Arouca
Attractie- & pretparken

Attractie- & pretparken
18 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Arouca

Arouca

Arouca Attractie- & pretparken: onze aanbevelingen

Vanuit Porto: Aveiro, Paiva Loopbruggen en Arouca 516 Loopbrug

Vanuit Porto: Aveiro, Paiva Loopbruggen en Arouca 516 Loopbrug

De moeilijkheidsgraad van deze tocht is makkelijk/middelmatig! Je loopt slechts 5 km stroomafwaarts! We vertrekken vanuit Porto in de richting van Arouca, waar we even stoppen voor toilet en koffie. Na een korte rit komen we aan bij de Walkways en gaan we over de hangbrug! Deze overspant 516 meter lang de vallei en hangt 175m boven de Paiva rivier! Let op: het oversteken van de brug is niet verplicht. Je hebt de optie om het over te slaan. Daarna loop je de Paiva Walkways bergafwaarts over een totale lengte van 5 km over een houten boardwalk die zigzaggend langs de linkeroever van de rivier loopt. Pad Areinho-Vau. De wandeling wordt gevolgd door een ander hoogtepunt van onze dag: de lunch! (vis en vegetarische opties ook beschikbaar) Na een powernap in de bus komen we aan in Costa Nova! Costa Nova is een van de hoogtepunten van Portugal - een prachtig vissersdorpje dat bekend staat om zijn gestreepte kleurrijke huizen! Tijd om te genieten van Aveiro, ook wel bekend als het "Portugese Venetië''! Ontdek het stadscentrum tijdens een korte wandeling, geniet van wat vrije tijd en ontspan tijdens een boottocht om de charmante stad door de kanalen te bekijken! Eindig de dag weer in Porto.

Vanuit Porto: Dagtrip met gids naar Arouca 516 en Paiva Walkways

Vanuit Porto: Dagtrip met gids naar Arouca 516 en Paiva Walkways

Ontdek de schoonheid van de Paiva rivier en de kloof als je wandelt langs de Paiva Walkways en ervaar de sensatie van het oversteken van de 516 Arouca hangbrug op deze rondleiding met hotel pick-up en drop-off in Porto. Geniet van wat lokale lekkernijen met de inbegrepen lunch in een restaurant. Vanuit Porto word je opgehaald in een busje met airconditioning en rijd je ontspannen door het Portugese platteland. Geniet van een korte ruststop in Arouca waar je de kans hebt om meer te weten te komen over dit stadje. Het is inclusief een traditionele lokale zoetproeverij. Houd er rekening mee dat je door te boeken bij Detours direct bijdraagt aan een lokale ontwikkelingsorganisatie. Bereik Areinho en betreed de Paiva Walkways. Begin je reis door een trap van ongeveer 300 treden te beklimmen en bereik de ongelooflijke 516 Arouca brug die op een hoogte van ongeveer 175 meter boven de Paiva rivier ligt. Leer onderweg van je gids over de plaatselijke cultuur. Bewonder het uitzicht op de Aguieira waterval en de Paiva rivier terwijl je deze prachtige brug oversteekt. Vervolg je reis en volg het pad van de Paiva Walkways terwijl het de stroming van de rivier volgt. Wandel in je eigen tempo, geniet van de weelderige vegetatie en probeer wilde dieren zoals vogels te spotten. Ontspan halverwege de wandeling bij het strand van Vau en vervolg je weg naar Espiunca, waar onze wandeling eindigt. Reis vanuit Espiunca naar een restaurant in Alvarenga waar je "Arouquesa" DPO rundvlees kunt proberen samen met de beroemde "vinho verde" (andere niet-vlees opties beschikbaar). Sluit je dag af met een comfortabele rit terug naar je hotel in Porto.

Vanuit Porto: 516 Rondleiding over de Arouca-brug en Paiva-wandelpaden

Vanuit Porto: 516 Rondleiding over de Arouca-brug en Paiva-wandelpaden

Ga mee met een begeleide tocht naar de 516 Arouca hangbrug en Paiva loopbruggen vanuit Porto. Ontdek een van de meest indrukwekkende wilde rivierkloven in het noorden van Portugal. Ga samen met een gecertificeerde lokale gids de 516 Arouca hangbrug over, 175 meter boven de rivier de Paiva. Je tour begint in het centrum van Porto... Begin je avontuur vanuit Porto met comfortabel vervoer naar het Arouca UNESCO Global Geopark. Laat je ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden door een professionele, vriendelijke en deskundige chauffeur, waarvan de helft op hoge wegen. Bij aankomst ontmoet je je gids en bereid je je voor op de brugoversteek... Na een welkom en veiligheidsbriefing maak je je klaar voor de spannendste 516 meter van je leven op de 516 Arouca hangbrug, een van de langste hangbruggen voor voetgangers ter wereld. Hang aan staalkabels in Tibetaanse stijl in de lucht, 175 meter boven de rivier de Paiva en de Aguieiras waterval. Voel je alsof je door de lucht wandelt en dompel je onder in een indrukwekkend landschap van wilde en adembenemende natuur. Houd er rekening mee dat de brugoversteek niet verplicht is. Als je een meer ontspannen ervaring wilt, laat je dan door een 4x4 naar de andere kant van de brug brengen om daar de rest van de groep te ontmoeten. Ga op pad met de Paiva Walkways, een 8 km lange houten loopbrug gebouwd langs de kliffen van de Paiva River Gorge... Rijd verder langs de Paiva Walkways en stop bij schilderachtige uitkijkpunten om foto's te maken. Bekijk de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, watervallen en kliffen van de kloof. Halverwege kun je pauzeren bij Vau River Beach en je energie weer op peil brengen met traditionele snacks, sap en vers fruit. Vanaf hier tot het einde van het pad kom je dichter bij de rivier. Voel de kracht van de stroomversnellingen door hun bulderende geluiden. Rust na de wandeling uit en ontspan op een prachtig strand aan de Paiva rivier... We eindigen onze wandeling in Espiunca, een schilderachtig dorpje aan de rivier met een prachtig rivierstrand. Hier heb je de kans om een koud drankje en een snack te nuttigen in een Panoramic Riverside Terrace Bar, een duik te nemen in het heldere water van de rivier de Paiva of gewoon te genieten van de rust en het landschap van deze plek. Je zult wel honger hebben, en wij hebben iets speciaals voor je! Als je je Tour inclusief lunch boekt, serveren we je een bord met typisch Portugese Charcuterie en Kaas (of alleen Kaas, als je dat liever hebt) en een drankje naar keuze (wijn inbegrepen). Daarna kun je kiezen uit Arouquesa Steak Sandwich of Arouquesa Beef Hamburger, Veggie Burger of Tuna Sandwich, allemaal vergezeld van knapperige frietjes. Als toetje proef je wat van het oude Conventuele Gebak, naast zijn oorsprong, het Santa Maria Klooster van Arouca.

Vanuit Porto: 516 Rondleiding over de Arouca-brug en Paiva-wandelpaden

Vanuit Porto: 516 Rondleiding over de Arouca-brug en Paiva-wandelpaden

Ga mee met een begeleide tocht naar de 516 Arouca hangbrug en Paiva loopbruggen vanuit Porto. Laat je adrenaline pompen terwijl je de 516 Arouca hangbrug 175 meter boven de rivier de Paiva oversteekt met een lokale gecertificeerde gids. Verken daarna de Paiva Walkways en geniet van een optionele lunch. Begin je tour bij het trefpunt of je accommodatie in het centrum van Porto, afhankelijk van de touroptie die je kiest. Reis vervolgens met je chauffeur naar het Arouca UNESCO Global Geopark. Bij aankomst ontmoet je je lokale gids en bereid je je voor op de brugoversteek. Na een welkomstwoord en veiligheidsbriefing maak je je klaar voor de spannendste 516 meter van je leven op de 516 Arouca hangbrug, een van de langste hangbruggen voor voetgangers ter wereld, opgehangen aan stalen kabels in Tibetaanse stijl, 175 meter boven de rivier de Paiva en de Aguieiras waterval. Voel je alsof je door de lucht wandelt en dompel je onder in een indrukwekkend landschap van wilde en adembenemende natuur. Als je een meer ontspannen ervaring wilt, kun je in een 4x4 naar de andere kant van de brug worden gebracht om daar de rest van de groep te ontmoeten. Eenmaal aan de andere kant van de brug kun je de Paiva Walkways op, een houten wandelpad van 8 kilometer dat langs de kliffen van de Paiva River Gorge is aangelegd. Stop onderweg bij schilderachtige uitkijkpunten om foto's te maken en de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, watervallen en kliffen van de kloof te bekijken. Halverwege kun je pauzeren bij Vau River Beach en je energie herstellen met traditionele snacks, sap en vers fruit. Vanaf hier tot het einde van het pad kun je dichter bij de rivier komen en de kracht van de stroomversnellingen voelen door hun bulderende geluiden. Na de wandeling kun je uitrusten en ontspannen op een prachtig strand aan de rivier de Paiva in Espiunca, een schilderachtig dorpje aan de rivier. Geniet van een koud drankje en een snack in een Panoramic Riverside Terrace Bar (op eigen kosten), neem een duik in het heldere water van de Paiva rivier of bewonder gewoon het vredige landschap. Je zult wel honger hebben, dus er zijn touropties met een inbegrepen lunch beschikbaar. Als je een lunchoptie kiest, geniet dan van een bord met typisch Portugese vleeswaren en kaas (of alleen kaas, als je dat liever hebt) en een drankje naar keuze (inclusief wijn) om je maaltijd mee te beginnen. Kies vervolgens voor je hoofdgerecht uit een Arouquesa steak sandwich, Arouquesa beefburger, veggieburger of tonijnsandwich, allemaal vergezeld van knapperige frietjes. Als dessert proef je een eeuwenoud kloostergebakje naast zijn oorsprong, het Santa Maria klooster van Arouca, en geniet je van een kopje koffie. Later keer je terug naar je vertrekpunt voor de drop-off.

Vanuit Porto: Paiva loopbruggen en Arouca 516 loopbrug

Vanuit Porto: Paiva loopbruggen en Arouca 516 loopbrug

De moeilijkheidsgraad van deze wandeltour is Gemiddeld/Moeilijk! Je loopt 7 km, maar stroomafwaarts! We vertrekken vanuit Porto om 8 uur 's ochtends richting Arouca, waar we even stoppen om te douchen en koffie te drinken. Maak je klaar voor avontuur! Na een korte rit komen we aan bij de Walkways en gaan we over een van de langste hangbruggen ter wereld - De 516 Arouca! Hij overspant de vallei met een lengte van 516 meter en hangt 175 meter boven de Paiva rivier! Let op: het oversteken van de brug is niet verplicht. Je hebt de mogelijkheid om het over te slaan. Daarna loop je de Paiva Walkways bergafwaarts in een totale lengte van 7 km over een houten boardwalk zigzaggend bergafwaarts langs de linkeroever van de rivier. De wandeling wordt gevolgd door een ander hoogtepunt van onze dag: de lunch! Een heerlijke maaltijd is verdiend en deze zal plaatsvinden in een prachtig typisch restaurant! Vlees, vis of vegetarisch mogelijk. Na de lunch gaan we Arouca ontdekken voor een blik op de plaatselijke cultuur en geschiedenis, inclusief een kloostersnoepproeverij in verband met het klooster van Arouca. Eindig je dag weer in Porto.

Vanuit Arouca: 516 Arouca Brug & Paiva Loopbrug Tour

Vanuit Arouca: 516 Arouca Brug & Paiva Loopbrug Tour

Ontdek de 516 Arouca hangbrug en Paiva loopbruggen tijdens een tour vanuit Alvarenga. Verken een van de mooiste wilde rivierkloven in het noorden van Portugal met een gids. Begin je tocht in Alvarenga, waar je je gids ontmoet en een veiligheidsbriefing krijgt en wat informatie over Arouca Geopark en de Paiva Riviervallei. Dan begin je aan de wandeling over oude dorpspaden naar de 516 hangbrug van Arouca. Als je bij de brug aankomt, maak je op een exclusief tijdstip de oversteek, met alleen je reisgenoten en gids. Voel je alsof je op lucht loopt terwijl je opgaat in het indrukwekkende omringende landschap. Als je de brug niet te voet wilt oversteken, kun je gratis in een 4x4 naar de overkant worden gebracht. Nadat je de brug bent overgestoken, wandel je over de Paiva Walkways. Je gids zal je een aantal mooie plekjes voor foto's laten zien en de beroemde zigzag trappen, oeverbossen, idyllische watervallen en indrukwekkende kliffen van de Paiva River Gorge benadrukken. Halverwege rust je even uit bij Vau River Beach. Daar kun je het landschap in je opnemen terwijl je nieuwe energie opdoet met wat traditionele snacks, sap en vers fruit. Op een warme dag kun je een verfrissende duik in de rivier nemen, dus zorg ervoor dat je een zwembroek meeneemt. Wandel na je stop over het houten wandelpad langs de rivier terug naar je eindpunt. Na de wandeling kun je uitrusten en ontspannen op een prachtig strand aan de rivier de Paiva... We eindigen onze wandeling in Espiunca, een schilderachtig dorpje langs de rivier met een prachtig rivierstrand. Hier heb je de kans om een koud drankje en een snack te nuttigen in een Panoramic Riverside Terrace Bar, een duik te nemen in het heldere water van de rivier de Paiva of gewoon te genieten van de rust en het landschap van deze plek. Je zult wel honger hebben, en wij hebben iets speciaals voor je! Als je je Tour inclusief lunch boekt, serveren we je een bord met typisch Portugese Charcuterie en Kaas (of alleen Kaas, als je dat liever hebt) en een drankje naar keuze (wijn inbegrepen). Daarna kun je kiezen uit Arouquesa Steak Sandwich of Arouquesa Beef Hamburger, Veggie Burger of Tuna Sandwich, allemaal vergezeld van knapperige frietjes.

Alvarenga: Paiva Walkways en rondleiding 516 Arouca Bridge

Alvarenga: Paiva Walkways en rondleiding 516 Arouca Bridge

Voetgangersroute door de 8 km van de bekroonde Paiva-loopbruggen, aangevuld met het avontuurlijke kruis van de grootste voetgangershangbrug ter wereld, 516 Arouca. De 516 Arouca-brug is de grootste voetgangershangbrug ter wereld en bevindt zich in Arouca, in de wijk Aveiro, Portugal. Met een lengte van 516 meter en een hoogte van 175 meter verbindt het de oevers van de rivier de Paiva. Als je de brug oversteekt, heb je een adembenemend uitzicht over Garganta do Paiva en Cascata das Aguieiras, beide sites van het UNESCO Arouca Geopark-territorium. 516 Arouca Bridge bevindt zich in Arouca, naast de beroemde Passadiços do Paiva. Onderweg zult u de belangrijkste geologische bezienswaardigheden kunnen interpreteren, zoals de Paiva-kloof, de Aguieiras-waterval, het prachtige rivierstrand van Vau, de Gola do Salto of de Espiunca-breuk, zonder de aspecten van biodiversiteit uit het oog te verliezen. In het laatste geval kunt u hopelijk zelfs otters zien.

Vanuit Porto: Hele dag Paiva Walkways Tour

Vanuit Porto: Hele dag Paiva Walkways Tour

Begin je dag met een handige pick-up van je hotel, gevolgd door een 1,5 uur durende rit naar het begin van dit geweldige pad. Je persoonlijke gids zal je geweldige inzichten geven over het leven in Portugal en manieren en tradities om de weg naar de Paiva Walkway in een flits te laten passeren. Let op: door te boeken bij Detours draag je direct bij aan een lokale ontwikkelingsorganisatie. Geniet van een korte ruststop in Arouca waar je de kans hebt om meer te weten te komen over dit stadje. Het is inclusief een traditionele lokale zoetwarenproeverij. De wandeling langs de rivier is gevuld met geologische, natuurlijke en archeologische bezienswaardigheden op de mooiste locaties. Als je Areinho bereikt, ga je de Paiva Walkways op en begin je je reis door een trap van ongeveer 300 treden te beklimmen en onderweg leer je van je gids over de plaatselijke cultuur. Bewonder het uitzicht op de Aguieira waterval en de Paiva rivier terwijl je deze prachtige brug oversteekt. Vervolg je reis en volg het pad van de Paiva Walkways terwijl het de stroming van de rivier volgt. Wandel in je eigen tempo, geniet van de weelderige vegetatie en probeer wilde dieren zoals vogels te spotten. Ontspan halverwege de wandeling bij het strand van Vau en vervolg je weg naar Espiunca, waar onze wandeling eindigt. Reis vanuit Espiunca naar een restaurant in Alvarenga waar je "Arouquesa" DPO rundvlees kunt proberen samen met de beroemde "vinho verde" (andere niet-vlees opties beschikbaar). Sluit je dag af met een comfortabele rit terug naar je hotel in Porto.

Vanuit Porto: Dagtrip met gids over de Arouca-brug

Vanuit Porto: Dagtrip met gids over de Arouca-brug

Ervaar de sensatie van een wandeling over de 516 meter lange Arouca brug tijdens deze dagtrip inclusief vervoer van en naar Porto. Verken een houten wandelpad in het in de UNESCO-lijst opgenomen Arouca Geopark tijdens een wandeling met gids. Ontmoet je gids in de ochtend en stap aan boord van een bus met klimaatbeheersing. Ontspan tijdens de schilderachtige rit naar het Arouca Geopark. Neem de tijd en geniet van het uitzicht op weelderig groen en rotsachtige landschappen tijdens een wandeling over een 8 kilometer lang houten wandelpad. Ga over de Arouca brug op een hoogte van 175 meter voor een adembenemend uitzicht op de Paiva Canyon en de Aguieiras waterval, beide geo-locaties van het UNESCO Arouca Geopark gebied. Let in dit Rede Natura 2000-gebied op de grote slangenarend en de kleine aardbeivlinder. Voor de lunch raden we je aan eten mee te nemen voor een welverdiende picknick halverwege deze wandeling op een geweldige plek bij een rivierstrand. Aan het einde van de wandeling stoppen we in een restaurant bij de rivier waar je kunt lunchen (niet inbegrepen) of gewoon iets fris kunt drinken en ontspannen voordat je terugkeert naar Porto.

Vanuit Porto: Paiva Rivier Kano Rafting Avontuurlijke Tour

Vanuit Porto: Paiva Rivier Kano Rafting Avontuurlijke Tour

Ontdek de Paiva-rivier in een kano-vlot. Gebruik deze opblaasboot met 2 of 3 zitplaatsen om door de vele stroomversnellingen van de Paiva rivier te varen, die je genoeg adrenaline en plezier voor je dag zullen brengen. Tussen de stroomversnellingen door vind je tijd om te ontspannen in de natuur om je heen en jezelf uit te dagen met een aantal optionele sprongen in het water. Deze leuke natuurervaring is perfect voor wat tijd met je familie en vrienden! De Paiva Rivier De Paiva rivier is een van de wildste rivieren van Portugal. Gelegen in het noorden van Portugal, in de buurt van Porto, tussen bergen en diepe valleien, presenteert het zich als een rivier met kristalhelder water met de juiste hoeveelheid avontuur dankzij de vele stroomversnellingen! Het prachtige landschap van deze rivier, tussen inheemse bossen en hoge kliffen, vormt een perfect scenario voor een opwindend avontuur in de ongerepte natuur. De Avontuurlijke Tour Deze tour begint in Porto, waar je je professionele chauffeur ontmoet die je hoog in de bergen in het Arouca Unesco Geopark rechtstreeks naar het trefpunt met je activiteitengids brengt. Na een korte uitleg over hoe de activiteit zal verlopen, ontvang je alle uitrusting die je nodig hebt en ga je in een 4x4 rechtstreeks naar de rivier bij Paradinha Village, een typisch schistdorp. Aangekomen bij de rivier ga je na een korte maar belangrijke veiligheidsbriefing op avontuur met de stroomversnellingen die de Paiva rivier zo spannend maken! Onderweg zul je momenten vinden om te ontspannen, momenten om jezelf uit te dagen en momenten om plezier te maken met je reisgenoten. De transfer vanuit Porto Je wordt door een professionele chauffeur in een modern en comfortabel busje van het centrum van Porto naar het berggebied van Arouca gereden. Deze rit duurt in totaal ongeveer 1 uur, waarvan de helft op hoge wegen. Na de activiteit kun je uitrusten en ontspannen op een prachtig strand aan de rivier de Paiva... We eindigen onze activiteit in Espiunca, een schilderachtig dorpje aan de rivier met een prachtig rivierstrand. Hier heb je de kans om een koud drankje en een snack te nuttigen in een Panoramic Riverside Terrace Bar, een duik te nemen in het heldere water van de rivier de Paiva of gewoon te genieten van de rust en het landschap van deze plek. In dit dorp heb je ook toegang tot een warme douche. Je zult wel honger hebben, en wij hebben iets speciaals voor je! Als je je Tour inclusief lunch boekt, serveren we je een bord met typisch Portugese Charcuterie en Kaas (of alleen Kaas, als je dat liever hebt) en een drankje naar keuze (wijn inbegrepen). Daarna kun je kiezen uit Arouquesa Steak Sandwich of Arouquesa Beef Hamburger, Veggie Burger of Tuna Sandwich, allemaal vergezeld van knapperige frietjes. Als toetje proef je wat van het oude Conventuele Gebak, naast zijn oorsprong, het Santa Maria Klooster van Arouca.

Veelgestelde vragen over Attractie- & pretparken in Arouca

Welke andere activiteiten dan Attractie- & pretparken zijn de moeite waard in Arouca?

Andere onmisbare dingen om te doen in Arouca:

De topbezienswaardigheden in Arouca

Activiteiten in Arouca

Steden in Portugal

Andere activiteiten in Arouca

Wil je alle activiteiten in Arouca bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.