Ontdek het beste van
Augsburg

Onze aanbevelingen voor Augsburg

Augsburg: wandeltocht met toegang tot de Fuggerei en de Gouden Zaal

1. Augsburg: wandeltocht met toegang tot de Fuggerei en de Gouden Zaal

Ontdek de rijke geschiedenis van Augsburg tijdens een begeleide wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Bezoek de Gouden Zaal in het stadhuis en de Fuggerei – 's werelds oudste sociale nederzetting – en bezoek vele UNESCO-werelderfgoedlocaties. Leer meer over de beroemde persoonlijkheden van de stad, waaronder Mozart en Brecht. Slenter door het stadscentrum en de charmante straatjes van de oude stad. Passeer verschillende UNESCO-werelderfgoedlocaties, zoals de Lech-grachten en prachtige fonteinen, waaronder de sierlijke 16e-eeuwse Augustus-fontein. Verken de stad en de sporen van beroemde persoonlijkheden, zoals de familie Fugger – een Duitse familie uit de hogere burgerij die historisch gezien een prominente groep Europese bankiers was – maar ook Mozart, wiens vader in Augsburg werd geboren, en Brecht.

Augsburg Watermanagement - Stadswandeling

2. Augsburg Watermanagement - Stadswandeling

Verken het ingewikkelde waterbeheersysteem van Augsburg, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een begeleide wandeling. Leer meer over de al lang bestaande fonteinen, Lech-kanalen en waterwerken van je lokale gids. Begin je tour in het hart van de stad en ga op je wandeling om verschillende van de 22 elementen van het waterbeheersysteem van Augsburg te ontdekken. Bewonder prachtige fonteinen, waaronder de Augustus-fontein, de Merkur-fontein en de Herkules-fontein. Slenter door de charmante wijk Lech met zijn kleine grachten, huizen met rode daken en geplaveide straten. Ga dan naar de waterwerken bij de imposante Rotes Tor, waar je de oudste bestaande waterwerken in Midden-Europa zult ontdekken.

Oude stad van Augsburg: Sightseeingtour op smartphone-speurtocht

3. Oude stad van Augsburg: Sightseeingtour op smartphone-speurtocht

Verken Augsburg in je eigen tijd met deze speurtocht. Loop door de stad en leer de lokale geschiedenis kennen terwijl je gaat en zie het waterleidinggebouw en meer. Luister naar feiten over de stad en ontvang tips over plaatsen om te bezoeken tijdens uw verblijf. Begin met het downloaden van de speurtocht op uw mobiele apparaat (instructies worden na het boeken gegeven) en begin uw wandeling door Augsburg. Los onderweg de aanwijzingen op om je volgende bestemming te ontgrendelen. De route voert u door de mooiste gebieden van Augsburg en vertelt de hele geschiedenis. Sta voor historische gebouwen zoals het stadhuis van Augsburg en de Perlachturm-brul. Leer meer over de constructie van deze sierlijke gebouwen en hoor de klokken van de torenklokken tijdens je verblijf in de stad. Krijg een gedetailleerd overzicht van het duurzame watersysteem van de stad, waarbij veel van de grachten en waterwerken zijn uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Loop langs de grachten en zie het oudste waterleidinggebouw van Duitsland. Reis tijdens de tour in je eigen tempo en maak stops zoals je wilt op de verschillende locaties. Word aan het einde van de tour een expert in de stad Augsburg en maak uzelf vertrouwd met de straten om ten volle te genieten van uw verblijf in de stad.

Augsburg: verlichte begeleide avondwandeling

4. Augsburg: verlichte begeleide avondwandeling

Verken enkele van de meest iconische locaties van Augsburg die 's nachts verlicht zijn tijdens deze begeleide wandeling. Bekijk de fonteinen, traditionele gebouwen en kerken van de stad met je gids. Geniet van het verlichte stadhuis, de kathedraal, de basiliek van St. Ulrich en Afra en de drie prachtige fonteinen. Luister naar interessante feiten en verhalen van je gids terwijl je wandelt. Loop langs de Imperial Mile op de Maximilianstraße, de mooiste promenade van Augsberg. Bekijk de Fugger-huizen en andere paleizen uit de Renaissance, de barok en de rococo-periode.

München: Enge Tour met acteurs in het DUITS

5. München: Enge Tour met acteurs in het DUITS

Grondig onderzochte feiten en vermakelijke verhalen worden nagespeeld door professionele acteurs. Ze nemen bezoekers mee op reis naar een lang vergeten wereld vol levens en lotgevallen. Tijdens deze tour wordt de geschiedenis van de stad levend en tastbaar. Beulen, hoeren en heksen - wat hadden deze drie "beroepen" gemeen in München? Nou, de beulen waren niet alleen bezig in martelkamers of op een galgenheuvel, het waren ook pooiers! Deze populaire wandeltocht draait om heksenjachten, prostitutie, martelingen en executies. Waarom vliegen heksen bijvoorbeeld op bezems? Waarom lag de executieplaats buiten de stad? En waarom bestaat er sinds de jaren zeventig geen prostitutie meer in het historisch centrum? Deze wandeltocht begint bij de Neuhauser Tor, waar delinquenten buiten de stad naar hun executie werden geleid. Als u door de historische Salzstraße loopt, bereikt u de voormalige jezuïetenschool uit de tijd van de heksenjachten. Een ruzie tussen de hertogin Renata en de jezuïet pater Ignatius brengt je regelrecht terug naar de donkere 16e eeuw: toen tijdens de bouw van de Sint-Michielskerk de toren instortte, was het duidelijk dat "zo'n ongewone storm werd veroorzaakt door de vervloekte slechte vrouwen ." Maar niet alleen heksen werden geëxecuteerd: bij de Schöner Turm hoor je het trieste verhaal van de ongelukkige goudsmid. Een sterke windstoot leidt je naar het herkenningspunt van München, de Frauenkirche, waar je de Prince of Darkness zelf zult ontmoeten: je zult ontdekken waarom de duivel de bouwmeester hielp om de kerk te bouwen en waarom het hier zo winderig is, evenals de transcendentale kwestie van de schoenmaat van de duivel. Onderweg hoor je heksenverhalen over drankjes, ritjes op bezems, paddentongen en kinderhanden, tot je aankomt bij het prachtige stadhuis, waar de alchemist Marco Bragadino ons opwacht. De vermeende goudsmid probeert ons warm te maken voor zijn kunsten. In de Sint-Pieterskerk maken we kennis met het dagelijkse leven van een beul, hoe hij eruitzag, waarom hij het beste vermeden kon worden of hoe aan een galgentouw te komen. We zullen ook getuige zijn van een mooie vrouw die aan een zekere dood ontsnapt. Bij het oude stadhuis steken we de voormalige martelkamer over terwijl we luisteren naar gruwelijke verhalen. De Platzl was de thuisbasis van de rosse buurt van München tot de Olympische Spelen van 1972. Waar de Spider Murphy Gang over zong in "Skandal im Sperbezirk" is de stadsgeschiedenis van München: in de schone, fatsoenlijke "kosmopolitische stad met een hart" was geen plaats niet meer voor Rosi en haar collega's.

Augsburg: zelfgeleide ontsnappingsgame in de buitenlucht

6. Augsburg: zelfgeleide ontsnappingsgame in de buitenlucht

Ervaar een uniek ontsnappingsspel in de buitenlucht rechtstreeks op je smartphone. Kruip in de huid van een profiler die terug in de tijd reist om een lastige zaak op te lossen. Complexe uitdagingen wachten op je in dit avontuur dat je steeds dieper in het moeras van de georganiseerde misdaad zal leiden. De puzzels zijn locatie-onafhankelijk, dus je kunt je verheugen op lastige en spannende taken. Maar na elk niveau leer je interessante feiten over de omgeving om je heen. Terwijl je de puzzels van deze spannende zaak oplost, dwaal je langs enkele van de meest fascinerende bezienswaardigheden van Augsburg. Pak je smartphones en ga naar het startpunt om aan de slag te gaan. Of je nu als team samenwerkt of in kleinere groepen en teams opsplitst, je kunt een spannende wandeling verwachten met adembenemende uitzichten en ontspannende pauzes. Los lastige puzzels op, combineer aanwijzingen, ontdek verrassende feiten over elke locatie en geniet van de vrijheid om in je eigen tempo te wandelen. Deze game is ideaal voor liefhebbers van escape games en puzzelfans die op zoek zijn naar een uitdagende uitdaging voor hun groep en de interessante locaties van de stad niet willen missen.

Augsburg: de audiogids van het Jakob Fugger-verhaal

7. Augsburg: de audiogids van het Jakob Fugger-verhaal

Duik in de Middeleeuwen van Augsburg door de ogen van Jakob Fugger de Rijke. Wandel door de geboorteplaats van de beroemde koopman, mijnbouwondernemer en bankier. Jakob bouwde zijn fortuin op in slechts een paar jaar tijd en liet vandaag een vermogen van $ 300 miljard achter, waardoor hij een van de rijkste mannen is die ooit heeft geleefd. Volg de geschiedenis van Jakob door de oude binnenstad van Augsburg. Bezoek de Sint-Annakerk, waar u de crypte van de Fugger kunt zien. Ga vervolgens naar het eerste hoofdkantoor van de familie waar ooit het "Gouden Scriptorium" was gevestigd, voordat je een van de beroemdste Fugger-gebouwen, hun stadspaleis, bewondert. Ga verder naar Königsplatz, waar ooit een van de oude stadspoorten stond, en verken het stadhuisplein Rathausplatz en de geboorteplaats van Jakob. Onderweg hoor je hoe de Fuggers hun geld verdienden, de connectie van de familie met royalty's en hoe de vrouwen net zo slim waren als het om zaken ging. Voel je vrij om op elk moment te beginnen, te pauzeren of opnieuw te starten en je bezoek in je eigen tempo af te ronden. Als je reisplannen veranderen, kun je de audiogids op elke gewenste datum gebruiken of de virtuele in-app-optie gebruiken voor een thuiservaring.

Augsburg: Engelse wandeltocht met Gouden Hal & Fuggerei

8. Augsburg: Engelse wandeltocht met Gouden Hal & Fuggerei

Begin aan een boeiende begeleide wandeling en duik diep in de historische schatten van Augsburg. Verken iconische bezienswaardigheden zoals de beroemde Gouden Zaal van het stadhuis en de Fuggerei, 's werelds oudste sociale nederzetting. Ontdek de voetafdrukken van beroemde figuren als Mozart en Brecht. Dwaal door de betoverende straten van de oude stad terwijl je geniet van het rijke erfgoed van de stad. Passeer talloze UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de pittoreske Lech-grachten en grandioze fonteinen zoals de sierlijke 16e-eeuwse Augustus-fontein. Duik in de verhalen uit de geschiedenis van Augsburg, van de invloedrijke familie Fugger, gerenommeerde Europese bankiers, tot de familiebanden van Mozart, wiens vader uit Augsburg kwam. Verken de stad en haar connecties met deze illustere persoonlijkheden.

Geheimen van Augsburg Ontsnappingsspel voor buiten: Enigmatische Wateren

9. Geheimen van Augsburg Ontsnappingsspel voor buiten: Enigmatische Wateren

Een reis van de toekomst naar het verleden om het mysterie van een van de oudste steden van Duitsland te ontdekken. In deze reis reis je samen met je speelse kat naar Augsburg en ga je op zoek naar de geheimen die in deze stad verborgen liggen door langs de stromende beekjes te speuren. Je komt uitdagingen tegen die intelligentie en precisie vereisen. Je bent niet alleen op deze reis en je AI-assistent zal je helpen om de uitdagingen succesvol te overwinnen. De app biedt nauwkeurige aanwijzingen door de stad. Speel in je eigen tempo. Voel je vrij om te pauzeren en je omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Nadat je het spel hebt geboekt, krijg je een e-mail met instructies over hoe je moet spelen. Ga naar het Rathausplatz en start de zoektocht in de app. Eindig bij de fontein van Hercules. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen dan het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het tegen elkaar opnemen. Iedereen kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde weer ontmoeten.

Zelf begeleide stadsrally / speurtocht Augsburg in het Duits

10. Zelf begeleide stadsrally / speurtocht Augsburg in het Duits

Verken Augsburg terwijl je de stadsrally "Der Königsmacher" speelt. Los puzzels op bij beroemde bezienswaardigheden in het spannende verhaal over koopman Jakob Fugger en win het spel. Zodra je het spel hebt geboekt, sturen we je alle benodigde informatie per e-mail. BELANGRIJKE INFORMATIE: - Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot gemiddeld - ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 tot 3 uur - Taal: Duits (Engelse versie wordt apart aangeboden) - Tickets: Je hoeft maar 1 ticket per groep (1-6 personen) te kopen. - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen van meer dan 6 personen kun je 2 of meer tickets kopen. - Je kunt van tevoren boeken, maar ook spontaan. - Je kunt beginnen wanneer je maar wilt. Bezoek het startpunt het Fugger Monument (in de Oude Stad), open de link uit je bevestigingsmail met je smartphone of tablet, log in met je gegevens en begin meteen met spelen. Je maakt eerst kennis met het verhaal van koopman Jakob Fugger: 1519 in Augsburg: Jakob Fugger heeft een probleem. Zijn familie-imperium is in groot gevaar! Hij heeft te veel geld geleend aan keizer Maximiliaan I. Na zijn dood is er meer dan alleen een strijd om de troon. Jakob Fugger moet ervoor zorgen dat de juiste persoon keizer wordt, zodat hij zijn leningen terug kan krijgen. Anders zal hij geruïneerd worden! Kun jij hem helpen de juiste keizer te kronen? Werk in een team (2-6 personen per groep) om de zaak op te lossen. Ben je met meer dan 6 personen? Dan raden we aan om je op te splitsen in meerdere kleine groepjes, want anders leert de ervaring dat niet iedereen goed in het spel komt. Je kunt ook testen welke groep het snelst is! Puzzel je een weg van station naar station langs dit verhaal met behulp van onze stadsplattegrond. Los de puzzels op bij de mooiste bezienswaardigheden van Augsburg en op belangrijke punten. Het is onderdeel van het spel om de individuele stations van de stadsrally te raden. Daarom staan ze hier niet vermeld. Je moet op zoek gaan naar aanwijzingen bij de stations om de puzzels op te lossen. In dit spel ligt de nadruk op het verhaal en de puzzels, niet op details over de historische geschiedenis van de bezienswaardigheden en de stad. Beweeg in je eigen tempo en neem een pauze wanneer je maar wilt. Het duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Het einde is in de oude binnenstad van Augsburg voor de Fuggerei.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Augsburg

Andere activiteiten in Augsburg

Wil je alle activiteiten in Augsburg bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.