Kies data
Dingen om te doen

Atacama

Atacama: De beste dingen die je niet wil missen

San Pedro de Atacama: astronomische tour

1. San Pedro de Atacama: astronomische tour

Geniet van twee verschillende panorama's op de sterrenhemel tijdens deze activiteit. Eerste zie je het westelijke perspectief, waarbij het universum, de helderheid van de sterren en hun planeten bestudeerd worden. Je kunt met een telescoop objecten in het zonnestelsel, de diepe ruimte en sterrenstelsels observeren. Leer meer over de kosmos en zijn formatie.  Dan ga je op een etnische astronomische reis om te leren begrijpen hoe de oude inwoners van de Andes het universum, de Melkweg en de sterrenhemel interpreteerden. Vele eeuwen voor de aankomst van de Spanjaarden bij de inheemse nederzettingen in Amerika interpreteerden vele wijze waarnemers de objecten aan de avondhemel. In alle zwarte ruimtes zagen ze figuren die hun informatie boden over hun dagelijks leven, waaronder dieren, water, rivieren, planningen en het leven na de dood. 

San Pedro de Atacama: 3-daagse speciale activiteitencombinatie

2. San Pedro de Atacama: 3-daagse speciale activiteitencombinatie

Geniet van 3 dagen activiteiten en ontdek de must-sees in de Atacama-woestijn, vanuit San Pedro de Atacama. De natuurlijke attracties van Atacama, de droogste en hoogste woestijn ter wereld, liggen verspreid over San Pedro. Maak je klaar om kegelvormige vulkanen, blauwachtige lagunes, stomende geisers en rotsformaties te vinden die van een andere planeet lijken te komen. Lama's, vicuña's, guanaco's, vossen en sierlijke flamingo's kunnen ook worden ervaren in deze unieke natuuromgeving. Het 3-daagse pakket zal een combinatie zijn van de 4 onderstaande tours. De lokale partner neemt vooraf contact met u op om de dagen af te stemmen waarop u aanwezig zult zijn. El Tatio Geisers Tour: Bezoek El Tatio Geysers en laat je betoveren door het grootste geothermische veld op het zuidelijk halfrond en het op twee na grootste ter wereld. Rijd door de Putana-vallei, observeer flora en fauna en stop bij een lagune om flamingo's te zien. Zoutvlakten Route Tour: Verken de natuurlijke wonderen van de Atacama-zoutvlakten en een paar lagunes in het noordoosten van Chili, inclusief ontbijt. Sluit de dag af bij de Tara Salt Flat en het uitkijkpunt op de vulkaan. Vallecito zonsondergangtour: Verken de Atacama-woestijn met een bezoek aan Vallecito en stop met de beroemde magische bus om later je dag af te sluiten met het kijken naar een geweldige zonsondergang. Tour verborgen lagunes van Baltinache: Bezoek de verborgen lagunes van Baltinache of Seven Lagoons, een van de geheime plekken van de Atacama-woestijn. Dit is een prachtig landschap, waarvan alleen het eerste en het laatste kunnen worden gebruikt om te baden. Door de hoge zoutconcentratie die ze bevatten, ervaar je het flotatie-effect zoals de Dode Zee.

Atacama: San Pedro de Atacama Sunrise ballonvaart

3. Atacama: San Pedro de Atacama Sunrise ballonvaart

Begin de dag met een vroege pick-up van uw hotel of accommodatie via een comfortabele 4WD-jeep met airconditioning. Laat je naar het startgebied van de vlucht rijden en ontmoet het heteluchtballonteam voor een briefing over de vlucht en de ballon. Kijk hoe het team de ballon opstijgt en opblaast met hete lucht. Spring in de mand en vertrek over de Atacama-woestijn tussen de Domeyco Cordillera en de Andes. Maak foto's van de zonsopgang achter de Licancabur-vulkaan en geniet van een panoramisch uitzicht op bezienswaardigheden zoals Moon Valley, Death Valley, de Atacama-lagunes, het Zoutgebergte en de Atacama-woestijn. Geniet van het vliegen over de betoverende landschappen van San Pedro de Atacama. Neem na de landing deel aan een ontbijt op basis van kwaliteitsproducten. Luister naar de verhalen van de Atacama-bevolking en leer meer over de regio en zijn mensen terwijl je eet en nadenkt over de rit.

San Pedro de Atacama: verborgen lagunes van Baltinache

4. San Pedro de Atacama: verborgen lagunes van Baltinache

Ontmoet je lokale gastheer in de hoofdstraat van San Pedro de Atacama om je ervaring te beginnen. We gaan richting het zuidoosten van de woestijn en nemen de schilderachtige route naar de verborgen lagunes van Baltinache. Bekijk tijdens de rit van 1 uur alle rots- en zoutlandschappen die deel uitmaken van de woestijn en leer waarom dit gebied miljoenen jaren geleden op de bodem van de oceaan lag. Maak bij de ingang van de lagunes gebruik van de kleedkamer voor het geval je je badpak wilt omkleden. Vanaf daar loop je naar het begin van de baan waar je alle 7 lagunes kunt bezoeken. Sta versteld van het kristalheldere water van de lagunes en vraag je af hoe zoiets mogelijk is in de middle of nowhere. Als u een duik wilt nemen, mag u alleen in de eerste en laatste lagune zwemmen, om redenen van natuurbehoud. Door de hoeveelheid zout die ze in het water hebben, ervaar je het gevoel te drijven als een kurk. Het is aan te raden om in de laatste lagune te beginnen, zodat je niet helemaal daarheen hoeft te lopen met zout op je lichaam. Na een paar uur vrije tijd gebruik je de faciliteiten weer om te douchen. Geniet vervolgens van de schilderachtige rit terug met de mogelijkheid om de ondergaande zon boven de woestijn te zien. Kom ten slotte terug in San Pedro de Atacama, waar je gedenkwaardige tour eindigt.

San Pedro de Atacama: rondleiding met gids door de woestijn

5. San Pedro de Atacama: rondleiding met gids door de woestijn

Voel de wind in je gezicht terwijl je naar plaatsen gaat waar geen andere toeristen komen tijdens deze begeleide buggy-tour in de Atacama-woestijn. Rijd spannende paden op met je deskundige lokale gids en laat je vermaken en informeren door hun uitgebreide kennis van het gebied. Begin je tour met ophalen van je accommodatie in San Pedro de Atacama. Vanaf daar rijd je met je gids naar het hoofdkantoor van de lokale partner. Eenmaal daar, luister naar een veiligheidslezing en pak een helm, handschoenen en een bril op. Bekijk een kaart om te begrijpen waar de activiteit zal plaatsvinden en ontdek de route door de woestijn, het zoutgebergte en twee archeologische vindplaatsen. Laat het plezier dan beginnen: ga op je ongeveer 50 kilometer lange buggy-avontuur door de Atacama-woestijn. Pak een verscheidenheid aan terreinen aan, zoals rivierbeddingen, steile bergbeklimmingen en prachtige zandduinen. Maak optimaal gebruik van de gelegenheid om foto's te maken van het ongerepte Atacama zonder andere toeristen op sleeptouw. Tijdens de tour zijn er onderweg 3 verschillende hoofdstops om informatie te delen en foto's te maken. Aan het einde van de buggy-tour keer je terug naar het hoofdkantoor voordat je wordt afgezet bij je accommodatie.

San Pedro de Atacama: woestijntour met canyoning en trekking

6. San Pedro de Atacama: woestijntour met canyoning en trekking

Ontdek unieke landschappen in de wereld tijdens een dagtrip vanuit San Pedro de Atacama. Beklim de meer dan 4.000 meter hoogte van de Andes-altiplano naar de droogste woestijn ter wereld. Maak je klaar voor avontuur en abseil door watervallen en canyonwanden. Begin je avontuur door over een archeologisch pad van gemiddelde moeilijkheidsgraad te lopen. Eenmaal bij de ingang van de kloof, leer je de rappeltechniek van je berggids. Ga door obstakels met behulp van verschillende technieken met alleen je lichaam, touwen en klimuitrusting. Begin met abseilen langs de watervallen en kliffen en spring van rotsen van verschillende hoogtes in plassen met zuiver water. Verken verschillende canyons te midden van extreme landschappen die het waard zijn om te fotograferen. Neem ten slotte een pauze op het strand van de watervallen en loop terug naar het startpunt.

Van Calama: 4-daagse Atacama-woestijntrip

7. Van Calama: 4-daagse Atacama-woestijntrip

Ontdek de surrealistische panorama's van de Atacama-woestijn tijdens een 4-daagse reis van Calama naar San Pedro de Atacama. Verken de woestijn en de unieke attracties in het Andesgebergte. Bezoek Moon Valley, Geysers del Tatio, Miscanti en Menique lagunes, Salt Mountain en meer. De Atacama-woestijn is een gebied dat rijk is aan energie, dankzij de gastvrije voorouderlijke culturen en de oase die de bron van leven is in de droogste woestijn ter wereld. Het unieke landschap en de heldere hemel maken het een perfecte enclave voor astronomische observatie en rijke gastronomie. Dag 1 Transfer van de luchthaven van Calama naar het hotel. Bekijk het maanlandschap van Moon Valley. Sta versteld van de veranderende kleuren in Death Valley. Dag 2 Bezoek de Altiplanische lagunes Meñique & Miscanti, omringd door indrukwekkende vulkanen. Verken Mirador Piedras Rojas en Atacama Salt Flat. Bekijk het historische dorp Toconao. Bewonder het uitzicht over de Salar de Atacama vanaf Socaire. Dag 3 Tour rond de geothermische velden van Tatio Geyser en zie hoe gesmolten water uit de grond schiet. Bezoek de Cejar-lagune, een oase van water midden in een zoutwoestijn. Dag 4 Transfer van het hotel naar de luchthaven van Calama.

Vallecito: Atacama-woestijn en bezoek aan magische bus

8. Vallecito: Atacama-woestijn en bezoek aan magische bus

We reizen naar onze eerste stop bij de zoute rivier. We zullen dan de duinen in het zoutgebergte verkennen, waar je meer te weten kunt komen over het maanachtige landschap van de woestijn en hoe het zijn unieke esthetiek heeft gekregen. Vervolgens reizen we naar de vallei van de verlaten bus, ook wel bekend als de 'Magic Bus'. Iconisch vanwege zijn rustieke uitstraling en perfecte omgeving, je kunt deze tijd nemen om je perfecte foto te maken. We eindigen de reis met een ongelooflijke zonsondergang en vieren dit moment met heerlijke drankjes en snacks om van te genieten.

Van San Pedro de Atacama: Atacama Desert E-Bike Tour

9. Van San Pedro de Atacama: Atacama Desert E-Bike Tour

Geniet van het rijden van een totale afstand van 30 km met de hulp van een centrale motor van 350 W! Ophalen bij uw hotel, speciale opbergtas zou u hardop uw persoonlijke bezittingen kunnen opbergen. we rijden je naar ons hoofdkantoor waar we helmen en handschoenen proberen, plus een korte introductie en veiligheidslezing. We rijden door een oase om bij Salt Mountain Range te komen, waar we een 360°-uitzicht over de omgeving hebben! rond circuit leidt ons naar het open woestijngebied met verbazingwekkende landschappen, stop om de open woestijn te verkennen met enkele belangrijke informatie van de gids, met focus inflora en fauna

Sitemap Atacama

Wil je alle activiteiten in Atacama ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.