Kies data

Arequipa Meerdaagse trips

Arequipa Meerdaagse trips: Onze meest aanbevolen

Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

1. Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

Ga terug naar de natuur in het Andesgebergte en ga op zoek naar condors, lama's en alpaca's in hun natuurlijke omgeving. Bewonder onderweg het majestueuze landschap en de afgelegen dorpjes. Dag 1: Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Arequipa, waarna je op zoek kunt gaan naar lama's, alpaca's en vicuña's in tussen de prachtige bergen van de Heilige Vallei van de Inca's. Vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route heb je een prachtig uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Vervolgens reis je verder naar Chivay  , de plaats aan het begin van de Colca Canyon, waar je gaat lunchen in een lokaal restaurant. Hierna wordt je afgezet bij je hotel in Chivay. 's Middags kun je genieten van vrije tijd. Dag 2: Je vertrekt 's ochtends vroeg uit Chivay om op weg te gaan naar het adembenemende uitzichtpunt Cruz del Condor. Je ziet de mooie dorpjes Coporaque en Maca, en tijdens een korte wandeling voordat je bij Cruz del Condor aankomt, kun je je weer een voelen met de natuur. Bij Cruz del Condor krijg je ongeveer een uur om naar deze prachtige vogels te kijken tijdens hun vlucht. Tijdens de hele excursie krijg je uitleg van een professionele gids. Eenmaal terug in Chivay krijg je daar weer een lunch, voordat je verder reist naar de stad Puno, waar je om 19:30 uur aankomt.

Van Arequipa: 2-daagse trektocht naar Colca Canyon

2. Van Arequipa: 2-daagse trektocht naar Colca Canyon

Begin aan een tweedaagse trektocht naar de Colca Canyon, twee keer zo diep als de Grand Canyon en een ongelooflijk gezicht. Kijk uit voor meer dan 100 soorten vogels, meer dan 300 soorten planten en meer dan 30 soorten cactussen. Ga naar Condor's Cross voor het beste uitkijkpunt in Zuid-Amerika om de Andescondor te zien, een gracieuze vogel met een spanwijdte van maximaal 3 meter en een gewicht tot 12 kg. Dag 1: Arequipa - Chivay - Condor's Cross - Sangalle Na een vroege ochtend (rond 03:00-03:30 uur) pick-up van je hotel, ga je naar Cabanaconde in de Colca Canyon. Dit is ongeveer 6 uur rijden van Arequipa en onderweg stop je voor het ontbijt. Ga verder naar Condor's Cross voor een panoramisch uitzicht op de kloof en de beroemde Andes Condor. Kom aan bij het begin van je trektocht en begin een afdaling van ongeveer 3 uur van 3.300 tot 2.100 meter boven zeeniveau de kloof in. Bij aankomst lunch je en neem je de tijd om uit te rusten in San Juan de Chuccho. Vervolg uw reis en passeer de steden Cosñirhua en Malata. Wandel verder de kloof in tot je Sangalle bereikt, het diepste deel van de kloof en 1900 meter boven zeeniveau. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat en enkele eenvoudige accommodaties. Hier kun je na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Geniet van het diner en overnacht hier Dag 2: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend (rond 5:00 uur) en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen terug naar de stad Cabanaconde met behulp van fakkels voor verlichting. Geniet van een spectaculair uitzicht op de zonsopgang en ontbijt bij aankomst in Cabanaconde. Rijd richting Chivay en bekijk onderweg pre-Inca-terrassen, archeologische ruïnes en koloniale steden. Kom rond het middaguur aan bij de warmwaterbronnen. Neem eventueel een duik in de warmwaterbronnen en ontspan in water van 38°C. Geniet in Chivay van een lunchbuffet in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). Begin na de lunch aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 naar 2325 meter boven zeeniveau, langs een nationaal reservaat en Pampa Cañahuas. Dit is een leefgebied voor de vier soorten Zuid-Amerikaanse kameelachtigen (lama, alpaca, vicuña en guanaco). Kom laat in de middag aan in Arequipa en word afgezet naast het Santa Catalina-klooster. Kies je voor de optie om in Puno afgezet te worden, dan vertrek je na de lunch vanuit Chivay. Je komt rond 18:45 uur aan in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas voor een prachtig uitzicht op de lokale landschappen.

Van Arequipa: driedaagse trektocht naar Colca Canyon

3. Van Arequipa: driedaagse trektocht naar Colca Canyon

Dag 1: Arequipa - Condor's Cross - San Juan de Chuccho Ophalen in de vroege ochtend rond 03: 00-03: 30 uur vanuit uw hotel. Na ongeveer 4 uur rijden, stop je in Chivay om te ontbijten. Ga dan verder naar een van de meest populaire punten van de kloof, het Condor's Cross. Stop ongeveer 40 minuten om de condor te zien vliegen. Rijd nog 20 minuten naar de plek waar je trektocht begint. Wandel ongeveer 4 uur bergafwaarts tot je San Juan de Chuccho bereikt. Lunch, diner en overnacht in het dorp San Juan de Chuccho. Dag 2: San Juan de Chuccho - Malata - Sangalle Vertrek rond 8:00 uur na het ontbijt. Ga verder met wandelen en passeer de stad Cosñirhua, waar het mogelijk is om archeologische ruïnes te zien die zijn achtergelaten door Pre-Inca-culturen. Bereik de stad Malata en de oude Spaanse kerk. Loop dan verder de kloof in, tot je Sangalle bereikt, het diepste deel op een hoogte van 1900 m. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat. Hier kunt u na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Eet 's avonds en slaap' s nachts. Dag 3: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend rond 05:00 uur en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen naar de stad Cabanaconde met zaklantaarns. Dit deel van de trektocht biedt een spectaculair uitzicht op de zonsopgang. Ontbijten bij aankomst en ga dan naar Chivay. Onderweg heb je een geweldig uitzicht op pre-Inca-terrassen, enkele archeologische ruïnes en koloniale steden. Rond het middaguur arriveert u bij de warmwaterbronnen met watertemperaturen van 38 ° C, waar u kunt ontspannen in een warm bad. In Chivay kun je kiezen voor een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Na de lunch begint u aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 meter tot 2325 meter en passeer je een nationaal reservaat met lama's en alpaca's. Kom laat in de middag aan in Arequipa en word afgezet naast het Santa Catalina-klooster. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Na een paar uur reizen arriveert u rond 18.45 uur in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar de Colcakloof

4. Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar de Colcakloof

Begin je 2-daagse tour naar de Colcakloof met een ophaalservice vanuit Arequipa. Vanuit daar rijd je door het immense natuurreservaat Salinas en Aquada Blanca. Je ziet lama's, alpaca's en vicuña's in hun natuurlijke leefomgeving. Stop bij Patapampa, op 4.900 meter boven zeeniveau. Geniet van een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato vanaf het hoogste punt van het natuurlijke uitkijkpunt Patapampa. Ga verder naar de stad Chivay voor een lunch (indien optie geselecteerd). Na de lunch kun je inchecken bij je hotel, waarna je vrije tijd hebt om aan de hoogte te wennen. De volgende dag ga je in alle vroegte naar Cruz del Condor. Bekijk de mooie dorpen Coporaque en Maca en kom in contact met de natuur tijdens een korte wandeling, voordat je aankomt in Cruz del Condor. Vanaf dit natuurlijke uitkijkpunt kun je de prachtige vogels tijdens hun vlucht zien. De gids vertelt je alles over het gedrag van deze dieren. Dan keer je terug naar Chivay voor een lunch (indien optie is geselecteerd), voordat je weer terugrijdt naar Arequipa. Hier kom je rond 17:00 uur aan.

Van Puno: 2-daagse Colca Canyon Tour naar Arequipa

5. Van Puno: 2-daagse Colca Canyon Tour naar Arequipa

Dag 1: Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Puno City, ga je op pad. Let onderweg op lama's, alpaca's en vicuña's in de magnifieke bergen van de Andes, voordat je een stop maakt bij een klein café. Vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route heb je een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Je gaat dan verder naar Chivay, de ingangsstad van de Colca Canyon. Eenmaal daar lunch je in een lokaal restaurant, voordat je wordt afgezet bij je hotel in Chivay Town. U kunt dan genieten van de middag ter vrije besteding, met de mogelijkheid om de waterbron La Calera te bezoeken. Dag 2: Je vertrekt in de vroege ochtend vanuit Chivay en begeeft je naar het prachtige uitkijkpunt Cruz del Condor. Onderweg passeer je de mooie steden Coporaque en Maca, voordat je tijdens een korte wandeling in contact komt met de natuur. Je komt later aan in Cruz del Condor, waar je de majestueuze vogels een uur lang kunt zien vliegen. Op de terugweg geniet je van een lunch in Chivay, voordat je doorgaat naar Arequipa City, waar je rond 17:00 uur aankomt.

Colca-kloof: 2-dagse tour vauit Arequipa naar Puno

6. Colca-kloof: 2-dagse tour vauit Arequipa naar Puno

Geniet van een Peruviaans avontuur waarbij je wilde dieren en natuurwonderen ziet tijdens deze 2-daagse excursie vanuit Arequipa naar Puno.  Dag 1: Arequipa naar Chivay (Colca-kloof) 's Ochtends word je opgehaald bij je hotel en door een prachtig landschap in 4 uur naar Chivay gebracht. Zorg dat je je camera in de aanslag hebt want er wordt gepauzeerd bij diverse prachtige uitzichtpunten waaronder het Pampa Cañahuas-reservaat. In dit reservaat leven vele exotische dieren uit de Andes, zoals vicuña's, alpaca's, lama's, flamingo's, ibissen en de andescondor. Je ziet verbazingwekkende landschappen terwijl je langs meren, gletsjers en enkele geweldige vulkanen rijdt, zoals Ampato, Sabancaya, Huallca en Misti. Het hoogste punt dat je tijdens je reis bereikt is 4.800 meter. 's Middags heb je een aantal opties om je vrije tijd door te brengen. Je overnacht in Chivay. Dag 2: excursie Colca-kloof en toeristenbus naar Puno Je wordt in de vroege ochtend opgehaald bij je hotel en meegenomen naar de mooiste plekken van de Colca-kloof. Deze pittoreske reis leidt naar de Mirador Cruz del Condor, het beroemdste uitzichtpunt vanwaar je de diepte van de Colca-kloof in kunt kijken. Hier is de kloof ongeveer 1200 meter diep en heb je een goede kans om condors te zien vliegen met de geweldige kloof op de achtergrond. Vanuit Chivay ga je met een comfortabele toeristenbus naar het Titicacameer, de geboorteplaats van de eerste Inca, Manco Capac. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap van de Andes terwijl je langs meren, lagunes, forelkwekerijen en andesflamingo's komt. Als je een hoogte van 4.850 meter bereikt, heb je een ongelooflijk uitzicht op de hooglanden. Daarna ga je richting Puno.

Arequipa: 2-daagse Colca Canyon-tour

7. Arequipa: 2-daagse Colca Canyon-tour

Dag 1: Arequipa naar Chivay Je tour begint als je om 8:00 uur wordt opgehaald bij je hotel in Arequipa. Vanaf daar verlaat u de stad in de bestemming van de besneeuwde Chachani-regio. Spot onderweg wilde vicuna's, alpaca's en lama's in het nationale reservaat van Pampa Cañahu, evenals vogels zoals flamingo's, ibis, Andes-ganzen, eenden en adelaars. Bezoek het uitkijkpunt van vulkanen en besneeuwde bergen in Patapampa, voordat je aankomt in Chivay, de hoofdstad van de Colca-vallei. Eenmaal daar, gebruik je middag om te ontspannen voordat je de avond doorbrengt in een driesterrenhotel. Dag 2: Colca Canyon naar Arequipa Na een vroeg ontbijt rond 06:00 uur vertrek je voor een dagexcursie aan de linkerkant van de Colca Canyon. Bezoek prachtige steden als Yanque en Maca, compleet met koloniale kerken en vriendelijke mensen die je graag hun traditionele geborduurde kleding laten zien. Ontmoet honderden pre-Inca-terrassen die nog steeds worden gebruikt voor de teelt van Andes-maïs, quinoa, amarant en meer. Na nog eens twee uur rijden bereik je La Cruz del Condor. Daar kun je de diepte van de kloof zien, evenals de vlucht van de prachtige condor. Geniet van wat vrije tijd om de condors te bekijken en het uitkijkpunt te verkennen, voordat je uiteindelijk terugkeert naar Arequipa waar je rond 17:00 uur aankomt.

Vanuit Arequipa: 3-daagse trektocht door Colca Canyon

8. Vanuit Arequipa: 3-daagse trektocht door Colca Canyon

Je begint je avontuur 's ochtends vroeg om 03:00 uur met de ophaalservice bij je hotel, zodat je om ongeveer 12:00 uur, op tijd voor de lunch, in het pittoreske dorpje Cabanaconde arriveert. Daarna daal je af in het terrasvormige landschap van een van de diepste kloven ter wereld tijdens een 4 uur durende trektocht die eindigt in het afgelegen dorpje Llahuar. Geniet van de grandeur van het landschap, een duik in een natuurlijke warmwaterbron of het vissen naar wilde forel. Als de avond valt, wordt je een welverdiend diner geserveerd. Wellicht proef je vers gevangen forel, voordat je ontspant in je rustieke bungalow. Dag 1: je wandelt in ongeveer 4 uur langs een afdalend pad, beginnend op een hoogte van 3200 meter en eindigend op 1200 meter hoogte. Na het ontbijt ga je verder richting Sangalle. Op een gegeven moment bereik je een punt met een geweldig panoramisch uitzicht op het rustpunt van de vorige nacht, Llahuar, en op je volgende bestemming, Sangalle. Je kunt ook Apachetas zien, de eeuwenoude stenen torens die door bewoners van de Andes werden gebouwd om paden te markeren. De lunch vindt plaats in Sangalle, waar je genoeg vrije   tijd hebt om te   luieren   rond de   het tropische oase-zwembad of de overs van de rivier de Colca te verkennen. Na de vrije tijd klim je naar Cabanaconde, waar je zult overnachten in het fantastische Kuntur Wassi Hotel.   Dag 2: Gedurende 3 uur loop je over een recht pad van een hoogte van 1200 meter naar 3200 meter. Op deze dag loop je in totaal ongeveer 6 uur. Je ontbijt in het hotel, voordat je met privévervoer naar Cruz del Condor wordt gebracht. Dit is een van de enige uitzichtpunten in Zuid-Amerika   waar je kunt de prachtige condor kunt zien vliegen in zijn natuurlijke leefomgeving. Misschien kun je zelfs de vleugelslag van de condors   in de lucht voelen. In Yanque stop je bij het huis van een lokale familie om te eten en van de Colca-gastvrijheid te genieten. Als je wilt, kun je ook in Chivay stoppen om de plaats te verkennen en nogmaals te ontspannen enkele warmwaterbaden, voordat je weer terugkeert naar Arequipa, waar je rond 18:00 uur aankomt. Dag 3: Deze dag is een zeer ontspannen dag, aangezien je in totaal maar 1 uur hoeft te lopen.

Vanuit Arequipa: Colca Canyon 2-daagse tour met accommodatie

9. Vanuit Arequipa: Colca Canyon 2-daagse tour met accommodatie

Verken een van de diepste canyons ter wereld op een 2-daagse tour van de Colca Canyon. Verwonder je over de met sneeuw bedekte bergen en afgelegen dorpen van mensen die nog steeds de grond bewerken in de Andes. Zoek naar inheemse dieren, zoals flamingo's en Andes-adelaars. Verzacht je pijntjes in een warme bron of kijk simpelweg naar de sterren vanaf je eigen terras! Dag 1: Arequipa - Chivay-Yanque Je wordt opgehaald bij je hotel in Arequipa tussen ongeveer 07:30 uur en 08:00 uur en rijdt noordwaarts naar de met sneeuw bedekte berg Chachani. Zie wilde vicuñas, alpaca's en lama's in de Pampa Cañahuas National Reserve, en zoek naar inheemse vogels zoals flamingo's, ibissen, Andes-ganzen, eenden en Andes-adelaars (Kara Kara). Stop bij het panoramapunt voor een spectaculair uitzicht over de vulkanen en met sneeuw bedekte bergen in Patapampa. Vervolgens kom je naar de stad Yanque voor een heerlijke lunch in de Casa de la Luna lodge. Check in in je junior suite en ontspan in de ruime en comfortabele kamers met een eigen terras omgeven door een prachtig landschap. Geniet van voorzieningen zoals katoenen lakens, anti-allergie kussens, centrale verwarming, een grote badkamer met bad, warm water, zachte katoenen handdoeken en meer, om je verblijf onvergetelijk te maken. In de middag kun je je ontspannen op je eigen terras, genieten van de faciliteiten in de lodge of op een 3-uurs begeleide wandeltocht gaan als je je fit voelt. Ga naar het amfitheater van Oqolle om de pre-Inca landbouwterrassen te zien en steek de Sifon Bridge over om van de majesteit van de Colca Canyon te genieten. Klim naar de ruïnes van Uyu Uyu voor een panoramisch uitzicht over de canyon en de stad Yanque. Bezoek de warmwaterbronnen en ontspan in het thermale water voordat je terugkeert naar de lodge, waar je van het avondeten kunt genieten. Dag 2: Yanque - Cruz del Condor - Arequipa Word wakker met een vroeg ontbijt voor energie voor een volledige dag aan de linker oever van de Colca-kloof. Bezoek enkele mooie en kenmerkende steden met koloniale kerken en maak een praatje met de vriendelijke locals in hun karakteristieke naaldwerkjurken. Maak kennis met de honderden pre-Inca landbouwterrassen die nog steeds gebruikt worden om in de Andes voedsel te produceren, zoals maïs, quinoa en kiwicha (een soort zaad dat al meer dan 4000 jaar wordt verbouwd). Rij ​​2 uur door prachtige landschappen om de Cruz del Condor (Condor's Cross) te zien en ontdek het diepste deel van de canyon en de vluchtroute van de condor. Na de lunch keer je terug naar Arequipa, waar je wordt afgezet bij je hotel.

Meerdaagse tour Arequipa & Colca Canyon

10. Meerdaagse tour Arequipa & Colca Canyon

Dag 1: Arequipa Ophalen van de luchthaven en transfer naar het hotel in Arequipa. Na het inchecken in het hotel heeft u vrije tijd om uit te rusten. 's Middags start u de stadstour door Arequipa en bezoekt u het klooster van Santa Catalina. Bezoek vervolgens Plaza de Armas, de typische wijken Carmen Alto en Yanahuara. Rond de tour af in de vroege avond en rust 's nachts uit in de stad. Dag 2: Arequipa – Colca Canyon Om 8:00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel om met VIP-vervoer naar de besneeuwde berg Chachani te reizen. Zie wilde vicuna's, alpaca's en lama's in het nationale reservaat van Pampa Cañahu, plus vogels zoals flamingo's, ibis, Andes-ganzen, eenden, adelaars en een zeldzame Andes-vogel genaamd kara kara. Bezoek het uitkijkpunt van vulkanen en besneeuwde bergen in Patapampa. Aankomst in Chivay, de hoofdstad van de Colca-vallei, waar je de middag hebt om te ontspannen.   Dag 3: Colca Canyon - Arequipa Na het vroege ontbijt vertrekt u voor een dagexcursie aan de zuidkant van de kloof en bezoekt u prachtige steden zoals Yanque en Maca, met koloniale en traditionele architectuur. Bekijk honderden pre-Inca-terrassen die nog steeds worden gebruikt voor boerderij- en Andes-maïs, quinoa, amarant en andere producten. Na een wandeling van twee uur bereikt u La Cruz del Condor. Bewonder de diepte van de Colca Canyon en zie verschillende condors overvliegen. Keer in de vroege avond terug naar Arequipa voor de laatste overnachting. Dag 4: Vertrek uit Arequipa   Na het ontbijt in het hotel, transfer naar de luchthaven voor uw vertrekvlucht.

12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Arequipa

Wil je alle activiteiten in Arequipa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arequipa

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 42 beoordelingen

De tour stelt je in staat om de typische flora en fauna van het Andes-plateau te ontdekken (lama's, alpaca's, vicuna's, enz.), Je bezoekt een zeer hoog punt op meer dan 4900 meter om de sensatie van hoogte te ervaren en een uitstapje te maken naar de spa , klein maar echt schattig! We gaan dan naar het kruis van de condor waar we het geluk hadden om op een zeer heldere dag talloze condors te bewonderen. De gids was oorspronkelijk van de plaats en legde alles met veel motivatie en transport uit, ik heb echt genoten van alles over de tour?

Sterk aanbevolen! De gids (Victor), voorbereid, georganiseerd en altijd verbonden, liet ons een onderdompeling in het gebied ervaren. De tour liet ons adembenemende uitzichten zien: de mirador los Andes maar ook alle keren dat we stopten om terrassen, alpaca's, kandelaarscactussen te fotograferen. De Condor-show in de vroege ochtend was prachtig. Perfecte organisatie, tijden en bewegingen.

Vertraging om op te halen bij het hotel en te vertrekken voor de tour, maar geen probleem. De gids Paty leidde heel goed, met uitleg en kennis van de beste tijden en stopplaatsen. Verbazingwekkende landschappen, de vlucht van de condors is prachtig en alles ging heel goed, comfortabele bus en geweldige optie om tussen Arequipa en Puno te reizen.

Onze gids Peter was geweldig! Hij legde ons alles uit wat we moesten weten, hij gaf ons een goede briefing over hoogteziekte. De Canyon was prachtig, we namen de tijd om alles te zien. Het eten was erg goed en de overdracht ging goed. Kortom, ik raad het aan!

Comfortabele pendelrit van 14 personen. Veel uitleg onderweg, frequente stops om foto's te maken...