Datums kiezen

Ateneum

Ateneum: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Helsinki: ticket voor hop on, hop off-sightseeingbus

1. Helsinki: ticket voor hop on, hop off-sightseeingbus

Verken Helsinki op basis van je eigen interesses en planning met een ticket voor 24 of 48 uur voor de hop on, hop off-sightseeingbus met open dak. Rijd een rondje over de hele route in slechts 90 minuten om je in de stad te oriënteren of stap uit bij een van de haltes om de bezienswaardigheden die je het meest interesseren te verkennen. Kom langs het Sibeliusmonument en de imposante Rotskerk (Temppeliaukio-kerk). Stap uit bij de vlooienmarkt of het marktplein en zie de gebouwen die gebouwd zijn voor de Olympische Zomerspelen van 1952, waaronder het Olympisch Stadion. Het ticket dat tegen de volledige prijs wordt aangeschaft, biedt korting bij deelnemende partners, waaronder café's, restaurants en winkels. Er is gratis wifi beschikbaar aan boord van de bus zodat je de vrienden en familie die thuis achterblijven op de hoogte kunt houden en jaloers kunt maken met updates over je ervaring. Bij slecht weer kan het dak van de bus snel weer dichtgemaakt worden om je tegen de regen te beschermen. Er worden ook gratis regenponcho's aangeboden. Je kunt bij elke halte op de route aan je tour beginnen. Voeg ook een optionele boottocht vanaf de Cruise Terminal toe en krijg een ander perspectief op de stad vanaf het water. Hop on, hop off-bushaltes: 1. Senate-plein/Helsinki City Museum 2. Olympia Terminal (Silja-lijn)/Mannerheim Museum 3. Cafe Ursula/Kaivopuisto Park 4. Compass Square 5. Eira 6. Hernesaari Cruise Terminal (deze halte is alleen op bepaalde cruise-dagen in gebruik) 7. Löyly 8. Rommelmarkt, Bulevardi en Sinebrychoff Art Museum 9. Zweeds Theater, Design Museum en Museum voor Finse Architectuur 10. Marktplein (vertrekpunt voor de mooie grachtenroute) 11. Kiasma, Helsinki Art Museum, Amos Rex en Centraal Treinstation 12. Temppeliaukio-kerk (Rotskerk) 13. Sibeliusmonument 14. Olympisch Stadion  15. Nationale Opera/Linnanmäki/Töölönlahti Bay 16. Nationaal Museum, Parlementsgebouw en Muziekcentrum Helsinki 17. Kunstmuseum Ateneum, Centraal Station 18. Botanische tuin

Hoogtepunten van Helsinki Zelfgeleide speurtocht en stadstour

2. Hoogtepunten van Helsinki Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Leer Helsinki in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeltocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de tour-app op uw mobiele apparaat (instructies ontvangen via e-mail na boeking), gebruikt u eenvoudig de app en geïntegreerde kaarten om uw weg te vinden naar 10 attracties in Helsinki. U kunt er op elk moment voor kiezen om de activiteit te starten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Zodra je begint, los je bij elke attractie een locatiegebaseerd raadsel op en ontgrendel je de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg te banen door de stad. De app bevat ook feiten en informatie over elke locatie waar je stopt, zodat je aan het einde van je avontuur dicht bij een local bent. Terwijl je verkent, kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze. Begin je tour in het imposante Finse Nationale Theater, met zijn uitstekende akoestiek! Bezoek het Ateneum met zijn unieke tentoonstellingen en verken de kathedraal van Helsinki met zijn prachtige witte gevel. Maak een foto op het marktplein van Helsinki in het stadscentrum en verdwaal in de historische Vanha Kauppahalli, met zijn unieke geschiedenis. Bezoek de Shipwreckinen met een uniek thema. Je komt ook langs het Design Museum van Helsinki met zijn unieke tentoonstellingen. Bewonder de Sint-Janskerk, de grootste stenen kerk in Finland. Zie, wandel en ontspan Old Church Park in het stadscentrum, terwijl het Three Smiths-standbeeld de kers op de taart is van deze unieke tour.

Helsinki: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

3. Helsinki: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour in het imposante Finse Nationale Theater, met zijn uitstekende akoestiek! Bezoek het Ateneum met zijn unieke tentoonstellingen en verken de kathedraal van Helsinki met zijn prachtige witte gevel. Maak een foto op het marktplein van Helsinki in het stadscentrum en verdwaal in het historische Vanha Kauppahalli, met zijn unieke geschiedenis. Bezoek de Shipwreckinen met een uniek thema. Je passeert ook het Design Museum van Helsinki met zijn unieke tentoonstellingen. Bewonder de Sint-Janskerk, de grootste stenen kerk in Finland. Bekijk, wandel en ontspan in Old Church Park in het stadscentrum, terwijl het Three Smiths Statue (waar de tour eindigt) de kers op de taart van deze unieke tour zal zijn.

Helsinki: zelfgeleide audiotour met hoogtepunten in de stad

4. Helsinki: zelfgeleide audiotour met hoogtepunten in de stad

Dompel jezelf onder in de charmante en fascinerende stad Helsinki, een centrum voor het maritieme leven. Leer tijdens deze audiotour over de geschiedenis door prachtige oude gebouwen te bezoeken en luister naar beroemde lokale componisten die cruciaal waren in de ontwikkeling van deze Scandinavische stad. Geniet van prachtige bezienswaardigheden in Esplanade Park, bewonder de enorme veerboten die komen en gaan in de haven en bezoek het iconische Senaatsplein. Probeer iets nieuws op de unieke voedselmarkt van het land en leer over de gewaagde zwemtradities. Je ziet ook het Helsinki Informatiecentrum, het Senaatsplein, Kaisaniemi Park, het Ateneum Art Museum met de Finse National Gallery, het Helsinki Music Centre, het Parliament House en het Design Museum. Jouw rondreis. Jouw manier.

Helsinki: kunst- en cultuurtour met een lokale gids

5. Helsinki: kunst- en cultuurtour met een lokale gids

Ontdek de verschillende culturele en artistieke kenmerken die deze stad uniek maken en geniet van de bruisende gemeenschap en stadssfeer! Of je Helsinki nu bezoekt als een terugkerende toerist die de stad wat beter wil leren kennen, of als dit je eerste keer is, deze ervaring is voor jou! Terwijl je door de straten van Helsinki loopt en naar de verbazingwekkende sculpturen en de Art Nouveau-architectuur kijkt of meer te weten komt over de galerijen en musea van de stad, hoor je over straatartiesten en hedendaagse kunstenaars en hun nauwe band met Helsinki. Ik zal de kunst- en culturele wereld van mijn stad met je delen, waar je zult zien, horen en ervaren hoe kleurrijk en veelzijdig Helsinki is!

Helsinki: ontsnappingsspel en rondleiding

6. Helsinki: ontsnappingsspel en rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeingtour door de stad met een ontsnappingsspel in de buitenlucht tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in X. Vind attracties eenvoudig met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk gewenst moment als u even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je tour in het imposante Finse Nationale Theater, met zijn uitstekende akoestiek! Bezoek het Ateneum met zijn unieke tentoonstellingen en verken de kathedraal van Helsinki met zijn prachtige witte gevel. Maak een foto op het marktplein van Helsinki in het stadscentrum en verdwaal in het historische Vanha Kauppahalli, met zijn unieke geschiedenis. Bezoek de Shipwreckinen met een uniek thema. Je passeert ook het Design Museum van Helsinki met zijn unieke tentoonstellingen. Bewonder de Sint-Janskerk, de grootste stenen kerk van Finland. Bekijk, wandel en ontspan Old Church Park in het stadscentrum, terwijl het Three Smiths Statue de kers op de taart zal zijn van deze unieke tour.

Helsinki: hop on, hop off-ticket voor 48 uur

7. Helsinki: hop on, hop off-ticket voor 48 uur

Welkom bij Hop-On Hop-Off Helsinki - een sightseeingtour per bus door de stad waar je zo vaak in- en uitstapt als je wilt. Het ticket is naar keuze 48 uur geldig en geeft recht op korting op topattracties. De rondleiding wordt in 10 verschillende talen begeleid via individuele, eenmalig te gebruiken headsets. Om uw rit comfortabel te maken, heeft u gratis Wi-Fi beschikbaar in de bussen, leuk en vriendelijk personeel en ervaren chauffeurs. Bij slecht weer kan het busdak snel worden geplaatst om je te beschermen tegen regen. Route stopt: 1. Senaatsplein: Het Senaatsplein herinnert u er misschien aan dat Finland onafhankelijk werd in 1917, direct na de Russische Revolutie, en zelfs tijdens de moeilijke tijden van de Tweede Wereldoorlog zijn soevereiniteit wist te behouden. 2. De Olympia Terminal / Silja Line: De Olympia Terminal is gebouwd voor de Olympische Spelen in 1952 en wordt nu gebruikt door TallinkSilja. 3. Café Ursula: Een populaire plek voor een kopje koffie met een prachtig uitzicht op zee. 4. Kompasvierkant. 5. Era. 6. Hernesaari Cruise Terminal: een van de havens van Helsinki. Aankomst- en vertrekpunt voor cruiseschepen die de stad bezoeken (LHC, LHB, LHD). Stop alleen op cruiseschipdagen. 7. Löyly: restaurant met terras met zeezicht en sauna's dagelijks beschikbaar. 8. Vlooienmarkt: De vlooienmarkt op het marktplein van Hietalahti is een spannende plek om te bezoeken. De markt is in de zomer zowel overdag als op doordeweekse avonden geopend. Hier kunt u lokale inwoners van Helsinki ontmoeten die hun eigen tafel hebben gehuurd om hun oude bezittingen te verkopen. 9. Zweeds theater: in het hart van Helsinki, tegenover warenhuis Stockmann en aan het einde van Esplanade Park. 10. Marktplein: vertrekpunt voor Helsinki Sightseeing Boat Tours en dinercruises. Het nieuwe Finnair SkyWheel bevindt zich naast het marktplein. 11. Kiasma/Centraal Station. 12. Temppeliaukio-kerk (Rock Church): Deze Lutherse kerk is uit massief gesteente opgeblazen en is een populaire toeristische attractie. 13. Sibelius-monument: opgedragen aan de beroemde componist Jean Sibelius, dit monument is een van de "musts" bij een bezoek aan Helsinki. 14. Olympisch Stadion: Behalve dat het een arena is voor vele grote evenementen, biedt het Olympisch Stadion een prachtig uitzicht over de daken van Helsinki vanaf de toren die open is voor het publiek. Ook vind je hier de opera en een standbeeld van de wereldberoemde atleet Paavo Nurmi. 15. Finse Nationale Opera/ Töölönlahti Bay 16. Nationaal museum, parlementsgebouw en muziekcentrum van Helsinki: het muziekcentrum van Helsinki is een concert- en ontmoetingsplaats die voor iedereen toegankelijk is. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat is er volop actie. Aan de overkant van de straat vindt u het parlementsgebouw en het Nationaal Museum van Finland. 17. Ateneum Art Museum, Centraal Station: Ateneum bevat de meest uitgebreide kunstcollecties van Finland en is de thuisbasis van de meest geliefde klassieke werken van Finse kunst. Deze halte ligt ook dicht bij het Nationale Theater en het Centraal Station. 18. Botanische tuin.

Andere activiteiten in Ateneum

Wil je alle activiteiten in Ateneum bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.