De populairste activiteiten van Augsburg

Augsburg: wandeltocht met toegang tot de Fuggerei en de Gouden Zaal

1. Augsburg: wandeltocht met toegang tot de Fuggerei en de Gouden Zaal

Ontdek de rijke geschiedenis van Augsburg tijdens een begeleide wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Bezoek de Gouden Zaal in het stadhuis en de Fuggerei – 's werelds oudste sociale nederzetting – en bezoek vele UNESCO-werelderfgoedlocaties. Leer meer over de beroemde persoonlijkheden van de stad, waaronder Mozart en Brecht. Slenter door het stadscentrum en de charmante straatjes van de oude stad. Passeer verschillende UNESCO-werelderfgoedlocaties, zoals de Lech-grachten en prachtige fonteinen, waaronder de sierlijke 16e-eeuwse Augustus-fontein. Verken de stad en de sporen van beroemde persoonlijkheden, zoals de familie Fugger – een Duitse familie uit de hogere burgerij die historisch gezien een prominente groep Europese bankiers was – maar ook Mozart, wiens vader in Augsburg werd geboren, en Brecht.

Augsburg Waterbeheer - Stadswandeling

2. Augsburg Waterbeheer - Stadswandeling

Verken het ingewikkelde waterbeheersysteem van Augsburg, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een begeleide wandeling. Leer meer over de al lang bestaande fonteinen, Lech-kanalen en waterwerken van je lokale gids. Begin je tour in het hart van de stad en ga op je wandeling om verschillende van de 22 elementen van het waterbeheersysteem van Augsburg te ontdekken. Bewonder prachtige fonteinen, waaronder de Augustus-fontein, de Merkur-fontein en de Herkules-fontein. Slenter door de charmante wijk Lech met zijn kleine grachten, huizen met rode daken en geplaveide straten. Ga dan naar de waterwerken bij de imposante Rotes Tor, waar je de oudste bestaande waterwerken in Midden-Europa zult ontdekken.

Oude stad van Augsburg: Sightseeingtour op smartphone-speurtocht

3. Oude stad van Augsburg: Sightseeingtour op smartphone-speurtocht

Verken Augsburg in je eigen tijd met deze speurtocht. Loop door de stad en leer de lokale geschiedenis kennen terwijl je gaat en zie het waterleidinggebouw en meer. Luister naar feiten over de stad en ontvang tips over plaatsen om te bezoeken tijdens uw verblijf. Begin met het downloaden van de speurtocht op uw mobiele apparaat (instructies worden na het boeken gegeven) en begin uw wandeling door Augsburg. Los onderweg de aanwijzingen op om je volgende bestemming te ontgrendelen. De route voert u door de mooiste gebieden van Augsburg en vertelt de hele geschiedenis. Sta voor historische gebouwen zoals het stadhuis van Augsburg en de Perlachturm-brul. Leer meer over de constructie van deze sierlijke gebouwen en hoor de klokken van de torenklokken tijdens je verblijf in de stad. Krijg een gedetailleerd overzicht van het duurzame watersysteem van de stad, waarbij veel van de grachten en waterwerken zijn uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Loop langs de grachten en zie het oudste waterleidinggebouw van Duitsland. Reis tijdens de tour in je eigen tempo en maak stops zoals je wilt op de verschillende locaties. Word aan het einde van de tour een expert in de stad Augsburg en maak uzelf vertrouwd met de straten om ten volle te genieten van uw verblijf in de stad.

München: rondleiding door het nieuwe stadhuis

4. München: rondleiding door het nieuwe stadhuis

Ontdek het nieuwe stadhuis op de Marienplatz en leer de unieke geschiedenis van de stad en het gebouw kennen tijdens deze exclusieve rondleiding. Bezoek het neogotische stadhuis van München, dat veel meer te bieden heeft dan het wereldberoemde klokkenspel. Wandel door de grote kamers en naar het balkon van het gebouw, het podium voor de kampioensvieringen van FC Bayern. Loop door de leeszaal van de Juridische Bibliotheek, die is gebruikt als decor voor films als 'Cabaret' met Liza Minelli en de Duitse avonturenfilm 'Bibi Blocksberg'. Leer tijdens de rondleiding over de geschiedenis van het stadhuis en de verhalen achter enkele van de historische figuren van de stad die de gevel van het Neue Rathaus sieren.

Enge Tour met acteurs - Hangmen, Whores and Whitches

5. Enge Tour met acteurs - Hangmen, Whores and Whitches

Grondig onderzochte feiten en vermakelijke verhalen worden nagespeeld door professionele acteurs. Ze nemen bezoekers mee op reis naar een lang vergeten wereld vol levens en lotgevallen. Tijdens deze tour wordt de geschiedenis van de stad levend en tastbaar. Beulen, hoeren en heksen - wat hadden deze drie "beroepen" gemeen in München? Nou, de beulen waren niet alleen bezig in martelkamers of op een galgenheuvel, het waren ook pooiers! Deze populaire wandeltocht draait om heksenjachten, prostitutie, martelingen en executies. Waarom vliegen heksen bijvoorbeeld op bezems? Waarom lag de executieplaats buiten de stad? En waarom bestaat er sinds de jaren zeventig geen prostitutie meer in het historisch centrum? Deze wandeltocht begint bij de Neuhauser Tor, waar delinquenten buiten de stad naar hun executie werden geleid. Als u door de historische Salzstraße loopt, bereikt u de voormalige jezuïetenschool uit de tijd van de heksenjachten. Een ruzie tussen de hertogin Renata en de jezuïet pater Ignatius brengt je regelrecht terug naar de donkere 16e eeuw: toen tijdens de bouw van de Sint-Michielskerk de toren instortte, was het duidelijk dat "zo'n ongewone storm werd veroorzaakt door de vervloekte slechte vrouwen ." Maar niet alleen heksen werden geëxecuteerd: bij de Schöner Turm hoor je het trieste verhaal van de ongelukkige goudsmid. Een sterke windstoot leidt je naar het herkenningspunt van München, de Frauenkirche, waar je de Prince of Darkness zelf zult ontmoeten: je zult ontdekken waarom de duivel de bouwmeester hielp om de kerk te bouwen en waarom het hier zo winderig is, evenals de transcendentale kwestie van de schoenmaat van de duivel. Onderweg hoor je heksenverhalen over drankjes, ritjes op bezems, paddentongen en kinderhanden, tot je aankomt bij het prachtige stadhuis, waar de alchemist Marco Bragadino ons opwacht. De vermeende goudsmid probeert ons warm te maken voor zijn kunsten. In de Sint-Pieterskerk maken we kennis met het dagelijkse leven van een beul, hoe hij eruitzag, waarom hij het beste vermeden kon worden of hoe aan een galgentouw te komen. We zullen ook getuige zijn van een mooie vrouw die aan een zekere dood ontsnapt. Bij het oude stadhuis steken we de voormalige martelkamer over terwijl we luisteren naar gruwelijke verhalen. De Platzl was de thuisbasis van de rosse buurt van München tot de Olympische Spelen van 1972. Waar de Spider Murphy Gang over zong in "Skandal im Sperbezirk" is de stadsgeschiedenis van München: in de schone, fatsoenlijke "kosmopolitische stad met een hart" was geen plaats niet meer voor Rosi en haar collega's.

Augsburg: de audiogids van het Jakob Fugger-verhaal

6. Augsburg: de audiogids van het Jakob Fugger-verhaal

Duik in de Middeleeuwen van Augsburg door de ogen van Jakob Fugger de Rijke. Wandel door de geboorteplaats van de beroemde koopman, mijnbouwondernemer en bankier. Jakob bouwde zijn fortuin op in slechts een paar jaar tijd en liet vandaag een vermogen van $ 300 miljard achter, waardoor hij een van de rijkste mannen is die ooit heeft geleefd. Volg de geschiedenis van Jakob door de oude binnenstad van Augsburg. Bezoek de Sint-Annakerk, waar u de crypte van de Fugger kunt zien. Ga vervolgens naar het eerste hoofdkantoor van de familie waar ooit het "Gouden Scriptorium" was gevestigd, voordat je een van de beroemdste Fugger-gebouwen, hun stadspaleis, bewondert. Ga verder naar Königsplatz, waar ooit een van de oude stadspoorten stond, en verken het stadhuisplein Rathausplatz en de geboorteplaats van Jakob. Onderweg hoor je hoe de Fuggers hun geld verdienden, de connectie van de familie met royalty's en hoe de vrouwen net zo slim waren als het om zaken ging. Voel je vrij om op elk moment te beginnen, te pauzeren of opnieuw te starten en je bezoek in je eigen tempo af te ronden. Als je reisplannen veranderen, kun je de audiogids op elke gewenste datum gebruiken of de virtuele in-app-optie gebruiken voor een thuiservaring.

Augsburg: zelfgeleide ontsnappingsgame in de buitenlucht

7. Augsburg: zelfgeleide ontsnappingsgame in de buitenlucht

Ervaar een uniek ontsnappingsspel in de buitenlucht rechtstreeks op je smartphone. Kruip in de huid van een profiler die terug in de tijd reist om een lastige zaak op te lossen. Complexe uitdagingen wachten op je in dit avontuur dat je steeds dieper in het moeras van de georganiseerde misdaad zal leiden. De puzzels zijn locatie-onafhankelijk, dus je kunt je verheugen op lastige en spannende taken. Maar na elk niveau leer je interessante feiten over de omgeving om je heen. Terwijl je de puzzels van deze spannende zaak oplost, dwaal je langs enkele van de meest fascinerende bezienswaardigheden van Augsburg. Pak je smartphones en ga naar het startpunt om aan de slag te gaan. Of je nu als team samenwerkt of in kleinere groepen en teams opsplitst, je kunt een spannende wandeling verwachten met adembenemende uitzichten en ontspannende pauzes. Los lastige puzzels op, combineer aanwijzingen, ontdek verrassende feiten over elke locatie en geniet van de vrijheid om in je eigen tempo te wandelen. Deze game is ideaal voor liefhebbers van escape games en puzzelfans die op zoek zijn naar een uitdagende uitdaging voor hun groep en de interessante locaties van de stad niet willen missen.

Augsburg: toegangsticket BIG Jump Entertainment Park voor 2 uur

8. Augsburg: toegangsticket BIG Jump Entertainment Park voor 2 uur

Verken een gebied van 3.500 m² vol leuke binnenactiviteiten voor het hele gezin. Bezoek het BIG Jump Entertainment Park in Augsburg, een van de grootste trampolinefaciliteiten in Zuid-Duitsland. Probeer de 95-trampolinebaan en andere unieke activiteiten boordevol actie. Ontdek de plek waar springpaarden uit heel München en Augsburg elkaar ontmoeten en strijden. Beheers de hindernisbaan, vecht in een te gekke strijd op de evenwichtsbalk of geniet van een spelletje trefbal. Voel hoe het is om door de lucht te vliegen op de lange tokkelbaan. Werk aan je vaardigheden als geheim agent in het opwindende laserdoolhof en speel meer dan 10 virtuele sporten op een gigantisch simulatiescherm. Of je nu iets te vieren hebt of gewoon op zoek bent naar een buitengewone ervaring, beleef een leuke dag en neem je vrienden mee voor de rit.

Augsburg: historische hoogtepunten privéwandeling

9. Augsburg: historische hoogtepunten privéwandeling

Geniet van de stad met zijn rijke geschiedenis tijdens een rondleiding langs alle belangrijke hoogtepunten, zoals het stadhuis, het eerste gebouw ter wereld met 6 verdiepingen, de Fuggerei, en verken de geboorteplaats van de veelgeprezen kunstenaar Berthold Brecht. Lees meer over hoe Augsburg in 15 voor Christus werd gesticht als een Romeinse kolonie en wat er nodig was om het te helpen uitgroeien tot de hoofdstad van een provincie in het Romeinse rijk. Ontdek hoe Augsburg nu de hoofdstad is van de regio Zwaben in Beieren, en de op twee na oudste stad van Duitsland. Kom meer te weten over de familie Fugger, die de oudste sociale nederzetting in de wereldgeschiedenis heeft gesticht. Bekijk de geboorteplaats van de vader van Wolfgang Amadeus Mozart, evenals de productieve schrijver Berthold Brecht. Voltooi je tour in het SchaezlerPalais, dat de Tweede Wereldoorlog zonder een kras heeft overleefd.

Augsburg: Crime Trail - zelfgeleide misdaadtour

10. Augsburg: Crime Trail - zelfgeleide misdaadtour

Als je op zoek bent naar de perfecte mix tussen een ontsnappingsspel in de buitenlucht en een speurtocht, dan is Crime-Trails iets voor jou! Neem het onderzoek over om de dader in een fictieve misdaadzaak te vinden. Je lost verraderlijke moorden, sluwe overvallen of slimme ontvoeringen op – de opties zijn eindeloos. Uitgerust met uw smartphones, een dossier en een code voor het arrestatiebevel, beginnen u en uw familie, vrienden of partner in crime het onderzoek op de plaats van het misdrijf. Het is aan jou om te beslissen welke aanwijzingen je als eerste moet volgen. Crime-Trails zijn bedoeld voor zowel jonge als ervaren hobbydetectives vanaf 12 jaar. 1. Een misdaadspoor kopen Nadat de aankoop is voltooid, ontvangt u een vouchercode die u toegang geeft tot het dossier, samen met een code waarmee u aan het einde van het spel uw arrestatiebevel kunt genereren. Nadat u het dossier heeft gedownload, kunt u het spel starten wanneer u maar wilt. Er is geen verdere voorregistratie nodig. Het dossier bevat een inleiding en instructies voor uw missie. Let op: Print het dossier uit voor een beter overzicht tijdens het spel! 2. Lokaliseren van de plaats van het misdrijf Om uw onderzoek te starten, zoekt u in uw dossier naar de locatie die als 'plaats delict' is gemarkeerd. Zodra u ter plaatse bent aangekomen, maakt u zich vertrouwd met de zaak, scant u de QR-code op het misdaaddossier om aan de slag te gaan en de eerste vraag op te lossen. Tijdens het spel communiceer je met het hoofdkwartier van Crime-Trails om je antwoorden te versturen en steeds meer aanwijzingen te ontvangen terwijl je door de zaak gaat. Let op: Alle Crime-Trails kunnen worden gespeeld wanneer je maar wilt met je onderzoek! Het maakt niet uit wanneer u uw misdaaddossier aanschaft, het vervalt niet. 3. Het onderzoek starten Nadat u de eerste vraag heeft opgelost en de communicatie met het hoofdkantoor tot stand heeft gebracht, kunt u in willekeurige volgorde de op de kaart aangegeven locaties bezoeken. Tijdens de Crime-Trail blijf je in contact met het hoofdkwartier om verdere aanwijzingen te ontvangen die je kunnen helpen de zaak op te lossen. Wel raden wij u aan alle locaties te bezoeken, zodat u geen belangrijke informatie mist. Er zal geen gids of organisator ter plaatse zijn. Als u problemen of vragen heeft, kunt u een hint opvragen bij het hoofdkantoor. Omdat de Crime-Trails buiten en in individuele groepen worden gespeeld, zijn ze compatibel met eventuele Covid-19-beperkingen. 4. De dader vangen Zodra je alle raadsels hebt opgelost en de dader hebt geïdentificeerd, kun je deze persoon arresteren en zien of je de zaak correct hebt opgelost of details hebt gemist.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Augsburg

Alle activiteiten

20 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Augsburg

Meer zien

Veelgestelde vragen over Augsburg

Wat zijn de topattracties van Augsburg?

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Augsburg?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Augsburg?

Andere activiteiten in Augsburg

Wil je alle activiteiten in Augsburg bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.