Arsenaal en Schatkist, Kasteel van Wawel

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Arsenaal en Schatkist, Kasteel van Wawel: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

1. Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

Sluit je aan bij een rondleiding over de koninklijke Wawelheuvel, een van de belangrijkste heuvels in Polen. Dit was de plek vanwaar de Poolse koningen en koninginnen het land regeerden. Je gids vertelt je alle geheimen over de royals en laat je de belangrijkste plekken van de Wawelheuvel zien.  Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids passeer je het duurste hotel van Krakau, waar onder meer Prins Charles en president Bush logeerden. Daarna stop je bij het huis van Jan Długosz, de legendarische Poolse historicus, vanwaar je een prachtig uitzicht over de heuvel hebt. Dan ga je door de poort de heuvel op en stop je bij het monument van Tadeusz Kościuszko, een van de belangrijkste Poolse helden. Loop langs de ingang naar de Wawelkathedraal. Ga verder in de richting van de crypte van de zilveren bellen, waar president Lech Kaczynski en zijn echtgenote begraven liggen. Vervolgens ga je naar het Oostenrijkse ziekenhuis, waar je een schitterend uitzicht over Krakau hebt. Je komt dan langs de toren van Sandomierz en gaat naar beneden door de Bernardyńskapoort, die naar de Drakengrot van de Wawel leidt. 

...
Krakau: oude binnenstad, Wawel en Wieliczka-zoutmijn met lunch

2. Krakau: oude binnenstad, Wawel en Wieliczka-zoutmijn met lunch

Verken UNESCO-werelderfgoedlocaties tijdens deze multi-stop Krakau-tour. Bezoek de belangrijkste plekken in de oude stad in een comfortabele, milieuvriendelijke golfkar. Begin aan een rondleiding door het Wawel-kasteel en de Wieliczka-zoutmijn. Geniet van een authentieke Poolse lunch. Spring aan boord van een verwarmde elektrische golfkar en luister naar je audiogids terwijl je Planty Park ziet met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau. Rijd door de Grote Markt met de Lakenhal en de Mariakerk. Ga door het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius, de kerk van St. Anne, de Academie voor Schone Kunsten, de St. Florian-kerk, een gotisch Franciscaans klooster en het pauselijke raam. Stop bij Wawel Royal Cathedral en Wawel Royal Castle om uw rondleiding te beginnen. Bekijk de collecties schilderijen, sculpturen, stoffen, goud, militaire artikelen, porselein en meubels. Neem deel aan een 2-gangen lunch. Ga naar de zoutmijn voor een rondleiding met een ondergrondse kerk. Ervaar het unieke microklimaat en bekijk het Salt Mine Health Resort.

...
Krakau: oude binnenstad, Wawel en ondergronds museum met lunch

3. Krakau: oude binnenstad, Wawel en ondergronds museum met lunch

Bezoek de belangrijkste plaatsen in de oude binnenstad van Krakau met een groepsrondleiding met een golfkar. Leer meer over deze sites met een audiogids. Tour Wawel Castle en het Market Square Underground Museum met een lokale gids. Geniet van een lekker 2-gangenmenu. Spring aan boord van een verwarmde golfkar en reis naar de door UNESCO beschermde oude binnenstad. Verken Planty Park, met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau. Rijd over het Grote Marktplein waar u de Lakenhal en de Mariakerk kunt zien. Zie het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius. Luister naar je audiogids terwijl je langs de barokke 17e-eeuwse kerk van St. Anne, de Academie voor Schone Kunsten, de St. Florian-kerk, het 13e-eeuwse gotische Franciscaner klooster en het pauselijke raam loopt. Stop bij Wawel Royal Castle voor een rondleiding door de State Rooms en de kathedraal voordat je een heerlijke Poolse lunch nuttigt. Ga 4 meter onder de grond naar het Market Square Underground Museum en ontdek hoe de stad er in de middeleeuwen uitzag.

...
Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

4. Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

Verken enkele van de mooiste plekken in Krakau tijdens een rondleiding door de Wawel-heuvel, het Wawel-kasteel en de kathedraal. Spring op een cruise langs de rivier de Vistula om de bezienswaardigheden vanuit een uniek perspectief te bekijken. Betreed het kasteel met je gids en bewonder een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaria, porselein en meubels. Sta versteld terwijl de permanente tentoonstellingen in het kasteel het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode nabootsen. Na het bekijken van de originele koninklijke kamers, ga je de majestueuze kathedraal binnen en leer je over historische feiten verweven met sprookjesverhalen. Word vervolgens uitgenodigd voor een diner in een nabijgelegen café en neem een moment om te ontspannen. Stap ten slotte aan boord van een moderne catamaran en maak een intieme cruise langs de Vistula om de Wawel, de kathedraal en een deel van Krakau te bewonderen, verspreid over de kusten.

...
Krakau: Old Town Golf Cart Tour met Wawel Castle Tour

5. Krakau: Old Town Golf Cart Tour met Wawel Castle Tour

Verken de oudste bezienswaardigheden in de oude binnenstad van Krakau met een milieuvriendelijke golfkar-tour en leer over deze bezienswaardigheden met je audiogids. Ontdek de oude residentie van Poolse koningen met een rondleiding door het Wawel-kasteel. Ervaar de oude binnenstad en het Grote Marktplein in het hart van Krakau. Vind iconische monumenten in de oude stad, zoals de Grote Markt met de Lakenhal en de Mariakerk of de barokke 17e-eeuwse Sint-Annakerk. Rij door Planty Park met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbican. Ga door het Quartier Latin met de binnenplaats van Collegium Maius, de Academie voor Schone Kunsten, St. Florian, een gotisch Franciscaans klooster en een pauselijk raam. Stop bij Wawel Royal Castle en ontmoet je lokale gids. Bekijk collecties schilderijen, beeldhouwwerken, stoffen, goud, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Bekijk de wandtapijten van Zygmunt August, Italiaanse Renaissance-schilderijen en oosterse kunst.

...
Krakau: Wawel-rondleiding met lunch en riviercruise

6. Krakau: Wawel-rondleiding met lunch en riviercruise

Ontdek het Wawel-kasteel en zijn kathedraal tijdens een rondleiding. Geniet van een lunch in een plaatselijk café. Maak een boottocht op de Wisla om de Wawel-heuvel en meer vanaf het water te zien. Ontmoet je gids in het oude centrum van Krakau, dicht bij de Wawel-heuvel. Ga rechtdoor om een van de belangrijkste musea in Polen te ontdekken, met collecties schilderijen, sculpturen, stoffen, militaria, porselein en meubels. Stap terug in de tijd met een bezoek aan de permanente tentoonstelling in de State Rooms van het kasteel, waar vorsten hun bezoekende hoogwaardigheidsbekleders vermaakten. Laat u onderdompelen in het nagemaakte renaissance- en barokdecor. Betreed vervolgens de majestueuze kathedraal in het hart van het koninklijke complex. Ontdek de fascinerende geschiedenis verweven met sprookjesverhalen. Bekijk de 18 opzichtige kapellen, het imposante graf van de voormalige bisschop van Krakau en de botten van de draak van Wawel. Ga dan naar een nabijgelegen café om op adem te komen. Geniet van een tweegangenlunch voordat u aan boord gaat van een moderne catamaran voor een intieme cruise op de Vistula. Bewonder de rotsachtige Wawel-heuvel die uittorent boven de oevers van de rivier. Bekijk de kathedraal en Krakau vanuit een andere hoek.

...
Krakau: elektrische golfkartour door de oude stad met Wawel-kasteel

7. Krakau: elektrische golfkartour door de oude stad met Wawel-kasteel

Bekijk de oudste historische bezienswaardigheden van Krakau tijdens deze elektrische golfautotour. Verken de meest iconische delen van een UNESCO-werelderfgoedstad en verken het Wawel-kasteel. Begin in de oude binnenstad in het hart van Krakau. Rijd langs Planty Park en bekijk de Barbican en ruïnes van middeleeuwse muren. Ga naar het Grote Marktplein en maak een foto van de Lakenhal en de baksteengotische St. Mary's Basilica. Ga verder naar het Quartier Latin en dwaal door de imposante binnenplaats van het Collegium Maius. Bewonder de prachtige kerk van St. Anna, Academie voor Schone Kunsten en St. Florian. Ga terug in de tijd naar de 13e eeuw en bekijk het prachtige gotische Franciscaner klooster en het pauselijke raam. Na het verkennen van de oude stad rijdt u naar het Wawel-kasteel. Leer meer over de lange geschiedenis en bekijk historische schilderijen, sculpturen, stoffen, porselein en meubels. Volg je gids door de zalen van het museum en naar kamers die zijn ingericht in de renaissance- en barokperiode. Beëindig je tour bij het Wawel-kasteel, nadat je de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau hebt gezien en meer te weten bent gekomen over de interessante geschiedenis van deze stad.

...
Krakau: begeleide/golfkar-tour met Wawel & ondergronds museum

8. Krakau: begeleide/golfkar-tour met Wawel & ondergronds museum

Bezoek de belangrijkste plekken van de oude binnenstad van Krakau met een audiogids aan boord van een comfortabele en ecologische elektrische golfkar gecombineerd met een wandeltocht, plus lunch. Bekijk de oudste delen van het historische gebied van Krakau en enkele van de meest iconische bezienswaardigheden in deze stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verken Planty Park met zijn overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau. Rijd door het grote marktplein, waar u de Lakenhal en de Mariakerk kunt zien. Breng wat pit in het Quartier Latin en de binnenplaats van het Collegium Maius. Luister naar je audiogids die de achtergrond geeft van religieuze plaatsen zoals het pauselijke raam. Bekijk de Wawel Royal Cathedral en Wawel Royal Castle in al hun glorie van dichtbij tijdens een rondleiding. Kom meer te weten over de collectie schilderijen, grafiek, sculpturen en meer van het museum. Bekijk hun collecties Aziatische en Midden-Oosterse kunst, waaronder de grootste collectie tenten in Europa. Ervaar de permanente tentoonstellingen van het museum die het uiterlijk van kamers uit de renaissance en barok nabootsen. Nadat je het kasteel en de kathedraal hebt leren kennen, neem je een pauze en geniet je van een traditionele Poolse lunch. Ga later 4 meter onder de grond naar het Market Square Underground Museum, ook bekend als Rynek Underground, of het Dungeon Market Museum. Vind jezelf op hetzelfde niveau als de geplaveide wegen van het 12e- en 13e-eeuwse Krakau. Reis in de mysterieuze sfeer van het ondergrondse museum terug naar de middeleeuwen om de geneugten en het verdriet van de mensen van die tijd te begrijpen, evenals de geheimen van de ondergrondse.

...
Krakau: oude stad per golfkar, Wawel en ondergronds museum

9. Krakau: oude stad per golfkar, Wawel en ondergronds museum

Bezoek de belangrijkste plekken van de oude binnenstad van Krakau met een audiogids aan boord van een comfortabel en ecologisch elektrisch golfkar-voertuig. Tour Wawel Castle en het Market Square Underground Museum met een gids en toegangskaarten voordat u gaat lunchen. Terwijl u vaart op een elektrische golfkar, ziet u het oudste van het historische gebied van Krakau en enkele van de meest iconische delen van deze stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.Verken het Planty-park met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbacane van Krakau en rijd over het Grote Marktplein waar je de Lakenhal en de Mariakerk kunt spotten. Zie het Quartier Latin met de binnenplaats van het Collegium Maius. Bekijk vervolgens de Koninklijke Wawel-kathedraal en het Wawel-kasteel in al zijn glorie en ga naar binnen om het symbool van Krakau en een van de belangrijkste musea in Polen te bezoeken. Bezoek samen met een deskundige lokale gids de kamers die de beroemde wandtapijten van Zygmunt August, Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie en de Wawel-collecties van Aziatische en Midden-Oosterse kunst met de grootste collectie tenten in Europa. Nadat je het kasteel en de kathedraal hebt leren kennen, neem je een pauze en geniet je van een traditionele Poolse lunch. Ga later 4 meter onder de grond naar het Market Square Underground Museum, ook bekend als Rynek Underground of het Dungeon Market Museum. Reis terug naar de Middeleeuwen om de vreugde en het verdriet van de mensen van die tijd, hun leven, de architectuur die hen omringde en nog veel meer te begrijpen. Leer hoe het museum zo laag kwam te staan, de dingen die hier ondergronds plaatsvonden, en andere geheimen van je gids.

...
Krakau: Old Town Golf Cart Tour met Wawel Castle Tour

10. Krakau: Old Town Golf Cart Tour met Wawel Castle Tour

Bekijk de oudste bezienswaardigheden in de oude binnenstad van Krakau met een milieuvriendelijke golfkar-tour. Leer meer over deze bezienswaardigheden met je audiogids. Ontdek de oude residentie van Poolse koningen met een rondleiding door het Wawel-kasteel. Ervaar de oude binnenstad en de Grote Markt in het hart van Krakau. Vind iconische monumenten in de oude stad, zoals de Grote Markt met de Lakenhal en de Mariakerk of de barokke 17e-eeuwse Sint-Annakerk. Rijd door Planty Park, met de overblijfselen van middeleeuwse muren en de Barbican. Ga door het Quartier Latin met de binnenplaats van Collegium Maius, de Academie voor Schone Kunsten, St. Florian, een gotisch Franciscaans klooster en een pauselijk raam. Stop bij Wawel Royal Castle en ontmoet je lokale gids. Bekijk collecties schilderijen, beeldhouwwerken, stoffen, goud, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Bekijk de wandtapijten van Zygmunt August, Italiaanse renaissanceschilderijen en oosterse kunst.

...

Sitemap Arsenaal en Schatkist, Kasteel van Wawel

Wil je alle activiteiten in Arsenaal en Schatkist, Kasteel van Wawel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Arsenaal en Schatkist, Kasteel van Wawel

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 902 beoordelingen

Zeer interessant, maar wel gehaast

Ik keek heel erg uit naar de rondleiding in kasteel Wawel. Het was een prachtig kasteel met een zeer interessante geschiedenis. Alle verhalen die werden verteld door de gids waren heel gedetailleerd. Het was leuk om naar haar te luisteren. De gids is een historicus, waardoor alle informatie heel accuraat is. De gids wist waar ze het over had en vertelde ook op een leuke manier. Enig nadeel was dat ze best snel door het kasteel liep en weinig ruimte overliet voor vragen vanuit de groep over wat ze vertelde of over wat er te zien was. Buiten dat is het echt de moeite waard om het kasteel te bekijken, want er hebben zo veel interessante personen in geleefd en er is veel moois te zien!

Mijn gids Yola was zeer deskundig en gepassioneerd over de geschiedenis van het kasteelterrein en zijn oude wortels en zijn tijdcapsule-karakter bij het profileren van het begin van Krak w. Ik heb van de tour geleerd hoeveel het kasteel en de kathedraal een integrale rol speelden in de geschiedenis van Krakau, of zelfs Polen. Yola was zo vriendelijk om onze vragen van de groep te beantwoorden.

We hebben de tour de dag ervoor geboekt. Samen met mijn vriend waren we de enige bedienden. Onze gids Eva was zeer goed geïnformeerd en vertelde de geschiedenis erg interessant. De tour omvat alleen een bezoek aan de heuvel, zonder de kerk of het kasteel zelf te betreden. Ik raad je echter aan om 1,5 uur vrije tijd aan deze tour te besteden

Prima rondleiding, alleen vervelend dat het in 2 talen werd gedaan vanwege weinig deelnemers

Goede service, busje op de afgesproken plaats en tijd.

Een goede rondleiding door een perfect Engelstalige gids.