Kies data
Arequipa

Wandelen

Arequipa Wandelen: Onze meest aanbevolen

Van Arequipa: tweedaagse trektocht naar Colca Canyon

1. Van Arequipa: tweedaagse trektocht naar Colca Canyon

Begin aan een tweedaagse trektocht naar de Colca-kloof, twee keer zo diep als de Grand Canyon en een ongelooflijk zicht. Kijk uit voor meer dan 100 soorten vogels, meer dan 300 soorten planten en meer dan 30 soorten cactussen. Ga naar Condor's Cross voor het beste uitkijkpunt in Zuid-Amerika om de Andes Condor te zien, een sierlijke vogel met een spanwijdte van maximaal 3 meter en een gewicht tot 12 KG. Dag 1: Arequipa - Chivay - Condor's Cross - Sangalle Na een vroege ochtend (rond 3: 00-3: 30 uur) ophalen bij je hotel, ga je naar Cabanaconde in de Colca Canyon. Dit is ongeveer 6 uur rijden van Arequipa en onderweg stop je voor het ontbijt. Ga verder naar Condor's Cross voor een panoramisch uitzicht op de kloof en de beroemde Andes-condor. Kom aan het begin van je trektocht aan en begin een afdaling van ongeveer 3 uur van 3.300 tot 2.100 meter boven zeeniveau in de kloof. Na aankomst lunch je en neem je de tijd om uit te rusten in San Juan de Chuccho. Vervolg je reis en passeer de steden Cosñirhua en Malata. Wandel verder de kloof in tot je Sangalle bereikt, het diepste deel van de kloof en 1900 meter boven zeeniveau. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat en enkele eenvoudige accommodatie. Hier kunt u na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Geniet van het diner en breng hier de nacht door Dag 2: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend (rond 05:00 uur) en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen naar de stad Cabanaconde met behulp van zaklantaarns voor verlichting. Geniet van een spectaculair uitzicht op de zonsopgang en ontbijt bij aankomst in Cabanaconde. Ga richting Chivay en bekijk onderweg pre-Inca-terrassen, archeologische ruïnes en koloniale steden. Kom rond het middaguur aan bij de warmwaterbronnen. Neem eventueel een duik in de warmwaterbronnen en ontspan in water van 38 ° C. In Chivay kun je lunchen in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). Na de lunch begint u aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 tot 2325 meter boven zeeniveau, langs een nationaal reservaat en Pampa Cañahuas. Dit is een leefgebied voor de vier soorten Zuid-Amerikaanse kameelachtigen (lama, alpaca, vicuña en guanaco). Kom laat in de middag aan in Arequipa en zet je af bij het Santa Catalina-klooster. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Je komt rond 18.45 uur aan in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Van Arequipa: driedaagse trektocht naar Colca Canyon

2. Van Arequipa: driedaagse trektocht naar Colca Canyon

Dag 1: Arequipa - Condor's Cross - San Juan de Chuccho Ophalen in de vroege ochtend rond 03: 00-03: 30 uur vanuit uw hotel. Na ongeveer 4 uur rijden, stop je in Chivay om te ontbijten. Ga dan verder naar een van de meest populaire punten van de kloof, het Condor's Cross. Stop ongeveer 40 minuten om de condor te zien vliegen. Rijd nog 20 minuten naar de plek waar je trektocht begint. Wandel ongeveer 4 uur bergafwaarts tot je San Juan de Chuccho bereikt. Lunch, diner en overnacht in het dorp San Juan de Chuccho. Dag 2: San Juan de Chuccho - Malata - Sangalle Vertrek rond 8:00 uur na het ontbijt. Ga verder met wandelen en passeer de stad Cosñirhua, waar het mogelijk is om archeologische ruïnes te zien die zijn achtergelaten door Pre-Inca-culturen. Bereik de stad Malata en de oude Spaanse kerk. Loop dan verder de kloof in, tot je Sangalle bereikt, het diepste deel op een hoogte van 1900 m. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat. Hier kunt u na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Eet 's avonds en slaap' s nachts. Dag 3: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend rond 05:00 uur en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen naar de stad Cabanaconde met zaklantaarns. Dit deel van de trektocht biedt een spectaculair uitzicht op de zonsopgang. Ontbijten bij aankomst en ga dan naar Chivay. Onderweg heb je een geweldig uitzicht op pre-Inca-terrassen, enkele archeologische ruïnes en koloniale steden. Rond het middaguur arriveert u bij de warmwaterbronnen met watertemperaturen van 38 ° C, waar u kunt ontspannen in een warm bad. In Chivay kun je kiezen voor een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Na de lunch begint u aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 meter tot 2325 meter en passeer je een nationaal reservaat met lama's en alpaca's. Kom laat in de middag aan in Arequipa en word afgezet naast het Santa Catalina-klooster. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Na een paar uur reizen arriveert u rond 18.45 uur in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Vanuit Arequipa: 3-daagse trektocht door Colca Canyon

3. Vanuit Arequipa: 3-daagse trektocht door Colca Canyon

Je begint je avontuur 's ochtends vroeg om 03:00 uur met de ophaalservice bij je hotel, zodat je om ongeveer 12:00 uur, op tijd voor de lunch, in het pittoreske dorpje Cabanaconde arriveert. Daarna daal je af in het terrasvormige landschap van een van de diepste kloven ter wereld tijdens een 4 uur durende trektocht die eindigt in het afgelegen dorpje Llahuar. Geniet van de grandeur van het landschap, een duik in een natuurlijke warmwaterbron of het vissen naar wilde forel. Als de avond valt, wordt je een welverdiend diner geserveerd. Wellicht proef je vers gevangen forel, voordat je ontspant in je rustieke bungalow. Dag 1: je wandelt in ongeveer 4 uur langs een afdalend pad, beginnend op een hoogte van 3200 meter en eindigend op 1200 meter hoogte. Na het ontbijt ga je verder richting Sangalle. Op een gegeven moment bereik je een punt met een geweldig panoramisch uitzicht op het rustpunt van de vorige nacht, Llahuar, en op je volgende bestemming, Sangalle. Je kunt ook Apachetas zien, de eeuwenoude stenen torens die door bewoners van de Andes werden gebouwd om paden te markeren. De lunch vindt plaats in Sangalle, waar je genoeg vrije   tijd hebt om te   luieren   rond de   het tropische oase-zwembad of de overs van de rivier de Colca te verkennen. Na de vrije tijd klim je naar Cabanaconde, waar je zult overnachten in het fantastische Kuntur Wassi Hotel.   Dag 2: Gedurende 3 uur loop je over een recht pad van een hoogte van 1200 meter naar 3200 meter. Op deze dag loop je in totaal ongeveer 6 uur. Je ontbijt in het hotel, voordat je met privévervoer naar Cruz del Condor wordt gebracht. Dit is een van de enige uitzichtpunten in Zuid-Amerika   waar je kunt de prachtige condor kunt zien vliegen in zijn natuurlijke leefomgeving. Misschien kun je zelfs de vleugelslag van de condors   in de lucht voelen. In Yanque stop je bij het huis van een lokale familie om te eten en van de Colca-gastvrijheid te genieten. Als je wilt, kun je ook in Chivay stoppen om de plaats te verkennen en nogmaals te ontspannen enkele warmwaterbaden, voordat je weer terugkeert naar Arequipa, waar je rond 18:00 uur aankomt. Dag 3: Deze dag is een zeer ontspannen dag, aangezien je in totaal maar 1 uur hoeft te lopen.

Veelgestelde vragen over Wandelen in Arequipa

Welke andere activiteiten dan Wandelen zijn de moeite waard in Arequipa?

Sitemap Arequipa

Wil je alle activiteiten in Arequipa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.