Arnarstapi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Arnarstapi: De beste dingen die je niet wil missen

 • Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

  1. Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

  Vertrek vanuit Reykjavik en ga naar het schiereiland Snæfellsnes om de veelzijdige IJslandse natuur in één enkel gebied te beleven. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Je bezoekt charmante vissersdorpen, zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en  Hellnar. Bewonder de spectaculaire bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij  Djúpalónssandur en bekijk de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. De excursie van 10 uur bevat een verscheidenheid aan landschappen in een overzichtelijk gebied dat vereeuwigd is in het boek 'Naar het middelpunt der aarde' van Jules Verne. 

  This tour sure brings you along some nice places. The tour guide is very informative and tells about the day planning very well. We loved it!

 • Vanuit Reykjavik: dagtocht naar schiereiland Snæfellsnes

  2. Vanuit Reykjavik: dagtocht naar schiereiland Snæfellsnes

  Tijdens deze 10-uur durende dagtocht vanuit Reykjavik reis je over het schiereiland Snæfellsnes en door het nationale park Snæfellsjökull. Je stopt in het kleine dorp Arnarstapi en maakt een prachtige oeverwandeling door dit ruige en dramatische landschap. Bezoek het oogstrelende zwarte kiezelstrand van Djúpalónssandur, bewonder de rotsformaties en luister naar enerverende verhalen over de beroemde scheepswrakken die voor de kust liggen. Je hebt zicht op de beroemde driehoekige berg Kirkjufell, die in de tv-serie Game of Thrones gebruikt werd als Arrowhead Mountain.  Door onderweg af en toe te pauzeren krijg je een goede indruk van de magische invloed van de Snæfellsjökull gletsjer.

  Wat een geweldige excursie. Zoveel gezien. We hadden een leuke gids die er ook veel van wist. Ook de sages. Een fijne chauffeur die ons rondreed. Zeker een aanrader. Dit mag je echt niet missen als je in IJsland bent.

 • Nationaal Park Snaefellsnes: excursie in kleine groep

  3. Nationaal Park Snaefellsnes: excursie in kleine groep

  Spendeer een dag in het nationaal park Snæfellsnes, ook omschreven als 'IJsland in minatuur' tijdens een daguitstap vanuit Reykjavik. Je wordt opgehaald in het stadscentrum en je reist langs de kust van het Snæfellsnes schiereiland en de Snæfellsnes gletsjer terwijl je geniet van de bergomgeving aan een kant en het unieke Breiðafjörður strand aan de andere kant. De lokale mensen noemen het 'gouden strand', omdat het één van de stranden van IJsland is dat niet zwart is. Passeer de kleine dorpjes en vissersdorpjes, inclusief het Arnarstapi en Hellnar en bekijk spectaculaire vogels die nestelen op de kliffen. Kijk ook uit naar ander wildleven, zoals – als je geluk hebt - zeehonden! Eindig de uitstap in het centrum van het park bij de machtige vulkansiche gletsjer Snæfellsjökull, die beroemd werd door Jules Verne in zijn 'Reis naar het centrum van de aarde'. Aan de noordkant van het schie...

 • Van Reykjavik: privédagtrip naar Snæfellsnes

  4. Van Reykjavik: privédagtrip naar Snæfellsnes

  Ontdek de ruige schoonheid van het Snæfellsjökull National Park tijdens deze dagtrip vanuit Reykjavik. Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel, reis je door de regio Snæfellsnes. Geniet van een panoramisch uitzicht op de glooiende kliffen, lavavelden en bergen van het gebied. Bij aankomst bij uw eerste stop, Ólafsvík, kunt u genieten van een wandeling door de straten van het oudste marktstadje van IJsland en stoppen voor de lunch in een heerlijk lokaal restaurant. Ga vervolgens verder naar Stykkishólmur en geniet van een adembenemend uitzicht op Breiðarfjarðarflói. Ga later naar de Snæfellsjökull-gletsjer. Luister naar de verhalen van je lokale gids over de elfen en trollen die hier zouden wonen en leer meer over de mythische geschiedenis van de gletsjer voordat je terugkeert naar Reykjavik.

Sitemap Arnarstapi

Wil je alle activiteiten in Arnarstapi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arnarstapi

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 946 beoordelingen

Echt een hele leuke dag gehad. Onze tourguide Howser was ge-wel-dig! Hij wist veel te vertellen over het land, de dieren, de volksverhalen en nog veel meer. Hij maakte veel leuke grappen en verzinsels en we konden zelfs nog suggesties doen voor extra tussenstops. Hij heeft echt de dag gemaakt, ondanks dat het weer niet optimaal was. Zeker doen!

Wat een geweldige excursie. Zoveel gezien. We hadden een leuke gids die er ook veel van wist. Ook de sages. Een fijne chauffeur die ons rondreed. Zeker een aanrader. Dit mag je echt niet missen als je in IJsland bent.

prima dagtocht, heel veel gezien en belangstellende gids

prima prijs kwaliteit verhouding. Heel veel stops met mooi uitzicht. Jammer dat we niet bij vulkaan krater stopten (was niet op programma maar we reden er wel langs)

gewwldig verrassende tour. veel extra secret stops en top gids.

De passie van de gids was duidelijk merkbaar! ronduit geweldig!