Assisi
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Assisi

Bekijk alle tours en activiteiten in Assisi

De beste activiteiten en bezienswaardigheden in Assisi

Welkom in Assisi, Italië, geboorteplaats van Sint Franciscus. Naast wereldberoemd bedevaartsoord is het ook gewoon een topbestemming voor niet-pelgrims: het schilderachtige landschap en de Middeleeuwse gebouwen zijn voor iedereen het bezoeken waard.

Sint-Franciscusbasiliek

Deze grandioze basiliek is gebouwd over de tombe van de grote man zelf. Het zijn eigenlijk twee kerken (boven en onder), met de crypte als kernpunt.

Kathedraal van Assisi

Franciscus was niet de enige heilige in town! Deze kathedraal is gewijd aan Sint Rufino, de eerste bisschop van Assisi en patroonheilige van Franciscus.

Parco del Monte Subasio

Assisi is gebouwd op de helling van Monte Subasio, en dit mooie natuurpark linkt de stad aan de buurdorpjes Spello en Nocera Umbra.

Eremo delle Carceri

Franciscus ging graag naar de grotten boven Assisi om in contact te komen met de natuur. Het is 4km rijden; of een waanzinnig mooie wandeling.

Foto: Julia Kostecka@Flickr (CC BY 2.0)

Basilica di Santa Chiara

In de Basilica di Santa Chiara staat het Sprekende Kruis van San Damiano, waarvoor Franciscus zijn eerste gesprek met God zou hebben gevoerd.

Foto: Dick Stracke@Flickr (CC BY 2.0)

Rocca Maggiore

Dit fort is meer dan 800 jaar oud, en biedt naast inzicht in de historie van Assisi ook een fantastisch uitzicht.

Foto: Andrea Puggioni@Flickr (CC BY 2.0)

Tempio di Minerva

Deze voormalige heidense tempel aan het Piazza del Comune is tegenwoordig een kerk. De oorspronkelijke gevel, gewijd aan godin van wijsheid Minerva, is nog altijd intact.

Assisi: Plan uw bezoek

Welke luchthaven?

De dichtstbijzijnde luchthaven is Perugia San Francesco d'Assisi (Umbria International Airport), maar dat is niet de beste optie. Er rijden regelmatig treinen en bussen naar de beter bereikbare vliegvelden in de buurt: Peretola in Florence, Fiumicino in Rome en Aeroporto Galileo Galilei in Pisa. De afstand naar de drie luchthavens is ongeveer gelijk, maar de luchthaven in Rome is het makkelijkst te bereiken vanuit Assisi.

Hoe veel dagen heb je nodig in Assisi?

Als je alleen de topattracties wilt zien, heb je aan twee dagen genoeg. Als je langer blijft, kun je het omringende landschap ontdekken en de beste restaurants in de stad bezoeken.

Tips & informatie

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Kom je voor de wijn, plan je bezoek dan in voor september of oktober, wanneer er overal in het platteland oogstfestivals plaatsvinden. In Assisi vinden kunst-, wijn-, olijfolie- en jazzfestivals plaats - plan je bezoek goed in voor een onvergetelijk weekend! Het weer is vooral lekker tijdens de zomermaanden.

Activiteiten in Assisi

Sitemap Assisi

Wil je alle activiteiten in Assisi ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Assisi
4.7
Gebaseerd op 18 beoordelingen van GetYourGuide-klanten