Aït-Ben-Haddou

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Aït-Ben-Haddou: de beste attracties

Sitemap Aït-Ben-Haddou

Wil je alle activiteiten in Aït-Ben-Haddou ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aït-Ben-Haddou

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 5.241 beoordelingen

We vertrokken vroeg om af te reizen naar Ouarzazate en Ait-Ben-Haddou. We werden opgehaald vlak bij onze ryad door chauffeur Abdelhaq en gids Massi. Beide erg enthousiast en trots op hun cultuur, wat je uit de verhalen wat ze vertellen kunt halen. De reis was lang, maar werd een aantal keer onderbroken voor een het nuttigen van een lunch en een drankje. Vooral de momenten van het benen strekken zijn panorama waardig. Na een rit van 4 uur kwamen we aan bij Ouarzazate, waar we goed uitleg kregen over de Atlas filmstudios die er zijn gevestigd. Hier hadden we de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen in de studio, die je wel apart van de tour moest betalen. Dit is echter een bescheiden prijs, voor het bekijken van de verschillende filmsets. We zetten de reis voort naar het nabij gelegen Ait-Ben-Haddou, de oudste Kashba van Marokko, wat van zichzelf een ware filmset is. Grote films en series zijn hier opgenomen en we hebben er vrij mogen rondlopen. Een erg lange, maar gave dag.

Een hele toffe ervaring van Marrakesh naar een deel van de Sahara. Na verschillende stops onderweg, waar driver Youssef bij ons de tijd nam voor foto’s en uit te leggen waar we naar keken, en een paar georganiseerde stops waar we met een local guide door de dorpjes wandelden, kwamen we na een lange zit eindelijk aan. Gelukkig hadden wij de luxury option gekozen, waardoor we een eigen wc, warm water en privé tent met goed bed hadden. Het eten was uitstekend, en de sfeer in het kamp perfect. De rit met de kameel naar je kamp bedraagt ongeveer 1,5 uur en hierbij stop je onderweg om te kijken naar de zonsondergang en zonsopkomst. Zeker een aanrader!!

Een prachtige reis naar de woestijn. In een modern busje met max. 13 personen was de reis prima te doen. Abdoullah, onze chauffeur zorgde voor regelmatige stops om even de benen te kunnen strekken. We konden zelfs nog even langs een supermarkt om wat inkopen te doen. De communicatie voor het afspreken waar wij opgehaald konden worden ging wat moeilijk, maar dat is uiteindelijk door de organisatie prima opgelost. Je krijgt gelijk antwoord via Whatsapp als je een vraag hebt.

buitengewoon! Wel het luxekamp nemen, dei ligt verder de woestijn in. 1 uur rijden op een kameel. Het gewone kamp 15 minuten. De deelnemers daaraan waren minder enthousiast. Veel bezienswaardigheden onderweg met uitstekende lokale gidsen.

Mooie trip met veel stops. We hebben enorm van het landschap genoten. De gidsen ( Mohamed en Abdela) waren vriendelijk en gaven veel uitleg. De Kasba in Ait Benhaddoe was zeer de moeite waard.