Kies data

Dingen om te doen Augsburg

Augsburg: De beste dingen die je niet wil missen

Augsburg: wandeltocht met toegang tot de Fuggerei en de Gouden Zaal

1. Augsburg: wandeltocht met toegang tot de Fuggerei en de Gouden Zaal

Verken de rijke geschiedenis van Augsburg tijdens een begeleide wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Bezoek de Gouden Zaal in het stadhuis en de Fuggerei - 's werelds oudste sociale nederzetting - en stop bij vele UNESCO-werelderfgoedlocaties. Kom meer te weten over de beroemde persoonlijkheden van de stad, waaronder Mozart en Brecht. Slenter door het stadscentrum en de charmante straatjes van de oude stad. Passeer verschillende UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals de Lech-kanalen en prachtige fonteinen, waaronder de sierlijke 16e-eeuwse Augustus-fontein. Verken de stad en de sporen van zijn beroemde persoonlijkheden, zoals de familie Fugger - een Duitse hogere bourgeois familie die historisch een prominente groep Europese bankiers was - evenals Mozart, wiens vader werd geboren in Augsburg, en Brecht. Duitse tour 11.00 en 14.00 uur Engelse rondleiding 14.00 uur

Augsburg Waterbeheer - Stadswandeling

2. Augsburg Waterbeheer - Stadswandeling

Verken het ingewikkelde waterbeheersysteem van Augsburg, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een begeleide wandeling. Leer meer over de al lang bestaande fonteinen, Lech-kanalen en waterwerken van je lokale gids. Begin je tour in het hart van de stad en ga op je wandeling om verschillende van de 22 elementen van het waterbeheersysteem van Augsburg te ontdekken. Bewonder prachtige fonteinen, waaronder de Augustus-fontein, de Merkur-fontein en de Herkules-fontein. Slenter door de charmante wijk Lech met zijn kleine grachten, huizen met rode daken en geplaveide straten. Ga dan naar de waterwerken bij de imposante Rotes Tor, waar je de oudste bestaande waterwerken in Midden-Europa zult ontdekken.

Oude stad van Augsburg: Sightseeingtour op smartphone-speurtocht

3. Oude stad van Augsburg: Sightseeingtour op smartphone-speurtocht

Verken Augsburg in je eigen tijd met deze speurtocht. Loop door de stad en leer de lokale geschiedenis kennen terwijl je gaat en zie het waterleidinggebouw en meer. Luister naar feiten over de stad en ontvang tips over plaatsen om te bezoeken tijdens uw verblijf. Begin met het downloaden van de speurtocht op uw mobiele apparaat (instructies worden na het boeken gegeven) en begin uw wandeling door Augsburg. Los onderweg de aanwijzingen op om je volgende bestemming te ontgrendelen. De route voert u door de mooiste gebieden van Augsburg en vertelt de hele geschiedenis. Sta voor historische gebouwen zoals het stadhuis van Augsburg en de Perlachturm-brul. Leer meer over de constructie van deze sierlijke gebouwen en hoor de klokken van de torenklokken tijdens je verblijf in de stad. Krijg een gedetailleerd overzicht van het duurzame watersysteem van de stad, waarbij veel van de grachten en waterwerken zijn uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Loop langs de grachten en zie het oudste waterleidinggebouw van Duitsland. Reis tijdens de tour in je eigen tempo en maak stops zoals je wilt op de verschillende locaties. Word aan het einde van de tour een expert in de stad Augsburg en maak uzelf vertrouwd met de straten om ten volle te genieten van uw verblijf in de stad.

Augsburg: historische hoogtepunten privéwandeling

4. Augsburg: historische hoogtepunten privéwandeling

Geniet van de stad met zijn rijke geschiedenis tijdens een rondleiding langs alle belangrijke hoogtepunten, zoals het stadhuis, het eerste gebouw ter wereld met 6 verdiepingen, de Fuggerei, en verken de geboorteplaats van de veelgeprezen kunstenaar Berthold Brecht. Lees meer over hoe Augsburg in 15 voor Christus werd gesticht als een Romeinse kolonie en wat er nodig was om het te helpen uitgroeien tot de hoofdstad van een provincie in het Romeinse rijk. Ontdek hoe Augsburg nu de hoofdstad is van de regio Zwaben in Beieren, en de op twee na oudste stad van Duitsland. Kom meer te weten over de familie Fugger, die de oudste sociale nederzetting in de wereldgeschiedenis heeft gesticht. Bekijk de geboorteplaats van de vader van Wolfgang Amadeus Mozart, evenals de productieve schrijver Berthold Brecht. Voltooi je tour in het SchaezlerPalais, dat de Tweede Wereldoorlog zonder een kras heeft overleefd.

Augsburg: AbenteuerDate, Outdoor Fun Game voor koppels

5. Augsburg: AbenteuerDate, Outdoor Fun Game voor koppels

Geniet van een unieke date met deze interactieve, zelfgeleide game die is ontworpen voor koppels, nieuwe geliefden of beste vrienden. Wandel door Augsburg, los leuke taken op en beantwoord lastige vragen in je smartphone-app om je relatie te testen en nieuwe dingen over elkaar te leren. Download de smartphone-app op je telefoon en start je spel op maat binnen 48 uur in het centrum van Augsburg. Loop langs de beroemde Fuggerei, het Rathaus of de Augsburger Dom, afhankelijk van de gekozen route. Maak van deze date je beste date door elkaar beter te leren kennen. Krijg extra raadsels en puzzels, waarvan je kunt genieten nadat je spel is afgelopen.

Augsburg: toegangsticket BIG Jump Entertainment Park voor 2 uur

6. Augsburg: toegangsticket BIG Jump Entertainment Park voor 2 uur

Verken een gebied van 3.500 m² vol leuke binnenactiviteiten voor het hele gezin. Bezoek het BIG Jump Entertainment Park in Augsburg, een van de grootste trampolinefaciliteiten in Zuid-Duitsland. Probeer de 95-trampolinebaan en andere unieke activiteiten boordevol actie. Ontdek de plek waar springpaarden uit heel München en Augsburg elkaar ontmoeten en strijden. Beheers de hindernisbaan, vecht in een te gekke strijd op de evenwichtsbalk of geniet van een spelletje trefbal. Voel hoe het is om door de lucht te vliegen op de lange tokkelbaan. Werk aan je vaardigheden als geheim agent in het opwindende laserdoolhof en speel meer dan 10 virtuele sporten op een gigantisch simulatiescherm. Of je nu iets te vieren hebt of gewoon op zoek bent naar een buitengewone ervaring, beleef een leuke dag en neem je vrienden mee voor de rit.

Augsburg: hoogtepunten van de stad Zelfgeleide smartphonetour

7. Augsburg: hoogtepunten van de stad Zelfgeleide smartphonetour

Deze tour is alleen beschikbaar in het Duits. Voor deze stadswandeling, samengesteld met veel liefde voor Augsburg, zijn allerlei bezienswaardigheden, belevenissen die de moeite waard zijn en leuke dingen met spannende informatie en veel insidertips samengebracht tot een ongewone route. Kleine, lokale winkels, cafés en oude ambachtelijke bedrijven staan centraal in deze tour. Bij de haltes zijn er leuke opdrachten en leuke vragen om op te lossen. Wie weet wat je bijvoorbeeld van olifantenpoep kunt maken! De tour is een geweldige manier om naar buiten te gaan en nieuwe dingen te ontdekken met familie, vrienden of alleen. De tour kan op elk moment en steeds opnieuw worden gestart, ter plaatse of zelfs vanuit huis, in de browser van een smartphone. Geniet van Augsburg!

Augsburg: verlichte begeleide avondwandeling

8. Augsburg: verlichte begeleide avondwandeling

Verken enkele van de meest iconische locaties van Augsburg die 's nachts verlicht zijn tijdens deze begeleide wandeling. Bekijk de fonteinen, traditionele gebouwen en kerken van de stad met je gids. Geniet van het verlichte stadhuis, de kathedraal, de basiliek van St. Ulrich en Afra en de drie prachtige fonteinen. Luister naar interessante feiten en verhalen van je gids terwijl je wandelt. Loop langs de Imperial Mile op de Maximilianstraße, de mooiste promenade van Augsberg. Bekijk de Fugger-huizen en andere paleizen uit de Renaissance, de barok en de rococo-periode.

Augsburg: begeleide wandeltocht met duurzame levensstijl

9. Augsburg: begeleide wandeltocht met duurzame levensstijl

Ontdek hoe u uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen tijdens deze duurzaam gerichte wandeltocht door het centrum van Augsburg. Bewonder de stadssites zoals de stadsmarkt terwijl je leert wat de lokale bevolking doet om het milieu te beschermen met deze unieke en vooruitstrevende ervaring. Laat je begroeten door je gids voor de Tourist Information, waar je het stadhuis in renaissancestijl op het grote plein kunt bewonderen. Geniet van Augsburg terwijl je luistert naar interessante feiten over hoe de lokale bevolking probeert een duurzame levensstijl te leiden. Hoor over authentieke mensen en innovatieve ideeën terwijl je de stadsmarkt verkent en meer te weten komt over exotisch fruit. Kom meer te weten over duurzame voeding bij bakkerijen en stop met fast-fashion bij winkels die zich richten op duurzaamheid. Ontmoet winkeleigenaren en maak contact met echte mensen. Leer Augsburg vanuit een ander perspectief kennen en krijg inzicht in interessante initiatieven. Rond je tour af op het ontmoetingspunt waar je bent begonnen.

München: Rundflug München, Seen, Schlösser, Alpen abAugsburg

10. München: Rundflug München, Seen, Schlösser, Alpen abAugsburg

Ontdek München en de omliggende landschappen tijdens een rondvlucht over meren, bossen en beroemde bezienswaardigheden. Bewonder het Alpenlandschap en vlieg over de Forgegensee. Geniet van interessant commentaar van je piloot. Vlieg vanaf onze ALPEN AIR-terminal in Augsburg via Dachau naar de hoofdstad München met de architectonisch schitterende Allianz Arena van FC Bayern München. Laat u betoveren door de schoonheid van München vanaf een hoogte van slechts 600 meter, laag vliegend om de Engelse tuin en het Duitse museum te ontdekken. Beweeg over de Marienplatz en de Frauenkirche, evenals het Nymphenburg-paleis. Rijd langzaam door de futuristische BMW World en natuurlijk het Olympisch Park met zijn 291 meter hoge Olympische toren. Vlieg vervolgens over de Simssee naar de Beierse zee, de Chiemsee. Midden in het grootste meer van Beieren en tegen de indrukwekkende achtergrond van de Alpen wachten de burcht Herrenchiemsee en het eiland Fraueninsel op u. Ga dan richting de bergen en kijk door de grote ramen op de Kampenwand en de Wilder Kaiser. Geniet in het half uur dat volgt van de gratie van de bergen terwijl je bijna 150 kilometer langs de noordelijke Alpen vliegt. Passeer de Wendelstein na het Inntal en ontdek idyllische meren midden in de indrukwekkende bergwereld: eerst langs de cirkelvormige Thiersee, dan de pittoreske Schliersee, de kleine Spitzingsee en de beroemde Tegernsee. Sluit uw bergtocht af met de schoonheid van het Ammergauer Alpenlandschap en het door bergen omringde meer Plansee, voordat het volgende hoogtepunt in zicht komt - het imposante sprookjeskasteel van koning Ludwig II, kasteel Neuschwanstein aan de voet van de bergen met uitzicht op de Forggensee. Vlieg dan over de Murnauer Moos en de donkerblauwe Staffelsee en Riegsee naar de kleurrijke Osterseen voordat je het Fünfseenland bereikt. Passeer het populaire Starnbergmeer en geniet van de prachtige kleuren van het water, vooral in de omgeving van het Roseninsel.

14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Augsburg

Overzicht activiteiten in Augsburg

Wil je alle activiteiten in Augsburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.