Kies data

Dingen om te doen Ashdod

Ashdod: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit de haven van Ashdod: begeleide dagtocht naar Masada en de Dode Zee

1. Vanuit de haven van Ashdod: begeleide dagtocht naar Masada en de Dode Zee

Op het moment dat u van uw cruiseschip in de haven van Ashdod stapt, bent u in de bekwame handen van een professionele gids. De dag begint met een rit naar het zuiden door steeds veranderende landschappen totdat je het Judese gebergte bereikt. Geniet vervolgens van de spanning van de kronkelende weg die je onder de zeespiegel naar het laagste punt op aarde brengt. We pauzeren even om van het uitzicht te genieten en maken een foto van het bord dat aangeeft dat we nu onder zeeniveau gaan. Onze eerste stop is bij Masada, een enorme rotsformatie van 434 meter hoog. Berijd de kabelbaan naar de vlakke top van Masada, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de woestijn en de Dode Zee beneden. Je gids geeft je een rondleiding langs de overgebleven gebouwen van het paleisfort van koning Herodes. Kom meer te weten over de geschiedenis van Masada en hoe het diende als een onaantastbaar toevluchtsoord voor Herodes en later voor Joodse rebellen. Leer hoe koning Herodes dit paleiscomplex bouwde in 37BC-31BC en bekijk mozaïeken en archeologische overblijfselen van een Romeins badhuis, opslagruimten, wachthuisjes, paleizen en meer. Aan het einde van de Masada-tour kun je tijd doorbrengen in het Masada-museum aan de voet van de berg. Het museum heeft meer dan 500 voorwerpen die in Masada zijn ontdekt, en er is een informatieve film over de geschiedenis van Masada. We gaan verder van Masada naar Ein Bokek, een hotel- en resortgebied aan de kust van de Dode Zee. Hier kunt u genieten van het strand van Ein Bokek. De tour stopt voor een lunchpauze in een restaurant aan de voet van Masada of op het strand. Breng de resterende tijd door met ontspannen op het strand en genieten van de unieke omgeving van de Dode Zee. Probeer je huid te verstikken in de mineraalrijke zwarte modder van de Dode Zee, of dobber in het hyperzoute water. Het water is zo dik van het zout dat je niet kunt zinken! Het water van de Dode Zee, modder en zelfs de zon van de Dode Zee staan bekend als therapeutisch voor lichaam en geest. Na een bevredigende dag vol nieuwe ervaringen rijden we via de stad Arad terug naar uw cruiseschip in de haven van Ashdod.

Vanuit de haven van Ashdod: dagtrip naar Jeruzalem en Bethlehem

2. Vanuit de haven van Ashdod: dagtrip naar Jeruzalem en Bethlehem

Je gids wacht op je wanneer je van boord gaat van je cruiseschip in Ashdod en de tour begint met een aangename rit naar Jeruzalem in een comfortabel voertuig met airconditioning. Bij Mount Scopus stopt de tour voor een panoramisch uitzicht over de daken van de stad. Rijd vervolgens richting de oude stad langs bijbelse locaties zoals de tuin van Gethsemane die op de Olijfberg naast de kerk van alle naties staat. Bekijk ook de oude Joodse graven in de Kidron-vallei en de Ophel-promenade terwijl we parallel aan de oude stadsmuren rijden. We gaan de oude stad te voet binnen door een van de massieve poorten in de 16e-eeuwse muren en passeren de opgravingen van de Westelijke Muur terwijl we naar de Westelijke Muur lopen. Deze heilige Joodse plaats is het enige dat overblijft van de 2000 jaar oude heilige Joodse tempel die ooit op de Tempelberg stond. In de Joodse wijk zien we de Byzantijnse Cardo omzoomd met zuilen, dan lopen we langs een deel van de Via Dolorosa, zoals Jezus deed met zijn kruis. De Via Dolorosa culmineert in de Heilig Grafkerk die in de 4e eeuw werd gebouwd om het graf van Christus en de plaats van de kruisiging op Golgotha (Calvarie) te omvatten. De tour stopt voor een lunchpauze in de oude stad en je hebt tijd om door een van de traditionele markten te dwalen. Als we de oude stad verlaten, kunnen we de berg Sion zien terwijl we naar de stad rijden waar Christus werd geboren. In Bethlehem maken we een rondleiding door de Geboortekerk en zien we de Heilige Grot waar de geboorte plaatsvond. De tour eindigt met een rit terug naar de haven van Ashdod, waar u zich weer bij uw cruiseschip kunt voegen en door kunt gaan naar uw volgende aanloophaven.

Israël: eSIM mobiel dataroamingplan

3. Israël: eSIM mobiel dataroamingplan

Maak uw reis naar Israël probleemloos met uw handige eSIM. Blijf verbonden tijdens uw reizen met snelle dekking in Israël en optionele dekking voor een ander land: Mongolië. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met deze afvalvrije oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door simpelweg extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Alle iPhone-modellen die na iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android: als u het niet zeker weet, controleer dan de foto van de richtlijn om in aanmerking te komen. Als je geen verbinding kunt maken met internet nadat je deze eSIM hebt geïnstalleerd, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in je GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): internet Info lokale operator: Israël: Pelephone Mongolië: Unitel

Full-Day Tour of Jeruzalem met Bethlehem of Dead Sea Option

4. Full-Day Tour of Jeruzalem met Bethlehem of Dead Sea Option

Deze tour van de oude stad van Jeruzalem is volledig flexibel en kan alle plaatsen die u wilt zien zijn. Als u wilt naar sites van bijzonder belang voor het christendom te bezoeken, wordt u begeleid door een gids expert in alle relevante sites. Op deze dagexcursie vindt u de kerk van het Heilige Graf, de Via Dolorosa, de tuin van Gethsemane, Room van het Laatste Avondmaal, en nog veel meer te ontdekken. Als u liever een joods-gericht tour zal uw gids expert op sites zoals de Westelijke Muur, Olijfberg, Joodse wijken, de synagogen, en anderen. U kunt ook een bezoek aan Bethlehem en de kerk van de geboorte, maken een bezoek aan het Holocaust Museum in Yad Vashem, of meer tijd door te brengen in de nieuwe stad van Jeruzalem. Je zou liever een kort bezoek aan de Dode Zee voor een middag float op de laagste plek op aarde behoren! Wat je ook kiest om te doen, dan heb je een volledige dag van de reis en sightseeing door het Heilige Land hebben, aangepast aan uw wensen te voldoen.

Vanuit de haven van Ashdod: begeleide dagtrip naar de Dode Zee en Jeruzalem

5. Vanuit de haven van Ashdod: begeleide dagtrip naar de Dode Zee en Jeruzalem

Deze kustexcursie van 10 uur met een kleine groep komt samen in de cruisehaven en we vertrekken naar de ommuurde stad van het oude Jeruzalem om de christelijke, joodse en Armeense wijken te verkennen. Bezoek de Klaagmuur, toepasselijk genoemd naar de vromen die het uitroepen in gebeden bij de muur. Bekijk de Tempelberg en de citadel van koning David en treed vervolgens in de voetsporen van Jezus naar zijn kruisiging op de vereerde Via Dolorosa. U zult genieten van de kerk van het Heilig Graf, deze werd gebouwd op het graf van Jezus. Je kunt ook de populaire Arabische markten verkennen tijdens onze stop hier. We verkennen buiten de beroemde oude stadsmuren, hier kun je de berg Sion, het graf van koning David en de tuin van Gethsemane verkennen, waar Jezus de hele nacht opbleef om te bidden met zijn discipelen. Als je eenmaal de geschiedenis van Jeruzalem hebt gewaardeerd, gaan we op een schilderachtige reis naar de Dode Zee. Bekend als een van de grootste kuuroorden ter wereld van Herodes de Grote. Je hebt de mogelijkheid om in de therapeutische wateren te stappen en mee te drijven terwijl het hoge mineraalgehalte van de zee je ondersteunt. Als je ervoor kiest om niet het water van de Dode Zee in te gaan, heb je ook de mogelijkheid om een hapje en een drankje te kopen in de cafetaria op het strand. Vanaf daar kunt u genieten van uw snack en genieten van het prachtige uitzicht. Deze tour is alleen voor cruisepassagiers die een dag in de haven zijn, we raden aan om vroeg te boeken omdat het erg populair is.

Overzicht activiteiten in Ashdod

Wil je alle activiteiten in Ashdod ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.