Aswan
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Aswan

Bekijk alle tours en activiteiten in Aswan

De 7 beste activiteiten in Aswan

Aswan ligt aan de Nijl en is beroemd om haar groeven waaruit van oudsher graniet wordt gewonnen om obelisken en beelden mee te maken. Ondanks haar afgelegen locatie in Zuid-Egypte is het altijd een knooppunt van handel geweest. Ga op bezek en stap duizenden jaren terug de in de tijd!

Onvoltooide Obelisk

Tijdens het bouwen verscheen een scheur, dus werd de constructie afgebroken - anders was het gevaarte 35 meter hoog geweest. Je ziet wel hoe in de oudheid steen werd gegraveerd.

Foto: Vyacheslav Argenberg @ Flickr (CC BY 2.0)

Nubisch Museum

In dit museum krijg je een panorama van de lokale geschiedenis, met bijvoorbeeld aardewerk van 6,000 jaar oud en paardenuitrusting uit de 5de en 7de eeuw.

Elephantine (eiland)

Het klassieke stadje Abu, aan de zuidkant van het eiland, was ooit een handelscentrum. De naam van het eiland verwijst naar zijn voormalige rol in de ivoorhandel.

Sehel (eiland)

Reizigers die hier in de klassieke tijd voorbijkwamen lieten inscripties achter in stenen en documenteerden zo de geschiedenis. Zo is er de steen met het verhaal over een 7 jaar durende hongersnood.

Tempels van Abu Simbel

Dit complex aan de Nijl bestaat uit de Grote en de Kleine Tempel. Ze werden gedurende 20 jaar gebouwd tijdens de heerschappij van Ramses II.

Tempel van Isis bij Philae

Deze tempel op een klein eiland weerspiegelt de populariteit van de Isiscultus ten tijde van het Romeinse Rijk.

Tempel van Kom Ombo

Deze "dubbele tempel" werd gebouwd tijdens de Ptolemaeïsche periode en dient twee goden: krokodillengod Sobek en valkengod Horus.

Aswan: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Aswan?

Je kunt vier dagen doorbrengen met het bezoeken van de bezienswaardigheden. Voeg een dag toe als je de tempels van Abu Simbel wil bezoeken.

Vervoer

In de stad kun je minibusjes nemen. Als je een taxi gebruikt, spreek dan altijd van tevoren de prijs af. Een typische Nijlboot is de felucca, die je kunt pakken om Elephantine en andere locaties aan de westelijke oever van de Nijl te bereiken. De Tempel van Kom Ombo ligt op 45 km afstand van Aswan en is te bereiken per taxi of georganiseerde tour.

Naar Abu Simbel

Regel vervoer per bus naar de tempels, die circa 3.5 uur ten zuiden van Aswan liggen. Denk er wel om dat de reis heel vroeg in de ochtend begint. Je kunt ook vliegen met EgyptAir. Sommige mensen kiezen ervoor om te overnachten en de lichtshow te bekijken.

Waar slaap je in Aswan?

Veel bezoekers verblijven op de cruiseschepen waarmee ze Aswan zijn binnengekomen. Er zijn ook grote hotels aan de Nijl, en enkele hotels op de kleine eilanden. In het centrum, ook bekend als de Corniche, bevinden zich kleinere accommodaties.

Tips & informatie

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  Egyptian Pound EGP (£)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +20
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen oktober en mei is de warmte draaglijk, waar de zomer loeiend heet kan zijn. Let wel: hoe dichter bij Kerst en Nieuwjaar, hoe hoger de prijzen en hoe groter de drukte.

Activiteiten in Aswan

Sitemap Aswan

Wil je alle activiteiten in Aswan ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Aswan
4.7
Gebaseerd op 18 beoordelingen van GetYourGuide-klanten