Datums kiezen

Arouca Geopark
UNESCO-locaties

UNESCO-locaties
2 activiteiten gevonden

Topactiviteiten in Arouca

42 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Arouca Geopark UNESCO-locaties: onze aanbevelingen

Vanuit Porto: 516 Rondleiding over de Arouca-brug en Paiva-wandelpaden

1. Vanuit Porto: 516 Rondleiding over de Arouca-brug en Paiva-wandelpaden

Neem deel aan een begeleide reis naar de 516 Arouca Suspension Bridge en Paiva Walkways vanuit Porto. Ontdek een van de meest indrukwekkende wilde rivierkloven in het noorden van Portugal. Sluit je aan bij een gecertificeerde lokale gids en steek de 516 Arouca Suspension Bridge over, 175 meter boven de rivier de Paiva. Begin je avontuur vanuit Porto met comfortabel vervoer naar het Arouca UNESCO Global Geopark en een veiligheidsbriefing. Vertrek over de Paiva Walkways, een houten loopbrug van 8,7 km lang gebouwd langs de kliffen van de Paiva River Gorge. Begin de wandeling via oude dorpspaden. Bereid je vervolgens voor op de meest opwindende 516 meter van je leven op de 516 Arouca Suspension Bridge, een van de langste hangende voetgangersbruggen ter wereld. Laat je hangen aan staalkabels in Tibetaanse stijl in de lucht, 175 meter boven de rivier de Paiva en de Aguieiras-waterval. Het voelt alsof je door de lucht loopt en jezelf onderdompelt in een imposant landschap van wilde en adembenemende natuur. Als je een meer ontspannen ervaring wilt, kun je met een 4x4 naar de andere kant van de brug worden gebracht. Ga verder, langs de Paiva Walkways, stop bij mooie uitkijkpunten om foto's te maken. Bekijk de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, watervallen en kliffen van de kloof. Neem halverwege een pauze op Vau River Beach en herstel uw energie met wat traditionele snacks, sap en vers fruit. Op warme dagen kunt u een duik nemen in de rivier. Ga vanaf hier tot het einde van het pad dichter bij de rivier. Voel de kracht van de stroomversnellingen door hun brullende geluiden. Na de wandeling wordt u naar het berggebied van Arouca gereden. Trakteer uzelf ten slotte op een traditioneel Arouquesa-geroosterd kalfsvlees in een typisch restaurant (inbegrepen in de optie "Met lunch"). Proef als dessert een oud kloostergebak, naast de oorsprong ervan: het Santa Maria de Arouca-klooster.

Alvarenga: Paiva Walkways en rondleiding 516 Arouca Bridge

2. Alvarenga: Paiva Walkways en rondleiding 516 Arouca Bridge

Voetgangersroute door de 8 km van de bekroonde Paiva-loopbruggen, aangevuld met het avontuurlijke kruis van de grootste voetgangershangbrug ter wereld, 516 Arouca. De 516 Arouca-brug is de grootste voetgangershangbrug ter wereld en bevindt zich in Arouca, in de wijk Aveiro, Portugal. Met een lengte van 516 meter en een hoogte van 175 meter verbindt het de oevers van de rivier de Paiva. Als je de brug oversteekt, heb je een adembenemend uitzicht over Garganta do Paiva en Cascata das Aguieiras, beide sites van het UNESCO Arouca Geopark-territorium. 516 Arouca Bridge bevindt zich in Arouca, naast de beroemde Passadiços do Paiva. Onderweg zult u de belangrijkste geologische bezienswaardigheden kunnen interpreteren, zoals de Paiva-kloof, de Aguieiras-waterval, het prachtige rivierstrand van Vau, de Gola do Salto of de Espiunca-breuk, zonder de aspecten van biodiversiteit uit het oog te verliezen. In het laatste geval kunt u hopelijk zelfs otters zien.

Vanuit Arouca: 516 Arouca Brug & Paiva Loopbrug Tour

3. Vanuit Arouca: 516 Arouca Brug & Paiva Loopbrug Tour

Ontdek de 516 Arouca Suspension Bridge en Paiva Walkways tijdens een tour vanuit Alvarenga. Verken met een gids een van de mooiste wilde rivierkloven in Noord-Portugal. Begin je tour in Alvarenga, waar je je gids ontmoet, een veiligheidsbriefing krijgt en wat informatie krijgt over het Arouca Geopark en de Paiva River Valley. Vervolgens start je de wandeling via oude dorpspaden, richting de 516 Arouca Suspension Bridge. Wanneer u de brug bereikt, vindt uw overtocht plaats op een exclusief tijdstip, met alleen uw reisgenoten en gids. Het voelt alsof je door de lucht loopt terwijl je jezelf onderdompelt in het imposante omringende landschap. Als u de brug niet te voet wilt oversteken, kunt u gratis in een 4x4 naar de andere kant worden gebracht. Nadat u de brug bent overgestoken, loopt u over de Paiva Walkways. Je gids laat je een aantal geweldige plekken zien voor foto's terwijl hij de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, idyllische watervallen en indrukwekkende kliffen van de Paiva River Gorge belicht. Halverwege rust je even uit op het strand van de Vau-rivier. Daar kunt u genieten van het landschap terwijl u uw energie kunt herstellen met traditionele snacks, sap en vers fruit. Op een warme dag kun je een verfrissende duik nemen in de rivier, dus zorg ervoor dat je zwemkleding meeneemt. Na uw stop wandelt u over het houten looppad langs de rivier terug naar uw startpunt.

Vanuit Porto: Dagtrip met gids over de Arouca-brug

4. Vanuit Porto: Dagtrip met gids over de Arouca-brug

Ervaar de sensatie van een wandeling over de 516 meter lange Arouca brug tijdens deze dagtrip inclusief vervoer van en naar Porto. Verken een houten wandelpad in het in de UNESCO-lijst opgenomen Arouca Geopark tijdens een wandeling met gids. Ontmoet je gids in de ochtend en stap aan boord van een bus met klimaatbeheersing. Ontspan tijdens de schilderachtige rit naar het Arouca Geopark. Neem de tijd en geniet van het uitzicht op weelderig groen en rotsachtige landschappen tijdens een wandeling over een 8 kilometer lang houten wandelpad. Ga over de Arouca brug op een hoogte van 175 meter voor een adembenemend uitzicht op de Paiva Canyon en de Aguieiras waterval, beide geo-locaties van het UNESCO Arouca Geopark gebied. Let in dit Rede Natura 2000-gebied op de grote slangenarend en de kleine aardbeivlinder. Voor de lunch raden we je aan eten mee te nemen voor een welverdiende picknick halverwege deze wandeling op een geweldige plek bij een rivierstrand. Aan het einde van de wandeling stoppen we in een restaurant bij de rivier waar je kunt lunchen (niet inbegrepen) of gewoon iets fris kunt drinken en ontspannen voordat je terugkeert naar Porto.

Vanuit Porto: 516 Arouca Brug & Paiva Wandelpaden - Rondleiding

5. Vanuit Porto: 516 Arouca Brug & Paiva Wandelpaden - Rondleiding

De Tour met gids naar de 516 Arouca hangbrug en Paiva Walkways laat je een van de indrukwekkendste en mooiste wilde rivierkloven van het noorden van Portugal ontdekken. Omdat we een gecertificeerde lokale operator zijn, zal de oversteek van de 516 Arouca hangbrug op een exclusief tijdstip plaatsvinden, met alleen je reisgenoten en gids. Tijdens de Paiva Walkways wandeling zal je lokale gids je aandacht vragen voor speciale bezienswaardigheden en deze uitleggen. De Paiva Walkways De Paiva Walkways zijn een 8,7 km lange houten loopbrug die langs de kliffen van de Paiva River Gorge zijn gebouwd. Het ligt in het Arouca Unesco Global Geopark, in het noorden van Portugal, op 75 km ten zuidoosten van Porto. Deze geweldige attractie is vanwege haar indrukwekkende schoonheid 10 keer bekroond bij de World Travel Awards. De 516 Arouca hangbrug Dit is een van de langste hangbruggen voor voetgangers ter wereld, met een lengte van 516 meter en een hoogte van 175 meter. De 516 Arouca hangbrug, opgehangen aan staalkabels in Tibetaanse stijl, was een grote technische uitdaging. Dit verbazingwekkende bouwwerk verbindt beide oevers van de Paiva River Gorge, over de prachtige Aguieiras Waterval. De rondleiding met gids De 516 Arouca Suspension Bridge & Paiva Walkways Begeleide Tour begint in Alvarenga, waar je je gids ontmoet en een veiligheidsbriefing en uitleg krijgt over het Arouca Geopark en de Paiva riviervallei. Daarna beginnen we de wandeling over oude dorpspaden naar de 516 hangbrug van Arouca. De oversteek van de brug is een magisch moment. Je hebt het gevoel in de lucht te lopen en je onder te dompelen in een indrukwekkend landschap van wilde en adembenemende natuur! Maar als je niet op je dapperste dagen bent, geen zorgen! We brengen je gratis met een 4x4 naar de andere kant van de brug! Verderop, langs de Paiva Walkways, laten we je de beste scenario's voor je foto's zien. Met de nadruk op de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, de idyllische watervallen en de indrukwekkende kliffen van de Paiva River Gorge. Halverwege rusten we even uit bij het Vau River strand, waar we het landschap kunnen bewonderen, terwijl jij je energie weer kunt opdoen met wat traditionele snacks, sap en vers fruit. Op warme dagen nodigt de rivier je uit voor een verfrissende duik, dus neem zwemkleding mee! Vanaf hier tot het einde loopt een houten wandelpad dichter naar de rivier. Zo kunnen we de kracht van de stroomversnellingen voelen, langs wat de beste wildwaterbaan in Portugal is. De transfer vanuit Porto Je wordt door een professionele chauffeur in een modern en comfortabel busje van het centrum van Porto naar het berggebied van Arouca gebracht. Deze rit duurt in totaal ongeveer 1 uur, waarvan de helft hoog. Typische lunch - Arouca geweldige gastronomie! Na de wandeling zul je jezelf verwennen met de traditionele "Arouquesa Roasted Veal", in een typisch restaurant. Als toetje proef je het oude kloostergebak, naast zijn oorsprong, het Santa Maria klooster van Arouca.

Kano-raften op de Paiva-rivier

6. Kano-raften op de Paiva-rivier

Daal een deel van de Paiva-rivier af, tussen Paradinha Village en Areínho River Beach, met een geschatte duur van 3 uur. Het biedt een inleidende ervaring voor raften, waarbij u door de stroomversnellingen van de Paiva-rivier gaat. De afdaling wordt ook voorafgegaan door een Jeep Tour naar het traditionele dorp, met stops bij enkele van de meest emblematische geosites van Paiva Valley, zoals Paiva Gorge.

Vanuit Porto: begeleide canyoningtour in Arouca Geopark

7. Vanuit Porto: begeleide canyoningtour in Arouca Geopark

Verken Arouca Geopark met dit geweldige avontuur. Canyoning met veel landschappelijk belang, het doorkruist een ontmanteld mijncomplex. Deze rivier heeft prachtige lagunes langs de route, met verschillende watervallen, abseilen en sprongen, waardoor deze rivier best leuk is om af te dalen. Een goede keuze om je eerste Canyoning-ervaring op te doen en een kans om uit te blinken. Lichte tot matige moeilijkheidsgraad van ongeveer 4 uur. Deze activiteit kan het hele jaar door worden uitgevoerd, de ideale tijd is van de lente tot de herfst. We halen je op bij je accommodatie in Porto en brengen je terug zodra de activiteit is afgelopen.

Vanuit Porto: Paiva Rivier Kano Rafting Avontuurlijke Tour

8. Vanuit Porto: Paiva Rivier Kano Rafting Avontuurlijke Tour

Ontdek de Paiva-rivier in een kanovlot. Gebruik deze opblaasbare boot met 2 of 3 zitplaatsen om door de vele stroomversnellingen van de Paiva-rivier te varen, die u genoeg adrenaline en plezier voor uw dag zullen bezorgen. Tussen de stroomversnellingen door vind je tijd om te ontspannen in de natuur om je heen en jezelf uit te dagen met een aantal optionele sprongen in het water. Deze leuke natuurervaring is perfect voor een tijdje met familie en vrienden! De Paiva-rivier De Paiva-rivier is een van de meest wilde rivieren van Portugal. Gelegen in het noorden van Portugal, vlakbij Porto, tussen bergen en diepe valleien, presenteert het zichzelf als een rivier met kristalhelder water met de juiste hoeveelheid avontuur dankzij de vele stroomversnellingen! Het prachtige landschap van deze rivier, tussen inheemse bossen en hoge kliffen, maakt plaats voor een perfect scenario voor een opwindend avontuur in de ongerepte natuur. De avonturentocht Deze tour begint in Porto, waar je je professionele chauffeur ontmoet die je hoog op de bergen in het Arouca Unesco Geopark rechtstreeks naar je ontmoetingspunt brengt met je activiteitengids. Na een korte uitleg over hoe de activiteit zal verlopen, ontvang je alle uitrusting die je nodig hebt en ga je rechtstreeks naar de rivier nabij Paradinha Village, een typisch schistdorp, in een 4x4. Bij aankomst bij de rivier ga je, na een korte maar belangrijke veiligheidsbriefing, op avontuur op de stroomversnellingen die de Paiva-rivier zo spannend maken! Onderweg zul je momenten vinden om te ontspannen, momenten om jezelf uit te dagen en momenten om plezier te hebben met je reisgenoten. Aan het einde van je avontuur zal de chauffeur je ophalen en naar Arouca Centre leiden, waar je de kans krijgt om een van de beste gerechten van Arouca te proberen, voordat je naar Porto wordt afgezet. De transfer vanuit Porto Je wordt door een professionele chauffeur, in een modern en comfortabel busje, van het centrum van Porto naar het berggebied van Arouca gereden. Deze rit duurt in totaal ongeveer 1 uur, waarvan de helft op snelwegen. Typische lunch - Arouca Geweldige gastronomie! Na de activiteit geniet je van het traditionele "Arouquesa geroosterd kalfsvlees", in een typisch restaurant (inbegrepen in de optie "Met lunch"). Als toetje proef je een deel van het oude conventuele gebak, naast de oorsprong ervan, het Santa Maria-klooster van Arouca.

Vanuit Arouca: Cano-raften - Avonturentocht

9. Vanuit Arouca: Cano-raften - Avonturentocht

Ontdek de Paiva-rivier in een kanovlot. Gebruik deze opblaasbare boot met 2 of 3 zitplaatsen om door de vele stroomversnellingen van de Paiva-rivier te varen, die u genoeg adrenaline en plezier voor uw dag zullen bezorgen. Tussen de stroomversnellingen door vind je tijd om te ontspannen in de natuur om je heen en jezelf uit te dagen met een aantal optionele sprongen in het water. Deze leuke natuurervaring is perfect voor een tijdje met familie en vrienden! De Paiva-rivier De Paiva-rivier is een van de meest wilde rivieren van Portugal. Gelegen in het noorden van Portugal, vlakbij Porto, tussen bergen en diepe valleien, presenteert het zichzelf als een rivier met kristalhelder water met de juiste hoeveelheid avontuur dankzij de vele stroomversnellingen! Het prachtige landschap van deze rivier, tussen inheemse bossen en hoge kliffen, maakt plaats voor een perfect scenario voor een opwindend avontuur in de ongerepte natuur. De avonturentocht Deze tour begint in Areinho River Beach, vlakbij de ingang van de Paiva Walkways, waar je je activiteitengids zult ontmoeten. Na een korte uitleg over hoe de activiteit zal verlopen, ontvang je alle uitrusting die je nodig hebt en ga je in een 4x4 rechtstreeks naar de rivier nabij Paradinha, een typisch schistdorp aan de rivier. Bij aankomst bij de rivier ga je, na een korte maar belangrijke veiligheidsbriefing, op avontuur op de stroomversnellingen die de Paiva-rivier zo spannend maken! Onderweg zul je momenten vinden om te ontspannen, momenten om jezelf uit te dagen en momenten om plezier te hebben met je reisgenoten.

Jeeptour Paiva-vallei + 516 Arouca-brug

10. Jeeptour Paiva-vallei + 516 Arouca-brug

Jeeptour langs de Paiva-vallei, de betoverende vallei, en brengt je zo dicht mogelijk bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de beroemde Paiva Walkways (zoals Paiva Gorge en Aguieiras Waterfall) en een van de grootste hangende voetgangersbruggen ter wereld, de 516 Arouca Bridge, waar u een avontuurlijke oversteek kunt maken, middels een rondleiding uitgevoerd door gecertificeerde gidsen. Maak kennis en begrijp een van de meest relevante geologische fenomenen in Arouca Geopark, door een bezoek aan het Canelas Giant Trilobites Museum. Bezoek ten slotte een traditioneel Portugees dorp, het dorp Paradinha.

Andere aanbevelingen

Arouca

Arouca

Veelgestelde vragen over Arouca Geopark-UNESCO-locaties

Welke andere activiteiten dan Arouca Geopark-UNESCO-locaties zijn de moeite waard in Arouca?

Wat zijn de beste Arouca Geopark UNESCO-locaties?

Andere activiteiten in Arouca Geopark

Wil je alle activiteiten in Arouca Geopark bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.