Kies data
Arequipa

Dagtrips

Arequipa Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour naar Puno

1. Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour naar Puno

Ontdek de natuurlijke pracht van de Colca Canyon tijdens deze dagtrip vanuit Arequipa. Begin je reis goed met een heerlijk ontbijt. Heb de mogelijkheid om te kiezen tussen een tour met lunch en de toegangsprijs naar de Colca Canyon of uit een tour zonder deze insluitsels. Geniet van het ophalen in de vroege ochtend bij uw hotel of accommodatie in Arequipa en reis in een voertuig met airconditioning naar de ongelooflijke Colca-kloof. Stop voor het ontbijt in het charmante stadje Chivay. Reis door de Andes-dorpen voordat je het uitkijkpunt Cruz del Cóndor bereikt. Bewonder het uitzicht op de omliggende landschappen en probeer de gigantische Andescondor tijdens de vlucht te spotten. Steek de Patapampa-pas over en bewonder de unieke flora en fauna van het gebied. Vang een glimp op van de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Na uw begeleide wandeling heeft u de mogelijkheid om naar de warmwaterbron La Calera te gaan. Aan het einde van je tour brengt de bus je terug naar de stad Puno, waar je om ongeveer 19:30 uur bij je accommodatie wordt afgezet.

Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour

2. Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour

Je wordt rond 3: 00-3: 30 uur opgehaald bij je hotel. Na een rit van 4 uur stop je in Chivay om te ontbijten. Loop een gemakkelijke tocht van ongeveer 1 uur om bij het Condor's Cross aan te komen. Geniet van een indrukwekkend uitzicht op de Colca-kloof en kijk hoe de majestueuze Andes-condor over je heen vliegt. Op de terugweg naar Chivay, verken Pinchollo, Maca en Yanque, drie kleine lokale dorpen met koloniale kerken, graven en Pre-Inca-terrassen. Je volgende stop is bij een warmwaterbron, voordat je op eigen kosten een lunchbuffet neemt in een lokaal restaurant in Chivay. Op de terugweg naar Arequipa bezoekt u Patapampa, een ongelooflijk uitkijkpunt waar u de vulkanen Ampato, Sabancaya en Hualca Hualca kunt zien. Dit is ook het hoogste punt dat je bereikt, met een hoogte van 4800 meter boven zeeniveau. Aan het einde van de tour word je afgezet naast het Santa Catalina-klooster in Arequipa. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Na enkele uren reizen arriveert u rond 18:45 uur in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Vanuit Arequipa: dagexcursie met gids naar de Colca-kloof

3. Vanuit Arequipa: dagexcursie met gids naar de Colca-kloof

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel of accommodatie in Arequipa en reist door naar de ongelooflijke Colca-kloof. Je arriveert in de natuurlijke leefomgeving van de grote Andescondor en geniet van een dagexcursie op deze adembenemende plek. Je ontbijt in het leuke plaatsje Chivay, reist door de dorpen van de Andes en bereikt vervolgens het uitzichtpunt Mirador Cruz del Cóndor. Je wandelt kort omhoog naar het uitzichtpunt waar je kunt genieten van het pittoreske uitzicht over het omliggende natuurlandschap. Je steekt de Patapampapas over en bewonder de geweldige flora en fauna van de Andes. Je ziet de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Je gaat rond 17:00 uur weer terug naar Arequipa en wordt afgezet op het centrale plein. 

Arequipa: Chili River Rafting

4. Arequipa: Chili River Rafting

Begin aan een spannende rafting-ervaring en overwin klasse II, III en IV stroomversnellingen op de Chili River. Deze tour is perfect voor beginnende Rafters die op zoek zijn naar een adrenaline-kick! De beste tijd van het jaar voor deze raftingtrip zijn de maanden april tot december. Op 20 minuten rijden van het centrum van Arequipa wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het beginpunt van de 'Gruta de la Virgen de Chapi' gebracht. Hier ontvangt u een gedetailleerde veiligheidsinstructie en al uw apparatuur. Luister goed naar je gids, terwijl hij de regels van de rivier uitlegt en hoe je de uitrusting op de veiligste manier kunt gebruiken. Dan begint je avontuur met een afdaling van 6 km in een 6-persoons vlot plus je professionele raftinggids. Je bent ongeveer 1 uur en 45 minuten op het water en trotseert de stroomversnellingen en geniet van het prachtige ongerepte landschap. Reis door prachtige natuurlijke landschappen in deze spectaculaire kloof gevormd door vulkanisch gesteente met uitzicht op pre-Inca-terrassen en een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen. Je rivierreis eindigt in het Chilina-district van waaruit je terug naar Arequipa wordt gebracht. U wordt bij aankomst bij uw hotel afgezet.

Van Arequipa: Colca Canyon & thermaal water van La Calera

5. Van Arequipa: Colca Canyon & thermaal water van La Calera

Reis naar een van de diepste canyons ter wereld. Neem de langste weg in Yura, grenzend aan de besneeuwde Chachani-berg, richting het natuurreservaat Pampa Cañahuas. Trek naar de moerassen van de Tocra-berg, waar u een verscheidenheid aan trekvogels zult zien, waaronder flamingo's. Passeer de krater van Chucura, een slapende vulkaan. Stop bij mirador de los volcanes, een uitkijkpunt waar u de westelijke bergen kunt observeren. Aankomst in het dorp Chivay en reis naar een ander uitkijkpunt, waar u de vlucht van de condors kunt zien. Verken op de terugweg de dorpen Pinchollo, Maca en Yanque. Betreed hun prachtige kerken en bekijk de schilderachtige landschappen van de terrassen in de vallei. Geniet van een thermaal bad in La Calera Thermal Waters, waar je een uur blijft. Keer terug naar de stad Chivay en verwen uzelf met een traditionele lunch, voordat u vertrekt naar de stad Arequipa.

Andes: Colca Canyon dagtrip

6. Andes: Colca Canyon dagtrip

Je begint je dag vroeg met een ophaalservice van je hotel tussen 02:30 en 03:00. Je neemt dan een rit van 3 uur met de auto richting Colca Canyon, uiteindelijk bereik je de stad Chivay waar je om 6:00 uur ontbijt zult hebben. Vervolgens rijd je door het schilderachtige landschap, langs landbouwvelden, Antahuilque, de Choquetico Tombs en het kleine dorpje Yanque op weg naar het uitkijkpunt Cruz del Condor. Je zult ook rustig en geduldig kunnen kijken naar de gelegenheid om de gigantische Andes Condor boven dit indrukwekkende uitkijkpunt geluidloos te zien vliegen. Daarna keert u terug naar Chivay via Maca Village, waar u landbouwers kunt zien ploegen die hun velden bewerken, voordat u stopt bij een prachtige 18e-eeuwse koloniale kerk. Bij aankomst in Chivay, stop je bij de warmwaterbronnen van La Calera, waar je kunt ontspannen en genieten in de therapeutische zwembaden als je dat wilt. Je zult dan alleen in Chivay lunchen, met vrije tijd om de lokale markt en het belangrijkste plein te bezoeken. Om 14:00 uur ga je terug naar Arequipa om het uitzichtspunt van Patapampa te bezoeken (op 4.800 meter) om de Ampato-vulkaan te bekijken, waar de mummie Juanita werd ontdekt. Daarna gaat u verder naar Toqrapampa, waar u kleine lagunes kunt zien vol met vogels van de Andes. Je laatste stop is het nationale park Pampa Cañahuas, waar je lama's, alpaca's en vicuña's kunt zien voordat je rond 17:00 uur aankomt in Arequipa. Je wordt later afgezet in het centrum van Arequipa, na een leuke en drukke dag!

Sillar Stone: ochtendtour vanuit Arequipa

7. Sillar Stone: ochtendtour vanuit Arequipa

Waardeer de slijpers van deze steen in hun dagelijkse taken, evenals enkele voorbeelden van houtsnijwerk. Kijk waar de metselaars Ignimbrite brengen en ontwikkel dan geduldig de Sillar. Ontdek in detail de voorbereiding en leer het verhaal achter de Sillar. Transfer van uw hotel in Arequipa naar de steengroeven van Culebrillas (3 km van het centrum van Arequipa), gelegen in de wijk Cerro Colorado en Yura. Eindig met een transfer naar de stad Arequipa terug naar je hotel.

Arequipa: stad en landentour

8. Arequipa: stad en landentour

Verken de prachtige stad Arequipa met een ervaren lokale gids. Bekijk de Plaza de Armas en de straten van het Centro Historico. Kijk uit over de stad vanaf de schilderachtige uitkijkpunten van Yanahuara en Carmen Alto, waar je tijd hebt om je benen te strekken en foto's te maken van de Chili Valley en de Misti en Chachani vulkanen. Je kunt ook de Incalpaca Outlet, de minidierentuin erin, bekijken en meer te weten komen over de vier soorten Zuid-Amerikaanse kameelachtigen: lama, alpaca, vicuña en guanaco. Bezoek de wijk Sachaca en de prachtige 19e-eeuwse kerk, evenals de Balneario Tingo met zijn beroemde gerechten, waaronder anticuchos en buñuelos. Reis door het platteland langs de Via Paisajista om het 16e-eeuwse landhuis del Fundador en de Sabandia-molen te bereiken, waar u de gelegenheid zult hebben om kennis te maken met de technieken die worden gebruikt om tarwe te verwerken in een steenmolen. Vóór het einde van de tour, bewonder de Andenes de Paucarpata, door de mens gemaakte platforms die een microklimaatsysteem creëren dat toelaat om een grote verscheidenheid aan producten in elk van de stands te laten groeien. Keer terug naar het stadscentrum aan het einde van je avontuur.

Veelgestelde vragen over Dagtrips in Arequipa

Welke andere activiteiten dan Dagtrips zijn de moeite waard in Arequipa?

Welke Dagtrips in Arequipa nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Arequipa

Wil je alle activiteiten in Arequipa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arequipa

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 26 beoordelingen

Zeer veeleisende excursie, met vertrek om 3 uur 's ochtends en terug in de late avond. Reis per bus van minimaal 6 uur. De landschappen zijn prachtig, maar helaas duurde de stop bij de Mirador dei Condor slechts 40 minuten. Een paar extra stops moeten worden vermeden en er moet meer tijd worden besteed aan de hoofdstop. De gids was nog steeds erg slim, met duidelijke en uitgebreide uitleg in zowel het Spaans als het Engels. Lunchbuffet redelijk goed.

Een must als u op Arequipa bent

Vermoeiende dag maar onvermijdelijk als u zich naar Arequipa waagt. Aan de andere kant raden we ten zeerste aan om niet te boeken via GetYourGuide, de betaalde prijs was drie keer de andere prijzen die voor dezelfde activiteit in rekening werden gebracht. Ik begrijp een verschil van 10 tot 15%, maar 200% duurder, het is niet acceptabel!

Alles war richtig gemacht, das pick-up, das fahren, das Essen. Colca Canon is eine sehr spektakulaere Natur und ich kann das nur empfehlen. Ein Sternchen weniger wegen der Uebersetzerin. Sprachlich war Sie nicht ganz vorbereitet.

Prachtige plekkenyo

De plaatsen worden niet besproken, helaas kost het veel uren met de bus. We hadden het geluk bijna twintig condors te spotten, wat volgens de gids eerder uniek dan zeldzaam is. Ook uitstekende lunch en ontbijt

We hadden een ophaaltijd gekregen van 3.30 uur en de bus was er om 2.45 uur. Helaas was het slecht georganiseerd.