Datums kiezen

AroucaStrandtrips

Arouca Strandtrips: onze aanbevelingen

Vanuit Porto: Aveiro, Paiva Loopbruggen en Arouca 516 Loopbrug

1. Vanuit Porto: Aveiro, Paiva Loopbruggen en Arouca 516 Loopbrug

We vertrekken vanuit Porto om 8 uur 's ochtends richting Arouca, waar we even stoppen om te douchen en koffie te drinken. Maak je klaar voor avontuur! Na een korte rit komen we aan bij de Walkways en gaan we over een van de langste hangbruggen ter wereld - De 516 Arouca! Hij overspant de vallei met een lengte van 516 meter en hangt 175 meter boven de Paiva rivier! - Let op: het oversteken van de brug is niet verplicht. Je hebt de optie om het over te slaan -. Daarna loop je de Paiva Walkways bergafwaarts in een totale lengte van 7 km over een houten promenade die zigzaggend bergafwaarts langs de linkeroever van de rivier loopt. (Je hebt ook de optie om slechts 3,5 km te lopen en halverwege opgepikt te worden). Dat kun je op de dag van de tocht beslissen. De wandeling wordt gevolgd door een ander hoogtepunt van onze dag: de lunch! Een heerlijke maaltijd is verdiend en zal plaatsvinden in een mooi typisch restaurant! Gebraden kalfsvlees is de vleesoptie die wordt aangeboden, maar vis of vegetarische opties zijn ook mogelijk. Na een powernap in de bus is het tijd om te genieten van Aveiro, ook wel het "Portugese Venetië" genoemd! Ontdek met ons het stadscentrum tijdens een korte wandeling en geniet van vrije tijd om jezelf te verwennen met "ovos-moles" - zoete eieren, een lokale delicatesse, of een ijsje, of een biertje, een souvenir of alles! En eenmaal in Aveiro is een boottocht over de kanalen een must! Je gaat aan boord van een "moliceiro" - de traditionele rivierboten - en ontdekt de charmante stad door de grachten! Eindig de dag weer in Porto.

Vanuit Porto: begeleide dagtocht Arouca 516 en Paiva Walkways

2. Vanuit Porto: begeleide dagtocht Arouca 516 en Paiva Walkways

Ontdek de schoonheid van de Paiva rivier en de kloof als je wandelt langs de Paiva Walkways en ervaar de sensatie van het oversteken van de 516 Arouca hangbrug op deze rondleiding met hotel pick-up en drop-off in Porto. Geniet van wat lokale lekkernijen met de inbegrepen lunch in een restaurant. Vanuit Porto word je opgehaald in een busje met airconditioning en rijd je ontspannen door het Portugese platteland. Geniet van een korte ruststop in Arouca waar je de kans hebt om meer te weten te komen over dit stadje. Het is inclusief een traditionele lokale zoetproeverij. Houd er rekening mee dat je door te boeken bij Detours direct bijdraagt aan een lokale ontwikkelingsorganisatie. Bereik Areinho en betreed de Paiva Walkways. Begin je reis door een trap van ongeveer 300 treden te beklimmen en bereik de ongelooflijke 516 Arouca brug die op een hoogte van ongeveer 175 meter boven de Paiva rivier ligt. Leer onderweg van je gids over de plaatselijke cultuur. Bewonder het uitzicht op de Aguieira waterval en de Paiva rivier terwijl je deze prachtige brug oversteekt. Vervolg je reis en volg het pad van de Paiva Walkways terwijl het de stroming van de rivier volgt. Wandel in je eigen tempo, geniet van de weelderige vegetatie en probeer wilde dieren zoals vogels te spotten. Ontspan halverwege de wandeling bij het strand van Vau en vervolg je weg naar Espiunca, waar onze wandeling eindigt. Reis vanuit Espiunca naar een restaurant in Alvarenga waar je "Arouquesa" DPO rundvlees kunt proberen samen met de beroemde "vinho verde" (andere niet-vlees opties beschikbaar). Sluit je dag af met een comfortabele rit terug naar je hotel in Porto.

Vanuit Porto: Paiva loopbruggen en Arouca 516 loopbrug

3. Vanuit Porto: Paiva loopbruggen en Arouca 516 loopbrug

We vertrekken vanuit Porto om 8 uur 's ochtends richting Arouca, waar we even stoppen om te douchen en koffie te drinken. Maak je klaar voor avontuur! Na een korte rit komen we aan bij de Walkways en gaan we over een van de langste hangbruggen ter wereld - De 516 Arouca! Hij overspant de vallei met een lengte van 516 meter en hangt 175 meter boven de Paiva rivier! Let op: het oversteken van de brug is niet verplicht. Je hebt de mogelijkheid om het over te slaan. Daarna loop je de Paiva Walkways bergafwaarts in een totale lengte van 7 km over een houten boardwalk zigzaggend bergafwaarts langs de linkeroever van de rivier. Neem een zwempak mee! Halverwege het pad vind je het Vau strand! Je hebt wat vrije tijd om te duiken en te zwemmen of gewoon je voeten in het schone water van de Paiva rivier te zetten. LET OP: zorg ervoor dat je een tweede set kleren meeneemt, want je kunt niet in de bus stappen met natte kleren! (Je hebt ook de optie om slechts 3,5 km te lopen en halverwege opgehaald te worden. Dat kun je op de dag van de tocht beslissen) De wandeling wordt gevolgd door een ander hoogtepunt van onze dag: de lunch! Een heerlijke maaltijd is verdiend en zal plaatsvinden in een mooi typisch restaurant! Vlees, vis of vegetarisch mogelijk. Na de lunch gaan we Arouca ontdekken voor een blik op de lokale cultuur en geschiedenis, inclusief het proeven van kloostersnoepjes in verband met het Arouca klooster. Eindig je dag weer in Porto.

Vanuit Porto: rondleiding 516 Arouca-brug en Paiva Walkways

4. Vanuit Porto: rondleiding 516 Arouca-brug en Paiva Walkways

Neem deel aan een begeleide reis naar de 516 Arouca Suspension Bridge en Paiva Walkways vanuit Porto. Ontdek een van de meest indrukwekkende wilde rivierkloven in het noorden van Portugal. Sluit je aan bij een gecertificeerde lokale gids en steek de 516 Arouca Suspension Bridge over, 175 meter boven de rivier de Paiva. Begin je avontuur vanuit Porto met comfortabel vervoer naar het Arouca UNESCO Global Geopark en een veiligheidsbriefing. Vertrek over de Paiva Walkways, een houten loopbrug van 8,7 km lang gebouwd langs de kliffen van de Paiva River Gorge. Begin de wandeling via oude dorpspaden. Bereid je vervolgens voor op de meest opwindende 516 meter van je leven op de 516 Arouca Suspension Bridge, een van de langste hangende voetgangersbruggen ter wereld. Laat je hangen aan staalkabels in Tibetaanse stijl in de lucht, 175 meter boven de rivier de Paiva en de Aguieiras-waterval. Het voelt alsof je door de lucht loopt en jezelf onderdompelt in een imposant landschap van wilde en adembenemende natuur. Als je een meer ontspannen ervaring wilt, kun je met een 4x4 naar de andere kant van de brug worden gebracht. Ga verder, langs de Paiva Walkways, stop bij mooie uitkijkpunten om foto's te maken. Bekijk de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, watervallen en kliffen van de kloof. Neem halverwege een pauze op Vau River Beach en herstel uw energie met wat traditionele snacks, sap en vers fruit. Op warme dagen kunt u een duik nemen in de rivier. Ga vanaf hier tot het einde van het pad dichter bij de rivier. Voel de kracht van de stroomversnellingen door hun brullende geluiden. Na de wandeling wordt u naar het berggebied van Arouca gereden. Trakteer uzelf ten slotte op een traditioneel Arouquesa-geroosterd kalfsvlees in een typisch restaurant (inbegrepen in de optie "Met lunch"). Proef als dessert een oud kloostergebak, naast de oorsprong ervan: het Santa Maria de Arouca-klooster.

Alvarenga: Paiva Walkways en rondleiding 516 Arouca Bridge

5. Alvarenga: Paiva Walkways en rondleiding 516 Arouca Bridge

Voetgangersroute door de 8 km van de bekroonde Paiva-loopbruggen, aangevuld met het avontuurlijke kruis van de grootste voetgangershangbrug ter wereld, 516 Arouca. De 516 Arouca-brug is de grootste voetgangershangbrug ter wereld en bevindt zich in Arouca, in de wijk Aveiro, Portugal. Met een lengte van 516 meter en een hoogte van 175 meter verbindt het de oevers van de rivier de Paiva. Als je de brug oversteekt, heb je een adembenemend uitzicht over Garganta do Paiva en Cascata das Aguieiras, beide sites van het UNESCO Arouca Geopark-territorium. 516 Arouca Bridge bevindt zich in Arouca, naast de beroemde Passadiços do Paiva. Onderweg zult u de belangrijkste geologische bezienswaardigheden kunnen interpreteren, zoals de Paiva-kloof, de Aguieiras-waterval, het prachtige rivierstrand van Vau, de Gola do Salto of de Espiunca-breuk, zonder de aspecten van biodiversiteit uit het oog te verliezen. In het laatste geval kunt u hopelijk zelfs otters zien.

Vanuit Arouca: 516 Arouca Brug & Paiva Loopbrug Tour

6. Vanuit Arouca: 516 Arouca Brug & Paiva Loopbrug Tour

Ontdek de 516 Arouca Suspension Bridge en Paiva Walkways tijdens een tour vanuit Alvarenga. Verken met een gids een van de mooiste wilde rivierkloven in Noord-Portugal. Begin je tour in Alvarenga, waar je je gids ontmoet, een veiligheidsbriefing krijgt en wat informatie krijgt over het Arouca Geopark en de Paiva River Valley. Vervolgens start je de wandeling via oude dorpspaden, richting de 516 Arouca Suspension Bridge. Wanneer u de brug bereikt, vindt uw overtocht plaats op een exclusief tijdstip, met alleen uw reisgenoten en gids. Het voelt alsof je door de lucht loopt terwijl je jezelf onderdompelt in het imposante omringende landschap. Als u de brug niet te voet wilt oversteken, kunt u gratis in een 4x4 naar de andere kant worden gebracht. Nadat u de brug bent overgestoken, loopt u over de Paiva Walkways. Je gids laat je een aantal geweldige plekken zien voor foto's terwijl hij de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, idyllische watervallen en indrukwekkende kliffen van de Paiva River Gorge belicht. Halverwege rust je even uit op het strand van de Vau-rivier. Daar kunt u genieten van het landschap terwijl u uw energie kunt herstellen met traditionele snacks, sap en vers fruit. Op een warme dag kun je een verfrissende duik nemen in de rivier, dus zorg ervoor dat je zwemkleding meeneemt. Na uw stop wandelt u over het houten looppad langs de rivier terug naar uw startpunt.

Vanuit Porto: daguitstap Paiva Walkways

7. Vanuit Porto: daguitstap Paiva Walkways

Begin je dag met een handige pick-up van je hotel, gevolgd door een 1,5 uur durende rit naar het begin van dit geweldige pad. Je persoonlijke gids zal je geweldige inzichten geven over het leven in Portugal en manieren en tradities om de weg naar de Paiva Walkway in een flits te laten passeren. Let op: door te boeken bij Detours draag je direct bij aan een lokale ontwikkelingsorganisatie. Geniet van een korte ruststop in Arouca waar je de kans hebt om meer te weten te komen over dit stadje. Het is inclusief een traditionele lokale zoetwarenproeverij. De wandeling langs de rivier is gevuld met geologische, natuurlijke en archeologische bezienswaardigheden op de mooiste locaties. Als je Areinho bereikt, ga je de Paiva Walkways op en begin je je reis door een trap van ongeveer 300 treden te beklimmen en onderweg leer je van je gids over de plaatselijke cultuur. Bewonder het uitzicht op de Aguieira waterval en de Paiva rivier terwijl je deze prachtige brug oversteekt. Vervolg je reis en volg het pad van de Paiva Walkways terwijl het de stroming van de rivier volgt. Wandel in je eigen tempo, geniet van de weelderige vegetatie en probeer wilde dieren zoals vogels te spotten. Ontspan halverwege de wandeling bij het strand van Vau en vervolg je weg naar Espiunca, waar onze wandeling eindigt. Reis vanuit Espiunca naar een restaurant in Alvarenga waar je "Arouquesa" DPO rundvlees kunt proberen samen met de beroemde "vinho verde" (andere niet-vlees opties beschikbaar). Sluit je dag af met een comfortabele rit terug naar je hotel in Porto.

Van Porto: 516 Arouca-brug & Paiva-loopbruggen - rondleiding

8. Van Porto: 516 Arouca-brug & Paiva-loopbruggen - rondleiding

De rondleiding naar de 516 Arouca Suspension Bridge en Paiva Walkways laat je een van de meest indrukwekkende en mooiste wilde rivierkloven van het noorden van Portugal ontdekken. Aangezien we een gecertificeerde lokale operator zijn, zal de oversteek van de 516 Arouca Suspension Bridge op een exclusief tijdstip plaatsvinden, met alleen je reisgenoten en gids. Tijdens de Paiva Walkways-wandeling zal uw lokale gids uw aandacht vestigen op speciale bezienswaardigheden en deze uitleggen. De Paiva-loopbruggen De Paiva Walkways zijn een houten wandelpad van 8,7 km lang, gebouwd langs de kliffen van de Paiva River Gorge. Het is gelegen in het Arouca UNESCO Global Geopark, in het noorden van Portugal, op 75 km ten zuidoosten van Porto. Deze geweldige attractie is vanwege zijn indrukwekkende schoonheid maar liefst 10 keer bekroond tijdens de World Travel Awards-wedstrijd. De 516 Arouca-hangbrug Het is een van de langste hangbruggen voor voetgangers ter wereld, met een lengte van 516 meter en een hoogte van 175 meter. Hangend aan staalkabels in Tibetaanse stijl, was de 516 Arouca Suspension Bridge een grote technische uitdaging. Deze verbazingwekkende structuur verbindt beide oevers van de Paiva River Gorge, over de prachtige Aguieiras-waterval. De Rondleiding De 516 Arouca Suspension Bridge & Paiva Walkways Guided Tour begint in Alvarenga, waar je je gids ontmoet en een veiligheidsbriefing krijgt en een contextualisatie krijgt over het Arouca Geopark en de Paiva River-vallei. Daarna beginnen we aan de wandeling via oude dorpspaden, richting de 516 Arouca Suspension Bridge. De oversteek van de brug is een magisch moment. Je zult het gevoel hebben door de lucht te lopen en jezelf onder te dompelen in een imposant landschap van wilde en adembenemende natuur! Maar als je niet op je dapperste dagen bent, geen zorgen! Wij brengen u gratis met een 4x4 naar de andere kant van de brug! Verderop, langs de Paiva Walkways, laten we u de beste scenario's voor uw foto's zien. Met de beroemde zigzagtrappen, oeverbossen, de idyllische watervallen en de indrukwekkende kliffen van de Paiva River Gorge. Halverwege rusten we een tijdje uit op Vau River Beach, terwijl we het landschap aanschouwen, terwijl je je energie kunt herstellen met wat traditionele snacks, sap en vers fruit. Op warme dagen nodigt de rivier uit tot een verfrissende duik, dus zwemkleding mee! Vanaf hier tot het einde gaat een houten loopbrug dichter naar de rivier. Daarom kunnen we de kracht van de stroomversnellingen voelen, langs wat de beste White Water Rafting-cursus in Portugal is. De transfer van Porto Je wordt gereden door een professionele chauffeur, in een modern en comfortabel busje, van het stadscentrum van Porto naar het berggebied van Arouca. Deze rit duurt in totaal ongeveer 1 uur, waarvan de helft op snelwegen. Typische lunch - Arouca Geweldige gastronomie! Na de wandeling verwen je jezelf met het traditionele "Arouquesa Roasted Kalfsvlees", in een typisch restaurant. Als toetje proef je een deel van het oude Conventual Pastry, naast de oorsprong ervan, het Santa Maria-klooster van Arouca.

Vanuit Porto: Dagtocht met gids over de Arouca-brug met lunch

9. Vanuit Porto: Dagtocht met gids over de Arouca-brug met lunch

Ervaar de sensatie van een wandeling over de 516 meter lange Arouca-brug tijdens deze dagtocht, inclusief busvervoer met airconditioning van en naar Porto. Verken een houten voetpad in het door UNESCO beschermde Arouca Geopark tijdens een begeleide wandeling en stop voor een heerlijke lunch. Ontmoet uw gids 's ochtends in de winkel van de activiteitenaanbieder in Porto en stap aan boord van een bus met airconditioning. Ontspan tijdens de mooie rit naar het Arouca Geopark. Neem de tijd en geniet van het uitzicht op weelderig groen en rotsachtige landschappen tijdens een wandeling over een 8 kilometer lang houten voetpad. Ga over de Arouca-brug op een hoogte van 175 meter voor een adembenemend uitzicht op de Paiva Canyon en de Aguieiras-waterval, beide geolocaties van het UNESCO-gebied Arouca Geopark. Let in dit Rede Natura 2000-gebied op de grote snavelarend en de kleine aardbeivlinder. Doorkruis een gebied waar reeën, wilde konijnen, rode eekhoorns, otters, Iberische wolven en rondvleugelarenden leven. Er zijn honderden dieren, waarvan sommige met uitsterven worden bedreigd, die hier een perfect toevluchtsoord vinden. Een regio waar de flora het hele jaar door enorm en rijk is. Na deze geweldige wandeling kunt u genieten van een welverdiende lunch met lokale producten in een restaurant. Keer aan het begin van de avond terug naar Porto met onvergetelijke herinneringen.

Kano-raften op de Paiva-rivier

10. Kano-raften op de Paiva-rivier

Daal een deel van de Paiva-rivier af, tussen Paradinha Village en Areínho River Beach, met een geschatte duur van 3 uur. Het biedt een inleidende ervaring voor raften, waarbij u door de stroomversnellingen van de Paiva-rivier gaat. De afdaling wordt ook voorafgegaan door een Jeep Tour naar het traditionele dorp, met stops bij enkele van de meest emblematische geosites van Paiva Valley, zoals Paiva Gorge.

Beschikbare activiteiten

2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere aanbevelingen

Veelgestelde vragen over Strandtrips in Arouca

Welke andere activiteiten dan Strandtrips zijn de moeite waard in Arouca?

Welke Strandtrips in Arouca nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Andere activiteiten in Arouca

Wil je alle activiteiten in Arouca bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arouca

Spannend om de brug over te steken en over de loopbruggen in de natuur te wandelen. Mooie tour, geweldige lunch. Ook mooi is het bezoek aan Aveiro met een typische boottocht en een stop in Costa Nova. Philip, de gids was knap, professioneel en behulpzaam. Ook geweldige multiculturele groep?

Hallo, ik heb de tour alleen gedaan en ik ben heel blij. Alles werkte prima, onze gids Filip was grappig, knap, veel informatie, zorgde voor iedereen, gewoon geweldig! De traditionele maaltijd na de wandeling was erg lekker. De rondleiding is zeker een aanrader! Arouca-brug is prachtig!

Norberto is een zeer fijne en goede gids. Hij doet erg zijn best om het je naar de zin te maken. De traditionele lunch in een klein authentiek dorpje was erg lekker en sfeervol. Deze dagtoer is een aanrader

Onze gids, Sarah is geweldig! Het reisschema was perfect! Lunch was goed en de duur van de tour is gewoon leuk.