Kies data

Auschwitz I

Auschwitz I: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: Auschwitz-Birkenau, evt. met ophaalservice & lunch

1. Krakau: Auschwitz-Birkenau, evt. met ophaalservice & lunch

Betuig respect op de locatie van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Maak gebruik van vervoer vanuit Krakau, en volg een rondleiding door de historische bezienswaardigheid. Maak gebruik van de ophaalservice vanaf je verblijf in Krakau en reis met een bus met airconditioning naar Oświęcim. Hier ga je het herdenkingsmonument en museum van Auschwitz-Birkenau binnen en begint de 3,5 uur durende rondleiding door de voormalige nazi-concentratiekampen.  Je hoort over hoe 1,3 miljoen Joden, samen met gevangenen uit Polen, Frankrijk en Italië, werden vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie de beruchte toegangspoort met het opschrift "Arbeit Macht Frei" en kom meer te weten over de oorsprong van het kamp en hoe het leven was voor de gevangenen. Bezoek de originele barakken en gaskamers, samen met de perrons en andere locaties. Je maakt een aangrijpende reis door de geschiedenis met behulp van foto's en persoonlijke artefacten die het verleden tot leven brengen.

Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met pickup & lunch

2. Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau met pickup & lunch

Bezoek Auschwitz op een dagtocht vanuit Krakau. Kom meer te weten over de geschiedenis van de concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau tijdens een rondleiding met een erkende historicus en gids. Auschwitz-Birkenau werd in 1940 gesticht door nazi-Duitsland en was het grootste concentratiekamp van de nazi's. Het werd de laatste rustplaats voor miljoenen mensen, voornamelijk joden en Polen, die in gaskamers werden vermoord. Ga door de beruchte poort met het opschrift 'Arbeit Macht Frei' om Auschwitz I binnen te gaan, waar de gids je zal rondleiden door het bewaard gebleven gebied en meer zal vertellen over de geschiedenis van deze plek.  Bezoek vervolgens het tweede kamp bij Birkenau, waar massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de beruchte 'Endlösung' voor het 'jodenprobleem' van de Nazi's.

Auschwitz-Birkenau: ticket met voorrangstoegang & gids

3. Auschwitz-Birkenau: ticket met voorrangstoegang & gids

Auschwitz-Birkenau werd in 1940 door de nazipartij opgericht, en werd zowel een symbool voor menselijk lijden als een getuigenis van fysieke en emotionele uitputting. Kom meer te weten over de geschiedenis van het grootste concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog met een professionele, erkende gids van het Auschwitz-Birkenau Museum. Je ontmoet de host bij de ingang van het museum, waar je met je vooraf geboekte ticket binnenkomt nadat je door de veiligheidscontrole bent gegaan. Het eerste deel van het museumbezoek duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten tot 1 uur en 50 minuten. Tussen het eerste en tweede deel is er een pauze van 10-15 minuten, waarin je je lunch kunt nuttigen. Na de pauze stap je in de bus voor het tweede deel, een bezoek aan Auschwitz II Birkenau, waar je ongeveer 1 uur met dezelfde gids zult doorbrengen.

Krakau: Auschwitz rondleiding met optionele lunch en ophalen

4. Krakau: Auschwitz rondleiding met optionele lunch en ophalen

Kom meer te weten over de geschiedenis van de Holocaust en concentratiekampen van de nazi's tijdens deze excursie naar Auschwitz-Birkenau vanuit Krakau. Je wordt opgehaald door een Engelssprekende chauffeur bij een vooraf afgesproken trefpunt in Krakau en reist in een comfortabel voertuig naar Auschwitz-Birkenau. Bij aankomst in het Auschwitzmuseum krijg je, afhankelijk van de geboekte optie, een lokale gids toegewezen of een boekje in de door jou gekozen taal. Bezoek zowel Auschwitz als Birkenau en krijg een idee van de symbolisch belangrijke plaats van de Holocaust en nazimisdaden. Je bezoekt de overgebleven gevangenisblokken, gaskamers en crematoria, evenals de overblijfselen van de spoorweg in Birkenau. De rondleiding door Auschwitz duurt tussen 1 uur en 20 minuten en 1 uur en 45 minuten. Er is een lunchpauze van 10 minuten, waarna je naar Birkenau wordt gebracht voor een bezoek van ongeveer 1 uur.

Vanuit Krakau: Auschwitz en Wieliczka-zoutmijn in 1 dag

5. Vanuit Krakau: Auschwitz en Wieliczka-zoutmijn in 1 dag

Maak een rondreis vanuit Krakau met een bezoek aan de plechtige gedenkplaatsen van Auschwitz en Birkenau. De tocht gaat verder met een bezoek aan de zoutmijnen. Deze 11-uur durende tour begint met ophalen bij je hotel in Krakau. In Auschwitz wacht een professionele gids je op om je rond te leiden en te vertellen over de geschiedenis van de herdenkingsplaatsen. Na een korte pauze breng je ook een bezoek aan Birkenau. Bezoek dan de Wieliczka-zoutmijn na een lunchpauze van 1 uur. Je wordt begeleid door een lokale gids die je meer zal vertellen over de geschiedenis van de mijn. Je komt langs enkele ongelooflijke kamers, en krijgt originele sculpturen en de gepreserveerde werkplaatsen van de mijnwerkers zien. Na de tour keer je terug naar je hotel, waar je rond 20:00 uur aankomt.

Krakau: rondleiding door Auschwitz met hotel-ophaalservice

6. Krakau: rondleiding door Auschwitz met hotel-ophaalservice

Vertrek vanuit Krakau en reis naar het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau voor een bezichtiging van het grootste concentratiekamp dat de nazi's in Polen hebben gebouwd. Maak gebruik van de diensten van een professionele gids voor een aangrijpende rondleiding door de werkkampen van Auschwitz I en Auschwitz II. Pauzeer bij aankomst kort voor een lunch, en laat je vervolgens rondleiden door Auschwitz I. Bekijk de beruchte Arbeit Macht Frei-tekst, en enkele van de administratieve gebouwen waar de verschikkingen werden gepland. Neem een kijkje in de gaskamer waar de nazi's hun afgrijselijke genocide pleegden, en zie persoonlijke bezittingen van gevangenen, in tentoonstellingen gewijd aan hun nagedachtenis. Neem een korte pauze van 15 minuten voordat je doorgaat naar kamp Birkenau voor een 1 uur durende rondleiding met gids. Zie waar de gevangenen het kamp binnenkwamen en de houten barakken waarin ze gedwongen hun intrek moesten nemen. Keer vervolgens weer terug naar Krakau met al je gedachten, en laat je afzetten op een plek naar keuze in de oude binnenstad of in de oude Joodse wijk.

Krakau: Auschwitz-Birkenau-tour met ophaal- en lunchoptie

7. Krakau: Auschwitz-Birkenau-tour met ophaal- en lunchoptie

Stap de geschiedenis in met een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Leer meer over de tragische geschiedenis van het grootste Holocaust-concentratiekamp van je gids. Reis met een klimaatgestuurde bus vanuit Krakau en neem een pauze met een lekkere lunchpakket tijdens je tour. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Krakau en stapt in een comfortabele bus voor de 1,5 uur durende reis naar het kampcomplex Auschwitz-Birkenau, een historische plek die dienst doet als een belangrijk Holocaust-monument. Verken het museum aan de rand van Oświęcim, ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een lokale gids die je rondleidt op de site en je vertelt over de onmenselijke geschiedenis ervan. Stop voor een pauze waar u kunt tanken met een smakelijke lunchpakket voordat u uw tour voortzet. Ontdek hoe Auschwitz-Birkenau zowel een symbool is geworden van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Hoor hoe het de laatste rustplaats werd van miljoenen mensen, voornamelijk joden, die ter dood werden veroordeeld in afschuwelijke gaskamers. Loop door de poort met de vermelding "Arbeit Macht Frei" (werk gratis) om Auschwitz 1 binnen te gaan, waar je gids je rondleidt in het beschermde gebied en de geschiedenis van de plaats introduceert. Breng ongeveer een uur door in Birkenau, waar de massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de "Endlösung van de nazi's voor het Joodse vraagstuk". Na het bezoek kun je reflecteren op de ervaring tijdens de rit terug naar Krakau.

Auschwitz-Birkenau: rondleiding met voorrangsticket

8. Auschwitz-Birkenau: rondleiding met voorrangsticket

Bezoek het gedenkteken en museum van Auschwitz-Birkenau met het gemak van een vooraf geboekt, snel toegangsticket. Ontdek het duistere verleden van de voormalige concentratiekampen en bekijk overgebleven gebouwen en originele artefacten tijdens een aangrijpende tour met een gediplomeerde gids. Nadat je je eigen reis naar de gedenkplaats hebt gemaakt, word je bij de ingang van Auschwitz I begroet door een gastheer die je je skip-the-line ticket geeft en je voorbereidt op de rondleidingen. Eenmaal binnen in het Auschwitz I Museum, begin je aan een wandeltocht met een van de officiële gidsen van het museum en begin je de overblijfselen van de kazernes, wachttorens en crematoria van het nazikamp te verkennen. Luister met behulp van de meegeleverde headset terwijl je gids vertelt over de gruwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Neem vervolgens een bus naar het monument Auschwitz-Birkenau II voor een begeleide wandeling. Wees getuige van gaskamers en de overblijfselen van de spoorlijn die gevangenen naar de kampen vervoerde. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek overlevingsverhalen op de gedenkplaats. Voel je daarna vrij om zo lang als je wilt rond te lopen in Auschwitz-Birkenau II.

Krakau: Auschwitz-Birkenau & Wieliczka-zoutmijn met pick-up

9. Krakau: Auschwitz-Birkenau & Wieliczka-zoutmijn met pick-up

Je begint in de vroege ochtend rond 08:00 uur (in het winterseizoen kan het ophalen iets eerder zijn). De tour begint in het Auschwitz-Birkenau Museum: eerste deel duurt ongeveer 1,5 uur, je bezoekt Auschwitz I Museum met gecertificeerde live gids van het museum. Je leert de tragische geschiedenis van het grootste concentratiekamp van Europa. Na een korte pauze wordt u naar het Birkenau Museum gereden waar u ongeveer 1 uur met dezelfde gids zult doorbrengen. Tijdens de tweede helft van je dagvullende programma reis je naar de zoutmijn in Wieliczka, een van de oudste nog werkende zoutmijnen ter wereld. Voordat je de zoutmijn binnengaat, heb je 1 uur lunchpauze. De Engelstalige rondleiding door de mijn begint om 16.00 uur of 17.00 uur (afhankelijk van de wegomstandigheden). Ga 140 meter onder de grond op een reis van 2,5 uur langs meer dan 2,5 kilometer aan toeristische routes en zie kamers met verbluffend houtsnijwerk en standbeelden, met alles gemaakt van zout. U dient rond 19:30 uur in Krakau aan te komen.

Krakau: 1-daagse speciale studiereis naar Auschwitz-Birkenau

10. Krakau: 1-daagse speciale studiereis naar Auschwitz-Birkenau

Ga op deze studiereis mee met een uitgebreide versie van de basisrondleiding Auschwitz-Birkenau. Dit is een versie van sightseeing langer dan de standaard met 2,5 uur en is bedoeld voor meer veeleisende klanten. Met meer tijd zul je de geschiedenis van deze plek grondig verkennen. Reis gemakkelijk door de optie te kiezen voor het ophalen en inleveren van het hotel in Krakau, samen met een lunchpakket, en vermijd de rijen met skip-the-line ticketinvoer. Volg een uitgebreide rondleiding door Auschwitz-Birkenau om meer over de site te weten te komen met een gecertificeerde historicusgids. Zie meer dan tijdens de standaardrondleiding en heb meer tijd om na te denken en eer te bewijzen aan de slachtoffers. Auschwitz-Birkenau, opgericht in 1940 door nazi-Duitsland, werd de laatste rustplaats van miljoenen mensen, voornamelijk joden en Polen, vermoord in de gaskamers en was het grootste concentratiekamp dat door de nazi's was opgericht.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Transfers
111 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Auschwitz I: topattracties in de buurt

Overzicht activiteiten in Auschwitz I

Wil je alle activiteiten in Auschwitz I ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Auschwitz I

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 59.772 beoordelingen

Our tour to Auschwitz and Birkenau was very impressive. We had a good guide during our tour. The organisation of Hello Cracow was very good; just in time, good information, safe driving.

Super goede engelse gids! Echt de moeite waard. Wij hadden gekozen voor de optionele lunch erbij maar er was geen gelegenheid/ tijd ingepland om deze te eten. Dat wel een beetje vreemd.

Zeer vriendelijke en kundige gids. Vertelt en weet heel erg veel over Auschwitz, Krakau en Polen. Houdt zich aan de afspraken en communiceert goed. Komt keurig op tijd.

Very well organised! The meeting point was easy to find. The time schedule was good.

Goed georganiseerd Tijdsduur was helemaal goed Hele fijne gids