Kies data

Aspendos, Antalya

Aspendos, Antalya: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Antalya: met gids Perge, Side, Aspendos & watervallen

1. Vanuit Antalya: met gids Perge, Side, Aspendos & watervallen

Bezoek 3 oude steden op één dag met een professionele gids, gevolgd door een excursie in de natuur in Kursunlu Falls National Park. Begin je reis in de geschiedenis met een bezoek aan de oude stad Perge, een indrukwekkende archeologische vindplaats met een schat aan oude ruïnes, meestal daterend uit de Romeinse periode. Zie het gigantische amfitheater, het stadion, Romeinse poorten, stadsmuren, Romeinse baden en meer. Loop door de 500-meter lange hoofdstraat met talloze zuilen, fonteinen en de akropolis die dateert uit de bronstijd.   Je gaat verder naar Aspendos, gelegen aan de oevers van de rivier de Köprüçay. Ooit één van de belangrijkste steden in Pamphylia, is Aspendos nu een zeer populaire toeristische bezienswaardigheid beroemd om het Romeinse amfitheater, gebouwd in 155 na Christus. Het theater van Aspendos is één van de best bewaarde voorbeelden van Romeinse theaterarchitectuur ter wereld. Loop de gelaagde treden op en bewonder de schoonheid van de galerijen, die nog steeds in gebruik zijn.   Verken na de lunch de oude ruïnes van Side, die dateren uit de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse tijdperken. Loop door de oude stad om de fonteinen, stadsmuren, Agora, amfitheater, marmeren zuilen en nog veel meer te bewonderen. De meest spectaculaire aanblik is de tempel van Apollo, waar je een prachtig uitzicht krijgt over het turquoise water van de Middellandse Zee.   Op de terugweg naar Antalya, maak je een ontspannende duik na een lange dag verkennen in de Kursunlu-watervallen. Je ervaart de groene omgeving, frisse lucht, dennengeur, koele sfeer en spectaculaire watervallen.

Gloria Aspendos Arena: dansvoorstelling 'Fire of Anatolia'

2. Gloria Aspendos Arena: dansvoorstelling 'Fire of Anatolia'

Beleef het 'Vuur van Anatolië', 'Fire of Anatolia' of in het Turks 'Anadolu Ateşi', een Turkse dansgroep met maar liefst 120 dansers. Maak deel uit van de 20 miljoen mensen die deze groep live hebben zien optreden in meer dan 85 landen, van de VS tot China. Elk jaar van april tot november worden de 2 legendarische dansshows 'Evolution' en 'Troy' uitgevoerd in de prachtige Gloria Aspendos Arena. Het amfitheater in de buitenlucht is het grootste podium ter wereld en biedt plaats aan 4.700 mensen. Bekijk een van de snelste dansen ter wereld met 241 passen per minuut in deze prachtige omgeving, en leer meer over de geschiedenis van Turkije en de Anatolische regio via deze dansen.

Van Antalya: dagtocht langs oude Romeinse locaties

3. Van Antalya: dagtocht langs oude Romeinse locaties

Je wordt opgehaald bij je hotel in Antalya en vertrekt naar Perge, de oude hoofdstad van de regio Pamphylia. Bekijk de enorme 15 km lange oude ruïnes daar en leer over de lange geschiedenis van de stad vanuit je deskundige gids. Stop bij de Romeinse baden, de Agora, Colonnaded Street, het Nympharium en het stadion. Vertrek naar Aspendos, een ongelooflijk goed bewaard gebleven oud theater gebouwd in de 2e eeuw na Christus. Bewonder de schaal van de immense structuur die een capaciteit heeft van 15.000 mensen en nog steeds wordt gebruikt voor festivals en concerten. Stop voor de lunch in een lokaal restaurant aan een nabijgelegen rivier voordat je vertrekt naar Side (uitgesproken als Seeday), een prachtige oude kuststad met een aantal Romeinse ruïnes. Leer meer over de geschiedenis van deze havenstad die tijdens de Romeinse tijd als de grootste slavenmarkt in de regio diende, terwijl je verschillende ruïnes verkent, waaronder die van een groot theater, Romeinse baden en de tempel van Apollo. Neem hier een uur vrije tijd om te genieten van de zee en de stad. Op de terugweg naar Antalya stop je bij de schilderachtige Manavgat-waterval en bewonder je de kracht van de rivier.

Perge, Aspendos en Side: dagexcursie vanuit Antalya

4. Perge, Aspendos en Side: dagexcursie vanuit Antalya

Ga vanuit Antalya op een 8 uur durende excursie naar de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden van Anatolië. Je brengt een bezoek aan 3 van de 4 grote steden uit de hellenistische periode, en gaat naar een van de zijrivieren van de mooie Aksu rivier om daar af te koelen bij de prachtige Kurşunlu waterval. Eerst bezoek je Perge, een oude Griekse stad, gesticht in het zuidwesten van Anatolië, ongeveer 14 kilometer ten oosten van het hedendaagse Antalya. Tijdens de hellenistische periode was Perge de hoofdstad van Pamphylia, en naast Aspendos, Side, en Sillion één van de 4 grote steden. Het was een van de rijkste en mooiste steden van de oude wereld en vooral bekend om zijn tempel gewijd aan Artemis, de mooie godin van de wildernis. Thuisbasis van de beroemde Griekse wiskundige Apollonius van Perge en volgens de legende, eveneens de geboorteplaats van bier. Gedurende 450 jaar stond Perge onder controle van de Grieken totdat het veroverd werd door de Perzen in 546 v.C. 200 jaar later beëindigde de inval van de legers van Alexander de Grote de Perzische heerschappij. Vanaf die tijd, tot de val van het Romeinse Rijk, stond Perge onder bescherming van de Romeinen. Met haar lange geschiedenis en de combinatie van 3 verschillende culturen, zijn de ruïnes een genot om te verkennen. Ga verder naar Aspendos, ongeveer 40 kilometer ten oosten van Antalya. Aspendos, een van de andere grote steden van Pamphylia lag aan een belangrijke handelsroute. Het leger van Alexander de Grote had de stad op het oog, en veroverde haar uiteindelijk in 333 v.C. Aspendos viel vanaf 930 v.C. onder Romeinse heerschappij tot aan het einde van het Romeinse Rijk. Het theater, gebouwd tussen 161-180 n.C. tijdens het bewind van Marcus Aurelius, wordt beschouwd als een van 's werelds best bewaarde theaters uit de oudheid, en is een immens populaire toeristische attractie. Ga verder naar Side. De spectaculair gelegen haven maakte van deze eeuwenoude Griekse plaats één van de belangrijkste steden in Pamphylia en een significant handelscentrum voor met name olijfolie en slaven. Dit maakte het ook een doelwit voor vele invasies. De Perzen, die de macht hadden overgenomen van de Grieken, zwichtten uiteindelijk onder de druk van de legers van Alexander de Grote in 333 v.C. Tegen het jaar 400 raakte Side in verval. Als gevolg van de onophoudelijke invasies en een opeenvolging van natuurrampen, werd de stad volledig verlaten in de 10e eeuw. De achtergelaten ruïnes worden beschouwd als een van de opvallendste in Klein-Azië. Na Side reis je weer terug naar Antalya, ongeveer 70 kilometer ten westen van de ruïnes. Je wordt aan het einde van de excursie teruggebracht naar je Hotel in het Middellandse Zee resort.

Van Alanya: rondleiding door Duden-watervallen en oude steden

5. Van Alanya: rondleiding door Duden-watervallen en oude steden

Geniet van het gemak van ophalen van je hotel in Alanya tijdens deze dagtrip en reis in een bus met airconditioning naar de locaties van de oude steden Side en Aspendos. Reis naar de Duden-watervallen. Stap aan boord van een ruim en comfortabel hotel buiten uw hotel en ontspan tijdens de rit naar Side, een indrukwekkende archeologische vindplaats met een schat aan oude ruïnes die dateren uit de Romeinse tijd. Stel je het verleden voor terwijl je een gigantisch amfitheater, stadion, Romeinse poorten, stadsmuren en Romeinse baden ziet. Loop door de 500 meter lange hoofdstraat met talloze zuilen, fonteinen en een acropolis die dateert uit de bronstijd. Ga verder naar Aspendos, gelegen aan de oevers van de rivier de Köprüçay. Ooit een van de belangrijkste steden in Pamphylia, is Aspendos nu een zeer populaire toeristische trekpleister, beroemd om zijn uitstekend bewaard gebleven Romeinse amfitheater, gebouwd in 155 na Christus. Loop de trappen van het amfitheater op en bewonder de schoonheid van de galerijen, die nog steeds in gebruik zijn. Stop om bij te vullen met een heerlijke lunch voordat je je een weg baant naar de ruïnes van Side, die de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse tijdperken overspannen. Bewonder de fonteinen, stadsmuren, agora, amfitheater en marmeren zuilen. Geniet van een prachtig uitzicht over de turquoise wateren van de Middellandse Zee bij de tempel van Apollo. Geniet op de terugweg naar Alanya van een ontspannen duik na een lange dag verkennen in de Duden-watervallen. Geniet van de groene omgeving, frisse lucht, dennengeur, koele sfeer en spectaculaire watervallen.

Vanuit Antalya: dagtrip naar Aspendos, Perge en Side

6. Vanuit Antalya: dagtrip naar Aspendos, Perge en Side

Breng een leuke dag door met een ontdekkingsreis naar de hoogtepunten van het oude Turkije. De excursie omvat transfers van en naar Antalya. Bezoek Aspendos, beroemd om zijn Romeinse amfitheater, aquaduct en Akropolis. Daarna pauzeer je om de oude Anatolische stad Perge te verkennen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en rond 1500 voor Christus is gesticht. Perge was in de oudheid een belangrijke handelspost. Dit was ook het vertrekpunt voor St. Paulus tijdens zijn reizen en waar hij zijn eerste preek predikte. Je bezoekt ook Side, een van de belangrijkste handelscentra van de oudheid, veroverd door Alexander de Grote in 334 voor Christus. Tijdens de laatste halte van de reis ontdek je de prachtige Kursunluwaterval, gelegen op 19 km van Antalya en een perfecte plek voor een picknick. Deze dagtrip combineert al deze fascinerende hoogtepunten en meer in één pakket.

Historisch Antalya: privérondrit met hele dag

7. Historisch Antalya: privérondrit met hele dag

Maak een reis door de geschiedenis van Antalya tijdens een privétour van een hele dag, met een luxe voertuig met airconditioning. Na een pick-up van uw hotel begint u met een ontspannen wandeling door de levendige straten van de belangrijkste stad van Turkije voor het toerisme. Antalya was ooit de snelstgroeiende stad van Turkije - het is overgenomen door Istanbul - en de vele hoogbouwflats zijn het bewijs van deze snelle groei. Het centrum van Antalya is echter een ander verhaal, waar nieuwe ontwikkelingen en het herstel van historische gebouwen zorgvuldig worden gecontroleerd. Ondanks de groei heeft Antalya een klein dorpsgevoel met prachtige Ottomaanse huizen. Rijd vervolgens naar de Düden-watervallen, gevormd door de rivier de Düden, een van de belangrijkste rivieren in Zuid-Anatolië. Zie waar de wateren van de Neder-Düden van een rotsachtige rots afvallen direct in de Middellandse Zee. Ga verder naar de ruïnes van Aspendos en bewonder het best bewaarde theater uit de oudheid, dat ooit plaats bood aan tot 7.000 enthousiaste toeschouwers. De laatste site van je reis is de oude Griekse stad Perge, ooit de hoofdstad van Pamphylia, gelegen tussen de rivieren Catarrhactes en Cestrus. Loop tussen de ruïnes van het theater, de kerken, de palæstra en de Tempel van Artemis, ooit het meest vooraanstaande gebouw van Perge.

Van Antalya: privé dagtocht naar Aspendos, Perge en Side

8. Van Antalya: privé dagtocht naar Aspendos, Perge en Side

Maak een onvergetelijke dagexcursie van Antalya naar de meest interessante locaties in de regio. Ontspan met het ophalen van je hotel in Antalya en rijd naar Aspendos, Perge en de oude stad Side. Geniet van een traditionele Turkse lunch en maak een stop om te winkelen bij authentieke lokale winkels.   Ontdek Perge, ooit de hoofdstad van de regio Pamphylia. Tijdens uw bezoek kunt u het stadion, de Romeinse poort, het Nymphaeum, het Romeinse bad, de Hellenistische poort, de kolomstraat en de staatsagora zien. Na deze bezoeken kunt u genieten van een lunch in een restaurant in de buurt van de rivier de Euromedon. Vervolg uw tour met een bezoek aan het oude theater van Aspendos. Aspendos is het best bewaarde en meest complete voorbeeld van een Romeins theater in Turkije. Het theater was tot voor kort nog in gebruik voor concerten, festivals en evenementen. Rijd ten slotte naar de oude stad Side, waar u de prachtige Agora, het theater en de tempels uit de 17e eeuw voor Christus zult zien voordat u weer bij uw hotel wordt afgezet.  

Antalya: rondleiding Perge, Aspendos, Side en Kursunlu

9. Antalya: rondleiding Perge, Aspendos, Side en Kursunlu

Aspendos-Side-Perge-Kurşunlu waterval tour vanuit Antalya is een culturele dagelijkse excursie naar de prachtige oude steden en de Kurşunlu waterval. Onder begeleiding van uw ervaren gids bezoekt u de volgende plaatsen tijdens de Aspendos-Side-Perge-Kurşunlu waterval tour Aspendos is een wereldberoemd Romeins theater dat op 45 km van Antalya ligt. Het ontwerp is gemaakt in het jaar 155 na Christus door een Griekse architect genaamd Zenon die in de stad Aspendos woonde. Het werd gebouwd onder Marcus Aurelius (161-180) in de 2e eeuw na Christus. Het is rijkelijk versierd, echt een bezoek waard. Het staat bekend om zijn fantastische akoestiek. Tegenwoordig wordt het nog steeds gebruikt voor het jaarlijkse opera- en balletfestival, dat meestal elk jaar in september plaatsvindt. Side, wat granaatappel betekent in de oude lokale taal, ligt op 60 km van Antalya. Side opgericht in de 7e voor Christus. was een belangrijke oude havenstad en het grootste centrum voor slavenhandel in de Middellandse Zee. Side was de thuisbasis van vele beschavingen. De meeste ruïnes die je vandaag ziet, zijn echter gebouwd door de Romeinen, behalve het museum bij het theater. Het theater van Side is uniek. Want alle andere theaters waren tegen de natuurlijke helling van een heuvel gebouwd. Maar er was geen heuvel in Side. Ze moesten het met bogen bouwen. Het is ook het enige theater met olifantenpoten ter wereld. Perge ligt op 18 km van Antalya. Perge, gesticht in de 2e voor Christus, was de mooiste en rijkste stad in de antieke wereld. Het was ook de hoofdstad van de Pamphylia (oude regio Antalya). Perge heeft een grote site van oude ruïnes 15 kilometer. Een theater, een palaestra, een tempel van Artemis en twee kerken zijn de bezienswaardigheden in de ruïnes van de stad Perge. De Kurşunlu-waterval ligt op 20 km van Antalya. Het is een van de mooiste watervallen van Antalya. De waterval is ongeveer 20 meter hoog en lanceert het water in een meer met grote vissen. Het ligt in een prachtig park. Mis deze Aspendos-Side-Perge-Kurşunlu waterval-dagtour vanuit Antalya niet, waarin we geschiedenis en natuur combineren.

Antalya: Perge, Side, Aspendos en Kursunlu watervallentour

10. Antalya: Perge, Side, Aspendos en Kursunlu watervallentour

Deze 9-uur durende tour begint met een bezoek aan de oude stad Perge, een Romeinse archeologische vindplaats. Bezichtig het amfitheater, het stadion, de poorten en de stadsmuren. Ga verder naar Aspendos, bekend om zijn Theater van Aspendos, één van 's werelds best bewaarde voorbeelden van Romeinse theaterarchitectuur. Elke zomer organiseert het Aspendos International Opera en Ballet Festival. Na de lunch, verken je de oude ruïnes van Side. Deze spectaculaire stad ligt op een schiereiland en heeft ruïnes uit de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse tijdperken. De spectaculairste bezienswaardigheid is de Tempel van Apollo in de oude haven. Op de terugweg naar Antalya kun je genieten van een verfrissende duik in het natuurpark Kursunluwatervallen.

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Privétours
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Aspendos, Antalya

Wil je alle activiteiten in Aspendos, Antalya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aspendos, Antalya

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 140 beoordelingen

We hadden een meest memorabele dag in Antalya tijdens deze tour. We hadden niet van tevoren gepland en toen we deze tour zagen, boekten we deze voor de volgende dag omdat we slechts 2 dagen in Antalya waren. Deze tour is geweldig voor liefhebbers van geschiedenis. Onze gids, changez, was ongelooflijk. Hij maakte de hele reis vermakelijk en opwindend. Hij vertelde niet alleen verhalen en details over de sites die we bezochten, maar had onderweg ook super interessante verhalen om ons te vertellen.

De gids was zeer ervaren, leuk en interactief, de reis was zeer informatief en alle haltes waren erg mooi. Geen onnodige winkelstops en we hadden genoeg tijd om op elke site foto's te maken en te genieten van het prachtige landschap. Was erg georganiseerd en zou het ten zeerste aanbevelen. Gengis, de gids was erg aardig, goed geïnformeerd en deskundig.

Was een hele leuke avond!!! Kan alleen maar aanbevelen! Allemaal heel goed!! Perfecte timing met het transport en het diner! We waren met de eerste bezoekers bij de ingang en konden de eeuwenoude arena betreden zonder te wachten, dus we hadden vrije stoelkeuze! Heel goed geregeld!!!

Van boeking tot transfer en evenement, communicatie ging alles heel goed

Uitstekende show in een historisch monument, niet te missen!