Kies data

Dingen om te doen Arles

Arles: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Arles: halfdaagse 4x4-safari in de Camargue

1. Vanuit Arles: halfdaagse 4x4-safari in de Camargue

Ontmoet je vriendelijke gids en kijk uit naar een geweldige safari van een halve dag met vierwielaandrijving. Camargue ligt tussen de rivierarmen van de Rhône en is een winderig land van zout en water. Vogels hebben van dit gebied hun veilige haven gemaakt en mensen zijn erin geslaagd om zich op deze unieke plek te vestigen zonder de lokale fauna te beïnvloeden. Verheug je op een ongelooflijke biodiversiteit en ontdek stieren en paarden, evenals lokale rijstculturen.   Met zijn adembenemende landschappen zal het park zeker vanaf het eerste moment indruk op je maken. Dit gebied, waarin water en alluviaal land, vijvers, moerassen en landmix mengen, heeft een rijke geschiedenis.   Ontdek de vijvers en moerassen, de thuisbasis van flamingo's en tal van andere vogels. Betreed een  privégebied en bekijk de beroemde Camargue-stieren en paarden. Ontdek het hart van het natuurpark Camargue en  leer interessante feiten over de natuur en geschiedenis van je gids.

Van Avignon: In de voetsporen van Van Gogh in de Provence

2. Van Avignon: In de voetsporen van Van Gogh in de Provence

Begin uw reis vanuit Avignon en ontspan met vervoer heen en terug in een minibus met airconditioning om de Provence van Van Gogh te verkennen. De zonnige streek van de Provence is al lang een inspiratiebron voor kunstenaars en schilders, zoals Van Gogh. Van de felle kleuren van de zon en zonnebloemen tot de verschillende kleurrijke landschappen, hij schilderde honderden werken tijdens zijn verblijf in Arles en St. Rémy de Provence. Treed in zijn voetsporen op de sites die Starry Night, Maison Jaune, Café Terrace at Night en anderen inspireerden. Volg in Saint Rémy een wandelroute die reproducties van zijn beroemde werken laat zien en bezoek St. Paul de Mausole Asylum waar hij werd geïnterneerd.

Van Arles: Alpilles Regional Park Provence 4x4 Safari

3. Van Arles: Alpilles Regional Park Provence 4x4 Safari

Nadat je bent opgehaald bij het ontmoetingspunt in Arles, stap je in een all-terrain 4x4-voertuig en vertrek je naar het hart van het Alpilles Regional Park, een kleine reeks lage bergen in de Provence. Bewonder tijdens het rijden Romeinse ruïnes, wijnstokken en olijfbomen zo ver het oog reikt. Ga door de pittoreske dorpjes Saint Remy en Baux de Provence, waar u een stop van 30 minuten maakt om te voet te verkennen. Wandel door deze prestigieuze historische nederzetting die buitengewone uitzichten biedt over het omliggende platteland. Bezoek vervolgens een olijfmolen en proef heerlijke lokale oliën. Uw gids, gemotiveerd door hun passie voor de Provençaalse cultuur, zal de verborgen geheimen van de regio onthullen.

Arles privéwandeling van 2 uur

4. Arles privéwandeling van 2 uur

Leer Arles kennen tijdens een 2 uur durende wandeling door de Franse stad. Misschien heb je al van deze plek gehoord, want het staat bekend om zijn fotografiefestival Rencontres d'Arles, dat elk jaar in de zomer plaatsvindt. Maar laten we ons concentreren op het ontdekken van het historische centrum van deze geweldige stad. Arles heeft belangrijke overblijfselen uit de Romeinse tijd en je begint je tour met een bezoek aan de arena van het Romeinse amfitheater, gebouwd in de 1e eeuw. Bezoek dan het Antieke Theater en de Arles Obelisk. Als je een andere plaats wilt bezoeken, laat je gids dan weten wat je wensen zijn en je tour wordt hierop aangepast. Houd er rekening mee dat Arles ook rijk is aan musea, zoals Musée de la Camargue of Musée Réaltu, die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Bovendien staan sommige gebouwen en kathedralen van Arles op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn ze een wonder om te aanschouwen.

Vanuit Avignon: Van Gogh & Carrières de Lumières-tour van een halve dag

5. Vanuit Avignon: Van Gogh & Carrières de Lumières-tour van een halve dag

Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh in de Provence tijdens deze 5 uur durende tour. Begin in Arles, een stad die de kunstenaar fascineerde. Ontdek vervolgens de stad door de geschiedenis van de kunstenaar tijdens deze fascinerende stadstour. Bezoek eerst de monumentale "Carrières de Lumières" die buitengewone multimediashows organiseert, uniek in de wereld met Dali en Gaudi. Eindig met St Paul de Mausole, het beroemde psychiatrische ziekenhuis, waar Van Gogh 1 heel creatief jaar doorbracht.

Vanuit Avignon: Camargue voor een halve dag en Saintes-Maries-de-la-Mer

6. Vanuit Avignon: Camargue voor een halve dag en Saintes-Maries-de-la-Mer

Vertrek uit Avignon en maak een tour van een halve dag door de prachtige wetlands en andere landschappen van de Camargue met een minibus met airconditioning. Bekijk wilde paarden en verschillende vogelsoorten in hun natuurlijke habitat, en leer meer over de regio van je chauffeur / gids. Kom alles te weten over de lokale cultuur van de Roma en krijg de kans om je fortuin te laten lezen. Passeer de historische stad Arles en zie de wilde paarden en stieren die uniek zijn voor de regio, terwijl je je een weg baant naar de kustplaats Saintes-Maries-de-la-Mer. Krijg wat vrije tijd om het stadscentrum te verkennen en de charmes op te snuiven. Gebruik de tijd om in de romaanse vestingkerk te kijken en in de voetsporen te treden van de pelgrims die zich jaarlijks verzamelen voor een religieus festival ter ere van de heilige Sarah.

Vanuit Aix-en-Provence: Arles, Les Baux en Saint-Rémy

7. Vanuit Aix-en-Provence: Arles, Les Baux en Saint-Rémy

Deze dagtour vanuit Aix-en-Provence neemt je mee op ontdekkingstocht door de Provence, met een bezoek aan Saint-Rémy-de-Provence, Les Baux-de-Provence en Arles. Bij aankomst in Saint-Rémy-de-Provence heb je wat vrije tijd om de stad te verkennen, inclusief op woensdag de openluchtmarkt, een van de meest pittoreske in de Provence. Je maakt ook een fotostop bij de Romeinse monumenten en bij Saint-Paul-de-Mausole, het ziekenhuis waar de schilder Van Gogh van 1889 tot 1890 werd geïnterneerd. Vervolgens verken je het uitzonderlijke dorp Les Baux-de-Provence. Het dorp heeft de smalle straatjes uit de Middeleeuwen, de imposante ruïnes van een kasteel en de herinnering aan de trotse heren en troubadours behouden. Vanaf de rotsachtige uitloper kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op het uitzonderlijke landschap. mogelijkheid om de licht- en geluidsshow in Carrieres de Lumières bij te wonen (entreeticket niet inbegrepen). Als u doorgaat naar Arles, maakt u een wandeltocht in de voetsporen van Van Gogh om de plaatsen te ontdekken waar hij zijn beroemdste schilderijen uit 1888 maakte. Arles is ook wereldwijd beroemd om zijn architecturale erfgoed. De wekelijkse markt is op zaterdagochtend: Arles is zeker een aanrader!

Arles, Saint-Rémy & Les Baux De Provence: Rondleiding

8. Arles, Saint-Rémy & Les Baux De Provence: Rondleiding

Begin uw tour met een handige ophaalservice namens uw vriendelijke en professionele chauffeur/gids. Uw gids zal u ontmoeten bij uw accommodatie in de Provence of bij de aankomstterminal van uw cruiseschip. Na een korte meet & greet begin je aan een korte mooie rit naar je eerste locatie waar al het plezier begint. Begin uw ontdekkingstocht door de Provence met een bezoek aan de Romeinse vindplaatsen in Arles. Terwijl u hier bent, kunt u door de schilderachtige straatjes slenteren en de vele historische artefacten van de stad bewonderen. Wandel door de straten waar Vincent van Gogh vroeger liep en zie hoe hij naar de wereld keek. Dichtbij, in les Baux, wordt u meegenomen naar een tentoonstelling van schilderijen en een lichtshow die het hele jaar door plaatsvindt in de steengroeve. Geniet van de adembenemende beelden en geluiden van deze werkelijk unieke tentoonstelling. Vervolg je tour en leer over olieproductie in een nabijgelegen olijfgaard. Ontdek de fascinerende productieprocessen die zijn gebruikt om dit belangrijke kookbestanddeel te maken terwijl je de spectaculaire omgeving van het bos in je opneemt. In de buurt kun je dwalen door de steegjes van Les Baux en getuige zijn van al zijn fascinerende kleine fijne kneepjes. Ga verder met een bezoek aan de Romeinse vindplaats Glanum in Saint Remy de Provence. Om de tour af te sluiten, krijgt u een wijnproeverij in de wijnmakerij in St. Remy de Provence, waar u de wijnen kunt proeven die beroemd zijn in deze regio. Sluit uw tour af met een lift terug naar uw accommodatie of cruiseschipterminal.

Vanuit Marseille: Saint Rémy de Provence, Les Baux et Arles

9. Vanuit Marseille: Saint Rémy de Provence, Les Baux et Arles

Bezoek Saint Rémy de Provence, pittoresk en rustgevend Provençaals stadje. Fotostop bij de Romeinse monumenten «LesAntiques». Mogelijkheid om de recreatie van de slaapkamer van Van Gogh in Saint-Paul de Mausole te bezoeken. Geniet op woensdag van de wekelijkse markt. Vrije tijd in Les Baux de Provence, middeleeuws fort gelegen op een rotsachtige uitloper in de Alpilles-regio. Mogelijkheid om de licht- en geluidsshow in Carrières de Lumières bij te wonen (tickets op eigen gelegenheid). Wandel in de voetsporen van Van Gogh in Arles: ontdek de plaatsen die hem inspireerden in zijn werk. De stad staat ook bekend om zijn architectonisch erfgoed. De wekelijkse markt is op zaterdagochtend: Arles is zeker een aanrader! NB: Op bepaalde dagen kan een korte rit door Aix en Provence om passagiers op te halen en af te zetten inbegrepen zijn.

Van Avignon: kunst en geschiedenis in de Provence

10. Van Avignon: kunst en geschiedenis in de Provence

Je stopt eerst bij het klooster van St Paul de Mausole, in de buurt van St Rémy de Provence. Je krijgt de landschappen te zien die de grote Nederlandse schilder Vincent van Gogh inspireerden, die het laatste jaar van zijn leven in het naburige gesticht doorbracht. Ontdek aan de overkant van de weg twee perfect bewaard gebleven Romeinse monumenten die deel uitmaakten van de oude stad Glanum. Geniet later van een wandeling in een van de mooiste dorpen van Frankrijk, Les Baux de Provence, gelegen op een rotspunt in het hart van de Alpilles-bergen, met uitzicht op pittoreske olijfgaarden en wijngaarden. Neem de tijd om te lunchen in Arles, waar u kunt kiezen uit een breed scala aan restaurants, en verken vervolgens de geplaveide straatjes, zonder het 2000 jaar oude amfitheater en Van Gogh's Café (geschilderd in "Café Terrasse at Night") te missen. Sluit de dag af met een bezoek aan de verbazingwekkende Pont du Gard (inclusief toegangsprijs), het hoogste nog bestaande Romeinse aquaduct ter wereld. Na dit alles gaat u genieten van een proeverij van Rhônevallei-wijnen bij een biologische wijnmakerij (inclusief kosten van wijnproeverij).

15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Arles

Wil je alle activiteiten in Arles ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arles

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 809 beoordelingen

Onze gids was zeer goed geïnformeerd en ik geloof dat hij van haar gebied houdt. Ze beantwoordde alle vragen goed en we hebben stieren, paarden en flamingo's kunnen zien. Dat er op dat moment niet zoveel flamingo's waren, is gewoon zoals het is. Zijn vrije dieren. Ze heeft ons ook heel goed geïnformeerd over de rijstteelt. Was leuk!

De tour was geweldig, we konden kiezen tussen 2 routes en we kozen voor de Camargue-paarden en de stieren. Het ging door groene landschappen en Ariane, onze chauffeur legde veel uit over de flora en fauna. We zagen flamingo's en andere vogels, nederzettingen in de Camargue. Bedankt Ariane, het was geweldig.

Geweldige reis om een onverwacht deel van Frankrijk te zien. Leuk en zoveel geleerd over de rijstindustrie; de witte paarden en stierentradities van het gebied. Onze stop in Saint Marie de La Mer was een bonus. Prachtig strandstadje met een paar flamingo's. Absoluut de beste reis waar voor je geld.

De safari biedt alles wat je zou verwachten. Onze gids was zeer goed geïnformeerd en had naast uitgebreide kennis over de natuur en de plek zelf ook veel kennis over de geschiedenis van de regio. Het was een geweldige ervaring en het is absoluut waar voor je geld!

Schitterende expeditie door de fauna en flora van de Camargue! Thierry is een uitstekende gids die zijn publiek waarschuwt met zijn verhalen! Ik raad het aan omdat ik verheugd ben om een deel van de Camargue in zijn gezelschap te ontdekken. Hartelijk bedankt !