Kies data

Athene Toegangstickets

Athene Toegangstickets: Onze meest aanbevolen

Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

1. Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

Verken de oude Akropolis in jouw eigen tempo met voorrangs e-tickets. Je kunt jouw ervaring uitbreiden met optionele combitickets voor de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden en musea van de stad, waaronder het Akropolismuseum, de Oude Agora, Kerameikos, Olympieion, het Forum Romanum, de Bibliotheek van Hadrianus, het Lyceum van Aristoteles en het Nationaal Archeologisch Museum. Je kunt kiezen voor de ticket-only optie of de ticket met audiogids-optie om toegang te krijgen tot 6 boeiende audiotours op jouw smartphone. Ontdek de geschiedenis van de stad en een aantal fascinerende plekken die het hedendaagse Athene hebben vormgegeven tijdens een zelfgeleide audio-wandeltour. Na het boeken, download je gewoon je ticket en de audiogidsen op je telefoon met de link die jou is toegestuurd. Zodra je de attractie binnengaat, zet je je koptelefoon op en ontdek je de locaties via de kracht van de verhalen en leer je historische informatie en ongewone anekdotes uit de oudheid kennen.

Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

2. Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je voorrangstoegang geeft tot 7 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Athene. Geniet van kortingen tot 50% en vermijd de lange wachtrijen met toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de Aristotelesschool, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek daar de oude Agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Kom meer te weten over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de vindplaats van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus op de Olympische locatie, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Tickets voor Akropolis, Akropolismuseum en Archeologisch Museum

3. Tickets voor Akropolis, Akropolismuseum en Archeologisch Museum

Bespaar tijd en geld tijdens uw verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket waarmee u zonder wachtrij toegang krijgt tot 3 van de belangrijkste archeologische plekken van Athene. Vermijd de lange rijen toeristen bij de Akropolis, het Akropolismuseum en het Nationaal Archeologisch Museum. Bezoek de adembenemende Akropolis in je eigen tempo. Ontdek een van de beroemdste en meest bezochte monumenten in de wereld van de oudheid. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoed, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Na het verkennen van de ruïnes, bezoek je het Akropolismuseum waar je alle wonderen kunt bewonderen die zijn hersteld van de Akropolis, waaronder bijna 4000 voorwerpen uit het oude Athene. Ga verder naar het Nationaal Archeologisch Museum. Wandel rond en bewonder de artefacten en de majestueuze beelden. Leer meer over de Griekse geschiedenis terwijl je fascinerende tentoonstellingen uit de oudheid ontdekt.

Athene: entree Akropolis met audiogids

4. Athene: entree Akropolis met audiogids

Bezoek de adembenemende Akropolis met een vooraf gereserveerd entreeticket. Ontdek een van de beroemdste en meest bezochte monumenten uit de wereld van de oudheid. Wandel omhoog naar de plek die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en vroeger diende als citadel, en bekijk de gebouwen in jouw eigen tempo. Ontvang je ticket in je e-mail, samen met instructies om jouw audiotour te downloaden en rechtstreeks naar de zuidingang te gaan, dicht bij het metrostation Akropolis. Scan je ticket bij de kaartjesautomaten, zet jouw koptelefoon op en luister naar onze professionele, gediplomeerde gidsen die jou historische informatie geven en originele, handgeplukte verhalen vertellen. Neem zoveel tijd als je wilt. Het toegangsticket omvat ook de toegang tot de Propylae, de Tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechtheion met zijn Veranda van de Maagden. Na het verkennen van de ruïnes bezoek je het Akropolismuseum, dat enkele belangrijke werken van de toenmalige architectuur en onbetaalbare vondsten uit de Akropolismonumenten bevat. Met jouw audiogids zie je de belangrijkste bezienswaardigheden zoals votieven, artefacten uit het dagelijks leven, beelden uit de archaïsche periode, kariatiden, en natuurlijk de majestueuze zaal van het Parthenon met de metopen, de frontons en het fries.

Athene: toegangsbewijs Nationaal Archeologisch Museum

5. Athene: toegangsbewijs Nationaal Archeologisch Museum

Wandel door het museum en bewonder de artefacten en de majestueuze beelden. Leer meer over de Griekse geschiedenis terwijl je fascinerende tentoonstellingen uit de oudheid ontdekt. Verken het Nationaal Archeologisch Museum van Athene. Het museum is het grootste archeologische museum in Griekenland en een van de belangrijkste musea ter wereld gewijd aan oude Griekse kunst. Ervaar het museum in je eigen tempo met een skip-the-ticket-line toegangsbewijs dat rechtstreeks naar je e-mail wordt gestuurd. Dompel jezelf onder in de oudheden en tentoongestelde voorwerpen uit heel Griekenland. Reis terug naar de oudheid en bewonder artefacten zoals het gouden dodenmasker van Agamemnon, het Antikythera-mechanisme, de beker van Nestor en de ring van Theseus. Ontmoet meesterwerken van beeldhouwkunst zoals de beelden van Zeus, Aphrodite en Poseidon.

Athene: oude Griekse theatervoorstelling

6. Athene: oude Griekse theatervoorstelling

Bekijk een uniek, grappig en ontroerend stuk direct naast het Akropolismuseum. Verlaat Griekenland niet zonder deel te nemen aan die spannende ervaring, een theatervoorstelling gegeven door acteurs die in het Engels praten en leer over enkele van de meest interessante mythen met betrekking tot het oude Griekenland. Het verhaal gaat als volgt: “Tijdens zijn bezoek aan de Akropolis glijdt een hedendaagse toerist uit en wordt knock-out geslagen. Als hij wakker wordt, wordt hij getransporteerd naar de 5e eeuw voor Christus, Athene. Daar zal hij een intens gesprek hebben met Medea, de dochters van Oedipus zien rouwen, de god van de rijkdom zelf achtervolgen rond het Parthenon en ontdekken hoe Odysseus een cyclopisch probleem oploste.”

Athene: voorrangstoegang Akropolis met audiotour

7. Athene: voorrangstoegang Akropolis met audiotour

Bezoek de Akropolis, waarschijnlijk een van de belangrijkste en meest bezochte bezienswaardigheden van Griekenland. Boek dit ticket met voorrangstoegang en vermijd de lange wachtrijen bij de kassa. Haal het maximale uit je bezoek met een audiogids op je telefoon, en ontdek de geschiedenis van de stad. Ontvang je e-ticket per e-mail en controleer je voucher voor instructies voor het downloaden van de audiogids. Ga vervolgens, met je telefoon en koptelefoon in de hand, rechtstreeks naar de zuidelijke ingang, dicht bij metrostation Akropolis, en scan je ticket bij de validatie-automaten. Zet je koptelefoon op en open de app op je telefoon om je tour te beginnen. Luister naar professionele, erkende gidsen, en experts op het gebied van verhalen vertellen, en kom meer te weten over de boeiende geschiedenis en hoor originele anekdotes. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. Bekijk het Dionysius-theater en het imposante Parthenon, dat op de UNESCO-lijst staat. Deze tempel is opgedragen aan Athena, godin van de oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nikè en het Erechtheion en bezichtig het Odeion van Herodes Atticus. Ontdek de heuvel vanuit iedere zijde en geniet van het prachtige uitzicht op de Griekse hoofdstad. Zie de omliggende bergen en de blauwe Egeïsche Zee die Athene omringt. 

Ticket Nationaal Archeologisch Museum Athene met audiotour

8. Ticket Nationaal Archeologisch Museum Athene met audiotour

Ervaar het Nationaal Archeologisch Museum in je eigen tempo met een skip-the-ticket-line toegangsticket dat naar je e-mail is gestuurd, en een fascinerende zelfgeleide audiotour die rechtstreeks naar je smartphone kan worden gedownload. Reis terug naar de oudheid om meesterwerken uit verschillende perioden van de Griekse geschiedenis te bewonderen en te zien hoe ze het moderne leven zoals wij dat kennen hebben beïnvloed. Zet je koptelefoon op en ontdek de verhalen van het masker van Agamemnon, de Myceense stier, het bronzen beeld van Zeus of Poseidon en de ruiter, door middel van krachtige verhalen van een deskundige gids. Leer historische informatie en hoor onvertelde verhalen en anekdotes uit het verleden, waardoor een boeiende en informatieve ervaring ontstaat. Dit is een onmisbare kans om waardevolle inzichten op te doen in de oude Griekse kunst en samenleving en de exposities op een geheel originele manier te verkennen. De audiotour kan herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek.

Grieks dansen in Plaka met 3-gangenmaaltijd

9. Grieks dansen in Plaka met 3-gangenmaaltijd

Deze vermakelijke avond begint met een pick-up. Traditionele Griekse cultuur, lekker eten en wild entertainment staan op het menu in een Grieks-typische taverne voor een avond die je niet mag missen. Geniet van een spectaculaire avond Grieks dansen in Plaka met exquise mediterrane gerechten en veel plezier. Neem plaats in een van de oudste restaurants van Athene, gelegen in het hart van de historische wijk Plaka en op steenworp afstand van de Akropolis. Je wordt beloond met acrobatische vertoningen van volksdansen en de bedwelmende klanken van traditionele Griekse muziek die je in een mum van tijd op de been zult hebben! Bewonder het showmanschap terwijl u geniet van een driegangenmenu met verfijnde Griekse gerechten. Deze onvergetelijke avond van dineren en dansen is inclusief pick-up en escort.

Athene: toegangsbewijs Museum of Illusions

10. Athene: toegangsbewijs Museum of Illusions

Geniet van een unieke en onvergetelijke ervaring terwijl je in Athene bent. Neem het hele gezin mee voor gegarandeerd plezier voor alle leeftijden. Ontdek 60 visuele en interactieve illusies, waaronder de oneindige kamer, omgekeerde kamer, stoelillusie, hologrammen en nog veel meer. Verschillende visuele illusies leren toeschouwers hoe de waargenomen realiteit wordt beïnvloed door wetenschappen, visie, perspectief en andere stimuli. Bovendien nodigen interactieve illusie-installaties bezoekers uit om één te worden met het werk en foto's te maken van vrienden en familie in de verschillende kamers. Bereid je voor op een ervaring die je fantasie zeker zal boeien en uitdagen.

  • Toegangstickets
  • Combi-aanbiedingen
36 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Athene

Welke topattracties zijn een must-see in Athene?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Athene?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Meteora

Overzicht activiteiten in Athene

Wil je alle activiteiten in Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Athene

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 5.819 beoordelingen

Dit ticket is de moeite waard, alleen al omdat je de lange rijen voor sites overslaat. Als je alleen geïnteresseerd bent in het zien van de Akropolis, is dit misschien geen goede aankoop, maar als je een paar dagen in Athene bent, zou ik het kopen, het biedt veel waar voor je geld. Een verrassend hoogtepunt voor ons was de tempel van Hephaestus aan de Agora.

Slaat de rij voor het kopen van kaartjes over, maar er was nog steeds een rij om binnen te komen. We zagen geen speciale ingang voor mensen die de rij hadden overgeslagen. Als er zo'n ingang is, zou het goed zijn als de ervaringsinstructies specifieke details geven. Audiotour die je naar je telefoon downloadt was goed. Het geld waard.

Het was superhandig om alvast een ticket te hebben. Zeker toen we de lange wachtrij voor de Acropolis konden overslaan. Dat scheelde minimaal een half uur. Ideaal!

Athene de moeite waard, geweldige stad mer mooie bezienswaardigheden.

Alle toplocatie’s met 1 ticket. Super handig en hierdoor veel gezien.