Kies data

Dingen om te doen Arnhem

Arnhem: De beste dingen die je niet wil missen

Arnhem: entreeticket Kröller-Müller Museum

1. Arnhem: entreeticket Kröller-Müller Museum

Bezoek het beroemde Kröller-Müller Museum, op slechts 20 minuten rijden van Arnhem in het prachtige nationale park De Hoge Veluwe. Ontdek de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld en dwaal door de prachtige beeldentuin. Naast vele bekende schilderijen van Van Gogh vind je ook veelgeprezen werken van onder anderen Renoir, Picasso, Monet en Mondriaan in het museum. Naast de vaste collectie biedt het museum ook tijdelijke tentoonstellingen, waardoor elk bezoek anders is.

Arnhem: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

2. Arnhem: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los de moord op een fictief personage op terwijl je Musis Arnhem, Stichting Eusebius Arnhem en meer verkent. U ontvangt de downloadinstructies na het boeken van de tour. Na het downloaden van de game-app neem je deel aan een uniek avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. U kunt de tijd nemen om de strafzaak aan te pakken en stoppen om de gebieden te bekijken wanneer u maar wilt. Start het spel op elk moment opnieuw en heb plezier met je collega's, vrienden of familie. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving of je hierover informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Arnhem: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

3. Arnhem: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Ontsnap uit het 16e-eeuwse Arnhem tijdens deze opwindende tour. Maak kennis met Herman Radelaar en help hem de geheime doorgangen van Arnhem te vinden. Legercommandant Maarten van Rossum greep de macht in Arnhem. Zijn rechterhand, Herman Radelaar, stapte uit de rij en wordt achtervolgd door de mannen van Van Rossum. Bezorgd over zijn veiligheid moet Herman de geheime doorgang vinden om de stad te ontvluchten. Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Korenmarkt en houd een oogje in het zeil voor de vele historische panden in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Arnhem: zelfgeleide geheimen van Arnhem-verkenningsspel

4. Arnhem: zelfgeleide geheimen van Arnhem-verkenningsspel

Verzamel je beste vrienden voor een fascinerend avontuur door de stad Arnhem. Speel een leuk spelletje op je telefoon en verken onderweg de lokale bezienswaardigheden en enkele geheime locaties. Daag jezelf uit voor interactieve taken en ontgrendel aanwijzingen om het spel gaande te houden. Download de game-app en ga naar het Kerkplein. Verken de omgeving en koop een paar snacks voordat je op play drukt om je reis te beginnen. Laat de app je rondleiden door de omgeving en kom langs iconische plekken zoals de Koepelkerk. Voltooi het spel in één keer of neem de tijd om door de stad te dwalen, de app te pauzeren en opnieuw te starten wanneer je maar wilt. Blijf tijdens je hele ervaring betrokken door puzzels op te lossen die je volgende bestemmingen ontgrendelen.

Nederland: WO II privédagtour

5. Nederland: WO II privédagtour

Laat je ophalen door een professionele gids bij je hotel, die je rondrijdt en je alles leert over het verloop van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Ontdek eerst de belangrijkste plaatsen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam. Deze historische en toch moderne stad heeft veel relevante monumenten en gebouwen die de bombardementen hebben overleefd, waaronder het Witte Huis Rotterdam, het stadhuis, de Laurenskerk en Delfshaven – een charmante historische wijk met behoud van haar 17e-eeuwse gebouwen. Ga dan richting Arnhem, waar de beroemde Slag om Arnhem plaatsvond. Bezoek de begraafplaats Arnhem Oosterbeek, de John Frostbrug en omgeving, en leer alles over de Operatie Market Garden en waarom de strijd anders is verlopen dan gepland. Historici blijven het falen van de Market Gardens bediscussiëren, maar de moed van de soldaten is nooit in twijfel getrokken. In Arnhem kun je ook een pauze nemen om ergens te eten of te drinken (op eigen kosten). Aangezien dit een privétour is, is alles zeer flexibel. Na de tour brengt de gids je terug naar je hotel.

Vanuit Amsterdam: WO II privédagtocht naar Vught en Arnhem

6. Vanuit Amsterdam: WO II privédagtocht naar Vught en Arnhem

Operatie Market Garden, Een brug te ver, Generaal John Frost, Concentratiekamp Herzogenbusch. Dit zijn allemaal bekende namen als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze tour leren we meer over dit deel van de Nederlandse geschiedenis. We halen je op bij je hotel en rijden naar het voormalige nazi-concentratiekamp Herzogenbusch (Vught) in Zuid-Holland. Het kamp werd voor het eerst gebruikt in 1942 en bood onderdak aan 31.000 Joodse en politieke gevangenen. We bezoeken de overblijfselen van het concentratiekamp met zijn gereconstrueerde wachttorens, kazerne, crematorium en kindermonument. Vanuit Vught rijden we naar Arnhem, een stad aan de Rijn. Hier bezoeken we het Airborne Museum in Villa Hartenstein. Tijdens de Slag om Arnhem in september 1944, onderdeel van de militaire operatie Market Garden, werd Hartenstein tijdens zware gevechten het hoofdkwartier van de Britse Airborne Divisie. De gedurfde poging om de Duitse linies te doorbreken en het Ruhrgebied te veroveren om de oorlog snel te beëindigen, mislukte. De brug bij Arnhem bleek een brug te ver. Nu is Hartenstein de thuisbasis van persoonlijke verhalen van Britse, Poolse en Duitse soldaten en van burgers, verteld door de unieke historische objecten van het museum. Hierna zullen we een korte stop maken bij de John Frost Bridge. De Brug over de Rijn bij Arnhem was de laatste brug die veroverd moest worden tijdens Operatie Market Garden. Als de geallieerden deze brug konden veroveren, lag de weg naar Duitsland open. De brug speelt een belangrijke rol in de film A Bridge Too Far. Vanaf de John Frostbrug gaan we verder naar onze laatste stop van de dag: de Arnhem Oosterbeek War Cemetery. Hier worden de meeste van de 1684 gesneuvelde soldaten van de septemberlandingen begraven.

Andere activiteiten in Arnhem

Wil je alle activiteiten in Arnhem ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arnhem

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 58 beoordelingen

Beste Mensen, Via dit bedrijf heb ik een ticket gekocht, voor de tentoonstelling in hetKM museum. Het is prima gelukt, en je wordt goed geïnformeerd. Maar ik wil U vragen mij niet met E-mails lastig te vallen voor allerlei activiteiten. Ik schrijf me daarom uit. Ik snap dat U zoveel mogelijk klanten wil behouden, en wens U het goede> mocht U een heel interessante trip hebben, daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Ik doe al van jongs af aan aan natuurfotografie, en wil nog wel eens naar de ruigste,mooiste natuurparken in de wereld, misschien dat U iets weet? Groeten en succes Hans koster.

Boeiende speciale tentoonstelling: Waanzinnige botanica... (Jammer dat er geen catalogus over is samengesteld!. Altijd weer mooi om de vaste collectie te zien en het wonderschone en goed onderhouden beeldentuin.

Super mooi museum. Vriendelijke bewakers. Mooie ligging in de natuur. Geweldige ervaring.

Prachtig museum en dito beeldentuin. Een bezoek met gids maakt het geheel helemaal af.

Eenvoudige manier om van te voren tickets te bestellen