Kies data
Belevingen in

Arequipa

Topbezienswaardigheden in Arequipa

Arequipa: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

1. Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

Ga terug naar de natuur in het Andesgebergte en ga op zoek naar condors, lama's en alpaca's in hun natuurlijke omgeving. Bewonder onderweg het majestueuze landschap en de afgelegen dorpjes. Dag 1: Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Arequipa, waarna je op zoek kunt gaan naar lama's, alpaca's en vicuña's in tussen de prachtige bergen van de Heilige Vallei van de Inca's. Vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route heb je een prachtig uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Vervolgens reis je verder naar Chivay  , de plaats aan het begin van de Colca Canyon, waar je gaat lunchen in een lokaal restaurant. Hierna wordt je afgezet bij je hotel in Chivay. 's Middags kun je genieten van vrije tijd. Dag 2: Je vertrekt 's ochtends vroeg uit Chivay om op weg te gaan naar het adembenemende uitzichtpunt Cruz del Condor. Je ziet de mooie dorpjes Coporaque en Maca, en tijdens een korte wandeling voordat je bij Cruz del Condor aankomt, kun je je weer een voelen met de natuur. Bij Cruz del Condor krijg je ongeveer een uur om naar deze prachtige vogels te kijken tijdens hun vlucht. Tijdens de hele excursie krijg je uitleg van een professionele gids. Eenmaal terug in Chivay krijg je daar weer een lunch, voordat je verder reist naar de stad Puno, waar je om 19:30 uur aankomt.

Van Arequipa: tweedaagse trektocht naar Colca Canyon

2. Van Arequipa: tweedaagse trektocht naar Colca Canyon

Begin aan een tweedaagse trektocht naar de Colca-kloof, twee keer zo diep als de Grand Canyon en een ongelooflijk zicht. Kijk uit voor meer dan 100 soorten vogels, meer dan 300 soorten planten en meer dan 30 soorten cactussen. Ga naar Condor's Cross voor het beste uitkijkpunt in Zuid-Amerika om de Andes Condor te zien, een sierlijke vogel met een spanwijdte van maximaal 3 meter en een gewicht tot 12 KG. Dag 1: Arequipa - Chivay - Condor's Cross - Sangalle Na een vroege ochtend (rond 3: 00-3: 30 uur) ophalen bij je hotel, ga je naar Cabanaconde in de Colca Canyon. Dit is ongeveer 6 uur rijden van Arequipa en onderweg stop je voor het ontbijt. Ga verder naar Condor's Cross voor een panoramisch uitzicht op de kloof en de beroemde Andes-condor. Kom aan het begin van je trektocht aan en begin een afdaling van ongeveer 3 uur van 3.300 tot 2.100 meter boven zeeniveau in de kloof. Na aankomst lunch je en neem je de tijd om uit te rusten in San Juan de Chuccho. Vervolg je reis en passeer de steden Cosñirhua en Malata. Wandel verder de kloof in tot je Sangalle bereikt, het diepste deel van de kloof en 1900 meter boven zeeniveau. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat en enkele eenvoudige accommodatie. Hier kunt u na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Geniet van het diner en breng hier de nacht door Dag 2: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend (rond 05:00 uur) en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen naar de stad Cabanaconde met behulp van zaklantaarns voor verlichting. Geniet van een spectaculair uitzicht op de zonsopgang en ontbijt bij aankomst in Cabanaconde. Ga richting Chivay en bekijk onderweg pre-Inca-terrassen, archeologische ruïnes en koloniale steden. Kom rond het middaguur aan bij de warmwaterbronnen. Neem eventueel een duik in de warmwaterbronnen en ontspan in water van 38 ° C. In Chivay kun je lunchen in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). Na de lunch begint u aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 tot 2325 meter boven zeeniveau, langs een nationaal reservaat en Pampa Cañahuas. Dit is een leefgebied voor de vier soorten Zuid-Amerikaanse kameelachtigen (lama, alpaca, vicuña en guanaco). Kom laat in de middag aan in Arequipa en zet je af bij het Santa Catalina-klooster. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Je komt rond 18.45 uur aan in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Van Arequipa: Salinas Lagoon-dagtrip met warmwaterbronnen

3. Van Arequipa: Salinas Lagoon-dagtrip met warmwaterbronnen

Ontdek de natuurlijke wonderen van de Salinas-lagune en het nationale reservaat Salinas en Aguada Blanca tijdens deze multi-stop dagtour, inclusief vervoer heen en terug vanuit Arequipa. Omring jezelf in de natuur en neem een duik in de Lojen Hot Springs. Begin helder en vroeg met ophalen rechtstreeks van accommodatie in Arequipa. Begin dan aan de reis naar de Laguna de Salinas (lagune van Salinas) en maak onderweg een paar verschillende stops. Na een rit van 45 minuten arriveert u bij uw eerste stop: de Mirador de los Volcanes in het Chiguata-district. Vanaf daar kun je de representatieve vulkanen van het gebied observeren en onovertroffen foto's maken. Bereik het centrale plein van Chiguata waar de traditionele kerk van de heilige geest staat. Neem plaats en proef een traditioneel ontbijt uit de omgeving (kosten niet inbegrepen). Over een uur stop je bij Alto Simbral (4200 meter boven zeeniveau), waar je planten uit het gebied kunt observeren, zoals queñua, areta, tola en meer. Uiteindelijk kom je aan bij de Salinas-lagune, waar je tussen de 1 en 1,5 uur blijft en verschillende stops maakt om flamingo's en waterspiegels te observeren. De Salinas-lagune is een zoutrijk meer in de Andes op 4300 m hoogte. hoog in het beschermde nationale reservaat Salinas en Aguada Blanca. Hier word je omringd door de vulkanen Misti, Ubinas en Pichu Pichu. Ga daarna richting de Lojen Hot Springs en mini-vulkaan om te genieten van een ontspannend bad (niet inbegrepen). Nadat u tot rust bent gekomen in de warmwaterbronnen, keert u terug naar Chiguata om te lunchen (niet inbegrepen) en begint u vervolgens aan uw weg terug naar de stad Arequipa. Kom 's avonds aan en word afgezet in de buurt van de Plaza de Armas.

Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour naar Puno

4. Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour naar Puno

Ontdek de natuurlijke pracht van de Colca Canyon tijdens deze dagtrip vanuit Arequipa. Begin je reis goed met een heerlijk ontbijt. Heb de mogelijkheid om te kiezen tussen een tour met lunch en de toegangsprijs naar de Colca Canyon of uit een tour zonder deze insluitsels. Geniet van het ophalen in de vroege ochtend bij uw hotel of accommodatie in Arequipa en reis in een voertuig met airconditioning naar de ongelooflijke Colca-kloof. Stop voor het ontbijt in het charmante stadje Chivay. Reis door de Andes-dorpen voordat je het uitkijkpunt Cruz del Cóndor bereikt. Bewonder het uitzicht op de omliggende landschappen en probeer de gigantische Andescondor tijdens de vlucht te spotten. Steek de Patapampa-pas over en bewonder de unieke flora en fauna van het gebied. Vang een glimp op van de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Na uw begeleide wandeling heeft u de mogelijkheid om naar de warmwaterbron La Calera te gaan. Aan het einde van je tour brengt de bus je terug naar de stad Puno, waar je om ongeveer 19:30 uur bij je accommodatie wordt afgezet.

Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon

5. Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon

Profiteer van de ophaalservice in Arequipa om je 2-daagse tour naar Colca Canyon te beginnen. Vervolgens rijd je door het immense Salinas en Aquada Blanca Natuurreservaat. Je ziet lama's, alpaca's en vicuña's in hun natuurlijke omgeving. Je stopt bij Patapampa, op 4900 meter hoogte boven de zeespiegel. Je krijgt adembenemende uitzichten op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato vanaf het hoogste punt van de Patapampa. Hierna ga je verder naar de plaats Chivay om te lunchen (indien optie is geselecteerd). Na de lunch, check je in bij je hotel, waarna je vrije tijd hebt om aan de hoogte te wennen. De volgende dag ga je in alle vroegte naar Cruz del Condor. Je ziet de mooie dorpjes Coporaque en Maca, en tijdens een korte wandeling  voordat je bij Cruz del Condor aankomt, kun je je weer een voelen met de natuur. Vanaf dit natuurlijke uitkijkpunt kun je de prachtige vogels tijdens hun vlucht zien. Je gids vertelt je alles over het gedrag van deze dieren. Dan keer je terug naar Chivay voor de lunch (indien optie is geselecteerd), voordat je terugrijdt naar Arequipa. Hier kom je om ongeveer 17:00 uur aan.

Van Arequipa: driedaagse trektocht naar Colca Canyon

6. Van Arequipa: driedaagse trektocht naar Colca Canyon

Dag 1: Arequipa - Condor's Cross - San Juan de Chuccho Ophalen in de vroege ochtend rond 03: 00-03: 30 uur vanuit uw hotel. Na ongeveer 4 uur rijden, stop je in Chivay om te ontbijten. Ga dan verder naar een van de meest populaire punten van de kloof, het Condor's Cross. Stop ongeveer 40 minuten om de condor te zien vliegen. Rijd nog 20 minuten naar de plek waar je trektocht begint. Wandel ongeveer 4 uur bergafwaarts tot je San Juan de Chuccho bereikt. Lunch, diner en overnacht in het dorp San Juan de Chuccho. Dag 2: San Juan de Chuccho - Malata - Sangalle Vertrek rond 8:00 uur na het ontbijt. Ga verder met wandelen en passeer de stad Cosñirhua, waar het mogelijk is om archeologische ruïnes te zien die zijn achtergelaten door Pre-Inca-culturen. Bereik de stad Malata en de oude Spaanse kerk. Loop dan verder de kloof in, tot je Sangalle bereikt, het diepste deel op een hoogte van 1900 m. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat. Hier kunt u na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Eet 's avonds en slaap' s nachts. Dag 3: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend rond 05:00 uur en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen naar de stad Cabanaconde met zaklantaarns. Dit deel van de trektocht biedt een spectaculair uitzicht op de zonsopgang. Ontbijten bij aankomst en ga dan naar Chivay. Onderweg heb je een geweldig uitzicht op pre-Inca-terrassen, enkele archeologische ruïnes en koloniale steden. Rond het middaguur arriveert u bij de warmwaterbronnen met watertemperaturen van 38 ° C, waar u kunt ontspannen in een warm bad. In Chivay kun je kiezen voor een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Na de lunch begint u aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 meter tot 2325 meter en passeer je een nationaal reservaat met lama's en alpaca's. Kom laat in de middag aan in Arequipa en word afgezet naast het Santa Catalina-klooster. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Na een paar uur reizen arriveert u rond 18.45 uur in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Vanuit Arequipa: dagexcursie met gids naar de Colca-kloof

7. Vanuit Arequipa: dagexcursie met gids naar de Colca-kloof

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel of accommodatie in Arequipa en reist door naar de ongelooflijke Colca-kloof. Je arriveert in de natuurlijke leefomgeving van de grote Andescondor en geniet van een dagexcursie op deze adembenemende plek. Je ontbijt in het leuke plaatsje Chivay, reist door de dorpen van de Andes en bereikt vervolgens het uitzichtpunt Mirador Cruz del Cóndor. Je wandelt kort omhoog naar het uitzichtpunt waar je kunt genieten van het pittoreske uitzicht over het omliggende natuurlandschap. Je steekt de Patapampapas over en bewonder de geweldige flora en fauna van de Andes. Je ziet de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Je gaat rond 17:00 uur weer terug naar Arequipa en wordt afgezet op het centrale plein. 

Arequipa: Chili River Rafting

8. Arequipa: Chili River Rafting

Begin aan een spannende rafting-ervaring en overwin klasse II, III en IV stroomversnellingen op de Chili River. Deze tour is perfect voor beginnende Rafters die op zoek zijn naar een adrenaline-kick! De beste tijd van het jaar voor deze raftingtrip zijn de maanden april tot december. Op 20 minuten rijden van het centrum van Arequipa wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het beginpunt van de 'Gruta de la Virgen de Chapi' gebracht. Hier ontvangt u een gedetailleerde veiligheidsinstructie en al uw apparatuur. Luister goed naar je gids, terwijl hij de regels van de rivier uitlegt en hoe je de uitrusting op de veiligste manier kunt gebruiken. Dan begint je avontuur met een afdaling van 6 km in een 6-persoons vlot plus je professionele raftinggids. Je bent ongeveer 1 uur en 45 minuten op het water en trotseert de stroomversnellingen en geniet van het prachtige ongerepte landschap. Reis door prachtige natuurlijke landschappen in deze spectaculaire kloof gevormd door vulkanisch gesteente met uitzicht op pre-Inca-terrassen en een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen. Je rivierreis eindigt in het Chilina-district van waaruit je terug naar Arequipa wordt gebracht. U wordt bij aankomst bij uw hotel afgezet.

Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour

9. Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour

Je wordt rond 3: 00-3: 30 uur opgehaald bij je hotel. Na een rit van 4 uur stop je in Chivay om te ontbijten. Loop een gemakkelijke tocht van ongeveer 1 uur om bij het Condor's Cross aan te komen. Geniet van een indrukwekkend uitzicht op de Colca-kloof en kijk hoe de majestueuze Andes-condor over je heen vliegt. Op de terugweg naar Chivay, verken Pinchollo, Maca en Yanque, drie kleine lokale dorpen met koloniale kerken, graven en Pre-Inca-terrassen. Je volgende stop is bij een warmwaterbron, voordat je op eigen kosten een lunchbuffet neemt in een lokaal restaurant in Chivay. Op de terugweg naar Arequipa bezoekt u Patapampa, een ongelooflijk uitkijkpunt waar u de vulkanen Ampato, Sabancaya en Hualca Hualca kunt zien. Dit is ook het hoogste punt dat je bereikt, met een hoogte van 4800 meter boven zeeniveau. Aan het einde van de tour word je afgezet naast het Santa Catalina-klooster in Arequipa. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Na enkele uren reizen arriveert u rond 18:45 uur in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Van Puno: 2-daagse Colca Canyon-tour naar Arequipa

10. Van Puno: 2-daagse Colca Canyon-tour naar Arequipa

Dag 1: Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Puno City, ga je op pad. Onderweg moet je uitkijken naar lama's, alpaca's en vicuña's in de prachtige bergen van de Andes, voordat je een stop maakt bij een klein café. Je krijgt een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route. Je gaat dan verder naar Chivay, de ingang van de Colca Canyon. Eenmaal daar zul je lunchen in een lokaal restaurant, voordat je wordt afgezet bij je hotel in Chivay Town. U kunt vervolgens op uw gemak van de middag genieten, met de optie om de waterbron van La Calera te bezoeken. Dag 2: Je vertrekt in de vroege ochtend vanuit Chivay en gaat op weg naar het prachtige uitkijkpunt Cruz del Condor. Onderweg passeer je de mooie steden Coporaque en Maca, voordat je in contact komt met de natuur tijdens een korte wandeling. Je komt later aan in Cruz del Condor, waar je de majestueuze vogels een uur lang kunt zien vliegen. Op de terugweg geniet je van een lunch in Chivay, voordat je doorgaat naar Arequipa City, waar je rond 17.00 uur aankomt.

Veelgestelde vragen over Arequipa

Welke topattracties zijn een must-see in Arequipa?

De topattracties in Arequipa zijn:

Sitemap Arequipa

Wil je alle activiteiten in Arequipa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arequipa

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 325 beoordelingen

Een fantastische tour, een van de beste die we in Peru hebben gedaan, en dat allemaal dankzij de gids Yrene en natuurlijk de chauffeur Chanel. Geen hit voor de tour. Vanaf het moment dat we werden opgehaald bij onze accommodatie in Arequipa, kregen we een warm welkom en een uitzonderlijke behandeling. Yrene, de gids, een fantastische en super betrokken vrouw. Ze kende de namen van alle passagiers en was super dichtbij en beleefd. Bovendien maakte hij de lange uren van de reis dingen omdat hij niet stopte met ons dingen uit te leggen over het landschap, de fauna, de flora, enz. Een fantastische ervaring om elk detail van het gebied te leren kennen. Alsof dat nog niet genoeg was, zodat we elkaar allemaal konden begrijpen, deed hij alle uitleg in het Spaans, Engels en Frans!!!! En alles altijd met veel plezier, humor en vooral met veel enthousiasme. Alleen al omdat je Yrene kent, is het de moeite waard om naar Peru te gaan. Heel erg bedankt voor alles, echt waar!!!!! We hebben ook veel ex

Leuke rondleiding! Super mooi. De wegen zijn behoorlijk hobbelig, dus wees voorbereid als je vatbaar bent voor wagenziekte. We hadden ook geboekt om een Engelse gids aan te vragen, maar de gids sprak uiteindelijk niet veel Engels. Hij en de chauffeur waren erg geduldig en aardig voor ons, maar het zou leuk geweest zijn om meer van de tour te kunnen begrijpen!

Het was een fantastische tour. Onze gids Victor Hugo sprak perfect Engels en heeft ons heel veel moois laten zien. The highlight van de trip waren de condors. Wauw wat bijzonder om mee te maken. We raden iedereen aan om deze trip te maken. In Puno bleven de gids en de chauffeur wachten tot we veilig waren opgehaald. Een dikke 10-plus!!!

Hele fijne trip! Onze gids Ali deed zijn uiterste best om alles te vertellen en te laten zien en was heel enthousiast en hield ons goed op de hoogte. Echt een aanrader!!

Tour sehr gut organisiert, alles pünktlich gewesen, die Gids sowie der Fahrer waren sehr professionel. Der Bus-oorlog in sehr guten Zustand und sauber.