Athene
Tickets

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Athene Tickets: Onze meest aanbevolen

Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

1. Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

Verken de bekendste plekken van het oude Griekenland met een dagtour naar het magische Delphi, de stad van het orakel. Vertrek vanuit Athene, reis naar Delphi, gelegen aan de uitloper van de berg Parnassus. Onderweg pauzeer je even buiten de stad Levadia. Bij aankomst in Delphi bezoek je het beroemde theater, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en je een blik werpt in de wereld van de oude Grieken. Bezoek de tempel van Apollo, het centrum van het oude Griekenland en welbekend om het orakel. In het museum van Delphi, met een unieke bronzen wagenmenner, zie je de Sfinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos en krijg je een geweldig inzicht in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassus, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

...
Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

2. Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je voorrangstoegang geeft tot 7 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Athene. Geniet van kortingen tot 50% en vermijd de lange wachtrijen met toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de Aristotelesschool, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek daar de oude Agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Kom meer te weten over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de vindplaats van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus op de Olympische locatie, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

...
Akropolismuseum: toegangskaart & archeologische opgraving

3. Akropolismuseum: toegangskaart & archeologische opgraving

Het oorspronkelijke Akropolismuseum werd in 1976 ontworpen om te kunnen voldoen aan de behoefte voor het behoud van de Griekse artefacten van onschatbare waarde, waaronder beeldhouwwerken van het Parthenon. Het nieuwe Akropolismuseum dat in 2007 werd afgebouwd biedt bezoekers een buitengewone kans om archeologische artefacten te bekijken en om meer over de locatie van de Akropolis te weten te komen. Een oude Atheense wijk die onder het museum is gehuisvest toont het leven van de mensen en hun activiteiten van het 4e millennium voor Christus tot de 12e eeuw na Christus. De permanente tentoonstelling bestaat uit 4 galerijen die je allemaal met je toegangskaart kunt verkennen: • In de Galerij van de Hellingen van de Akropolis zijn vondsten van de lokale heiligdommen en voorwerpen uit het dagelijks leven van alle historische periodes te zien. Doorzichtige vloerpanelen bieden zicht op de archeologische opgravingen. • In de Archaïsche Galerij staan vondsten uit de periode van de 7e eeuw voor Christus tot het einde van de Perzische Oorlogen in 480/479 voor Christus tentoongesteld. • Als je langs de rand van de Galerij van het Parthenon loopt kun je de fries van het rechthoekige stenen deel van het Parthenon van dichtbij bewonderen. • De laatste galerij van het museum, Propylaea, Athena Nikè en Erechteion, biedt zicht op unieke werken die de voorlopers zijn van de daaropvolgende periodes van de oudheid tot op de dag van vandaag. Bekijk het casetteplafond van de Propylaea en de beeldhouwwerken van de balustrade van de Tempel van Athena Nikè. Ook de Kariatiden van het Erechtheion staan dichtbij op het balkon dat over de Galerij van de Hellingen van de Akropolis uitkijkt. Je zult er ook reliëfs van Atheense afkondigingen, imposante portretten, Romeinse kopieën van klassieke meesterwerken en afbeeldingen van filosofen en historische personen uit de 5e eeuw voor Christus tot en met de 5e eeuw na Christus tegenkomen.

...
Athene: kaartjes Akropolis & museum inclusief boekingskosten

4. Athene: kaartjes Akropolis & museum inclusief boekingskosten

Bezoek de adembenemende Akropolis, waarschijnlijk het beroemdste en meest bezochte monument uit de antieke wereld. Het is het symbool en de beroemdste bezienswaardigheid van Athene. Loop omhoog naar de plek die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en vroeger diende als citadel en bekijk de gebouwen in je eigen tempo. Het toegangskaartje is inclusief toegang tot de propyleeën (poort), de Tempel van Nikè, het Parthenon en Erechtheion met zijn kariatidentribune. Geen bezoek aan Athene is compleet zonder een bezoek aan het Akropolismuseum dat zich in een van de belangrijkste voorbeelden van hedendaagse architectuur in Athene bevindt en geweldige vondsten van het Akropolismonument bevat. De hoofdattracties, zoals votiefgaven, dagelijkse objecten, beelden uit de archaïsche periode, kariatiden en natuurlijk de majestueuze hal van het Parthenon met zijn metopen, frontons en fries zullen zeker indruk op je maken.

...
Athene: toegangsticket Akropolis met audiotour via telefoon

5. Athene: toegangsticket Akropolis met audiotour via telefoon

Er is een ritueel verbonden aan een bezoek aan Athene. Allereerst, smul je van souvlaki en een authentieke Griekse salade. En daarna... beklim je zo snel mogelijk de Akropolis! Sla de wachtrij over om de bekendste bezienswaardigheid van Athene te zien! Je ontvangt je entreebewijs per e-mail, zodat je meteen door kunt lopen naar de ticketvalidatie bij de ingang. Daarnaast kun je de digitale zelfstandige 'Acropolis Classic-audiotour downloaden. De app combineert de geschiedenis, politiek, kunst, religie en allerdaagse verhalen uit het oude Athene en presenteert het in een modern en aantrekkelijk jasje. Elk onderdeel van de excursie is voorzien van meerdere verhalen, zodat je de beleving kunt aanpassen aan je persoonlijke programma en je eigen interesses. Nadat je de digitale audiotour op je smartphone hebt gedownload, kun je beginnen bij de grote trap: al sinds de tijd van Perikles de traditionele manier om de Akropolis te bezoeken. In de Tempel van Nikè kun je meer horen over de defensieve rol van de Akropolis en leren over de botsing tussen vernieuwers en conservatieven in het oude Athene. Hierna betreed je de propyleeën, een gebouw dat al in de oudheid werd bewonderd, wellicht zelfs nog meer dan het Parthenon. De mooiste manifestaties van zijn schoonheid zijn verdwenen, maar je kunt je nog goed voorstellen hoe het was om door de grote deuren te lopen en een standbeeld te zien dat werd gemaakt door de grote filosoof Socrates. Eenmaal op het hoofdplein, voorbij de propyleeën, zie je het Parthenon voor het eerst, maar je wordt met de app ook uitgenodigd om deze open plek voor te stellen vol met standbeelden van goden en helden, waaronder een bronzen versie van het paard van Troje. Het Erechtheion is een eigenaardige tempel met veel goden en goddelijke voorouders, evenals een slang die graag honingtaart at. De oude tempel van Athene is dankzij de woede van de Perzische indringers vandaag de dag niets meer dan een stapeltje stenen. En toch bevinden zich tussen deze ruïnes de resten van het oude paleis van de Myceense koningen van Athene. Bewonder het prachtige panorama over Athene vanaf het uitkijkpunt Belvedere, waar je meer leert over de slimme methodes die de bewoners van Athene gebruikten om dit marmer van een afgelegen berg, naar de top van de Akropolis te vervoeren. En dan is het tijd om het Parthenon te verkennen, met het gouden en ivoren standbeeld van Athena Parthenos. De tempel is een voorbeeld van architecturale en artistieke perfectie. Maar het is ook de bron van talloze verhalen over de troon van de Perzische koning, de geboorte van Athene en de maagden die tijdens hun jeugd, kleding voor de godin maakten. En hebben we al verteld dat het Parthenon eigenlijk een piramide is?

...
Athene: vooraf geboekt ticket zonder wachtrij Akropolis

6. Athene: vooraf geboekt ticket zonder wachtrij Akropolis

Dit is je kans om het Akropolis te bezoeken, het beroemdste monument van het oude Griekenland. Haal je kaartje bij het kantoor van de plaatselijke aanbieder dicht bij de zuidingang, sla de wachtrij over en ga direct naar de kaartvaliderende machines bij de ingang. Je wandelt naar boven en verkent het unieke herkenningspunt in je eigen tempo - neem zoveel tijd als je wil. Akropolis is een archeologisch wonder, een UNESCO-werelderfgoed en één van de meest direct herkenbare bezienswaardigheden van Athene. Loop het theater van Dionysus binnen en bekijk de indrukwekkende Parthenontempel die op de UNESCO-lijst staat en die is gewijd aan Athena, de godin van de oorlog. Je bezoekt de Propylaea, de tempel van Athena Nike, het Erechtheion en bekijkt de Odeon van Herodes Atticus vanaf de top. Je kunt naar alle kanten van de heuvel lopen en je verbaast je over het prachtige uitzicht op Athene, de omliggende bergen en natuurlijk de Egeïsche zee. De Akropolis is een zeer indrukwekkende plek die boven de hoofdstad uittorent en wanneer je op het terrein loopt, geeft je het een gevoel van ontzag en een echt besef van de grootsheid van de oude Grieken.

...
Athene: standaard Akropolis-ticket met boekingskosten

7. Athene: standaard Akropolis-ticket met boekingskosten

Bezoek de Akropolis, een van de beroemdste bezienswaardigheden in heel Griekenland. Verken een van de meest bezochte locaties ter wereld, profiteer van toegang met voorrang en vermijd lange wachttijden aan de kassa. Je ontvangt je entreebewijs per e-mail, zodat je rechtstreeks door kunt lopen naar de kaartjes-validerende machines bij de ingang om je ticket te scannen. Betreed de locatie via de hoofdingang in de buurt van het metrostation Thissio of via de zuidingang in de buurt van het metrostation Akropolis. Verken de heuvel en dit unieke monument in je eigen tempo. Je kunt zoveel tijd nemen als je wilt. Bekijk het Dionysius-theater en het imposante Parthenon, dat op de UNESCO-lijst staat. Deze tempel is opgedragen aan Athena, godin van de oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nikè en het Erechtheion en bezichtig het Odeion van Herodes Atticus. Ontdek alle kanten van de heuvel en geniet van het prachtige uitzicht op de Griekse hoofdstad. Zie de omliggende bergen en de blauwe Egeïsche Zee die Athene omringt.  Deze aanbieding bevat alleen het reguliere ticket voor volwassenen en iedereen van alle leeftijden kan het gebruiken om de volledige prijs te betalen. Alle kinderen tussen 0 en 5 jaar en EU-burgers tussen 6 en 24 jaar kunnen naar binnen met een gereduceerde toegangsprijs. Om gebruik te maken van deze aanbieding, ga je naar het loket om een speciaal geprint ticket te krijgen.

...
Athene: Blue Hop-on-Hop-off Bus en Cape Sounion Sunset Tour

8. Athene: Blue Hop-on-Hop-off Bus en Cape Sounion Sunset Tour

Tempel van Poseidon en Cape of Sounio zonsondergangtour: Je rijdt langs de zuidkust naar de Atheense Rivièra, waarmee je gemakkelijk de anders moeilijk te bereiken Sounion kunt bereiken. Eenmaal daar wordt u verblind door de beroemde landschappen die Sounion omringen. In de tijd van de oude Grieken werd deze site vereerd als heilige grond gewijd aan de goden Poseidon en Athena. U kunt zich vergapen aan de tempel van Poseidon, die op de rand van de klif ligt, 70 meter boven de zee. Wandel later over de gezegende aarde van Sounion, een van de plaatsen die erover wordt gezongen in Homer's Odyssey. Je kunt dan op dezelfde klif staan waar wordt gezegd dat koning Aegeus zich eraf wierp. Het verhaal wordt verteld in de Griekse mythologie dat Aegeus zijn zoon Theseus vertelde dat hij, als hij de Minotaurus versloeg, met schepen met witte zeilen naar Athene moest terugkeren. Theseus vergat dit verzoek en toen Aegeus de zwarte zeilen van Theseus zag, wierp hij zich wanhopig uit de Sounion. Terwijl je hier bent, kun je de zonsondergang over deze legendarische horizon bekijken. Hop-on-hop-off blauwe bus van Athene: Verken Athene, de haven van Piraeus en de stranden in je eigen tempo met een hop on, hop off-busticket. Profiteer van eenvoudig vervoer naar belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Panathenaic-stadion en het Parthenon op de Akropolis. U kunt 2 dagen op 4 lijnen reizen, waaronder Athene (oranje lijn), Piraeus (blauwe lijn), Glyfada (gele lijn) en Vouliagmeni (groene lijn).

...
Athene: combiticket voor musea en hop-on hop-off bus

9. Athene: combiticket voor musea en hop-on hop-off bus

Sla het gedoe over en gebruik een handige combinatiepas om toegang te krijgen tot enkele van de meest bekende bezienswaardigheden van Athene, evenals 48 uur toegang tot een Hop-on Hop-off-bus. Neem drie dagen de tijd om te zien wat je wilt - van het Parthenon tot dans en theater, er is voor elk wat wils. De attractielijst bevat: • Akropolis-heuvel • Akropolismuseum • Panatheense Stadion • Athene Oorlogsmuseum • Museum voor Cycladische Kunst • Frissiras Museum voor Hedendaagse Schilderkunst • Dora Stratou Traditioneel Danstheater • Helleens Motormuseum • Ilias Lalaounis Juwelenmuseum • Museum van Griekse cultuur (Benaki) • Museum voor Islamitische Kunst (Benaki) • De Ghika-galerij (Benaki) • Speelgoedmuseum (Benaki) • Museum voor oude Griekse technologie • Museum van Irakleidon • Museum van Illusies • Athene Hop On Hop Off Tour (48 uur toegang tot alle lijnen)

...
Athene: toegangskaarten Akropolis en Museum met audiotour

10. Athene: toegangskaarten Akropolis en Museum met audiotour

Verken in je eigen tempo de fascinerende Akropolis-heuvel van Athene en het bijbehorende museum met deze combinatie van vooraf geboekte e-tickets en twee meeslepende audiotours, te downloaden naar je smartphone. Ontvang uw tickets via e-mail, download vervolgens eenvoudig de zelfgeleide audiotours en u bent helemaal klaar voor uw avontuur in Athene. Kom aan op de Akropolis-heuvel en loop rond op deze unieke imposante plek, door de muren van de Propylaea en de reeks grote tempels rond de site. Bezoek de Tempel van Nike, het Erechtheion en het illustere Partheon en luister naar talloze verhalen over de goddelijke voorouders van de Atheners en de mythische oorsprong van deze glorieuze stad. Treed in de voetsporen van wereldberoemde historische figuren zoals Socrates en Pericles en krijg waardevolle inzichten in het leven van deze oude Grieken. Ontgrendel tijdens de wandeling de geheimen van oud metselwerk en wees getuige van de ongeëvenaarde uitmuntendheid van de Atheense architectuur. Laat u in het Akropolismuseum door de exposities leiden door de boeiende reis van Athene's overgang naar democratie. Geniet van een uitgebreide presentatie van de evolutie van de oude Griekse stijl van de vroege stappen tot de artistieke revoluties van het klassieke tijdperk.

...

Sitemap Athene

Wil je alle activiteiten in Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Athene

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 5.819 beoordelingen

Zeer snel ticket geregeld voor de Akropolis. Binnen 1 minuut bevestiging. Beter dan een uur in de rij staan. De extra euro's meer dan waard.

Heel fijn combiticket; plaatsen en metrohaltes goed aangegeven; Handig e-ticket op gsm. Geen problemen bij toegang

Zeer indrukwekkend om te zien en blij dat de Griekse regering er alles aan doet om het te behouden

Super handig om het ticket thuis te boeken en te betalen en op je telefoon te bewaren.

onvergetelijke ervaring, ontdekkend leren, heel interessant!