Athene
Herfst

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Athene Herfst: Onze meest aanbevolen

Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

1. Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

Volg een ontspannende wandeling door de groene lanen naar de voet van de Akropolis van Athene, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een oude citadel en één van de opzienbarendste archeologische vindplaatsen ter wereld. Ga richting de zuidelijke helling van de Akropolis om de grootste drukte te vermijden. Stop dan bij het loket om je tickets op te halen en ga naar binnen om de oude schatten te zien die op je wachten. Je bezoekt onderweg het theater van Dionysus, een amfitheater uit de 5e eeuw waarvan gezegd wordt dat het de geboorteplaats van de podiumkunsten is. Luister naar zijn geschiedenis en beeld je in dat het gevuld is met het theaterpubliek van het oude Griekenland. Bekijk het heiligdom van Dionysus, dat gewijd is aan de Griekse god van de wijn en de vruchtbaarheid. Eenmaal in de Akropolis kom je dicht bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Propyleeën, het Erechtheion, de tempel van Athena Nikè en het Parthenon. Neem de tijd om deze fascinerende ruïnes te fotograferen en laat je gids je meer vertellen over de geschiedenis. Vanaf de top van de heilige heuvel kun je genieten van een panoramisch uitzicht over Athene. Kom meer te weten over de opgravingen en krijg een beter inzicht in de ruïnes van de citadel. Luister naar de verhalen over de omliggende monumenten, zoals de Areopaag en het Odeion van Herodes Atticus.  Je rondleiding eindigt op de top van de Akropolis, vanwaar je de omgeving zelfstandig verder kunt verkennen. Kies uit een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag.

...
Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus & Nafplio

2. Argolis: dagexcursie naar Mycene, Epidaurus & Nafplio

Vertrek via de kustweg langs de Saronische Golf richting het Kanaal van Korinthe, dat de Egeïsche Zee met de Ionische Zee verbindt (korte pauze). Rijd naar Mycene, de homerische stad van Atreus, die volgens de dichters uit de oudheid 'rijk aan goud' is. Bezoek de Leeuwenpoort, de Cyclopische muren, de koninklijke graven en meer. Kom op weg naar Nafplio door de vruchtbare vlakte van Argolis, met het pittoreske dorp dat aan de voet van een klif ligt, waar de imposante Palamidi-vesting bovenop staat (korte fotopauze). Verspreid over heel Argolis vind je interessante plaatsen en bezienswaardigheden die het prachtige landschap sieren.  Rijd door naar Epidaurus voor een bezoek aan het theater uit de 4e eeuw voor Christus te bezoeken, dat beroemd is om de geweldige akoestiek. Keer weer terug naar Athene via de nationale weg tussen Epidaurus en Korinthe. Lunch in Mycene. Deelnemers die aan de kust verblijven worden rond 19:30 uur vanaf het eindstation van de lokale partner naar hun hotels gebracht.

...
Akropolismuseum: toegangskaart & archeologische opgraving

3. Akropolismuseum: toegangskaart & archeologische opgraving

Het oorspronkelijke Akropolismuseum werd in 1976 ontworpen om te kunnen voldoen aan de behoefte voor het behoud van de Griekse artefacten van onschatbare waarde, waaronder beeldhouwwerken van het Parthenon. Het nieuwe Akropolismuseum dat in 2007 werd afgebouwd biedt bezoekers een buitengewone kans om archeologische artefacten te bekijken en om meer over de locatie van de Akropolis te weten te komen. Een oude Atheense wijk die onder het museum is gehuisvest toont het leven van de mensen en hun activiteiten van het 4e millennium voor Christus tot de 12e eeuw na Christus. De permanente tentoonstelling bestaat uit 4 galerijen die je allemaal met je toegangskaart kunt verkennen: • In de Galerij van de Hellingen van de Akropolis zijn vondsten van de lokale heiligdommen en voorwerpen uit het dagelijks leven van alle historische periodes te zien. Doorzichtige vloerpanelen bieden zicht op de archeologische opgravingen. • In de Archaïsche Galerij staan vondsten uit de periode van de 7e eeuw voor Christus tot het einde van de Perzische Oorlogen in 480/479 voor Christus tentoongesteld. • Als je langs de rand van de Galerij van het Parthenon loopt kun je de fries van het rechthoekige stenen deel van het Parthenon van dichtbij bewonderen. • De laatste galerij van het museum, Propylaea, Athena Nikè en Erechteion, biedt zicht op unieke werken die de voorlopers zijn van de daaropvolgende periodes van de oudheid tot op de dag van vandaag. Bekijk het casetteplafond van de Propylaea en de beeldhouwwerken van de balustrade van de Tempel van Athena Nikè. Ook de Kariatiden van het Erechtheion staan dichtbij op het balkon dat over de Galerij van de Hellingen van de Akropolis uitkijkt. Je zult er ook reliëfs van Atheense afkondigingen, imposante portretten, Romeinse kopieën van klassieke meesterwerken en afbeeldingen van filosofen en historische personen uit de 5e eeuw voor Christus tot en met de 5e eeuw na Christus tegenkomen.

...
Athene: rode hop on, hop off-bus met Piraeus en Beach Rivera

4. Athene: rode hop on, hop off-bus met Piraeus en Beach Rivera

Ervaar de Griekse hoofdstad met een hop on, hop off-sightseeingtour langs 3 verschillende routes. Je rijdt in een dubbeldeksbus met open dak langs de vele belangrijke hoogtepunten en attracties van de stad. Met deze 90-minuten durende tour vertrek je vanaf het Syntagmaplein en verken je het centrum van Athene. Met behulp van de meertalige audiogids aan boord volg je de geschiedenis en de cultuur van Athene vanaf de oudheid tot aan het heden. Naast de vele monumenten van de stad kom je onderweg ook genoeg winkelgelegenheden tegen. Je bezoekt wereldberoemde musea of bewondert de oude tempels zoals de Akropolis en het Parthenon. Haltes op de Athene-route: 1. Syntagma Plein 2. De Vier Musea 3.  The National Gallery 4. -  Oud Olympisch Stadion 5. - Melina Merkouri 6. - Akropolis Museum 7. -  Akropolis & Parthenon 8. -  Tempel van Zeus 9. -  Parlement 10. -  Nationale Bibliotheek 11. -  Nationaal Archeologisch Museum 12. -  Omonoiaplein 13. - Karaiskakiplein 14. -  Monastirakiplein 15. - Kotziaplein Haltes op de Piraeus-route 1. - Pantion University 2. - Niarchos Foundation 3. - Municipal Theatre 4. -  Cruise Terminal A & B 5. -  Leeuwenpoort 6. - Cruise Terminal A & B 7. - Archeologisch Museum van Piraeus 8. - Votsalakia Beach 9. Mikrolimano haven 10. Planetarium 11. Athens Ledra & Intercontinental Haltes op de Beach & Riviera-route: Melina Merkouri/Plaka Pantion University Niarchos Foundation Falire/Flisvas Edem Ag.Kesmas Beach Bomo Palace Asteria Beach Divani Apollon Oceanis Beach / Atrir Palace Vouliagemi Lake Pigadakia Blazer Suites Glyfada Golf Ag.Kosmas Kalamki Poseidon Hotel Marriot/Planetarium Grand Hyatt / Intercontinental Tempel van Zeus

...
Tour vanuit Athene: Kaap Soenion & Tempel van Poseidon

5. Tour vanuit Athene: Kaap Soenion & Tempel van Poseidon

Deze 5-uur durende excursie begint met een ophaalservice bij je accommodatie in Athene. Je profiteert van een comfortabele rit van 50 minuten langs de kustwegen in een minibus met airconditioning. Bewonder onderweg het uitzicht op idyllische stranden en kleine dorpjes. Bij de oude Griekse tempel van Poseidon, de god van de zee, vertelt de gids over zijn geschiedenis. Je profiteert hier van de tijd om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de Egeïsche Zee. Kaap Sounio is vooral bekend om zijn spectaculaire zonsondergangen en stranden met blauwe vlag. Ga tijdens een pauze in de buurt zwemmen. De excursie eindigt met een terugbrengservice naar je hotel in Athene.

...
Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

6. Vanuit Athene: dagexcursie naar Delphi

Je vertrekt vanuit Athene, rijdt over de vruchtbare vlakte van Boeotië en doorkruist de stad Thebe, wereldberoemd om het tragische verhaal van koning Oedipus. Reis verder door de pittoreske stadjes Livadeia en Arachova op de hellingen van de Parnassus. Bij aankomst in Delphi verken je de'Omphalos' ('Navel van de Aarde') en kun je je vergapen aan de ruïnes van een oud heiligdom, dat snel rijkdom vergaarde als de zetel van het orakel. Leer hoe zijn invloed zich buiten de grenzen van de Griekse wereld verspreidde en geniet van het uitzicht op een landschap van ongekende schoonheid. Bekijk de overblijfselen van het Heiligdom van Apollo Pythios en bezoek de Schatkamer van de Atheners. Je ziet de bewaard gebleven zuilen van de Tempel van Apollo en bezoekt het Archeologisch Museum van Delphi, waar je meesterwerken uit de Oud-Griekse beeldhouwkunst kunt vinden. Vergeet niet de legendarische Wagenmenner van Delphi te bezichtigen; het wordt beschouwd als een van de mooiste bronzen beelden uit de klassieke oudheid. Mis ook het standbeeld van de atleet Aghias niet en bekijk nog veel meer boeiende artefacten uit de oudheid. Voordat je naar Athene via dezelfde route terugreist, geniet je van een lunch in het moderne dorp Delphi (als je voor deze optie hebt gekozen). Voor je comfort is er ook in Arachova een extra korte pauze ingelast. Reizigers die aan de kust verblijven zullen om ongeveer 19:30 uur vanuit de terminal van de lokale operator naar hun hotels terugreizen.

...
Athene: zelfgeleide treintrip Meteora & bezoek kloosters

7. Athene: zelfgeleide treintrip Meteora & bezoek kloosters

Je begint vanaf  'Stathmos Larissis', het fantastische centrale treinstation van Athene vanwaar je naar Kalambaka vertrekt. Ervaar tijdens je treinreis van de unieke schilderachtige routes die het Griekse platteland biedt. Je ontdekt een mozaïek van unieke schoonheid, biodiversiteit en enorme ecologische waarde. Rond 11:30 uur kom je aan op je bestemming, het treinstation van Kalambaka. Eenmaal aangekomen, ontmoet je je gids die een uithangbord vasthoudt met je naam erop. Vanaf hier begint je rondleiding naar de Meteora-kloosters. Je bewondert de verbazingwekkende christelijke architectuur en ontdekt hoe kloosters in de loop van de tijd zijn beïnvloed, die al meer dan 700 jaar bestaan. Na 4 uur verkenning eindigt je belevenis en word je teruggebracht naar Kalabaka, waar je vrije tijd hebt om door te brengen in de schaduw van gigantische rotsen. Na een hele dag verkennen kom je om 21:25 uur terug in Athene.

...
Vanuit Athene: 2-daagse excursie naar Meteora per trein

8. Vanuit Athene: 2-daagse excursie naar Meteora per trein

Je neemt zelfstandig de trein van 07:27 uur vanaf het treinstation van Athene naar Kalabaka en kunt onderweg naar Meteora het prachtige Griekse landschap bewonderen. Bij aankomst in Kalabaka om 11:30 uur word je opgehaald van het treinstation en naar je gereserveerde hotel gebracht om in te checken. Na de lunch wacht je een indrukwekkende zonsondergangexcursie naar Meteora. Je wordt 's middags opgehaald bij je hotel en na de excursie teruggebracht naar je hotel  of Kalabaka voor een korte wandeling. De volgende ochtend word je om 09:00 uur opgehaald bij je hotel voor een uitgebreide Meteora-ochtendexcursie of een wandeltocht door Meteora. Je krijgt vier uur de tijd om het unieke fenomeen van de Meteora, heilige kloosters boven op reusachtige rotsen, in al hun indrukwekkende schoonheid te ervaren. Nadat de rondleiding is afgelopen, word je terug naar je hotel gebracht waar je je kunt klaarmaken voor je terugkeer naar Athene. Je  trein vertrekt om 17:15 uur en je bereikt Athene om ongeveer 21:30 uur.

...
Athene: 2 uur met e-bike langs hoogtepunten na zonsondergang

9. Athene: 2 uur met e-bike langs hoogtepunten na zonsondergang

Ervaar Athene na het vallen van de avond tijdens een e-bike-rit door het stadscentrum. Luister naar straatmuzikanten en geniet van de koelere avondlucht, terwijl je de historische monumenten bewonderd, die voor de avond zijn uitgelicht. Beklim de Heuvel van de Nimfen voor uitzichten op de Akropolis en de Lykavittós-heuvel. Pauzeer bij de Poort van Hadrianus, de Tempel van Zeus en het Griekse parlementsgebouw, en bewonder de traditionele tunieken van de Evzone-wachters. Ontdek de plaats van de eerste moderne Olympische Spelen in het Stadion Panathinaiko. Fiets rond de schilderachtige straten van Plaka, langs cafés en restaurants, en zie de oude Agora, de Tempel van Hephaistos en de portico's van de Stoa van Attalus.

...
Stad en kust van Athene: gele hop-on hop-off bustour

10. Stad en kust van Athene: gele hop-on hop-off bustour

Geniet van de bezienswaardigheden van Athene, Piraeus en Riviera vanaf het bovendek van een hop-on hop-off sightseeingbus met dubbeldekker. Bewonder de architectuur van de steden en leer over hun geschiedenis uit het commentaar aan boord dat beschikbaar is in 12 talen. Kies de 90-minuten durende route van Athene die begint op het Syntagma-plein, de 60 minuten durende Piraeus-route die begint bij de cruiseterminal of de 120 minuten durende Riviera- en strandenroute met vertrekpunt op de Akropolis. Er is een interchange bushalte bij de Akropolis die alle lijnen met elkaar verbindt. Deze toeristisch-vriendelijke stadstours bieden de mogelijkheid om spectaculaire plaatsen te bewonderen en te bezoeken. In Athene, een stad vol met historische en culturele monumenten, kunt u de Akropolis en de archeologische vindplaats van het Parthenon verkennen. Neem het nieuwe Akropolismuseum en het Archeologisch Museum in u op. Verken het pittoreske Plaka en Monastiraki, waar u neoklassieke gebouwen, archeologische vondsten en souvenirwinkels zult vinden. De historische haven van Piraeus is een van de belangrijkste commerciële zeehavens in de Middellandse Zee. In de omgeving vindt u een aantal privéhavens, zoals de Mikrolimano en de Zea Marina (Pasalimani). Bewonder de architectonische schoonheid van het stadstheater en bezoek het Planetarium, een van de best uitgeruste ter wereld.

...

Sitemap Athene

Wil je alle activiteiten in Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Athene

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.931 beoordelingen

Het was vandaag onze eerste dat in Athene, we hadden gelijk een e bike tour voor de avond geboekt. Wat was dit een goede keuze. Nathalie heeft ons een geweldige tour gegeven door de leukste plekken van Athene. Het was gezellig, grappig en leerzaam. Wat een humor! We wisten gelijk waar alle gezellige plekken waren en wat mooie musea ed zijn. Dankje wel voor de heerlijke avond! Zeker een aanrader om hier een ebike tour te gaan volgen!

We were picked up by a very friendly driver who knew so much about Athens and Greece. He has shown us nice places on the way to the Cape and told us many things on the way. The bus was very nice and we had a lot of space. We had a small group so lots of attention from the driver. The Temple was amazing, very beautiful and the sunset was very impressive!

Gewoon heel handig dit vantevoren geregeld te hebben. Bussen reden aardig op tijd. Bijna bij iedere halte stond wel een medewerker om uitleg te geven over de route en de tijden enz enz. Het verkeer is natuurlijk wel druk in Athene dus het duurt wel even voordat je ergens bent. Had ticket voor de Piraeus/Athene route. Super

Great experience and a good way to explore the city.. major highlights are visited and tips at the end of nice places to go to.. Thanks again Nathalie, for being our guide!

We boekten de excursie van 2 dagen naar Meteora, een echte aanrader, we hadden ook geluk met onze gids Dimitros, die goede uitleg gaf met een vleug humor