Kies data

Arequipa Natuur & avontuur

Arequipa Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Van Arequipa: 2-daagse trektocht naar Colca Canyon

1. Van Arequipa: 2-daagse trektocht naar Colca Canyon

Begin aan een tweedaagse trektocht naar de Colca Canyon, twee keer zo diep als de Grand Canyon en een ongelooflijk gezicht. Kijk uit voor meer dan 100 soorten vogels, meer dan 300 soorten planten en meer dan 30 soorten cactussen. Ga naar Condor's Cross voor het beste uitkijkpunt in Zuid-Amerika om de Andescondor te zien, een gracieuze vogel met een spanwijdte van maximaal 3 meter en een gewicht tot 12 kg. Dag 1: Arequipa - Chivay - Condor's Cross - Sangalle Na een vroege ochtend (rond 03:00-03:30 uur) pick-up van je hotel, ga je naar Cabanaconde in de Colca Canyon. Dit is ongeveer 6 uur rijden van Arequipa en onderweg stop je voor het ontbijt. Ga verder naar Condor's Cross voor een panoramisch uitzicht op de kloof en de beroemde Andes Condor. Kom aan bij het begin van je trektocht en begin een afdaling van ongeveer 3 uur van 3.300 tot 2.100 meter boven zeeniveau de kloof in. Bij aankomst lunch je en neem je de tijd om uit te rusten in San Juan de Chuccho. Vervolg uw reis en passeer de steden Cosñirhua en Malata. Wandel verder de kloof in tot je Sangalle bereikt, het diepste deel van de kloof en 1900 meter boven zeeniveau. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat en enkele eenvoudige accommodaties. Hier kun je na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Geniet van het diner en overnacht hier Dag 2: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend (rond 5:00 uur) en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen terug naar de stad Cabanaconde met behulp van fakkels voor verlichting. Geniet van een spectaculair uitzicht op de zonsopgang en ontbijt bij aankomst in Cabanaconde. Rijd richting Chivay en bekijk onderweg pre-Inca-terrassen, archeologische ruïnes en koloniale steden. Kom rond het middaguur aan bij de warmwaterbronnen. Neem eventueel een duik in de warmwaterbronnen en ontspan in water van 38°C. Geniet in Chivay van een lunchbuffet in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). Begin na de lunch aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 naar 2325 meter boven zeeniveau, langs een nationaal reservaat en Pampa Cañahuas. Dit is een leefgebied voor de vier soorten Zuid-Amerikaanse kameelachtigen (lama, alpaca, vicuña en guanaco). Kom laat in de middag aan in Arequipa en word afgezet naast het Santa Catalina-klooster. Kies je voor de optie om in Puno afgezet te worden, dan vertrek je na de lunch vanuit Chivay. Je komt rond 18:45 uur aan in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas voor een prachtig uitzicht op de lokale landschappen.

Van Arequipa: driedaagse trektocht naar Colca Canyon

2. Van Arequipa: driedaagse trektocht naar Colca Canyon

Dag 1: Arequipa - Condor's Cross - San Juan de Chuccho Ophalen in de vroege ochtend rond 03: 00-03: 30 uur vanuit uw hotel. Na ongeveer 4 uur rijden, stop je in Chivay om te ontbijten. Ga dan verder naar een van de meest populaire punten van de kloof, het Condor's Cross. Stop ongeveer 40 minuten om de condor te zien vliegen. Rijd nog 20 minuten naar de plek waar je trektocht begint. Wandel ongeveer 4 uur bergafwaarts tot je San Juan de Chuccho bereikt. Lunch, diner en overnacht in het dorp San Juan de Chuccho. Dag 2: San Juan de Chuccho - Malata - Sangalle Vertrek rond 8:00 uur na het ontbijt. Ga verder met wandelen en passeer de stad Cosñirhua, waar het mogelijk is om archeologische ruïnes te zien die zijn achtergelaten door Pre-Inca-culturen. Bereik de stad Malata en de oude Spaanse kerk. Loop dan verder de kloof in, tot je Sangalle bereikt, het diepste deel op een hoogte van 1900 m. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat. Hier kunt u na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Eet 's avonds en slaap' s nachts. Dag 3: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend rond 05:00 uur en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen naar de stad Cabanaconde met zaklantaarns. Dit deel van de trektocht biedt een spectaculair uitzicht op de zonsopgang. Ontbijten bij aankomst en ga dan naar Chivay. Onderweg heb je een geweldig uitzicht op pre-Inca-terrassen, enkele archeologische ruïnes en koloniale steden. Rond het middaguur arriveert u bij de warmwaterbronnen met watertemperaturen van 38 ° C, waar u kunt ontspannen in een warm bad. In Chivay kun je kiezen voor een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Na de lunch begint u aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 meter tot 2325 meter en passeer je een nationaal reservaat met lama's en alpaca's. Kom laat in de middag aan in Arequipa en word afgezet naast het Santa Catalina-klooster. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Na een paar uur reizen arriveert u rond 18.45 uur in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Van Arequipa: Salinas Lagoon-dagtrip met warmwaterbronnen

3. Van Arequipa: Salinas Lagoon-dagtrip met warmwaterbronnen

Ontdek de natuurlijke wonderen van de Salinas-lagune en het nationale reservaat Salinas en Aguada Blanca tijdens deze multi-stop dagtour, inclusief vervoer heen en terug vanuit Arequipa. Omring jezelf in de natuur en neem een duik in de Lojen Hot Springs. Begin helder en vroeg met ophalen rechtstreeks van accommodatie in Arequipa. Begin dan aan de reis naar de Laguna de Salinas (lagune van Salinas) en maak onderweg een paar verschillende stops. Na een rit van 45 minuten arriveert u bij uw eerste stop: de Mirador de los Volcanes in het Chiguata-district. Vanaf daar kun je de representatieve vulkanen van het gebied observeren en onovertroffen foto's maken. Bereik het centrale plein van Chiguata waar de traditionele kerk van de heilige geest staat. Neem plaats en proef een traditioneel ontbijt uit de omgeving (kosten niet inbegrepen). Over een uur stop je bij Alto Simbral (4200 meter boven zeeniveau), waar je planten uit het gebied kunt observeren, zoals queñua, areta, tola en meer. Uiteindelijk kom je aan bij de Salinas-lagune, waar je tussen de 1 en 1,5 uur blijft en verschillende stops maakt om flamingo's en waterspiegels te observeren. De Salinas-lagune is een zoutrijk meer in de Andes op 4300 m hoogte. hoog in het beschermde nationale reservaat Salinas en Aguada Blanca. Hier word je omringd door de vulkanen Misti, Ubinas en Pichu Pichu. Ga daarna richting de Lojen Hot Springs en mini-vulkaan om te genieten van een ontspannend bad (niet inbegrepen). Nadat u tot rust bent gekomen in de warmwaterbronnen, keert u terug naar Chiguata om te lunchen (niet inbegrepen) en begint u vervolgens aan uw weg terug naar de stad Arequipa. Kom 's avonds aan en word afgezet in de buurt van de Plaza de Armas.

Vanuit Arequipa: dagtrip Pillones Waterfall en Stone Forest

4. Vanuit Arequipa: dagtrip Pillones Waterfall en Stone Forest

Het eerste punt dat we zullen bezoeken is de stad Pampa de Arrieros en het oude treinstation. Ga dan verder, we maken een stop in het nationale reservaat Salinas en Aguada Blanca voor observatie van vicuñas en in de Patahuasi-sector om een coca-thee te drinken. Daarna gaan we richting het stenen bos van Imata en beginnen de wandeling ongeveer 45 minuten tot 1 uur, het is een natuurlijke plek met vreemde rotsformaties en stenen zuilen, waar je fantasie en diversificatie geen grenzen kennen, je krijgt een voorzichtige tijd om foto's te maken. We vervolgen de reis met de auto en komen aan bij de stad Pillones waar de waterval Pillones zich bevindt. Bij het bereiken van de watervallen ziet u rotsen gevormd door de erosie van het water, u kunt naar de waterval gaan, daar kunt u genieten van dit prachtige natuurlijke landschap en ook foto's maken. Uiteindelijk keren we terug naar de stad Arequipa.

Sillar Stone-tour vanuit Arequipa

5. Sillar Stone-tour vanuit Arequipa

Waardeer de slijpers van deze steen in hun dagelijkse taken, evenals enkele voorbeelden van houtsnijwerk. Kijk waar de metselaars Ignimbrite brengen en ontwikkel dan geduldig de Sillar. Ontdek in detail de voorbereiding en leer het verhaal achter de Sillar. Transfer van uw hotel in Arequipa naar de steengroeven van Culebrillas (3 km van het centrum van Arequipa), gelegen in de wijk Cerro Colorado en Yura. Eindig met een transfer naar de stad Arequipa terug naar je hotel.

Arequipa: raften op de Chili-rivier

6. Arequipa: raften op de Chili-rivier

Beleef een spannende rafting-ervaring en overwin klasse II, III en IV stroomversnellingen op de Chili River. Deze tour is perfect voor beginnende rafters die op zoek zijn naar een adrenalinekick! De beste tijd van het jaar voor deze raftingtrip zijn de maanden april tot december. Op een kleine 20 minuten rijden van het stadscentrum van Arequipa, wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt 'Gruta de la Virgen de Chapi' gebracht. Hier ontvangt u een gedetailleerde veiligheidsbriefing en al uw uitrusting. Luister goed naar je gids terwijl hij de regels van de rivier uitlegt en hoe je de uitrusting op de veiligst mogelijke manier gebruikt. Daarna begint je avontuur met een afdaling van 6 km in een 6-persoons vlot plus je professionele raftinggids. Je bent ongeveer 1 uur en 45 minuten op het water terwijl je de stroomversnellingen trotseert en geniet van het prachtige ongerepte landschap. Reis door prachtige natuurlijke landschappen in deze spectaculaire kloof gevormd door vulkanisch gesteente met uitzicht op pre-Inca-terrassen en een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen. Je rivierreis eindigt in het Chilina-district vanwaar je wordt teruggebracht naar Arequipa. Bij aankomst wordt u afgezet bij uw hotel.

Vanuit Arequipa: rondleiding Colca-kloof voor een dag

7. Vanuit Arequipa: rondleiding Colca-kloof voor een dag

Je wordt rond 03:00 uur opgehaald uit je accommodatie in Arequipa om je reis te beginnen naar één van de diepste kloven ter wereld, via de Yura-weg, grenzend aan de Chachani-berg richting Pampa Cañahuas (Aguada Blanca en het nationale reservaat Salinas) prachtige Zuid-Amerikaanse kameelachtigen, de vicuñas. Om ongeveer 6:00 uur kom je aan in de stad Chivay; hier geniet je van je ontbijt en vervolgens je rit voor ongeveer 1 uur voortzet om bij Mirador de la Cruz del Cóndor aan te komen, een strategisch observatiepunt van de Canyon en de spectaculaire vlucht van de Condor. Bij terugkomst stop je in de dorpen Pinchollo, Maca en Yanque die prachtige koloniale kerken hebben. Vanuit het gezichtspunt van Choquetico en Antahuilque, bekijk je de indrukwekkende Andenería van de vallei, de pre-Inca-graven en een pre-Inca-model van het in steen gehouwen gebied. Keer terug naar de stad Chivay voor de lunch en om rustig te wandelen door de kleine straatjes. Je kunt genieten van de thermale baden in La Calera (optioneel) waarvan het thermos geneeskrachtige water schommelt tussen 35 tot 38 graden (Celsius) van temperatuur, waarin je ongeveer 1 uur zult blijven, en teruggaat naar de stad Chivay. Om 14:00 uur start je je rit terug naar Arequipa, onderweg bezoek je het hoogste punt tussen de Colca-kloof en Arequipa: Patapampa (4800 meter), vanaf deze plek zie je het vulkanische gebergte. Je bent om 17:00 uur terug in je accommodatie in Arequipa.

Van Arequipa: Salinas en Aguada Blanca Reserve Tour

8. Van Arequipa: Salinas en Aguada Blanca Reserve Tour

Je wordt om 6.30 uur 's ochtends opgehaald bij je accommodatie in Arequipa. Bezoek het nationale reservaat Salinas en aguada blanca, dat een van de meest interessante en mooiste landschappen van Peru heeft. Naast zijn schoonheid heeft dit reservaat een grote verscheidenheid aan wilde dieren zoals Andesvossen, vicuña's, lama's, poema's, enz. Kom na 2 uur aan in de lagune van Salinas en bekijk prachtige vogels zoals Flamingo's en Parihuanas. Op deze plek kun je ook foto's maken terwijl je bij de waterspiegels zit. Om 11 uur sta je in de warmwaterbronnen. Deze ruimtes staan bekend om hun water met goede mineralen die gezond zijn voor de huid. Naar de warmwaterbronnen gaan is optioneel, maar het wordt sterk aanbevolen om het te doen. Om 13.00 uur zit je weer in het voertuig om terug te gaan naar Arequipa. Deze tour is ongetwijfeld een van de beste activiteiten om te doen vanuit de stad Arequipa, omdat het vrij dichtbij is en het veel te bieden heeft voor alle bezoekers.

Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour

9. Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour

Je wordt rond 3: 00-3: 30 uur opgehaald bij je hotel. Na een rit van 4 uur stop je in Chivay om te ontbijten. Loop een gemakkelijke tocht van ongeveer 1 uur om bij het Condor's Cross aan te komen. Geniet van een indrukwekkend uitzicht op de Colca-kloof en kijk hoe de majestueuze Andes-condor over je heen vliegt. Op de terugweg naar Chivay, verken Pinchollo, Maca en Yanque, drie kleine lokale dorpen met koloniale kerken, graven en Pre-Inca-terrassen. Je volgende stop is bij een warmwaterbron, voordat je op eigen kosten een lunchbuffet neemt in een lokaal restaurant in Chivay. Op de terugweg naar Arequipa bezoekt u Patapampa, een ongelooflijk uitkijkpunt waar u de vulkanen Ampato, Sabancaya en Hualca Hualca kunt zien. Dit is ook het hoogste punt dat je bereikt, met een hoogte van 4800 meter boven zeeniveau. Aan het einde van de tour word je afgezet naast het Santa Catalina-klooster in Arequipa. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Na enkele uren reizen arriveert u rond 18:45 uur in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Van Arequipa: Colca Canyon & thermaal water van La Calera

10. Van Arequipa: Colca Canyon & thermaal water van La Calera

Reis naar een van de diepste canyons ter wereld tijdens een begeleide dagtocht naar Colca Canyon vanuit Arequipa. Ervaar het helende thermale water van La Calera, bezoek de dorpen Maca en Yanque en geniet van traditionele gerechten in Chivay. Begin je avontuur door de langste weg in Yura te nemen, grenzend aan de besneeuwde Chachani-berg, richting het natuurreservaat Pampa Cañahuas. Stop bij de Mirador de Los Volcanes, een uitkijkpunt waar u de westelijke bergen kunt observeren. Aankomst in het dorp Chivay en reis naar een ander uitkijkpunt, waar u de vlucht van de condors kunt zien. Later verken je op de terugweg de dorpen Maca en Yanque. Betreed hun prachtige kerken en bekijk de pittoreske landschappen van de terrassen in de vallei (toegang tot betaalde attracties niet inbegrepen). Geniet voor het einde van de reis van een thermaal bad tijdens een verblijf van 30 minuten in La Calera Thermal Waters. Zodra je je verjongd voelt, keer je terug naar de stad Chivay en geniet je van een traditionele lunch voordat je naar Arequipa vertrekt.

21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Arequipa

Wil je alle activiteiten in Arequipa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arequipa

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 113 beoordelingen

Een fantastische tour, een van de beste die we in Peru hebben gedaan, en dat allemaal dankzij de gids Yrene en natuurlijk de chauffeur Chanel. Geen hit voor de tour. Vanaf het moment dat we werden opgehaald bij onze accommodatie in Arequipa, kregen we een warm welkom en een uitzonderlijke behandeling. Yrene, de gids, een fantastische en super betrokken vrouw. Ze kende de namen van alle passagiers en was super dichtbij en beleefd. Bovendien maakte hij de lange uren van de reis dingen omdat hij niet stopte met ons dingen uit te leggen over het landschap, de fauna, de flora, enz. Een fantastische ervaring om elk detail van het gebied te leren kennen. Alsof dat nog niet genoeg was, zodat we elkaar allemaal konden begrijpen, deed hij alle uitleg in het Spaans, Engels en Frans!!!! En alles altijd met veel plezier, humor en vooral met veel enthousiasme. Alleen al omdat je Yrene kent, is het de moeite waard om naar Peru te gaan. Heel erg bedankt voor alles, echt waar!!!!! We hebben ook veel ex