Belevingen in
Athene

Typisch bucketlist-materiaal. Bewonder de Akropolis en wandel door de diverse wijken van de Griekse hoofdstad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Athene: De beste dingen die je niet wil missen

Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

1. Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je voorrangstoegang geeft tot 7 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Athene. Geniet van kortingen tot 50% en vermijd de lange wachtrijen met toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de Aristotelesschool, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek daar de oude Agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Kom meer te weten over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de vindplaats van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus op de Olympische locatie, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

2. Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

Verken het oude Athene in jouw eigen tempo met voorrangstickets voor de top-archeologische attracties en musea, waaronder de Akropolis, het Akropolismuseum, de oude Agora, de Kerameikos, het Olympieion, het Romeinse Forum, de bibliotheek van Hadrianus, het Lyceum van Aristoteles en het Nationaal Archeologisch Museum. Je kunt kiezen voor de ticket-only optie of de ticket met audiogids-optie om toegang te krijgen tot 6 boeiende audiotours op je smartphone. Ontdek de geschiedenis van de stad en een aantal fascinerende plekken die het hedendaagse Athene hebben vormgegeven tijdens een zelfgeleide audio-wandelingstocht. Na het boeken, download je gewoon je ticket en de audiogidsen op je telefoon met de link die jou is toegestuurd. Zodra je elke attractie binnengaat, zet je je koptelefoon op en ontdek je de locaties via de kracht van de verhalen en leer je historische informatie en ongewone anekdotes uit de oudheid kennen.

Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

3. Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

Verken de bekendste plekken van het oude Griekenland met een dagtour naar het magische Delphi, de stad van het orakel. Vertrek vanuit Athene, reis naar Delphi, gelegen aan de uitloper van de berg Parnassus. Onderweg pauzeer je even buiten de stad Levadia. Bij aankomst in Delphi bezoek je het beroemde theater, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en je een blik werpt in de wereld van de oude Grieken. Bezoek de tempel van Apollo, het centrum van het oude Griekenland en welbekend om het orakel. In het museum van Delphi, met een unieke bronzen wagenmenner, zie je de Sfinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos en krijg je een geweldig inzicht in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassus, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

4. Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

Volg een ontspannende wandeling door de groene lanen naar de voet van de Akropolis van Athene, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een oude citadel en één van de opzienbarendste archeologische vindplaatsen ter wereld. Ga richting de zuidelijke helling van de Akropolis om de grootste drukte te vermijden. Stop dan bij het loket om je tickets op te halen en ga naar binnen om de oude schatten te zien die op je wachten. Je bezoekt onderweg het theater van Dionysus, een amfitheater uit de 5e eeuw waarvan gezegd wordt dat het de geboorteplaats van de podiumkunsten is. Luister naar zijn geschiedenis en beeld je in dat het gevuld is met het theaterpubliek van het oude Griekenland. Bekijk het heiligdom van Dionysus, dat gewijd is aan de Griekse god van de wijn en de vruchtbaarheid. Eenmaal in de Akropolis kom je dicht bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Propyleeën, het Erechtheion, de tempel van Athena Nikè en het Parthenon. Neem de tijd om deze fascinerende ruïnes te fotograferen en laat je gids je meer vertellen over de geschiedenis. Vanaf de top van de heilige heuvel kun je genieten van een panoramisch uitzicht over Athene. Kom meer te weten over de opgravingen en krijg een beter inzicht in de ruïnes van de citadel. Luister naar de verhalen over de omliggende monumenten, zoals de Areopaag en het Odeion van Herodes Atticus.  Je rondleiding eindigt op de top van de Akropolis, vanwaar je de omgeving zelfstandig verder kunt verkennen. Kies uit een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag.

Athene: dagtour Meteora per trein met optionele lunch

5. Athene: dagtour Meteora per trein met optionele lunch

Begin aan een reis naar Meteora vanuit Athene, inclusief retourtreinkaartjes. Bekijk alle zes de kloosters en ga er drie binnen. Leer alles over de geschiedenis en mythen van het gebied van je eigen lokale gids. Geniet van vrije tijd om Kalabaka te verkennen en foto's te maken voordat je aan het eind van de dag terugkeert naar Athene. Uw reis begint met het inwisselen van uw e-ticket voor de trein (ontvangen via e-mail kort na uw boeking) voor het vertrek van de trein om 07:57 uur van het Centraal Station van Athene naar Kalabaka. Na de schilderachtige treinrit door het prachtige Griekse platteland, arriveer je om 12:03 op het treinstation van Kalabaka. Ontmoet je gids die op je wacht met een bord met je naam. Je stapt dan in een comfortabele VIP-minibus om een onvergetelijke reis naar dit ware wonder genaamd Meteora te beginnen. Tijdens deze rondleiding krijgt u de gelegenheid om alle zes de prachtige kloosters te zien en het interieur van drie ervan te bewonderen. Bekijk enkele van Meteora's meest spectaculaire verborgen juweeltjes, zoals de oude kapel van Doupiani en de prachtige St. George "Mandilas"-grot. Je zult ook de "andere kant" van Meteora ontdekken, zoals de waarheid over waarom de kluizenaars zich duizend jaar geleden in deze imposante grotten vestigden en hoe de monniken het "onmogelijke" bereikten. Last but not least krijgt u de kans om te genieten van de adembenemende panoramische uitzichten en een aantal fantastische foto's te maken die u voor altijd zult koesteren. Rond 16.30 uur wordt u teruggebracht naar het treinstation van Kalabaka (of naar een nabijgelegen lokaal restaurant als de optionele lunch is geselecteerd). Voordat de trein terug naar Athene vertrekt om 18:22, geniet je van een uur vrije tijd om het nabijgelegen centrum van Kalabaka te voet te verkennen. De trein arriveert om 22:26 in Athene

Athene: kaartjes Akropolis & museum inclusief boekingskosten

6. Athene: kaartjes Akropolis & museum inclusief boekingskosten

Bezoek de adembenemende Akropolis, waarschijnlijk het beroemdste en meest bezochte monument uit de antieke wereld. Het is het symbool en de beroemdste bezienswaardigheid van Athene. Loop omhoog naar de plek die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en vroeger diende als citadel en bekijk de gebouwen in je eigen tempo. Het toegangskaartje is inclusief toegang tot de propyleeën (poort), de Tempel van Nikè, het Parthenon en Erechtheion met zijn kariatidentribune. Geen bezoek aan Athene is compleet zonder een bezoek aan het Akropolismuseum dat zich in een van de belangrijkste voorbeelden van hedendaagse architectuur in Athene bevindt en geweldige vondsten van het Akropolismonument bevat. De hoofdattracties, zoals votiefgaven, dagelijkse objecten, beelden uit de archaïsche periode, kariatiden en natuurlijk de majestueuze hal van het Parthenon met zijn metopen, frontons en fries zullen zeker indruk op je maken.

Athene: boottocht naar Agistri, Aegina met zwemstop Moni

7. Athene: boottocht naar Agistri, Aegina met zwemstop Moni

De excursie begint bij Marina Zeas, waar de gasten naar verwachting om 8:45 uur aan boord zullen zijn. De eerste halte van de boottocht is het eiland Agistri, omgeven door levendig blauw water en bekleed met pijnbomen. Hier kun je contact maken met de weelderige natuur en de aanwezigheid van Ouden, Grieken en Goden voelen tijdens het zwemmen en ontspannen op het hete fijne zand van het lange, vlaskleurige strand tussen Megalochori en Skala. Avontuurliefhebbers kunnen meedoen aan de optionele fietstocht tussen Melalochori en Chalikiada Beach. Van daaruit ga je naar het eiland Moni. Hier wordt je een heerlijke traditionele Griekse lunch geserveerd, met traditionele wijn, bier, frisdranken en koffie. Na het eten heb je de kans om van de boot te springen, te snorkelen, rond de boot te zwemmen of naar het eiland te zwemmen. Dit prachtige en unieke eiland heeft geen inwoners, maar is bevolkt met door wet beschermde herten, wilde geiten, konijnen en pauwen. Rond 15:00 uur maak je een laatste tocht, naar het prachtige eiland Aegina. Aegina is beroemd om zijn witte stenen huizen, bloemrijke achtertuinen, pistaches, het rode vulkanische landschap, sensationele eten, de Tempel van Apollo en de tempel van Aphaia; in minder woorden een aards paradijs voor degenen die willen ontsnappen aan de moderne leven. Hier geniet je van het kristalheldere water en de zandstranden van het eiland, terwijl je de adembenemende waterkant en de traditionele Griekse keuken verkent. Een uitstekende selectie sieraden, kleding en textiel is verkrijgbaar bij de lokale bevolking. Rond 16:45 uur vaar je terug naar de haven van Marina Zeas, onder het genot van de sfeer van geselecteerde rustige muziek, heerlijk Mediterraans fruit, koffie en snacks. Op de eilanden krijg je de fantastische mogelijkheid om de belangrijkste bezienswaardigheden te verkennen, souvenirs te kopen, met de lokale bevolging contact te leggen en het Griekse leven te ervaren, of simpelweg te zwemmen, ontspannen en genieten. Op de boot zal een heerlijke sfeer heersen, met fruitmanden, zoetigheden, snacks en drankjes, rustige muziek, pauzes voor zwemmen en zonnebaden en watersporten voor de kust. ROUTE VERTREK Marina Zeas 9:00 uur Agistri 12:45 uur Moni 14:30 uur Aegina 16:45 uur Let op: aankomst- en vertrektijden kunnen afwijken van het schema.  

Athene: zeiltocht langs de kust

8. Athene: zeiltocht langs de kust

Weinig mensen weten dat op slechts een half uur van het stadscentrum van Athene een prachtige kuststreek ligt die erop wacht om ontdekt te worden. Tijdens deze tour vaar je voor de kust van Athene en ontdek je de schoonheid van het landschap. Kom aan boord van een zeilschip, ontmoet je ervaren bemanning en neem deel aan een adembenemende zeilervaring in de Saronische Golf. De eerste halte van je tour is de Vouliagmeni-baai, onderweg met je boot langs de Atheense Rivièra. Geniet van een duik in het heldere water voordat je naar de tweede halte van de kust af gaat. Daar wordt een selectie Griekse hapjes geserveerd en wat lokale wijn of verfrissingen. Leer de basis van het zeilen van de schipper of ontspan rustig in de zon. Verken enkele verborgen kleine baaien en laat het anker vallen op prachtige afgelegen plekken om te zwemmen. Maak gebruik van de snorkels, zwemvliezen en zwembrillen die bij de boot worden geleverd. Als zwemmen niet jouw ding is, pak dan een hengel en beproef je geluk. Geniet van authentieke Griekse tapas en Griekse kwaliteitswijn voordat je terugkeert. 

Saronische Eilanden vanuit Athene: dagtour

9. Saronische Eilanden vanuit Athene: dagtour

In de ochtend ga je per shuttlebus van Athene naar de haven. Daar word je welkom geheten aan boord van een luxe boot en uitgenodigd om plaats te nemen op een van de ruime open dekken. Vanaf het dek heb je prachtige plek om te genieten van een mooi uitzicht op de Griekse kust. De eerste halte is het eiland Poros, het kleinste van de 3 eilanden die je tijdens je tour bezoekt. Het wordt van de Peloponnesos gescheiden door een smalle zeestraat. Je hebt ruim de tijd om het eiland te verkennen. Zodra je weer aan boord bent, kun je genieten van een heerlijke lunch terwijl het schip zeil zet richting Hydra. Je geniet van het adembenemende uitzicht terwijl je de haven van Hydra binnenvaart en ziet de kleine baai die ooit diende als schuilplaats voor piraten. Vanaf het open dek kun je het unieke landschap van dit eiland bewonderen. Je krijgt de tijd om de smalle en geplaveide straatjes van het eiland te voet te verkennen, of per ezel, wat de traditionele manier van vervoer is. Als je ervoor kiest om te voet te gaan, kun je langs de oude boulevard langs de kust lopen en even een kijkje nemen bij de leuke winkeltjes. Als je weer bij de boot terugkomt, staat er wederom heerlijk eten op tafel dat klaargemaakt is door de excellente chefkok. Je geniet van het eten en gezellige Griekse muziek terwijl je naar Egina vaart, het grootste van de 3 eilanden op de tour. Behalve de prachtige haven zijn er nog veel meer interessante bezienswaardigheden die je zelf kunt gaan ontdekken. Je kunt ook tegen een meerprijs meedoen aan een excursie naar de Tempel van Aphaia. Tijdens de terugvaart naar Athene geniet je van een show met Griekse volkszangers en -dansers.

Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

10. Van Athene: 2-daagse rondleiding door Delphi en Meteora

Deze 2-daagse tour brengt u naar de oude stad van Delphi en over de schilderachtige vlakte van Thessalië tot Kalambaka. Dit pittoreske stadje ligt aan de voet van Meteora, de site van een van de belangrijkste groepen van de Grieks-orthodoxe kloosters. gedetailleerde reisplan Dag 1 U vindt de dag beginnen met een ontspannen rit door het prachtige Griekse landschap, langs de steden Thebes, Levadia en Arachova, voor aankomst in Delphi rond het middaguur. Bij Delphi, heb je de mogelijkheid om deze belangrijke site die in de Griekse mythologie verschijnt bezoeken. In de oudheid werd Delphi beschouwd als het middelpunt van het heelal te zijn en werd bewaakt door een python draak die werd gedood door Apollo. Je ziet de ruïnes van de tempel van Apollo, die werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en werd verwoest door keizer Theodosius I in 390 AD Het was ook hier dat de priesteres Pythia de toekomst voorspellen van de beroemde Orakel van Delphi. Bezoek het theater dat zittende 5.000 toeschouwers en gehost toneelstukken, poëzie en festivals. Op het nabijgelegen stadion, werden de Pythische Spelen om de 4 jaar gehouden. Atleten uit de hele Griekse wereld zou komen om te concurreren, en deze games zou voorloper van de moderne Olympische Spelen geworden. Aan het eind van de dag rijd je naar Kalambaka, een prachtige stad met prachtige tuinen en een prachtig uitzicht op de Meteora rotsen. Overnachting in Kalambaka. Dag 2 In de ochtend, zul je hoofd naar Meteora voor een rondleiding van de fascinerende klif kloosters. De kliffen, die een hoogte van 1.000 voet gemiddeld, werden voor het eerst bewoond in de 9e eeuw door een groep van kluizenaar monniken die op de rots torens woonden. In de 11e en 12e eeuw, werden elementaire kloosters gebouwd en door de 14e eeuw de grote klooster Meteoron werd gebouwd. De moeilijke toegang gaf de monniken een ideaal toevluchtsoord, maar ook bescherming tijdens de Turkse bezetting. Vandaag 6 kloosters blijven niet in de oorspronkelijke 20. Uitzicht op de hele vallei van de prachtige rots torens, en de rust van de omgeving, maken dit een unieke plek om te bezoeken. Op de terugweg naar Athene vindt u een korte stop bij het monument van Leonidas te maken, de koning van Sparta, die stierf in 480 voor Christus op de beroemde Slag bij Thermopylae.

Veelgestelde vragen over Athene

Welke topattracties zijn een must-see in Athene?

Plan je bezoek

 • Waar logeren?

  Als je vooral de attracties rond de Akropolis wil zien, is Plaka de beste buurt. Hoewel het zelf een toeristische trekpleister is, zijn de straten toch relatief rustig. Vanuit Monastiraki kom je ook gemakkelijk bij de bezienswaardigheden, en daar is het straatleven op zijn bruisendst.

 • Hoe veel dagen?

  Hoelang je in Athene blijft, hangt er natuurlijk van af wat je allemaal wil zien. In 3 dagen kun je de grootste bezienswaardigheden rond de Akropolis, een aantal goede restaurants en de populairste markten bezoeken.

 • Openbaar vervoer in de stad

  Er rijden bussen en trams door de stad die je stand moet laten houden bij de blauwe (bus) en gele (tram) haltes. Kaartjes zijn goedkoop, en dat geldt ook voor taxi's. Rcentelijk is ook nog een nieuw metronetwerk aangelegd. De constructie werd constant vertraagd door allerlei archeologische vondsten!

Goed om te weten

 • Taal
  Grieks
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +30
 • De beste periode voor een bezoek
  Athene is het meest aangenaam in de lente en herfst, wanneer het warm is en er weinig toeristen zijn.

Sitemap Athene

Wil je alle activiteiten in Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Athene

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 23.420 beoordelingen

Great trip! The site is fascinating, with captivating pieces of history and stunning views. Mariana is an excellent guide, kind, fun and very knowledgeable, enthusiastic until the last moment. The traditional lunch in the family-run restaurant adds a lovely touch to this great tour.

Superleuke dag gehad. Effie de gids vertelde veel. Ze sprak Engels en frans. Wij hadden eten erbij genomen. Op zich niet slecht maar staat niet in verhouding met de prijs van 14 euro pp. Het personeel in het betreffende restaurant was erg aardig.

Nice guide with lots of knowledge combined with social skills to make our visit exciting!

Eli vertelde vol enthousiasme en maakte er een interactieve ervaring van.

Erg leuke en lekkere manier om Athene te ontdekken