Belevingen in
Aswan

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Aswan: De beste dingen die je niet wil missen

Van Luxor: 2 nachten, 3 dagen luxe Nijlcruise

1. Van Luxor: 2 nachten, 3 dagen luxe Nijlcruise

Maak een reis van Luxor naar Aswan aan boord van een luxe 5-sterrenboot die alle maaltijden en begeleide bezoeken aan enkele van de meest iconische en goed bewaarde tempels van Egypte langs de rivier de Nijl omvat. Dag 1 Begin de eerste dag van uw meerdaagse cruise met het ophalen van een hotel bij uw Luxor-accommodatie rond 07:00 uur. Voordat u aan boord van uw boot gaat, maakt u een begeleide tour naar de iconische Vallei der Koningen in Luxor. Bezoek en ga de 3 belangrijkste graven van de oude koningen binnen, en zie de vele inscripties en hiërogliefen die ze versieren. Laat je vervolgens leiden naar de Hatshepsut-tempel, een prachtige funeraire tempel van de belangrijke koningin van Egypte, wiens politieke macht in die tijd de staat Egypte veranderde. Volg je gids terwijl je doorgaat om de stad Habu te verkennen om getuige te zijn van de Tempel van Ramses III, een van de grootste tempels van de twintigste dynastie. Maak foto's van de indrukwekkende Memnon-beelden en kom uit bij de Karnak-tempel, de belangrijkste en grootste in de stad Luxor. Na uw met geschiedenis gevulde tour wordt u rond 13:00 uur aan boord van uw cruise gebracht, in perfecte tijd om te genieten van de eerste maaltijd van uw rivierreis. Als je eenmaal bent gaan zitten, ga dan naar het dak van de boot om te genieten van het betoverende landschap. Kijk hoe de kleine boten, Egyptische dorpen en natuurlijke landschappen voorbij varen. Dag 2 Na het ontbijt maakt u een rit met de paardenkoets om de tempels van Edfu Horus te bezoeken. Bewonder deze goed bewaarde religieuze paleizen en de imposante zandstenen bouwwerken van Horus. Keer terug naar de boot voor de lunch, voordat je weer naar de Kom Ombo-tempel gaat. Lees meer over de structuren van de tempel en waarom deze is gebouwd ter ere van twee grote Nijl-godheden. Dag 3 Na een vroege check-out vanaf de boot, neem je bagage en neem een snel ontbijt en voordat je wordt opgehaald om de Abu Simbel-tempel te bezoeken. Tijdens deze kleine groepsreis ontdek je ook de tempels van Ramses II en Nefertari. Deze tweelingtempels zijn gebouwd vanaf de berghelling in de 13e eeuw voor Christus onder de dynastie van farao Ramses II. Rond de tour rond 13.30 uur af en breng je naar je accommodatie in Aswan of naar het treinstation of de luchthaven van de stad.

...
Van Hurghada: 4-Nijlcruise van Luxor naar Aswan

2. Van Hurghada: 4-Nijlcruise van Luxor naar Aswan

Je wordt de eerste dag opgehaald bij je hotel in Hurghada en wordt in een privéauto met airconditioning naar Luxor gebracht. Bij aankomst bezoek je de geweldige Karnak-tempel met je professionele gids en rijd je vervolgens naar de prachtige tempel van Luxor. Na je Luxor-tour kun je inchecken bij de cruise en uitrusten. Ontdek 's nachts de oude markt van Luxor voordat u een nachtelijke cruise maakt. Op dag 2, wees vroeg in de ochtend klaar voor een fantastische tour op de Westelijke Jordaanoever. Je kunt er per motorboot komen en vervolgens naar de Vallei der Koningen rijden. Ga verder naar de beroemde koningin Hatshepsut-tempel en maak van de gelegenheid gebruik om Howard Carter House te bezoeken, waar de Engelsman die de schatten van Tutankhamun ontdekte woonde. Keer terug naar de cruise en begin te zeilen. Geniet van het uitzicht op de eilanden en de lokale cultuur van Luxor terwijl je gaat, voordat je Esna Lock passeert en aankomt in Edfu voor de nacht. Vroeg op de derde dag bezoekt u de Edfu-tempel per paard en wagen. Bij terugkomst in de boot geniet je van een drankje op het zonnedek terwijl je helemaal naar de stad Kom Ombo vaart. Bereik Kom Ombo rond zonsondergang en ontdek de Kom Ombo-tempel voordat je de nacht doorbrengt op de boot. Rond 4 uur op dag 4 is het tijd om enkele van de belangrijkste tempels ter wereld te bezoeken: de Abu Simbel-tempels, onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlocatie bekend als de Nubische monumenten. Rust na uw tour uit voordat u 's nachts de oude markt van Aswan verkent. Ga op de laatste dag de Nijl af om een Egyptische motorboot naar de tempel van Philae Island te nemen. Bezoek ten slotte de beroemde Aswan High Dam voordat je wordt teruggebracht naar je accommodatie in Hurghada.

...
Van Luxor: tweedaagse privéreis naar Edfu, Aswan en Abu Simbel

3. Van Luxor: tweedaagse privéreis naar Edfu, Aswan en Abu Simbel

• Dag een Na een snelle pick-up van je hotel in Luxor, ga je op pad met een erkende gids voor een tweedaagse reis naar Kom Ombo, Edfu, Aswan en Abu Simbel. Geniet onderweg van de rit naar de historische tempel van Horus in Edfu en luister naar de Egyptische geschiedenis en oude mythologie. Bij aankomst in de tempel van Horus, verken de zandstenen structuren die Horus afbeelden, ook bekend als de God van Bescherming. Ga vervolgens naar de Tempel van Kom Ombo, gebouwd ter ere van de goden aan het oostelijke deel van de rivier de Nijl. Leer over de structuur van deze tempel en hoe deze werd gebouwd als eerbetoon aan Horus en Sobek, twee van de grote goden van hun tijd. Na het bezoeken van bezienswaardigheden, zal je een heerlijke lunch nuttigen in een lokaal restaurant in Aswan en daarna genieten van een geweldige winkelervaring, waarna je wordt afgezet bij je hotel in Aswan (door jou geboekt, niet door de touroperator) voor een overnachting . • Dag twee Je wordt opgehaald bij je hotel in Aswan en reist door het tempelcomplex van Abu Simbel. Bewonder de enorme rotstempels bij aankomst. Na het tempelbezoek ga je naar Aswan om te genieten van een heerlijke lunch. Nadat je je lunch hebt gehad, ga je verder naar de Aswan High Dam. Ga later naar de Philae-tempel, gelegen nabij de Aswan Low Dam. Aan het einde van uw tweedaagse tour wordt u afgezet bij uw hotel / treinstation / luchthaven in Aswan. U kunt ook kiezen voor een overdracht terug naar Luxor.

...
Aswan: Philae-tempel, de hoge dam, de onvoltooide obelisk

4. Aswan: Philae-tempel, de hoge dam, de onvoltooide obelisk

Ga op een dag op excursie rond de bezienswaardigheden van Aswan, met een professionele gids over deze wandeltocht. Aswan markeerde de zuidelijke grens van het oude Egypte en is het punt waar de Nijl het meest majestueus is. Nadat je bent opgehaald bij je hotel/hostel, brengt je gids je naar je eerste stop, de Philae-tempel. De tempel is opgedragen aan de godin Isis. Het omvat verschillende heiligdommen en heiligdommen die duizenden jaren oud zijn. Je volgende stop is The High Dam. De dam wordt beschouwd als 's werelds grootste dijkdam met een reservoircapaciteit van 132 km. Vanaf daar ga je naar de onvoltooide obelisk. In een van de steengroeven van graniet wordt gedacht dat de vrouwelijke farao Hatsjepsoet opdracht gaf tot het werk tijdens de 18e dynastie. Als het was uitgehouwen, zou het ongeveer 42 meter zijn geweest en ligt het daar al meer dan 3.500 jaar. Na een bezoek aan deze iconische faraonische bezienswaardigheden, word je afgezet bij je hotel / hostel.

...
Van Luxor naar Aswan: 5-daagse 5-sterrentocht over de Nijl

5. Van Luxor naar Aswan: 5-daagse 5-sterrentocht over de Nijl

• Dag 1: Boottocht over de Nijl met bezoek aan de oostelijke oever Na aankomst op het vliegveld of station van Luxor ontmoet je de vertegenwoordiger van de tour en begint je avontuur. Je wordt naar de haven gebracht en begint daar aan je boottocht over de Nijl met je eerste lunch aan boord. Eerst bezoek je de prachtige monumenten van het oude Egypte met een begeleide tour langs de oostelijke oever van Luxor. Ontdek het tempelcomplex van Karnak, de grootste tempel ter wereld, en de prachtige Tempel van Luxor, een grote, oud-Egyptische tempel. Later geniet je van een diner aan boord en overnacht je in Luxor. • Dag 2: Bezoek aan de westelijke oever Je geniet eerst van je ontbijt aan boord. Vervolgens bezoek je de westelijke oever van Luxor en de Vallei der Koningen. Duik in de graven van beroemde farao's van het oude Egypte. Je gaat door naar de tempel van Hatsjepsoet, die gewijd is aan de enige vrouwelijke heerser, die 20 jaar lang met welvaart en vrede over Egypte heerste. Vervolgens vaar je via Esna naar Edfu. Geniet van je lunch aan boord en ontspan 's middags met een afternoontea en een fantastisch diner, gevolgd door een overnachting in Edfu. • Dag 3: Edfu, Kom Ombo en Aswan Na het ontbijt aan boord bezoek je de Ptolemaeïsche tempel van Horus in Edfu, een van de best-bewaarde oude monumenten in Egypte. Stop voor een lunchpauze en geniet van een afternoontea aan boord tijdens je tocht naar Kom Ombo. Na het middageten bezoek je de Tempel van de twee goden Sobek en Haroeris in Kom Ombo. Daarna vaar je naar de prachtige stad Aswan, waar je, na het inbegrepen diner, overnacht aan boord. • Dag 4: Dam, Tempel van Philae & de Onvoltooide Obelisk Na het ontbijt aan boord begint je reis met een bezoek aan de Hoge Dam - een ongelooflijk technisch wonder. Met een motorboot vaar je vervolgens naar de Tempel van Philae, de meest beroemde bezienswaardigheid in Aswan, gewijd aan de godin Isis. Tot slot ga je naar de Onvoltooide Obelisk, met zijn massieve zuilen. Je keert terug naar de boot en geniet van een lunch en later van een afternoontea. Ontspan en diner aan boord en geniet van een overnachting in Aswan. • Dag 5: de laatste dag Je krijgt ontbijt aan boord, voordat je van de boot gaat. Je wordt vervolgens met assistentie van je gids naar het vliegveld of station van Aswan gebracht.

...
Vanuit Caïro: 4-daagse boottocht Nijl van Aswan naar Luxor

6. Vanuit Caïro: 4-daagse boottocht Nijl van Aswan naar Luxor

Dag 1: je gaat naar het treinstation van Caïro en gaat met de slaaptrein naar Aswan. Dag 2: bij aankomst in Aswan wacht iemand je op op het treinstation en begint je reis. Eerst bezoek je de Hoge Dam van Aswan, daarna de Philae-tempel. Je gaat aan boord van de boot die je over de Nijl voert waar je lunch en thee krijgt. Je vaart naar Kom Ombo en krijgt een heerlijke avondmaaltijd, alvorens aan boord te overnachten. Dag 3: Na het ontbijt bezoek je de tempel van Kom Ombo. Je gaat met een zeilboot naar Edfu. Na de lunch bezoek je de tempel van Horus en vaar je door de sluis van Esna. Je vaart naar Luxor en brengt de nacht aan boord door. De avondmaaltijd is inbegrepen.  Dag 4: Je krijgt ontbijt op de boot terwijl je langs de westelijke oever vaart. Je bezoekt de Vallei der Koningen waar je de tomben van de Koningen, Ramses III, Ramses IV en Merenptah kunt bekijken. Bezoek ook de unieke tempel van Hatsjepsoet in Deir el-Bahari. Bewonder de Kolossen van Memnon. Ontspan 's middags bij een kopje thee. Daarna krijg je een avondmaaltijd en overnacht je aan boord. Dag 5: Je krijgt ontbijt aan boord voordat je van de boot gaat. Je bezoekt de oostelijke oever van de Nijl met de tempel van Karnak en de tempel van Luxor. Aan het eind van de reis word je weer afgezet bij het treinstation waar je op de slaaptrein richting Caïro gaat.  Dag 6: Je komt in Cairo aan en wordt weer afgezet bij je accommodatie. 

...
Van Aswan: 4-daagse 3-nachten all-inclusive 5-sterren Nijlcruise

7. Van Aswan: 4-daagse 3-nachten all-inclusive 5-sterren Nijlcruise

• Dag 1: Aswan Ontdek de Egyptische cultuur door de Nijl te varen tijdens een 5-sterrencruise. Je Egyptoloog-gids haalt je op tijd op om de tour te starten met een bezoek aan de Aswan High Dam. Rijd naar waar je op een motorboot springt om naar Philae Island te komen. Na een rondleiding over het eiland en een bezoek aan de tempel, check je in op je cruise. Maak een paar foto's van beide kanten van de Nijl en hoor over de culturen van de Nubische en de Egyptische. Drink je thee op het zonnedek terwijl je langs de prachtige wateren vaart. Stop bij Komombo om de tempel te bezoeken en geniet vervolgens van een overnachting aan boord van de boot. • Dag 2: Edfu - Esna - Luxor Geniet van het ontbijt op het schip en zeil vervolgens naar Edfu voor een prachtige rit met paard en wagen naar de Edfu-tempel. Ga terug naar de boot en zeil naar Esna, passerend door Esna Lock. Zweef in de richting van Luxor waar de cruise 's nachts aanmeert. • Dag 3: Luxor Luister terwijl je gids de geschiedenis van de Vallei der Koningen gedetailleerd uitlegt. Ga daarna verder met een rit om de geheimen van de koningin Hatsjepsoet te ontdekken tijdens een bezoek aan haar tempel. Ontdek de Westelijke Jordaanoever en bezoek het Howard Carter House, waar ooit de beroemde Engelse man woonde die het graf van King Tut ontdekte. Neem de tijd om te ontspannen op de boot voordat u op weg gaat naar de grootste tempel ter wereld: de Karnak-tempel. Rijd naar de kleine, prachtige tempel van Luxor. Geniet van een overnachting op de cruise. • Dag 4: Luxor - Vertrek Na het ontbijt, einde service in Luxor.

...
Van Caïro: slaaptrein transfer naar Aswan en Luxor

8. Van Caïro: slaaptrein transfer naar Aswan en Luxor

Neem een handige slaaptrein van Caïro naar Aswan of naar Luxor en terug met een gegarandeerde reservering. Uw accommodatie in de trein is inclusief diner en ontbijt de volgende dag. Boek eerst uw tickets en ontvang ze in uw hotel wanneer u in Egypte aankomt. Ga op de reisdag minstens 30 minuten vóór uw vertrektijd naar het station. Op Giza Station zijn er een paar kleine winkels om snacks of water te kopen, evenals een klein restaurant. Op het platform geven de kleine aantallen die aan de luifel van het platform hangen de geschatte locatie van de wagons aan. Dus als je in Wagon # 6 op je ticket zit, stel je dan op met het # 6-teken. Wacht tot de groen en wit gekleurde slaaptrein arriveert met de woorden 'Sleeping Car' op de zijkant. Stap in de trein en zoek je accommodatie. Geniet van de comfortabele reis van 10 tot 13 uur met diner en ontbijt geserveerd. Voel de voldoening om wakker te worden in een geheel nieuwe regio van Egypte, verfrist en klaar om aan het volgende deel van uw reis te beginnen.

...
Aswan: 2-nacht Nijlcruise naar Luxor met bezienswaardigheden bekijken

9. Aswan: 2-nacht Nijlcruise naar Luxor met bezienswaardigheden bekijken

Dag 1: Begin met ophalen om 08:00 uur vanuit je hotel in Aswan. Bezoek eerst de prachtige Philae-tempel die was gewijd aan de godin Isis. Ga dan naar de verbazingwekkende Hoge Dam, een technisch wonder gebouwd in 1960 om de omliggende regio's te beschermen tegen de jaarlijkse overstromingen van de Nijl. Ga vervolgens naar de inchecklocatie voor de cruise en vertrek om ongeveer 14:00 uur. Geniet van een aangename middagcruise en arriveer op tijd in de tempel van Kom Ombo voor zonsondergang. Deze prachtige tempel werd gebouwd om de goden Sobek en Horus te aanbidden. Blijf varen tot Edfu waar de cruise stopt voor een overnachting. Dag 2: Sta vroeg in de ochtend op voor het ontbijt voordat u geniet van een rit met paard en wagen naar de Tempel van Horus in Edfu. Deze oude tempel herbergt belangrijke scènes en inscripties van het Heilige Drama dat vertelt over het conflict tussen Horus en Seth. Keer terug naar het cruiseschip voor afternoon tea terwijl je richting Luxor vaart. Passeer onderweg de Esna-sluis voordat je om 19.00 uur in Luxor aankomt. Dag 3: Op de derde dag wagen we ons naar de Vallei der Koningen net buiten de stad Luxor. Verken de site met je gids en wandel door de Royal Tombs. Ga naar de tempel van koningin Hatsjepsoet in Deir El Bahari. Koningin Hatsheput was de eerste faraonische vrouw die over Egypte regeerde. Zie vervolgens de Kolossen van Memnon tegenover de Nijl. Bezoek het Karnak-tempelcomplex, dat was opgedragen aan de god Amun en zijn vrouw Mut. Loop door de gigantische pilaren van de beroemde Great Hypostyle Hall. Karnak-tempel beschikt ook over het oudste vredesverdrag dat historici kennen, dat werd ondertekend door de Hettieten en de Egyptenaren. De Egyptische versie van het verdrag werd bewaard op een muur in de tempel van Amun in Karnak. Bekijk vervolgens de majestueuze Luxortempel en de Obelisk van Ramses II voor de 1e pyloon. Je wordt dan naar je luchthaven of treinstation gebracht voor je laatste vertrek.

...
Caïro: driedaagse riviercruise op de Nijl met heteluchtballon

10. Caïro: driedaagse riviercruise op de Nijl met heteluchtballon

Dag 1 Om 17.00 uur wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar het treinstation van Caïro gereden, waar u aan boord gaat van een nachttrein naar Luxor. Dag 2 Bij aankomst in Luxor in de vroege ochtend, zal een vertegenwoordiger u begroeten en u naar een café brengen om wat lokale thee te proberen. Je zult dan genieten van een ballonvaart om de zon te zien opkomen boven de archeologische vindplaatsen van Luxor. Ga vervolgens naar de westelijke oever van Luxor om de Vallei der Koningen te bezoeken. Hier verken je de 3 belangrijkste graven en zie je de muren vol hiërogliefen. Je gids neemt je vervolgens mee naar de belangrijkste tempel van het complex, de dodentempel van Hatshepsut. De tempel bestaat uit drie verdiepingen met open balkons gebouwd van kalksteen, met beelden van de god Osiris en koningin Hatshepsut. Je gaat dan naar de oostelijke oever om de grootste tempel in Luxor te bezoeken, de Karnak-tempel, opgedragen aan de god Amon, zijn vrouw Mut en hun zoon Khonsu. Leer meer over de geschiedenis van de tempel voordat je naar je rivierboot gaat voor de lunch. Je checkt in op je kamer en dan vertrekt de boot naar Edfu. 'S Avonds geniet u van een diner en vrije tijd in de comfortabele omgeving van de boot. Dag 3 Na het ontbijt aan boord neemt u een paardenkoets naar Edfu. Je zult dan genieten van een geleid bezoek aan de Tempel van Horus. Bewonder de best bewaarde religieuze plaats in Egypte met de imposante zandsteenstructuren van Horus. Je zult genieten van een lunch aan boord van de boot terwijl je naar je volgende bestemming vaart. Bezoek 's middags de ongewone Tempel van Kom Ombo. Leer meer over de structuren van de tempel en hoe deze is gebouwd ter ere van twee grote goden. Keer terug naar de boot voor het diner en vrije tijd. Dag 4 In de vroege ochtend ga je naar een van de meest verbluffende tempelcomplexen in Egypte, de Abu Simbel-tempels. De tweelingtempels van Ramses II en Nefertari werden gebouwd in de berghelling in de 13e eeuw voor Christus, onder de dynastie van farao Ramses II. Je gids brengt je terug naar de cruise om uit te checken en je bagage mee te nemen. Je wordt dan overgebracht naar het station van Aswan om met de trein terug te reizen naar Caïro.

...

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Aswan?

  Je kunt vier dagen doorbrengen met het bezoeken van de bezienswaardigheden. Voeg een dag toe als je de tempels van Abu Simbel wil bezoeken.

 • Vervoer

  In de stad kun je minibusjes nemen. Als je een taxi gebruikt, spreek dan altijd van tevoren de prijs af. Een typische Nijlboot is de felucca, die je kunt pakken om Elephantine en andere locaties aan de westelijke oever van de Nijl te bereiken. De Tempel van Kom Ombo ligt op 45 km afstand van Aswan en is te bereiken per taxi of georganiseerde tour.

 • Naar Abu Simbel

  Regel vervoer per bus naar de tempels, die circa 3.5 uur ten zuiden van Aswan liggen. Denk er wel om dat de reis heel vroeg in de ochtend begint. Je kunt ook vliegen met EgyptAir. Sommige mensen kiezen ervoor om te overnachten en de lichtshow te bekijken.

 • Waar slaap je in Aswan?

  Veel bezoekers verblijven op de cruiseschepen waarmee ze Aswan zijn binnengekomen. Er zijn ook grote hotels aan de Nijl, en enkele hotels op de kleine eilanden. In het centrum, ook bekend als de Corniche, bevinden zich kleinere accommodaties.

Goed om te weten

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  Egyptian Pound EGP (£)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +20
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen oktober en mei is de warmte draaglijk, waar de zomer loeiend heet kan zijn. Let wel: hoe dichter bij Kerst en Nieuwjaar, hoe hoger de prijzen en hoe groter de drukte.

Sitemap Aswan

Wil je alle activiteiten in Aswan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aswan

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 57 beoordelingen

Het was een lange barre rit, maar het was het zeker waard. Aswan is magisch net of je in een filmdecor zit, de gids was echt een topper een toegevoegde waarde, de lunch op de Nijl was een prachtige afsluiting. Zeker doen!!

Uitstekend !!!!

Het bureau was in opdracht operator organiseerde alles perfect ... Ik had geen ongemak zeer comfortabel en punctueel, alles beschreven in deze activiteit is naar de letter vervuld. De gidsen zijn uitstekend