Kies data

Arequipa Vulkaantours

Arequipa Vulkaantours: Onze meest aanbevolen

Van Arequipa: Salinas Lagoon-dagtrip met warmwaterbronnen

1. Van Arequipa: Salinas Lagoon-dagtrip met warmwaterbronnen

Ontdek de natuurlijke wonderen van de Salinas-lagune en het nationale reservaat Salinas en Aguada Blanca tijdens deze multi-stop dagtour, inclusief vervoer heen en terug vanuit Arequipa. Omring jezelf in de natuur en neem een duik in de Lojen Hot Springs. Begin helder en vroeg met ophalen rechtstreeks van accommodatie in Arequipa. Begin dan aan de reis naar de Laguna de Salinas (lagune van Salinas) en maak onderweg een paar verschillende stops. Na een rit van 45 minuten arriveert u bij uw eerste stop: de Mirador de los Volcanes in het Chiguata-district. Vanaf daar kun je de representatieve vulkanen van het gebied observeren en onovertroffen foto's maken. Bereik het centrale plein van Chiguata waar de traditionele kerk van de heilige geest staat. Neem plaats en proef een traditioneel ontbijt uit de omgeving (kosten niet inbegrepen). Over een uur stop je bij Alto Simbral (4200 meter boven zeeniveau), waar je planten uit het gebied kunt observeren, zoals queñua, areta, tola en meer. Uiteindelijk kom je aan bij de Salinas-lagune, waar je tussen de 1 en 1,5 uur blijft en verschillende stops maakt om flamingo's en waterspiegels te observeren. De Salinas-lagune is een zoutrijk meer in de Andes op 4300 m hoogte. hoog in het beschermde nationale reservaat Salinas en Aguada Blanca. Hier word je omringd door de vulkanen Misti, Ubinas en Pichu Pichu. Ga daarna richting de Lojen Hot Springs en mini-vulkaan om te genieten van een ontspannend bad (niet inbegrepen). Nadat u tot rust bent gekomen in de warmwaterbronnen, keert u terug naar Chiguata om te lunchen (niet inbegrepen) en begint u vervolgens aan uw weg terug naar de stad Arequipa. Kom 's avonds aan en word afgezet in de buurt van de Plaza de Armas.

Van Arequipa: Colca Canyon & thermaal water van La Calera

2. Van Arequipa: Colca Canyon & thermaal water van La Calera

Reis naar een van de diepste canyons ter wereld tijdens een begeleide dagtocht naar Colca Canyon vanuit Arequipa. Ervaar het helende thermale water van La Calera, bezoek de dorpen Maca en Yanque en geniet van traditionele gerechten in Chivay. Begin je avontuur door de langste weg in Yura te nemen, grenzend aan de besneeuwde Chachani-berg, richting het natuurreservaat Pampa Cañahuas. Stop bij de Mirador de Los Volcanes, een uitkijkpunt waar u de westelijke bergen kunt observeren. Aankomst in het dorp Chivay en reis naar een ander uitkijkpunt, waar u de vlucht van de condors kunt zien. Later verken je op de terugweg de dorpen Maca en Yanque. Betreed hun prachtige kerken en bekijk de pittoreske landschappen van de terrassen in de vallei (toegang tot betaalde attracties niet inbegrepen). Geniet voor het einde van de reis van een thermaal bad tijdens een verblijf van 30 minuten in La Calera Thermal Waters. Zodra je je verjongd voelt, keer je terug naar de stad Chivay en geniet je van een traditionele lunch voordat je naar Arequipa vertrekt.

Arequipa: stads- en plattelandstour

3. Arequipa: stads- en plattelandstour

Verken de prachtige stad Arequipa met een ervaren lokale gids. Zie de Plaza de Armas en de straten van het Centro Historico. Kijk uit over de stad vanaf de schilderachtige uitkijkpunten van Yanahuara en Carmen Alto, waar je tijd hebt om je benen te strekken en foto's te maken van de Chili-vallei en de Misti- en Chachani-vulkanen. Je kunt ook de Incalpaca Outlet bekijken, de minidierentuin erin, en meer te weten komen over de vier soorten Zuid-Amerikaanse kameelachtigen: lama, alpaca, vicuña en guanaco. Bezoek de wijk Sachaca en de prachtige 19e-eeuwse kerk, evenals de Balneario Tingo met zijn beroemde gerechten, waaronder anticuchos en buñuelos. Reis door het platteland langs de Via Paisajista om het 16e-eeuwse Mansion del Fundador en de Sabandia-molen te bereiken, waar je de kans krijgt om meer te weten te komen over de technieken die worden gebruikt om tarwe te verwerken met een steenmolen. Bewonder voor het einde van de tour de Andenes de Paucarpata, door de mens gemaakte platforms die een microklimaatsysteem creëren waardoor een grote verscheidenheid aan producten in elk van de stands kan worden verbouwd. Keer aan het einde van je avontuur terug naar het stadscentrum.

Arequipa: privétour naar de Ashlar-route

4. Arequipa: privétour naar de Ashlar-route

Ontdek de oorsprong van de verbazingwekkende architectuur van Arequipa tijdens deze tour van een halve dag door de Ashlar-route, ook bekend als Rute del Sillar. De Añashuayco-steengroeve ligt in het noordoosten van de stad Arequipa. Deze site is meer dan 3 miljoen jaar geleden ontstaan dankzij de intense lava en vulkanische gasactiviteit in het gebied. Tijdens je rondleiding zul je zien waar honderden mannen het witte vulkanische gesteente hebben gewonnen waarmee de meeste van de belangrijkste gebouwen van Arequipa, waaronder de kathedraal en oude herenhuizen, zijn gemaakt. Verken de site en leer meer over het extractieproces van de witte steen. Deze plaats biedt ook het bewijs van de aanwezigheid van de Wari-beschaving, waarvan de leden verschillende rotstekeningen in de steen hebben uitgehouwen. De plaatselijke steengroevearbeiders hebben de kennis van snij-, snij- en extractietechnieken van hun voorouders geërfd. Aan het einde van de tour kun je handgemaakte kunstwerken en souvenirs kopen die zijn gemaakt van de witte hardsteen van Añashuayco. Na het bezoek wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in de stad.

Colca-kloof: 2-dagse tour vauit Arequipa naar Puno

5. Colca-kloof: 2-dagse tour vauit Arequipa naar Puno

Geniet van een Peruviaans avontuur waarbij je wilde dieren en natuurwonderen ziet tijdens deze 2-daagse excursie vanuit Arequipa naar Puno.  Dag 1: Arequipa naar Chivay (Colca-kloof) 's Ochtends word je opgehaald bij je hotel en door een prachtig landschap in 4 uur naar Chivay gebracht. Zorg dat je je camera in de aanslag hebt want er wordt gepauzeerd bij diverse prachtige uitzichtpunten waaronder het Pampa Cañahuas-reservaat. In dit reservaat leven vele exotische dieren uit de Andes, zoals vicuña's, alpaca's, lama's, flamingo's, ibissen en de andescondor. Je ziet verbazingwekkende landschappen terwijl je langs meren, gletsjers en enkele geweldige vulkanen rijdt, zoals Ampato, Sabancaya, Huallca en Misti. Het hoogste punt dat je tijdens je reis bereikt is 4.800 meter. 's Middags heb je een aantal opties om je vrije tijd door te brengen. Je overnacht in Chivay. Dag 2: excursie Colca-kloof en toeristenbus naar Puno Je wordt in de vroege ochtend opgehaald bij je hotel en meegenomen naar de mooiste plekken van de Colca-kloof. Deze pittoreske reis leidt naar de Mirador Cruz del Condor, het beroemdste uitzichtpunt vanwaar je de diepte van de Colca-kloof in kunt kijken. Hier is de kloof ongeveer 1200 meter diep en heb je een goede kans om condors te zien vliegen met de geweldige kloof op de achtergrond. Vanuit Chivay ga je met een comfortabele toeristenbus naar het Titicacameer, de geboorteplaats van de eerste Inca, Manco Capac. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap van de Andes terwijl je langs meren, lagunes, forelkwekerijen en andesflamingo's komt. Als je een hoogte van 4.850 meter bereikt, heb je een ongelooflijk uitzicht op de hooglanden. Daarna ga je richting Puno.

Arequipa: 2-daagse Colca Canyon-tour

6. Arequipa: 2-daagse Colca Canyon-tour

Dag 1: Arequipa naar Chivay Je tour begint als je om 8:00 uur wordt opgehaald bij je hotel in Arequipa. Vanaf daar verlaat u de stad in de bestemming van de besneeuwde Chachani-regio. Spot onderweg wilde vicuna's, alpaca's en lama's in het nationale reservaat van Pampa Cañahu, evenals vogels zoals flamingo's, ibis, Andes-ganzen, eenden en adelaars. Bezoek het uitkijkpunt van vulkanen en besneeuwde bergen in Patapampa, voordat je aankomt in Chivay, de hoofdstad van de Colca-vallei. Eenmaal daar, gebruik je middag om te ontspannen voordat je de avond doorbrengt in een driesterrenhotel. Dag 2: Colca Canyon naar Arequipa Na een vroeg ontbijt rond 06:00 uur vertrek je voor een dagexcursie aan de linkerkant van de Colca Canyon. Bezoek prachtige steden als Yanque en Maca, compleet met koloniale kerken en vriendelijke mensen die je graag hun traditionele geborduurde kleding laten zien. Ontmoet honderden pre-Inca-terrassen die nog steeds worden gebruikt voor de teelt van Andes-maïs, quinoa, amarant en meer. Na nog eens twee uur rijden bereik je La Cruz del Condor. Daar kun je de diepte van de kloof zien, evenals de vlucht van de prachtige condor. Geniet van wat vrije tijd om de condors te bekijken en het uitkijkpunt te verkennen, voordat je uiteindelijk terugkeert naar Arequipa waar je rond 17:00 uur aankomt.

Sillar Stone: ochtendtour vanuit Arequipa

7. Sillar Stone: ochtendtour vanuit Arequipa

Waardeer de slijpers van deze steen in hun dagelijkse taken, evenals enkele voorbeelden van houtsnijwerk. Kijk waar de metselaars Ignimbrite brengen en ontwikkel dan geduldig de Sillar. Ontdek in detail de voorbereiding en leer het verhaal achter de Sillar. Transfer van uw hotel in Arequipa naar de steengroeven van Culebrillas (3 km van het centrum van Arequipa), gelegen in de wijk Cerro Colorado en Yura. Eindig met een transfer naar de stad Arequipa terug naar je hotel.

Van Arequipa: rondleiding door Anashuayco met steenhouwen

8. Van Arequipa: rondleiding door Anashuayco met steenhouwen

Vertrek om 8.30 uur vanuit de stad Arequipa om de Añashuayco-steengroeve en de Culebrillas-kloof te bezoeken, in de volksmond bekend als de Sillar-route. Uit de Añashuayco-groeve wordt de grootste hoeveelheid witte steen gewonnen die in de constructies van Arequipa is gebruikt. Sillar is de vorm die wordt gegeven aan het vulkanische gesteente dat ignimbrite wordt genoemd. De lichtgekleurde hardsteen is de reden waarom Arequipa bekend staat als de witte stad. Deze steen is overvloedig aanwezig in Arequipa en is een symbool van de stad. Deze 4-uur durende tour is behoorlijk spannend en naast het leren over de hardsteen, zie je ook prachtige sculpturen die op de muren zijn uitgehouwen. De arbeiders die in de groeve werken, nemen de tijd om je te leren hoe je steen moet hakken en je krijgt ook de kans om het te doen.

Overzicht activiteiten in Arequipa

Wil je alle activiteiten in Arequipa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arequipa

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 44 beoordelingen

Een fantastische tour, een van de beste die we in Peru hebben gedaan, en dat allemaal dankzij de gids Yrene en natuurlijk de chauffeur Chanel. Geen hit voor de tour. Vanaf het moment dat we werden opgehaald bij onze accommodatie in Arequipa, kregen we een warm welkom en een uitzonderlijke behandeling. Yrene, de gids, een fantastische en super betrokken vrouw. Ze kende de namen van alle passagiers en was super dichtbij en beleefd. Bovendien maakte hij de lange uren van de reis dingen omdat hij niet stopte met ons dingen uit te leggen over het landschap, de fauna, de flora, enz. Een fantastische ervaring om elk detail van het gebied te leren kennen. Alsof dat nog niet genoeg was, zodat we elkaar allemaal konden begrijpen, deed hij alle uitleg in het Spaans, Engels en Frans!!!! En alles altijd met veel plezier, humor en vooral met veel enthousiasme. Alleen al omdat je Yrene kent, is het de moeite waard om naar Peru te gaan. Heel erg bedankt voor alles, echt waar!!!!! We hebben ook veel ex

Wat een ervaring om de condors te zien. Onze gids Deena was zo enthousiast en goed geïnformeerd over de dieren, bergen en geschiedenis van het gebied, dat ze de lange reis snel voorbij liet gaan. Onze overnachting in het schilderachtige dorpje Chivay was een heerlijke afwisseling van de grote steden van Peru. Het eten was erg goed en 2 lunches waren bij de tour inbegrepen. Groot avontuur.

Leuke excursie met zeer verschillende landschappen tijdens de reis

Je moet vermelden dat de accommodatie in Chivay is gedaan om te voorkomen dat klanten die Yanke hebben geboekt extra transferkosten hebben