Dingen om te doen Arona

Arona: De beste dingen die je niet wil missen

Tenerife: ticket voor Siam Park

1. Tenerife: ticket voor Siam Park

Adrenaline tekort? Haal je fix met deze dagticket voor het Siam Park in Tenerife; een adembenemend themapark dat het oude Koninkrijk van Siam doet herleven op de Canarische Eilanden, direct voor de kust van Afrika! Het oriëntaals vormgegeven park biedt plezier voor het hele gezin en beslaat 185.000 vierkante meter natuurlijk landschap. Elke attractie is een unieke ervaring in een magische omgeving en combineert het exotische mysterie van Siam met spannende avonturen en bloedstollende ritten. Beklim de Tower of Power voor een verticale duik vanaf 28 meter hoogte. Laat je meedrijven over een rustige en meanderende rivier. Of geniet van de zon en prachtig uitzicht vanaf de witte zandstranden. Het Siam Park bezit vele records, waarvan de hoogste kunstmatige golf ter wereld van 3 meter hoog in het golfslagbad zeker tot de beste behoort! Laat je meevoeren en voel de kracht. Ga niet weg zonder een bezoek aan de drijvende markt; een typisch Thais dorpje waar je kunt genieten van een traditionele Thaise massage, unieke souvenirs kunt kopen of een voorraad snacks en snoep in kunt slaan.

Vanuit Los Cristianos: walvissen en dolfijnen-tour

2. Vanuit Los Cristianos: walvissen en dolfijnen-tour

Ga mee op een milieuvriendelijke walvissen- en dolfijnencruise vanuit Los Cristianos. Verken het rijke onderwaterleven van zuidelijk Tenerife met de enige cruisemaatschappij in Spanje die samenwerkt met de non-profitorganisatie Sea Shepherd om een veilige en bewuste walvissafari-ervaring te garanderen. We verlaten de haven van Los Cristianos op de Bahriyeli en gaan op weg om de daar wonende kortvingrienden en tuimelaars te bezoeken met de mogelijkheid om andere soorten te zien op hun migratieroute. Gewone vinvissen, potvissen, blauwe vinvissen en zelfs orka's kunnen tijdens je tocht te zien zijn. Houd een oogje open voor migrerende schildpadden, tonijn en zelfs haaien. Luister naar een gids die je vertelt over de ecosystemen van de regio. Leer de gewoonten van de inwonende dolfijnen voor de kliffen van Los Cristianos kennen. Terwijl je vaart, geniet je van het uitzicht op de berg Teide en een groot deel van de zuidkust van Tenerife. Af en toe is er tijd om te stoppen voor een korte duik voor de kust op de terugweg naar de haven van Los Cristianos, maar de missie van deze excursie is om kwaliteitstijd door te brengen met het zeeleven dat we tegenkomen. De zwemstop is daarom meestal niet mogelijk, als gevolg van tijdsbeperkingen op de twee uur durende excursie. Voel je op je gemak in de wetenschap dat de walvissen en dolfijnen altijd op de eerste plaats komen. Om ervoor te zorgen dat ze niet worden verstoord, worden ze niet gedwongen te duiken, wat een belangrijk onderdeel is van ethisch walvisspotten. Breng tijd met ze door, observeer ze in hun natuurlijke omgeving en hoe ze zich van nature gedragen. Geniet en weet dat ze niet worden geschaad als ze dicht bij de boot komen vanwege hun mooie en nieuwsgierige aard. Je kunt er zeker van zijn dat je geen enkel dier dat je tijdens je reis tegenkomt kwaad zult doen of lastig zult vallen. Omdat we samenwerken met Sea Shepherd, hanteert de cruise hogere normen dan de wet voorschrijft. Jouw reis draagt ook bij aan de bescherming van de oceanen, aangezien een deel van je ticket wordt gedoneerd aan Sea Shepherd. De boot waarop je zult varen is ook een van de zeer weinige boten die in het bezit zijn van de twee vergunningen voor legale walvissafari's, en de cruisemaatschappij is ook lid van de Carta de Sostenibilidad op Tenerife.

Tenerife: ticket Loro Parque met transfer vanuit het zuiden

3. Tenerife: ticket Loro Parque met transfer vanuit het zuiden

Breng de dag door in Loro Parque, een wereldberoemd dierenavonturenpark op de Canarische Eilanden waar iedereen van houdt. Je komt dichtbij de prachtige dieren voor een onvergetelijke ervaring in een speciaal stukje paradijs. Ontdek Antarctica bij Planet Penguin, de thuisbasis van een echte ijsberg en honderden pinguïnbewoners. Neem plaats in de spectaculaire Orca Ocean en zie hoe orka's hun kracht en behendigheid demonstreren. Kijk of je kunt blijven glimlachen terwijl acrobatische dolfijnen en zeeleeuwen je vermaken met hun zwaartekrachtbewegingen. Nieuw bij Loro Parque is Katandra TreeTops, een plek om de meest verbazingwekkende vogelsoorten te ontmoeten. Let op lori's, kaketoes, emoes en kookaburra's terwijl je over hangende bruggen loopt en je een weg baant over junglepaden.

Tenerife: kajakken, en snorkelen met schildpadden

4. Tenerife: kajakken, en snorkelen met schildpadden

Stap aan boord voor een kajakavontuur op Tenerife en kom dicht bij de dolfijnen en schildpadden in hun natuurlijke omgeving. Bewonder de bijzondere dieren vanuit een kajak die hen niet verschrikt, en hun natuurlijke habitat niet verstoort. Word omringd door tot wel 30 dolfijnen die soms een show geven door hoog in de lucht te springen. Als thuishaven van 5 verschillende soorten dolfijnen, inclusief tuimelaars, is het water voor de kust van het eiland de perfecte plek om deze schattige dieren te bewonderen. Ook al zijn de tuimelaars het gemakkelijkst te spotten, er leven ook andere diersoorten in de Atlantische Oceaan, waaronder ruigtanddolfijnen, gestreepte dolfijnen en gewone dolfijnen. Het zijn wilde dieren dus er geen garantie dat je ze daadwerkelijk ziet, maar er is een kans van 95% dat je ze tijdens de tour zult spotten. Als bonus krijg je de kans om te zwemmen en snorkelen met schildpadden en stierenroggen in een baai die alleen per kajak bereikbaar is. Meestal komen de nieuwsgierige schildpadden binnen een paar minuten al kijken. Ze komen heel dichtbij en zwemmen om de groep heen en er tussendoor. Ook glijden er regelmatig stierroggen elegant over de zeebodem onder je door.

Vanuit Zuid-Tenerife: bezoek aan La Gomera

5. Vanuit Zuid-Tenerife: bezoek aan La Gomera

Vanaf het zuiden van Tenerife reis je terug in de tijd tijdens je bezoek aan het dichtbijgelegen eiland La Gomera. Je neemt de snelle ferry naar San Sebastián de La Gomera. Daarna rijd je vanuit de hoofdstad door de vallei van Hermiqua naar het Garajonay National Park. Reis door de bossen van El Cedro en bewonder de unieke flora. Stop voor een lunchpauze op een hooggelegen punt op het eiland terwijl je toekijkt hoe de lokale bewoners de zogenaamde Silbo Gomero uitvoeren, een unieke taal samengesteld uit fluitgeluiden. Tijdens de terugreis rijd je door Chipude en El Cercado. Je bewondert de indrukwekkende Rots van Agando. Kom meer te weten over de cultuur van San Sebastián en bezoek de kerk van Asunción, waar Christopher Columbus een gebed deed voordat hij aan zijn reis naar de nieuwe wereld begon.

Tenerife: jetskiën aan de zuidkust

6. Tenerife: jetskiën aan de zuidkust

Je ontmoet je gids in de haven van San Miguel, waar de jetski's op je wachten. Zorg dat je uitgerust bent met alle benodigde uitrusting, waaronder een reddingsvest, snorkelmasker, bril en een wetsuit. Luister kort hoe je veilig kunt rijden en ga dan aan boord! Ga langs verschillende plekken zoals de Gele Berg, de baai van Costa del Silencia, Las Galletas, de vuurtoren van Punta Rasca, de Palm Mar Cliff, Los Cristianos en nog veel meer. Bekijk, afhankelijk van het weer, verschillende locaties en houd je ogen open om walvissen, dolfijnen, schildpadden en vissen te spotten. Als je kiest voor de 2-uur durende touroptie, stop dan om in de oceaan te duiken en probeer halverwege je snorkeluitrusting. Keer daarna terug naar het oorspronkelijke dok om te genieten van koffie, thee, water, sap en bier. Neem een douche, trek frisse kleren aan en bewonder de foto's van de dag.

Tenerife: kajakken met zeeschildpadden en snorkelen

7. Tenerife: kajakken met zeeschildpadden en snorkelen

Een kajaksafari is een van de meest aantrekkelijke en onvergetelijke activiteiten die je kunt doen in Tenerife. Je vertrekt op een route vanaf het Los Cristianos-strand bij een karakteristiek vissersdorpje in het zuiden van het eiland. Volg de koers richting de kliffen van Guaza naar een beschermd natuurgebied waar je zult genieten van het landschap, de kliffen en een enorme biodiversiteit. Met de hulp van je deskundige kajakgids maak je halverwege de tour een tussenstop om uit te rusten en te snorkelen. Je vindt er zeedieren die deze strook bewonen, waaronder schildpadden. Daarna ga je verder en kun je van de gelegenheid gebruikmaken om een foto en slow motion-video te maken met de kliffen of de prachtige  Palmar-grot. Dan keer je weer terug naar het startpunt.

Teide Nacht Ervaring met Diner en Sterrenkijken

8. Teide Nacht Ervaring met Diner en Sterrenkijken

De nachtelijke hemel over de Canarische eilanden, name zoals gezien vanaf berg Teide, staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om sterren te bewonderen en bestuderen. Op deze 8-uur durende tour zul je de sterrenbeelden en magisch vallende sterren zien. Je gids, die een specialist is in sterrenkijken, help je de hemel 's nachts vanuit een buitengewoon landschap te begrijpen en ervan te genieten. Tijdens de excursie zul je stoppen voor het diner bij Bodegas Reverón in het Vilaflor dorp, op 1.414 meter boven de zeespiegel. Je zult worden getrakteerd op een typisch Canarisch diner en je kunt verschillende soorten wijnen proberen die geproduceerd zijn in dit unieke gebied.

Gomera dagsafari-excursie met jeep vanuit Arona

9. Gomera dagsafari-excursie met jeep vanuit Arona

Bezoek de mooiste plekjes van het eiland Gomera tijdens deze safaritocht voor een dag. Je vertrekt vanuit het zuiden van Tenerife voor een ochtendvaart naar San Sebastián de la Gomera. Het eiland Gomera biedt prachtige landschappen, het werelderfgoed nationaal park Garajonay en de fluittaal, die op de lijst immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid staat. Je neemt de tijd om te genieten van een aantal van de traditionele lokale gerechten en bezoekt de meest pittoreske dorpjes van het eiland. Bij elke halte vertelt de chauffeur je over de plaatsen die je bezoekt op dit eiland dat de brug was naar de ontdekking van de Nieuwe Wereld.

Vanuit Zuid-Tenerife: bus + tickets Loro Parque en Siam Park

10. Vanuit Zuid-Tenerife: bus + tickets Loro Parque en Siam Park

Bezoek 2 van Tenerife's populairste attracties voor 1 spectaculaire prijs: 1 superticket voor 2 dagen plezier. Je kunt je voucher bij elk van de 2 parken inwisselen en ontvangt dan meteen je ticket voor het andere park. Ga je bijvoorbeeld eerst naar Siam Park, dan krijg je daar ook je kaartje voor Loro Parque. Bij het eerste park moet je een vingerafdruk afgeven. Die wordt dan weer gebruikt voor je ticket en vingerafdruk bij het tweede park. Voor het busvervoer moet je aangeven op welke dag je naar Loro Parque wilt reizen. Na het selecteren van je hotel, krijg je het dichtsbijzijnde ontmoetingspunt aangewezen. Op de dag van je uitstap hoor je wat het nummer van de bus is en hoe laat de bus weer terugkeert vanuit het park. Siam Park heeft z'n eigen dubbeldekkerbussen die bezoekers vanuit de volgende gebieden ophaalt: Costa Adeje – CC El Duque, Fañabe Plaza, Ocean Park Las Américas – Aptos. Columbus, Best Tenerife Princess, Llanos de Troya Los Cristianos – CC Pasarela, Princesa Dácil De bus rijdt dagelijks, elke 30 minuten van 09:30 tot 18:30 uur, behalve tussen 14:00 en 15:00 uur.

Topbezienswaardigheden in Arona

Sitemap Arona

Wil je alle activiteiten in Arona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arona

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.697 beoordelingen

We hebben een super leuke dag gehad met de kajaks. Onze gidsen namen ons mee op het water waar we eerst dolfijnen hebben gezien en ook een schildpad. Later hebben we kunnen snorkelen en meerdere schildpadden gezien. De gidsen hebben ons goed begeleid en mooie foto’s genomen die we enkele uren later al ontvangen hadden via e-mail.

Het siam park was geweldig! De bus vanuit best Tenerife is gratis. Alle attracties zijn de moeite waard om te doen. In oktober geweest dus nergens langer moeten wachten dan 30 minuten. Aan te raden om watercshoenen te kopen omdat je na een hele dag rondlopen wel last hebt van je voeten.

Very nice guides and so beautiful to see the dolphins and whales!

Very nice trip. We saw dolphines and turtles.. snorkling was ok.

Geweldige ervaring. Hele leuke en goede begeleiding