Kies data
Athene

Tours

Athene Tours: Onze meest aanbevolen

Athene: rondleiding Akropolis met ticket

1. Athene: rondleiding Akropolis met ticket

Profiteer van voorrangstoegang en ontdek de bakermat van de westerse beschaving tijdens een rondleiding met gids door de Akropolis. Kies uit een gedeelde of een privé-ervaring met gids en geniet van smakelijke Griekse lekkernijen als je een upgrade neemt met een streetfoodtour in de oude stad van Athene. Aan het begin van de tour ontmoet je de enthousiaste gids bij een populaire locatie voor traditionele Griekse delicatessen. Hier kun je naar de wc gaan en water of snacks kopen. Laat je gids je meenemen naar de heuvel Pnyx, de geboorteplaats van de democratie. Duik in de eeuwenoude Griekse geschiedenis tijdens deze tour door de wereldberoemde Akropolis van Athene. Bewonder de verbluffende architectuur van de Parthenon Tempel, kom meer te weten over het belang van de Erechtheion Tempel en hoor mythen en verhalen over het oude Athene. Bovendien kun je na de tour op de heuvel blijven om op eigen gelegenheid verder op verkenningstocht te gaan en van het uitzicht over de stad en de Egeïsche Zee te genieten. Je gids laat je een andere route naar de zuidelijke uitgang zien, zodat je ook het Altaar van Asclepius en het Dionysus-theater,  de geboorteplaats van theaterdrama, kunt bekijken. Breid je tour uit met een Griekse street food-tour (upgrade). Volg je gids en verken andere gebieden van de Akropolisheuvel en de zuidelijke helling. Daarna wandel je de oude stad in voor een begeleide proeverij van populaire Griekse straatgerechten.

Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

2. Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

Volg een ontspannende wandeling door de groene lanen naar de voet van de Akropolis van Athene, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een oude citadel en één van de opzienbarendste archeologische vindplaatsen ter wereld. Ga richting de zuidelijke helling van de Akropolis om de grootste drukte te vermijden. Stop dan bij het loket om je tickets op te halen en ga naar binnen om de oude schatten te zien die op je wachten. Je bezoekt onderweg het theater van Dionysus, een amfitheater uit de 5e eeuw waarvan gezegd wordt dat het de geboorteplaats van de podiumkunsten is. Luister naar zijn geschiedenis en beeld je in dat het gevuld is met het theaterpubliek van het oude Griekenland. Bekijk het heiligdom van Dionysus, dat gewijd is aan de Griekse god van de wijn en de vruchtbaarheid. Eenmaal in de Akropolis kom je dicht bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Propyleeën, het Erechtheion, de tempel van Athena Nikè en het Parthenon. Neem de tijd om deze fascinerende ruïnes te fotograferen en laat je gids je meer vertellen over de geschiedenis. Vanaf de top van de heilige heuvel kun je genieten van een panoramisch uitzicht over Athene. Kom meer te weten over de opgravingen en krijg een beter inzicht in de ruïnes van de citadel. Luister naar de verhalen over de omliggende monumenten, zoals de Areopaag en het Odeion van Herodes Atticus.  Je rondleiding eindigt op de top van de Akropolis, vanwaar je de omgeving zelfstandig verder kunt verkennen. Kies uit een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag.

Athene: dagtrip Meteora per trein in het Engels of Spaans

3. Athene: dagtrip Meteora per trein in het Engels of Spaans

Maak een dagtocht van Athene naar Meteora met een gids, inclusief treinkaartjes naar Kalambaka en aansluitend vervoer. Krijg een panoramisch zicht op alle 6 heilige kloosters en ga 3 van de populairste binnen. Bezoek tijdens het verkennen van de verborgen juweeltjes van de regio de kluizenaarsgrotten van Badovas. Verzilver je e-ticket voor het vertrek in de vroege ochtend vanuit Athene en reis naar Kalambaka met de treintickets die je vooraf zijn toegestuurd. Ga lekker zitten en bewonder onderweg het mooie landschap.  De treinrit duurt ongeveer 4 uur; het is aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen. Bij aankomst in Kalambaka ontmoet je je gids op het treinstation en begin je je op maat gemaakte Meteora-tour. Bewonder in 5 uur alle 6 imposante kloosters op de weergaloze rotsformaties. Neem een kijkje in drie UNESCO-Werelderfgoedmonumenten en ontdek wat er achter hun imposante muren verborgen ligt. Maak foto's van locaties die alleen de lokale bevolking kent. Na de rondleiding kun je een wandeling maken in Kalabaka en je voorbereiden op het vertrek van de trein. We zetten je af bij het treinstation van Kalambaka voor het vertrek naar Athene in de late namiddag.

Athene: rondleiding Akropolis en museum met tickets

4. Athene: rondleiding Akropolis en museum met tickets

Reis terug in de tijd op een informatieve en leuke tour van de Akropolis van Athene. Laat je rondleiden door een veldexpert en archeoloog. Ontdek dit UNESCO Werelderfgoed met een reis door de geschiedenis, mythologie, en verhalen. Ga verder met een bezoek aan het Akropolismuseum, een van de beste musea ter wereld. Alle originele overlevende meesterwerken uit de tempels van de Akropolis worden weergegeven met het gebruik van natuurlijk licht. De opgravingen zijn ook zichtbaar onder glazen vloeren en loopbruggen. Het museum werd ontworpen door de beroemde Zwitserse architect Bernard Tschumi en de Griekse architect Michalis Photiadis. Bezoek de Akropolisheuvel. Bekijk het Dionysustheater, waar de beroemde oude drama's en tragedies voor het eerst werden opgevoerd. Loop rond het prachtige Odeon van Herodes Atticus en het heiligdom van de genezende god Asclepius. Op de top van de heuvel bezoek je de Propyleatempel  van Nike en de Erechtheiontempel. Bekijk het Parthenon, het symbool van democratie en de westerse beschaving. Deze monumenten stammen uit de 5de eeuw en waren getuige van het glorieuze oude Athene en de Gouden Eeuw van Pericles. Bij het Akropolismuseum verken je de begane grond waar artefacten facetten van het dagelijkse leven in Athene onthullen. Leer over huwelijkstradities, kinderspeelgoed, helende technieken, en religieuze praktijken. Op de eerste verdieping sta je oog in oog met de mysterieuze archaïsche beelden uit de 6de eeuw, die ooit de Akropolis versierden. Laat je fascineren  door de kariatiden en grote stukken van de ingang van de Akropolis. Op de laatste verdieping geniet je van de originele fries van het Parthenon - en adembenemend uitzicht op de Akropolis.

Athene: boottocht naar Agistri, Aegina met zwemstop in Moni

5. Athene: boottocht naar Agistri, Aegina met zwemstop in Moni

Ontdek de Saronische Zee op een houten zeilboot met deze tour vanuit Pireas. Nip aan een welkomstdrankje en eet gebak op weg naar de eilanden Agistri en Aegina. Neem een verfrissende duik in Moni of Metopi. Geniet van een authentieke Griekse lunch in combinatie met traditionele wijn en bier.   Begin de excursie bij Marina Zeas. De eerste stop van de boottocht is het eiland Agistri, omgeven door levendig blauw water en bedekt met pijnbomen. Hier kun je contact maken met de weelderige natuur en de aanwezigheid van oude Grieken en goden voelen tijdens het zwemmen en ontspannen op het hete fijne zand van het lange, vlaskleurige strand tussen Megalochori en Skala. Avontuurliefhebbers kunnen meedoen aan de optionele fietstocht tussen Melalochori en Chalikiada Beach. Van daaruit ga je naar het eiland Moni of Nisis Metopi (afhankelijk van het weer). Hier wordt je een heerlijke traditionele Griekse lunch geserveerd, met traditionele wijn, bier, frisdranken en koffie.  Na het eten heb je de kans om van de boot te springen, te snorkelen, rond de boot te zwemmen of naar het eiland te zwemmen. Dit prachtige en unieke eiland is onbewoond, maar bevolkt met door wet beschermde herten, wilde geiten, konijnen en pauwen. Maak een laatste trip naar het prachtige eiland Aegina. Aegina is beroemd om haar witte stenen huizen, bloemrijke achtertuinen, pistaches, het rode vulkaanlandschap, sensationeel eten, de tempel van Apollo, en de tempel van Aphaia. Hier geniet je van het kristalheldere water en de zandstranden van het eiland, terwijl je de adembenemende waterkant en de traditionele Griekse keuken verkent. Vaar terug naar de haven van Marina Zeas terwijl je geniet van de ambiance van selecte en chille muziek, heerlijke mediterrane vruchten, koffie en drankjes. 

Athene: zonsondergangtrip Kaap Soenion & Tempel van Poseidon

6. Athene: zonsondergangtrip Kaap Soenion & Tempel van Poseidon

Je vertrekt in Athene per bus vanaf metrostation Halandri en bereikt Kaap Soenion op tijd voor de betoverende zonsondergang. Soenion werd al genoemd door Homeros in zijn epische gedicht 'de  Odyssee'; een archeologische gids vertelt je alles over het heden en verleden van de kaap. Loop rond de prachtige Tempel van Poseidon, een van de belangrijkste tempels in Griekenland. Ontdek de handtekeningen die op het marmer van de tempel werden achtergelaten door de beroemde schrijvers die Kaap Soenion hebben bezocht, zoals de romantische dichter Lord Byron. Zie de zonsondergang boven het heldere water van de Egeïsche Zee. Na deze unieke ervaring kun je de Atheense Rivièra ontdekken. Wandel over de promenade langs de cafés aan de waterkant en zie waar de Atheners naartoe gaan om aan de stad te ontsnappen.

Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

7. Athene: dagtrip Delphi met ophaalservice & optionele lunch

Verken de bekendste plekken van het oude Griekenland met een dagtour naar het magische Delphi, de stad van het orakel. Vertrek vanuit Athene, reis naar Delphi, gelegen aan de uitloper van de berg Parnassus. Onderweg pauzeer je even buiten de stad Levadia. Bij aankomst in Delphi bezoek je het beroemde theater, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en je een blik werpt in de wereld van de oude Grieken. Bezoek de tempel van Apollo, het centrum van het oude Griekenland en welbekend om het orakel. In het museum van Delphi, met een unieke bronzen wagenmenner, zie je de Sfinx van Naxos en het standbeeld van Antinoos en krijg je een geweldig inzicht in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassus, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

Vanuit Athene: dagtrip naar Meteora met de trein

8. Vanuit Athene: dagtrip naar Meteora met de trein

Laat de bezienswaardigheden van Athene een dagje voor wat ze zijn en bezoek de ontzagwekkende Meteora-kloosters tijdens een 14 uur durende excursie. Je pakt om 07:20 uur vanaf het treinstation van Athene de trein naar Kalambaka en bewondert onderweg de schoonheid van het landschap. Rond 11:30 uur arriveer je in Kalambaka, een klein stadje gebouwd aan de voet van majestueuze grijze rotsachtige kliffen die worden gekroond door de kloosters van Meteora. Deze zijn door de UNESCO geklasseerd als Werelderfgoed. Wanneer je aankomt in Kalambaka, wacht een Engelssprekende chauffeur op je met een bord met je naam erop. Je wordt naar het voertuig gebracht dat je naar de kloosters brengt, waar je ongeveer 4 uur de tijd hebt om 2 kloosters en de heremietgrotten van Badovas te bezoeken. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar Kalambaka en heb je wat tijd om de stad te verkennen en te genieten van een lichte lunch (niet inbegrepen in de excursieprijs). De trein vertrekt om 17:15 uur vanuit Kalambaka en arriveert om 21:25 uur in Athene.

Athene: de Akropolis-wandeltocht met een Franse gids

9. Athene: de Akropolis-wandeltocht met een Franse gids

Verken de monumenten van de Akropolis tijdens een middagwandeling met een kleine groep met een Franstalige erkende gids en archeoloog. Bezoek het Parthenon en leer de fascinerende geschiedenis van de belangrijkste klassieke vindplaats in de westerse wereld kennen. Sluit je aan bij een erkende archeoloog-gids en bewonder een verbazingwekkende verzameling sculpturen die meer dan 2500 jaar geschiedenis vertellen, van het eerste theater van de menselijke beschaving in het theater van Dionysus, tot de genezende tempel van Asclepius en Odeon van Herodes Atticus. Bekijk de Tempel van Athena Nike (Tempel van Vleugelloze Overwinning) en de toegangspoort tot het Propylaeum. Ga naar de overblijfselen van de veranda van de kariatiden bij het Erechtheum. Bewonder de kroon op de Akropolis bij het iconische Parthenon (toegangsprijs niet inbegrepen en moet op de dag worden betaald - TENZIJ je kiest met de optie toegangskaarten), van waaruit bijna heel Athene te zien is

Athene: streetfood-proeverij

10. Athene: streetfood-proeverij

Begin je foodie-avontuur in een taartenwinkel om traditionele kaastaart of spanakopita te proeven die ter plaatse is gemaakt met de meest verse ingrediënten. Ontdek waarom Grieken gek zijn op souvlaki en geniet ervan met lokaal bier. Geniet van vlees (of groenten) gewikkeld in pitabroodje, sappige tomaten en tzatziki-saus bij een lokale joint weg van de drukte. Loop door het winkelgebied van Athene en vind je weg naar een heerlijke Griekse pizzeria in de vorm van een boot. Ontdek een banketbakkerij met de beste Griekse donuts en loukoumades, gedrenkt in honing en kaneel. Dwaal door de straten van het levendige Psyrri, een Atheense wijk vol artistieke en creatieve kracht. Geniet van straatkunst, vintagewinkels, designerwinkels en schattige cafés. Bezoek een oude bakkerij en ontdek de bron van vers en warm brood met sesamringen, te vinden in elke eetstalletje in Athene. Sluit je streetfood-tour af met zoete herinneringen aan heerlijke lokale desserts, gegarneerd met gouden siroop, zoete kruiden en speciaal gearomatiseerd ijs.

Sitemap Athene

Wil je alle activiteiten in Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Athene

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.380 beoordelingen

Mooie dag. De informatie die voor de rondleiding wordt ontvangen is duidelijk en meer dan voldoende. Alles heel goed georganiseerd (de instructies van de dag, de treinkaartjes, de gids die wacht met een minibus...). De gids sprak perfect Spaans, legde alles uit, beantwoordde alle vragen, was altijd attent en erg aardig. Aan het einde van de tour gaf hij ons een reeks aanbevelingen over waar we iets konden drinken, en ze leken ook erg succesvol (spectaculair uitzicht op Meteora terwijl je iets eet in "Feel the Rocks"). Sterk aanbevolen tour als je niet veel tijd hebt, profiteer dan optimaal van de dag.

Zeer interessante activiteit, we vonden het geweldig. De gids was erg goed. Vervoer naar Kalambaka was erg goed. Het enige nadeel is het beheer van autonoom vervoer per trein, wat rommelig is. Kom van tevoren om u te informeren, want zeer weinig indicatie. Dit heeft echter niets te maken met het organiserende bedrijf, aangezien het een openbaar vervoer in Athene is. Maar ik raad het aan als een activiteit die je gezien moet hebben. Dat is geweldig !!!!

Uitstekende wandeling door drie zeer mooie Griekse eilanden vol geschiedenis. Het schip is redelijk comfortabel en lunch met verschillende opties. Ik raad aan om de rondleidingen op het eiland Hydra en Aegina te doen, omdat de gidsen erg aardig en professioneel zijn.

Zeer goede ervaring op één dag om de Griekse eilanden, maaltijden en snacks op de boot te ontdekken, waardoor er tijd overblijft om de plaatsen te verkennen met tussenstops van ongeveer een uur, zeer goede herinneringen!

Meteora is een hele mooie interessante reis. Met een goede gids Kate. Zij kon prachtig vertellen over de grotten en de kluizenaar. De vergezichten zijn adembenemend mooi.