Kies data
Athene

Dagtrips

Athene Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Vanuit Athene: dagtocht per bus naar Delphi & Arachova

1. Vanuit Athene: dagtocht per bus naar Delphi & Arachova

Je ontmoet je gids bij het metrostation Halandri en reist vervolgens per bus naar Delphi. Voor je Delphi bereikt zie je de heilige plek al, staande op twee terrasvormige rotsen die bekend staan als de Feriaden.  Ontdek wat de oude Grieken de "navel der aarde" noemden. Bezoek het Orakel van Delphi, de oudste heilige plek van het oude Griekenland. Eeuwenlang kwamen voorname personen uit de antieke geschiedenis, zoals Alexander de Grote en Cicero, naar Delphi om de goddelijke profetie van de hogepriesteres van Delphi te ontvangen. Het Orakel zat op een drievoet boven een enorme  kloof. Na  het verbranden van gerst en laurierbladeren raakte ze in een goddelijke  trance en diende ze als medium voor de god Apollo. Drink water uit de heilige bron van Castalia. Verken het Archeologisch Museum van Delphi en zie artefacten uit de Archaïsche tot de Romeinse periode, zoals de Sfinx van Naxos, de Iniohos en het standbeeld van Antinoos. Vervolgens kun je genieten van een heerlijke lunch in een nabijgelegen restaurant. Voordat je terugkeert naar Athene zie je nog het pittoreske dorp Arachova, gelegen aan de uitlopers van de berg Parnassus.

Athene: dagtour per trein naar Meteora & Kluizenaarsgrotten

2. Athene: dagtour per trein naar Meteora & Kluizenaarsgrotten

Reis per trein door het platteland op een dagtocht van Athene naar de Meteora-kloosters en de grotten van de Kluizenaars, met de optie om te upgraden naar eersteklas tickets. Maak een schilderachtige rit vanuit Kalambaka en bezoek 3 van de kloosters op hun rotspieken en de grotten van Badovas met een gids. Je neemt 's ochtends de trein naar Kalambaka vanaf het station van Athene. Tijdens de reis kun je het mooie platteland bewonderen. Kom rond het middaguur aan in Kalambaka, een klein stadje gebouwd aan de voet van de majestueuze grijze rotsen, en druk door de Meteora-kloosters. Ontmoet je chauffeur en stap aan boord van een VIP Mercedes-minibus om over te stappen naar de door UNESCO beschermde klifkloosters van Meteora. Reis door een landschap van groene valleien tot je de rotsformaties bereikt. Bezoek 3 actieve kloosters in de 5 uur daarna (entreeprijs niet inbegrepen). Ontdek vervolgens de grotten van Badovas, waar de laatste kluizenaarmonniken van Meteora meer dan 2 eeuwen geleden leefden. Stop bij elke bezienswaardigheid voor foto's om in te lijsten, leer de verhalen en legenden kennen en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de meest panoramische plekken. Aan het eind van de dag word je teruggereden naar Kalambaka. Geniet van een uur vrije tijd om door het centrum van de stad te wandelen of om een lichte lunch te eten (op eigen kosten) voordat je op de trein terug naar Athene springt.

Athene: Boottocht naar Agistri, Aegina met zwemstop in Moni

3. Athene: Boottocht naar Agistri, Aegina met zwemstop in Moni

Ontdek de Saronische Zee op een houten zeilboot met deze tour vanuit Pireas. Geniet van een welkomstdrankje en een gebakje op weg naar de eilanden Agistri en Aegina. Neem een verfrissende duik in Moni of Metopi. Geniet van een authentieke Griekse lunch in combinatie met traditionele wijn en bier.   Je begint de excursie in de jachthaven Zea Marina. De eerste stop van de boottocht is het eiland Agistri, omgeven door levendig blauw water en bedekt met pijnbomen. Hier voel je je verbonden met de weelderige natuur en de aanwezigheid van oude Grieken en goden tijdens het zwemmen in zee en ontspannen op het fijne, vlasgouden zandstrand tussen Megalochori en Skala. Avontuurliefhebbers kunnen meedoen aan de optionele fietstocht tussen Megalochori en het strand van Chalikiada. Van daaruit ga je naar het eiland Moni of Nisis Metopi (afhankelijk van het weer). Hier krijg je een heerlijke traditionele Griekse lunch geserveerd, met traditionele wijn, bier, frisdranken en koffie.  Na het eten heb je tijd om van de boot te springen, te snorkelen, rond de boot te zwemmen of naar het eiland te zwemmen. Dit prachtige en unieke eiland is onbewoond, maar bevolkt met beschermde diersoorten: herten, wilde geiten, konijnen en pauwen. Maak een laatste trip naar het prachtige eiland Aegina. Aegina is beroemd om haar witte stenen huizen, bloemrijke achtertuinen, pistachenoten, het rode vulkaanlandschap, sensationeel eten en de tempels van Apollo en Aphaia. Op het eiland geniet je van het kristalheldere water en de zandstranden terwijl je de adembenemende waterkant en de traditionele Griekse keuken verkent. Vervolgens zeil je weer terug naar de haven Zea Marina terwijl je geniet van de relaxte sfeer en muziek, koffie en drankjes. 

Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

4. Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

Verken de bekendste plekken van het oude Griekenland met een dagtour naar het magische Delphi, de stad van het orakel. Vertrek vanuit Athene, reis naar Delphi, gelegen aan de uitloper van de berg Parnassus. Onderweg pauzeer je even buiten de stad Levadia. Bij aankomst in Delphi bezoek je het beroemde theater, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en je een blik werpt in de wereld van de oude Grieken. Bezoek de tempel van Apollo, het centrum van het oude Griekenland en welbekend om het orakel. In het museum van Delphi, met een unieke bronzen wagenmenner, zie je de Sfinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos en krijg je een geweldig inzicht in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassus, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

Athene: dagtrip Meteora per trein in het Engels of Spaans

5. Athene: dagtrip Meteora per trein in het Engels of Spaans

Maak een dagtocht van Athene naar Meteora met een gids, inclusief treinkaartjes naar Kalambaka en aansluitend vervoer. Krijg panoramisch zicht op alle 6 heilige kloosters en ga 3 van de populairste binnen. Bezoek tijdens het verkennen van de verborgen juweeltjes van de regio de kluizenaarsgrotten van Badovas. Verzilver je e-ticket voor het vertrek in de vroege ochtend vanuit Athene en reis naar Kalambaka met de treintickets die je vooraf zijn toegestuurd. Ga lekker zitten en bewonder onderweg het mooie landschap.  De treinrit duurt ongeveer 4 uur; het is aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen. Bij aankomst in Kalambaka ontmoet je je gids op het treinstation en begin je je op maat gemaakte rondleiding door Meteora. Bekijk in 5 uur alle 6 de kloosters op de schitterende rotsformaties. Neem een kijkje in drie UNESCO-Werelderfgoedmonumenten en ontdek wat er achter hun imposante muren verborgen ligt. Maak foto's van locaties die alleen de lokale bevolking kent. Na de rondleiding kun je een wandeling maken in Kalabaka en je voorbereiden op het vertrek van de trein. We zetten je af bij het treinstation van Kalambaka voor het vertrek naar Athene in de late namiddag.

Vanuit Athene: dagtrip naar Meteora met de trein

6. Vanuit Athene: dagtrip naar Meteora met de trein

Laat de bezienswaardigheden van Athene een dagje voor wat ze zijn en bezoek de ontzagwekkende Meteora-kloosters tijdens een 14 uur durende excursie. Je pakt om 07:20 uur vanaf het treinstation van Athene de trein naar Kalambaka en bewondert onderweg de schoonheid van het landschap. Rond 11:30 uur arriveer je in Kalambaka, een klein stadje gebouwd aan de voet van majestueuze grijze rotsachtige kliffen die worden gekroond door de kloosters van Meteora. Deze zijn door de UNESCO geklasseerd als Werelderfgoed. Wanneer je aankomt in Kalambaka, wacht een Engelssprekende chauffeur op je met een bord met je naam erop. Je wordt naar het voertuig gebracht dat je naar de kloosters brengt, waar je ongeveer 4 uur de tijd hebt om 2 kloosters en de heremietgrotten van Badovas te bezoeken. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar Kalambaka en heb je wat tijd om de stad te verkennen en te genieten van een lichte lunch (niet inbegrepen in de excursieprijs). De trein vertrekt om 17:15 uur vanuit Kalambaka en arriveert om 21:25 uur in Athene.

Van Athene: dagexcursie met gids naar Mycene en Epidaurus

7. Van Athene: dagexcursie met gids naar Mycene en Epidaurus

Ontdek de ruïnes van de stad Mycene op een dagtrip vanuit Athene. Verken de archeologische vindplaats, de thuisbasis van de Leeuwinnenpoort en het graf van koning Agamemnon. Maak daarna een korte stop in het dorp Epidaurus en bekijk het Helleense theater. Rijd langs de schilderachtige kustweg van de Saronische Golf en kom aan bij de archeologische vindplaats Mycene. Verken de historische setting voor een groot deel van de oude Griekse literatuur, waaronder de werken van de dichter Homerus. Ga verder met een korte stop in Nauplia, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en de thuisbasis van het fort Palamidi. Na het genieten van een ontspannende lunch, ga je naar het nabijgelegen dorp Epidaurus, de thuisbasis van het Werelderfgoed, dat op de lijst staat als een oud theater en door de oude Grieken wordt beschouwd als de geboorteplaats van Apollo's zoon Asklepios. Het theater van Epidaurus is misschien wel het best bewaarde theater van het oude Griekenland.

Athene: dagtour Meteora per trein met lunch

8. Athene: dagtour Meteora per trein met lunch

Wissel uw e-treintickets in (ze worden u na uw boeking via e-mail bezorgd) voor het vertrek van de ochtendtrein van 07:57 uur vanaf het Centraal Station van Athene (Stathmos Larisis) naar Kalambaka en reis op eigen gelegenheid. Begin aan een schilderachtige treinrit door het Griekse platteland en bewonder de prachtige landschappen. Je komt om 12:03 uur aan op het treinstation van Kalambaka, waar je gids op je wacht met een bord met je naam. Je gaat dan aan boord van een comfortabele minibus om een onvergetelijke reis te beginnen naar dit ware wonder genaamd Meteora. Tijdens deze rondleiding krijgt u de gelegenheid om alle zes de prachtige kloosters te zien en het interieur van drie ervan te bewonderen. Bekijk enkele van de meest spectaculaire verborgen juweeltjes van Meteora, zoals de oude kluizenaarsgrotten, de kapel van Doupiani en de prachtige St. George Mandilas-grot. Je zult ook de andere kant van Meteora ontdekken, zoals de waarheid over waarom de kluizenaars zich duizend jaar geleden in deze imposante grotten vestigden en hoe de monniken het onmogelijke bereikten. Last but not least krijgt u de kans om te genieten van adembenemende panoramische uitzichten en fantastische foto's te maken die u voor altijd zult koesteren. Rond 16.45 uur ga je terug naar het treinstation van Kalambaka. De trein terug naar Athene vertrekt om 18:22 uur, dus je hebt ongeveer anderhalf uur vrije tijd om (te voet) het nabijgelegen centrum van Kalambaka te verkennen, een van de vele cafés of restaurants te bezoeken, lunchen en ontspannen.

Athene: dagtrip Saronische Eilanden met lunch & audiogids

9. Athene: dagtrip Saronische Eilanden met lunch & audiogids

Verken de Saronische eilanden Poros, Hydra en Aegina op deze dagtrip vanuit Athene. Vaar over het azuurblauwe water van de Middellandse Zee en geniet op elk eiland van vrije tijd. Geniet van een verrukkelijk lunchbuffet en van een audiotour op het eiland Hydra. Na een bustransfer in de ochtend van Athene naar de haven, stap je aan boord van een cruiseschip en wordt je uitgenodigd op een van de ruime open dekken. Vanaf het dek heb je een prachtig uitgangspunt om te genieten van een mooi uitzicht op de Griekse kust. Een app-gebaseerde audiotour is ook inbegrepen in je reis. De eerste halte is het eiland Poros, het kleinste van de 3 eilanden die je tijdens jouw tour bezoekt. Het wordt van de Peloponnesos gescheiden door een smalle zeestraat. Je hebt ruim de tijd om het eiland te verkennen. Zodra je weer aan boord bent, kun je genieten van een heerlijke lunch terwijl het schip richting Hydra vertrekt. Je geniet van het adembenemende uitzicht terwijl je de haven van Hydra binnenvaart en ziet de kleine baai die ooit diende als schuilplaats voor piraten. Vanaf het open dek kun je het unieke landschap van dit eiland bewonderen. Als extraatje kun je de mobiele app downloaden (instructies op jouw bevestigingsvoucher), je koptelefoon opzetten en luisteren hoe gelicenseerde gidsen en experts van het gebied jou originele verhalen en historische informatie over het gebied vertellen. Je krijgt de tijd om de smalle en geplaveide straatjes van het eiland te voet te verkennen, of per ezel, de traditionele manier van vervoer. Als je ervoor kiest om te voet te gaan, kun je langs de oude boulevard langs de kust lopen en even een kijkje bij de leuke winkeltjes nemen. Wanneer je terugkeert op het schip, zet de kapitein koers naar Aegina, het grootste van de 3 eilanden op de rondreis. Behalve de prachtige haven zijn er nog veel meer interessante bezienswaardigheden die je zelf kunt ontdekken. Je kunt ook tegen een meerprijs meedoen aan een tour naar de Tempel van Aphaia. Keer terug naar je cruise-boot en geniet van jouw één uur durende zeiltocht terug naar de haven. Ontscheping en beëindiging van de reis (indien optie geslecteerd) in Athene.

Athene: zeiltocht langs de kust

10. Athene: zeiltocht langs de kust

Weinig mensen weten dat op slechts een half uur van het stadscentrum van Athene een prachtige kuststreek ligt die erop wacht om ontdekt te worden. Tijdens deze tour vaar je voor de kust van Athene en ontdek je de schoonheid van het landschap. Kom aan boord van een zeilschip, ontmoet je ervaren bemanning en neem deel aan een adembenemende zeilervaring in de Saronische Golf. De eerste halte van je tour is de Vouliagmeni-baai, onderweg met je boot langs de Atheense Rivièra. Geniet van een duik in het heldere water voordat je naar de tweede halte van de kust af gaat. Daar wordt een selectie Griekse hapjes geserveerd en wat lokale wijn of verfrissingen. Leer de basis van het zeilen van de schipper of ontspan rustig in de zon. Verken enkele verborgen kleine baaien en laat het anker vallen op prachtige afgelegen plekken om te zwemmen. Maak gebruik van de snorkels, zwemvliezen en zwembrillen die bij de boot worden geleverd. Als zwemmen niet jouw ding is, pak dan een hengel en beproef je geluk. Geniet van authentieke Griekse tapas en Griekse kwaliteitswijn voordat je terugkeert. 

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
162 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 162

Sitemap Athene

Wil je alle activiteiten in Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Athene

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.399 beoordelingen

De reis is erg lang, daar moet rekening mee worden gehouden maar alles wordt beloond. Ik denk dat het de beste oplossing is om de plaats te bewonderen zonder na te denken over waar de auto en bergroutes moeten worden achtergelaten. De gidsen vertrekken op het juiste moment, ik zou meer uitleg op prijs hebben gesteld, maar ze zijn genoeg om verrijkt naar huis te gaan

Ontzettend leuke boottocht met echt een top crew! Het programma is perfect met leuke eilanden die worden aangedaan waar je voldoende tijd kunt besteden en de zwemstop is op een mooie locatie met helderblauw water. Ook het eten en drinken op de boot is goed met ruim voldoende aanbod. Kortom, absoluut een aanrader!

Geweldige dag, het team was super behulpzaam en vriendelijk. De muziek bovenaan. Onbeperkt drinken, we hebben erg lekker gegeten en de bezochte eilanden waren erg mooi. Enige minpuntje, het eiland Moni waar we niet op stoppen maar toch een heel mooi zwemmoment. Ik raad ten zeerste aan.

Great way to see the most Athens has to offer in a short period of time :)

Nice boat tour a lot off music on board and very nice tours with guides.