Dingen om te doen Arles

Arles: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Arles: halfdaagse 4x4-safari in de Camargue

1. Vanuit Arles: halfdaagse 4x4-safari in de Camargue

Ontmoet je vriendelijke gids en kijk uit naar een geweldige safari van een halve dag met vierwielaandrijving. Camargue ligt tussen de rivierarmen van de Rhône en is een winderig land van zout en water. Vogels hebben van dit gebied hun veilige haven gemaakt en mensen zijn erin geslaagd om zich op deze unieke plek te vestigen zonder de lokale fauna te beïnvloeden. Verheug je op een ongelooflijke biodiversiteit en ontdek stieren en paarden, evenals lokale rijstculturen.   Met zijn adembenemende landschappen zal het park zeker vanaf het eerste moment indruk op je maken. Dit gebied, waarin water en alluviaal land, vijvers, moerassen en landmix mengen, heeft een rijke geschiedenis.   Ontdek de vijvers en moerassen, de thuisbasis van flamingo's en tal van andere vogels. Betreed een  privégebied en bekijk de beroemde Camargue-stieren en paarden. Ontdek het hart van het natuurpark Camargue en  leer interessante feiten over de natuur en geschiedenis van je gids.

Arles 2 uur durende privéwandeling

2. Arles 2 uur durende privéwandeling

Maak kennis met Arles tijdens een 2 uur durende wandeling door de Franse stad. Misschien heb je al van deze plek gehoord, want het is beroemd om zijn fotografiefestival Rencontres d'Arles, dat elk jaar in de zomer plaatsvindt. Maar laten we ons concentreren op het ontdekken van het historische centrum van deze geweldige stad. Arles heeft belangrijke overblijfselen uit de Romeinse tijd en je begint je tour met een bezoek aan de arena van het Romeinse amfitheater, gebouwd in de 1e eeuw. Bezoek dan het Antiek Theater en de Arles Obelisk. Als je een andere plaats wilt bezoeken, laat je gids dan gewoon je wensen weten en je tour zal dienovereenkomstig worden aangepast. Houd er rekening mee dat Arles ook rijk is aan musea, zoals Musée de la Camargue of Musée Réaltu, die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Bovendien zijn sommige van de gebouwen en kathedralen van Arles UNESCO-werelderfgoed en een wonder om te aanschouwen.

Van Avignon: In de voetsporen van Van Gogh in de Provence

3. Van Avignon: In de voetsporen van Van Gogh in de Provence

Begin uw reis vanuit Avignon en ontspan met vervoer heen en terug in een minibus met airconditioning om de Provence van Van Gogh te verkennen. De zonnige streek van de Provence is al lang een inspiratiebron voor kunstenaars en schilders, zoals Van Gogh. Van de felle kleuren van de zon en zonnebloemen tot de verschillende kleurrijke landschappen, hij schilderde honderden werken tijdens zijn verblijf in Arles en St. Rémy de Provence. U kunt in zijn voetsporen treden op de sites die hem inspireerden: Starry Night, Maison Jaune, Café Terrace at Night en andere. Volg in Saint Rémy een wandelroute die reproducties van zijn beroemde werken laat zien en bezoek St. Paul de Mausole Asylum waar hij werd geïnterneerd.

Van Avignon: tour van een halve dag door Van Gogh en Carrières de Lumières

4. Van Avignon: tour van een halve dag door Van Gogh en Carrières de Lumières

Volg in de sporen van Vincent van Gogh in de Provence tijdens deze 5-uur durende tour. Begin in Arles, een stad die de kunstenaar fascineerde. Ga vervolgens op weg om de stad te ontdekken door de geschiedenis van de kunstenaar tijdens deze fascinerende stadstour. Bezoek eerst de monumentale "Carrières de Lumières" die buitengewone multimediashows organiseert, uniek in de wereld met Dali en Gaudi. Eindig met St Paul de Mausole, het beroemde psychiatrische ziekenhuis, waar Van Gogh 1 heel creatief jaar doorbracht.

Vanuit Avignon: Camargue voor een halve dag en Saintes-Maries-de-la-Mer

5. Vanuit Avignon: Camargue voor een halve dag en Saintes-Maries-de-la-Mer

Vertrek uit Avignon en maak een tour van een halve dag door de prachtige wetlands en andere landschappen van de Camargue met een minibus met airconditioning. Bekijk wilde paarden en verschillende vogelsoorten in hun natuurlijke habitat, en leer meer over de regio van je chauffeur / gids. Kom alles te weten over de lokale cultuur van de Roma en krijg de kans om je fortuin te laten lezen. Passeer de historische stad Arles en zie de wilde paarden en stieren die uniek zijn voor de regio, terwijl je je een weg baant naar de kustplaats Saintes-Maries-de-la-Mer. Krijg wat vrije tijd om het stadscentrum te verkennen en de charmes op te snuiven. Gebruik de tijd om in de romaanse vestingkerk te kijken en in de voetsporen te treden van de pelgrims die zich jaarlijks verzamelen voor een religieus festival ter ere van de heilige Sarah.

Van Arles: Regionaal Park van de Alpilles Provence 4x4 Safari

6. Van Arles: Regionaal Park van de Alpilles Provence 4x4 Safari

Nadat je bent opgehaald bij het ontmoetingspunt in Arles, klim je in een 4x4-voertuig voor elk terrein en vertrek je naar het hart van het regionale park Alpilles, een kleine bergketen in de Provence. Bewonder tijdens het rijden Romeinse ruïnes, wijnstokken en olijfbomen zover het oog reikt. Ga door de pittoreske dorpjes Saint Remy en Baux de Provence, waar u een stop van 30 minuten maakt om te voet te verkennen. Wandel door deze prestigieuze historische nederzetting die een buitengewoon uitzicht biedt over het omliggende platteland. Bezoek vervolgens een olijfmolen en proef heerlijke lokale oliën. Uw gids, gemotiveerd door hun passie voor de Provençaalse cultuur, onthult de verborgen geheimen van de regio.

Vanuit Aix-en-Provence: Arles, Les Baux en Saint-Rémy

7. Vanuit Aix-en-Provence: Arles, Les Baux en Saint-Rémy

Deze dagtour vanuit Aix-en-Provence neemt je mee op ontdekkingstocht door de Provence, met een bezoek aan Saint-Rémy-de-Provence, Les Baux-de-Provence en Arles. Bij aankomst in Saint-Rémy-de-Provence heb je wat vrije tijd om het dorp te verkennen, inclusief op woensdag de openluchtmarkt, een van de meest pittoreske in de Provence. Je maakt ook een fotostop bij de Romeinse monumenten en bij Saint-Paul-de-Mausole, het ziekenhuis waar de schilder Van Gogh van 1889 tot 1890 werd geïnterneerd. Vervolgens verken je het uitzonderlijke dorp Les Baux-de-Provence. Het dorp heeft de smalle straatjes uit de Middeleeuwen, de imposante ruïnes van een kasteel en de herinnering aan de trotse heren en troubadours behouden. Vanaf de rotsachtige uitloper kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op het uitzonderlijke landschap. mogelijkheid om de licht- en geluidsshow in Carrieres de Lumières bij te wonen (entreeticket niet inbegrepen). Als u doorgaat naar Arles, maakt u een wandeltocht in de voetsporen van Van Gogh om de plaatsen te ontdekken waar hij zijn beroemdste schilderijen uit 1888 maakte. Arles is ook wereldwijd beroemd om zijn architecturale erfgoed. De wekelijkse markt is op zaterdagochtend: Arles is zeker een aanrader!

Avignon: Romeins en middeleeuws Provençaals erfgoed voor een hele dag

8. Avignon: Romeins en middeleeuws Provençaals erfgoed voor een hele dag

Ontmoet je gids om 9.00 uur en begin je Provence-tour met het bezoek aan Saint Remy de Provence. Verken woensdag de Provençaalse markt of bekijk de reproducties van Van Gogh-werken in de buurt van het gesticht waar hij een jaar verbleef. Uw volgende stap is Les Baux de Provence, een typisch Provençaals dorp dat vroeger een middeleeuws bolwerk was. De geplaveide straten en het geweldige panorama zullen u bekoren. Ga vervolgens naar Arles en bezoek de Romeinse monumenten zoals arena's of treed in de voetsporen van Van Gogh in deze rijke historische en culturele stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem daarna uw lunchpauze (niet inbegrepen). Ga naar de Pont du Gard waar je het beroemde Romeinse aquaduct zult ontdekken. Na een historisch commentaar kun je rondlopen om je beste fotoplekje te vinden. Geniet ten slotte van een bezoek aan een wijnmuseum in een gereconstitueerde Romeinse antieke wijnmakerij op een archeologische vindplaats. Geniet van een wijnproeverij van de unieke "Vinum Romanum", wijnen die zijn uitgewerkt op basis van originele recepten uit de geschriften van vooraanstaande Latijnse auteurs.

Vanuit Marseille: Saint Rémy de Provence, Les Baux et Arles

9. Vanuit Marseille: Saint Rémy de Provence, Les Baux et Arles

Bezoek Saint Rémy de Provence, pittoresk en rustgevend Provençaals stadje. Fotostop bij de Romeinse monumenten «LesAntiques». Mogelijkheid om de recreatie van de slaapkamer van Van Gogh in Saint-Paul de Mausole te bezoeken. Geniet van de wekelijkse markt op woensdag. Vrije tijd in Les Baux de Provence, middeleeuws fort gelegen op een rotsachtige uitloper in de Alpilles-regio. Mogelijkheid om de licht- en geluidsshow in Carrières de Lumières bij te wonen (tickets op eigen gelegenheid). Wandel in de voetsporen van Van Gogh in Arles: ontdek de plaatsen die hem inspireerden in zijn werk. De stad staat ook bekend om zijn architectonisch erfgoed. De wekelijkse markt is op zaterdagochtend: Arles is zeker een aanrader! NB: Op bepaalde dagen kan een korte rit door Aix en Provence om passagiers op te halen en af te zetten inbegrepen zijn.

Arles, Saint-Rémy & Les Baux De Provence: rondleiding

10. Arles, Saint-Rémy & Les Baux De Provence: rondleiding

Begin uw tour met een handige ophaalservice namens uw vriendelijke en professionele chauffeur / gids. Uw gids zal u ontmoeten bij uw accommodatie in de Provence of bij de aankomstterminal van uw cruiseschip. Na een korte meet and greet begint u aan een korte mooie rit naar uw eerste locatie waar al het plezier begint. Begin uw ontdekking van de regio Provence met een bezoek aan de Romeinse sites in Arles. Terwijl u hier bent, kunt u door de schilderachtige straatjes wandelen en de vele historische artefacten van de stad bewonderen. Wandel door de straten Vincent van Gogh liep en zag hoe hij naar de wereld keek. Dichtbij, in les Baux, wordt u meegenomen naar een schildertentoonstelling en een lichtshow die het hele jaar door in de steengroeve plaatsvindt. Geniet van de adembenemende bezienswaardigheden en geluiden van deze werkelijk unieke tentoonstelling. Ga door met je tour en leer meer over de olieproductie in een nabijgelegen olijfgaard. Ontdek de fascinerende productieprocessen die zijn gebruikt om dit belangrijke kookbestanddeel te creëren terwijl u geniet van de spectaculaire omgeving van het bos. In de omgeving kunt u door de steegjes van Les Baux dwalen en getuige zijn van al zijn fascinerende kleine ingewikkeldheden. Ga verder met een bezoek aan de Romeinse site van Glanum in Saint Remy de Provence. Ter afsluiting van de tour zult u een wijnproeverij houden in het wijnhuis in St. Remy de Provence, waar u de wijnen kunt proeven die beroemd zijn geproduceerd in deze regio. Eindig je tour met een lift terug naar je accommodatie of cruiseschipterminal.

Sitemap Arles

Wil je alle activiteiten in Arles ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arles

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 799 beoordelingen

Onze gids was zeer goed geïnformeerd en ik geloof dat hij van haar gebied houdt. Ze beantwoordde alle vragen goed en we hebben stieren, paarden en flamingo's kunnen zien. Dat er op dat moment niet zoveel flamingo's waren, is gewoon zoals het is. Zijn vrije dieren. Ze heeft ons ook heel goed geïnformeerd over de rijstteelt. Was leuk!

De tour was geweldig, we konden kiezen tussen 2 routes en we kozen voor de Camargue-paarden en de stieren. Het ging door groene landschappen en Ariane, onze chauffeur legde veel uit over de flora en fauna. We zagen flamingo's en andere vogels, nederzettingen in de Camargue. Bedankt Ariane, het was geweldig.

Geweldige reis om een onverwacht deel van Frankrijk te zien. Leuk en zoveel geleerd over de rijstindustrie; de witte paarden en stierentradities van het gebied. Onze stop in Saint Marie de La Mer was een bonus. Prachtig strandstadje met een paar flamingo's. Absoluut de beste reis waar voor je geld.

De safari biedt alles wat je zou verwachten. Onze gids was zeer goed geïnformeerd en had naast uitgebreide kennis over de natuur en de plek zelf ook veel kennis over de geschiedenis van de regio. Het was een geweldige ervaring en het is absoluut waar voor je geld!

Schitterende expeditie door de fauna en flora van de Camargue! Thierry is een uitstekende gids die zijn publiek waarschuwt met zijn verhalen! Ik raad het aan omdat ik verheugd ben om een deel van de Camargue in zijn gezelschap te ontdekken. Hartelijk bedankt !