zien. De gids vertelt je alles over het gedrag van deze dieren. Dan keer je terug naar Chivay voor een lunch (indien optie is geselecteerd), voordat je weer terugrijdt naar Arequipa. Hier kom je rond 17:00 uur aan.

Van Arequipa: Salinas Lagoon-dagtrip met warmwaterbronnen

7. Van Arequipa: Salinas Lagoon-dagtrip met warmwaterbronnen

Ontdek de natuurlijke wonderen van de Salinas-lagune en het nationale reservaat Salinas en Aguada Blanca tijdens deze multi-stop dagtour, inclusief vervoer heen en terug vanuit Arequipa. Omring jezelf in de natuur en neem een duik in de Lojen Hot Springs. Begin helder en vroeg met ophalen rechtstreeks van accommodatie in Arequipa. Begin dan aan de reis naar de Laguna de Salinas (lagune van Salinas) en maak onderweg een paar verschillende stops. Na een rit van 45 minuten arriveert u bij uw eerste stop: de Mirador de los Volcanes in het Chiguata-district. Vanaf daar kun je de representatieve vulkanen van het gebied observeren en onovertroffen foto's maken. Bereik het centrale plein van Chiguata waar de traditionele kerk van de heilige geest staat. Neem plaats en proef een traditioneel ontbijt uit de omgeving (kosten niet inbegrepen). Over een uur stop je bij Alto Simbral (4200 meter boven zeeniveau), waar je planten uit het gebied kunt observeren, zoals queñua, areta, tola en meer. Uiteindelijk kom je aan bij de Salinas-lagune, waar je tussen de 1 en 1,5 uur blijft en verschillende stops maakt om flamingo's en waterspiegels te observeren. De Salinas-lagune is een zoutrijk meer in de Andes op 4300 m hoogte. hoog in het beschermde nationale reservaat Salinas en Aguada Blanca. Hier word je omringd door de vulkanen Misti, Ubinas en Pichu Pichu. Ga daarna richting de Lojen Hot Springs en mini-vulkaan om te genieten van een ontspannend bad (niet inbegrepen). Nadat u tot rust bent gekomen in de warmwaterbronnen, keert u terug naar Chiguata om te lunchen (niet inbegrepen) en begint u vervolgens aan uw weg terug naar de stad Arequipa. Kom 's avonds aan en word afgezet in de buurt van de Plaza de Armas.

Vanuit Puno: 2-daagse Colca Canyon tour naar Arequipa

8. Vanuit Puno: 2-daagse Colca Canyon tour naar Arequipa

Dag 1: Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Puno City, ga je op pad. Let onderweg op lama's, alpaca's en vicuña's in de magnifieke bergen van de Andes, voordat je een stop maakt bij een klein café. Vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route heb je een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Je gaat dan verder naar Chivay, de ingangsstad van de Colca Canyon. Eenmaal daar lunch je in een lokaal restaurant, voordat je wordt afgezet bij je hotel in Chivay Town. U kunt dan genieten van de middag ter vrije besteding, met de mogelijkheid om de waterbron La Calera te bezoeken. Dag 2: Je vertrekt in de vroege ochtend vanuit Chivay en begeeft je naar het prachtige uitkijkpunt Cruz del Condor. Onderweg passeer je de mooie steden Coporaque en Maca, voordat je tijdens een korte wandeling in contact komt met de natuur. Je komt later aan in Cruz del Condor, waar je de majestueuze vogels een uur lang kunt zien vliegen. Op de terugweg geniet je van een lunch in Chivay, voordat je doorgaat naar Arequipa City, waar je rond 17:00 uur aankomt.

Andes: Dagtrip Colca Canyon

9. Andes: Dagtrip Colca Canyon

Je begint je dag vroeg met een ophaalservice bij je hotel tussen 02.30 en 03.00 uur. Je maakt dan een reis van 3 uur met de auto richting Colca Canyon en bereikt uiteindelijk de stad Chivay, waar je om 6:00 uur zult ontbijten. Je rijdt dan door het schilderachtige landschap, langs landbouwvelden, Antahuilque, de Choquetico-graven en het kleine dorpje Yanque op weg naar het uitkijkpunt Cruz del Condor. Je zult ook rustig en geduldig kunnen kijken naar de mogelijkheid om de gigantische Andescondor geruisloos boven je hoofd te zien vliegen vanaf dit indrukwekkende uitkijkpunt. Daarna keert u terug naar Chivay via Maca Village, waar u boeren hun velden kunt zien ploegen, voordat u stopt bij een prachtige 18e-eeuwse koloniale kerk. Bij aankomst in Chivay stop je bij de La Calera Hot Springs waar je kunt ontspannen en genieten in de therapeutische baden als je dat wilt. Je luncht dan op eigen gelegenheid in Chivay, met vrije tijd om de lokale markt en het centrale plein te bezoeken. Om 14:00 uur ga je terug naar Arequipa en bezoek je het uitkijkpunt van Patapampa (op 4.800 meter) om de Ampato-vulkaan te bekijken, waar de mummie Juanita werd ontdekt. Daarna gaat u verder naar Toqrapampa, waar u kleine lagunes vol Andesvogels kunt zien. Je laatste stop is Pampa Cañahuas National Park, waar je lama's, alpaca's en vicuña's kunt zien voordat je om ongeveer 17:00 uur aankomt in Arequipa. Je wordt later afgezet in het stadscentrum van Arequipa, na een leuke en drukke dag!

Arequipa: raften op de Chili-rivier

10. Arequipa: raften op de Chili-rivier

Beleef een spannende rafting-ervaring en overwin klasse II, III en IV stroomversnellingen op de Chili River. Deze tour is perfect voor beginnende rafters die op zoek zijn naar een adrenalinekick! De beste tijd van het jaar voor deze raftingtrip zijn de maanden april tot december. Op een kleine 20 minuten rijden van het stadscentrum van Arequipa, wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt 'Gruta de la Virgen de Chapi' gebracht. Hier ontvangt u een gedetailleerde veiligheidsbriefing en al uw uitrusting. Luister goed naar je gids terwijl hij de regels van de rivier uitlegt en hoe je de uitrusting op de veiligst mogelijke manier gebruikt. Daarna begint je avontuur met een afdaling van 6 km in een 6-persoons vlot plus je professionele raftinggids. Je bent ongeveer 1 uur en 45 minuten op het water terwijl je de stroomversnellingen trotseert en geniet van het prachtige ongerepte landschap. Reis door prachtige natuurlijke landschappen in deze spectaculaire kloof gevormd door vulkanisch gesteente met uitzicht op pre-Inca-terrassen en een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen. Je rivierreis eindigt in het Chilina-district vanwaar je wordt teruggebracht naar Arequipa. Bij aankomst wordt u afgezet bij uw hotel.

Alle activiteiten

185 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Arequipa

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Arequipa?

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Arequipa?

Bij een bezoek aan Arequipa, welke activiteiten hebben de beste deals en kortingen?

Andere activiteiten in Arequipa

Wil je alle activiteiten in Arequipa bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arequipa

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 591 beoordelingen

Uitstekende excursie, onze gepassioneerde gids gaf ons een geweldige tijd. Ik was ziek, ze zetten me af bij mijn hotel in plaats van bij het restaurant. Vervolgens namen zij (de chauffeur en de gids) mij aan het einde van de dag alleen mee naar de warme baden, ook al waren ze daar al eerder met een deel van de groep geweest... Op maat gemaakt voor iedereen! Bij de Canyon bood de gids ons nog iets extra's aan: een wandeling waarbij we alleen waren, en tussen de condors die over ons heen vlogen! Uniek vergeleken met andere aanbieders. Nogmaals bedankt voor alles Irene, je was echt een geweldig gezelschap.... En bovendien... je spreekt heel goed Frans!! Bonus die niet gepland was...

De tour verliep goed en soepel. Carlos is een geweldige gids, spreekt uitstekend Engels, kent het onderwerp en zorgt voor toeristen (een speciale snuif voor de hooglanden!). Frank (misschien heb ik de naam verkeerd) is een uitstekende chauffeur en hij was het die de condors zag toen er geen hoop leek te zijn ze te zien. Onderweg waren er stops bij goede cafés en restaurants. Alles was op tijd. Het enige dat ik zou willen verbeteren is om meer stops te maken - 2-3 meer (zelfs zonder uit te stappen, alleen voor foto's), waar de dieren (vicuna's) dicht bij de snelweg waren. Bedankt voor de rondleiding!

Excursie gekozen als activiteit om van Arequipa naar Puno te reizen, wat in plaats daarvan twee superintensieve en zeer aangename dagen bleken te zijn. De activiteiten waren veel meer dan die in de beschrijving. Zeer behulpzame en deskundige gids. Alleen de transfer van Chivay naar Puno is lastig, maar dat is alles. We hadden het geluk een groep te vinden waarmee we 2 dagen plezier hadden. Super aanbevolen.

De gids is charmant, hij geeft veel informatie, in het Spaans en Engels. We hadden hoogteziekte en het hielp ons herstellen. Een speciale vermelding voor Henri! De ongelooflijke landschappen, we werden het observeren nooit beu. Sterk aanbevolen!

De excursie was fantastisch. Onze gids Henry is een bron van kennis en hij kon ons met veel geduld en vriendelijkheid vergezellen! Onze chauffeur Francisco was ook uitstekend! We raden deze activiteit ten zeerste aan!!!