Kies data

Auschwitz I

Auschwitz I: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Auschwitz-Birkenau: toegangsticket voor gedenkteken en rondleiding

1. Auschwitz-Birkenau: toegangsticket voor gedenkteken en rondleiding

Kom met uw eigen vervoer naar het monument en museum van Auschwitz-Birkenau (op de UNESCO-lijst van natuurlijk en cultureel erfgoed). Geniet ervan om kaartjes voor een rondleiding al bij je te hebben en loop naar de ingang. Ontmoet je geautoriseerde, live gids ter plaatse en volg ze naar Auschwitz I, waar je de kans krijgt om te wandelen op het terrein van het voormalige kamp, gebouwd in 1940 in de buitenwijken van Oswiecim. Gebruik een meegeleverde headset om u de woorden van de gids te laten horen, ongeacht de afstand of groepsgrootte. Ontdek levens van mensen die op deze plek werden vastgehouden tijdens het zien van tentoonstellingen in de kazerne waar ze vroeger woonden. Het totale aantal doden wordt geschat op meer dan 1,5 miljoen mensen, die 28 nationaliteiten vertegenwoordigen. Bijna 90 procent van hen was joods. Zodra het eerste deel van de tour is voltooid, neemt u een ter plaatse beschikbare bus en reist u enkele minuten naar Auschwitz II-Birkenau, waar het bezoek met de gids verder gaat. Loop langs de spoorlijn die transporten naar het andere deel van het kamp vergemakkelijkte. Bekijk ruïnes van gaskamers waarin mensen op grote schaal "verdwenen". U kunt bijdragen aan het bewaren van de herinnering aan de wreedheden die daar zijn begaan door er te komen en er meer over te leren.

Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

2. Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met ophaalservice en lunch

Stap de geschiedenis in met een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Leer meer over de tragische geschiedenis van het grootste Holocaust-concentratiekamp van je gids. Reis met een klimaatgestuurde bus vanuit Krakau en neem een pauze met een lekkere lunchpakket tijdens je tour. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Krakau en stapt in een comfortabele bus voor de 1,5 uur durende reis naar het kampcomplex Auschwitz-Birkenau, een historische plek die dienst doet als een belangrijk Holocaust-monument. Verken het museum aan de rand van Oświęcim, ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een lokale gids die je rondleidt op de site en je vertelt over de onmenselijke geschiedenis ervan. Stop voor een pauze waar u kunt tanken met een smakelijke lunchpakket voordat u uw tour voortzet. Ontdek hoe Auschwitz-Birkenau zowel een symbool is geworden van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Hoor hoe het de laatste rustplaats werd van miljoenen mensen, voornamelijk joden, die ter dood werden veroordeeld in afschuwelijke gaskamers. Loop door de poort met de vermelding "Arbeit Macht Frei" (werk gratis) om Auschwitz 1 binnen te gaan, waar je gids je rondleidt in het beschermde gebied en de geschiedenis van de plaats introduceert. Breng ongeveer een uur door in Birkenau, waar de massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de "Endlösung van de nazi's voor het Joodse vraagstuk". Na het bezoek kun je reflecteren op de ervaring tijdens de rit terug naar Krakau.

Krakau: dagtrip Auschwitz en zoutmijn met optionele lunch

3. Krakau: dagtrip Auschwitz en zoutmijn met optionele lunch

Leer meer over de tragische geschiedenis van het grootste voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en daal af naar het ondergrondse museum: Wieliczka-zoutmijn tijdens deze rondleiding vanuit Krakau. Begin in het Auschwitz-Birkenau Museum met een gids van het museum. Je leert de verschrikkelijke geschiedenis van het grootste concentratiekamp van Europa. Na een korte pauze wordt u naar het Birkenau Museum gereden waar u ongeveer 1 uur met dezelfde gids zult doorbrengen. Reis tijdens de tweede helft van je dagvullende programma naar de zoutmijn in Wieliczka, een van de oudste nog werkende zoutmijnen ter wereld. Breng wat vrije tijd door voordat u de Wieliczka-zoutmijn betreedt. Ga 140 meter onder de grond op een reis van 2,5 uur langs meer dan 2,5 kilometer aan toeristische routes en zie kamers met verbluffend houtsnijwerk en standbeelden, met alles gemaakt van zout.

Auschwitz-Birkenau: toegangsticket voor gedenkteken met rondleiding

4. Auschwitz-Birkenau: toegangsticket voor gedenkteken met rondleiding

Kom met uw eigen vervoer naar het monument en museum van Auschwitz-Birkenau (op de UNESCO-lijst van natuurlijk en cultureel erfgoed). Geniet ervan om kaartjes voor een rondleiding al bij je te hebben en loop naar de ingang. Ontmoet je geautoriseerde, live gids ter plaatse en volg ze naar Auschwitz I, waar je de kans krijgt om te wandelen op het terrein van het voormalige kamp, gebouwd in 1940 in de buitenwijken van Oswiecim. Gebruik een meegeleverde headset om u de woorden van de gids te laten horen, ongeacht de afstand of groepsgrootte. Ontdek levens van mensen die op deze plek werden vastgehouden tijdens het zien van tentoonstellingen in de kazerne waar ze vroeger woonden. Het totale aantal doden wordt geschat op meer dan 1,5 miljoen mensen, die 28 nationaliteiten vertegenwoordigen. Bijna 90 procent van hen was jood. Zodra het eerste deel van de tour is voltooid, neemt u een ter plaatse beschikbare bus en reist u enkele minuten naar Auschwitz II-Birkenau, waar het bezoek met de gids verder gaat. Loop langs de spoorlijn die transporten naar het andere deel van het kamp vergemakkelijkte. Zie ruïnes van gaskamers waarin mensen op grote schaal "verdwenen". U kunt bijdragen aan het bewaren van de herinnering aan de gruweldaden die daar zijn begaan door er te komen en er meer over te leren.

Fast Track-ticket Auschwitz-Birkenau - lunch inbegrepen

5. Fast Track-ticket Auschwitz-Birkenau - lunch inbegrepen

Vermijd wachtrijen en bespaar tijd tijdens uw bezoek aan Auschwitz-Birkenau met skip-the-line tickets. Laat u in het Auschwitz I Museum ontmoeten door een lokale gastheer die u naar het museum zal begeleiden en u tips zal geven over hoe u uw bezoek aan het museum het beste kunt plannen. Volg je geautoriseerde officiële Auschwitz-Birkenau-gids door Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau in een groep van maximaal 30 personen en geniet van de emotionele aard van de ruimte terwijl je het sombere verhaal van de plek leert. Volg je tour van ongeveer 3,5 uur met 1,5-2 uur in Auschwitz en 60-75 minuten in Birkenau.

Van Krakau: dagtrip met kleine groepen Auschwitz en Birkenau

6. Van Krakau: dagtrip met kleine groepen Auschwitz en Birkenau

Bezoek UNESCO-werelderfgoed, een voormalig nazi-concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, waar meer dan een miljoen Joden en andere gevangenen werden onderdrukt of vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. De met bloemen bezaaide Dodenmuur, nationale gedenktekens, gaskamers en crematoria, bewaarde ruïnes, de overblijfselen van honderden kazernes, wachttorens, de spoorlijn en oprit - dit alles vormt een ontroerend getuigenis van het aantal mensen dat het leven verloor. De tour wordt geleid door een gevoelige, erkende en lokale gids die helpt de ontroerende geschiedenis en wrede dingen die daar zijn gebeurd te begrijpen.

Van Krakau: dagtocht naar Auschwitz-Birkenau met rondleiding

7. Van Krakau: dagtocht naar Auschwitz-Birkenau met rondleiding

Bezoek Auschwitz-Birkenau tijdens een dagtocht vanuit Krakau. Verken de geschiedenis van het kampcomplex Auschwitz-Birkenau tijdens een rondleiding met een gecertificeerde opvoeder, historicus en gids. Auschwitz-Birkenau werd in 1940 gesticht door het Derde Rijk en was het grootste door de nazi's gerunde concentratiekamp. Momenteel is het de rustplaats van miljoenen mensen, voornamelijk Joden en Polen, die zijn uitgeroeid in de gaskamers. Bij aankomst bezoekt u het herdenkingsmuseum aan de rand van de stad Oświęcim, 60 kilometer ten westen van Krakau. Na ongeveer anderhalf uur reizen, ontmoet je je professionele gids voor een diepgaande rondleiding. Loop door de beroemde "Arbeit macht frei"-poort om Auschwitz I binnen te gaan, waar je gids je rondleidt op de oorspronkelijk bewaard gebleven plek en de ontroerende geschiedenis van de plaats zal uitleggen. Na een korte pauze bezoekt u het tweede kamp in Birkenau waar de massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de nazi's 'Endlösung voor het Joodse probleem'. In Birkenau brengt u ongeveer een uur door voordat u uw chauffeur ontmoet voor de terugreis naar Krakau.

Auschwitz-Birkenau rondleiding met optionele lunchbox

8. Auschwitz-Birkenau rondleiding met optionele lunchbox

Vertrek vanuit Krakau voor een confronterende dag van bezinning met een bezoek aan het Auschwitz Museum en Birkenau Camp. Het is ongetwijfeld een plechtige plaats die een blijvende indruk achterlaat op alle bezoekers en een belangrijk gedenkteken is voor de slachtoffers van de uitroeiing. Vertrekkend vanuit Krakau na 1,5 uur rijden bezoek je het Auschwitz Museum met een gids van het museum. Het eerste deel duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten, waar je meer te weten komt over de tragische geschiedenis van deze plek. Na een bezoek aan het eerste kamp heb je een pauze van 10 minuten voordat je een ritje maakt naar het tweede kamp - Birkenau, dat op 2 kilometer van Auschwitz ligt. Bezoek ten slotte de belangrijkste locaties in Birkenau, het vernietigingskamp, waar u ruïnes van crematoria zult zien.

Van Krakau: rondleiding en lunch Auschwitz-Birkenau Museum

9. Van Krakau: rondleiding en lunch Auschwitz-Birkenau Museum

Reis vanuit Krakau en bezoek het Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum. Bekijk de originele gebouwen en artefacten tijdens een aangrijpende tour met een gids. Profiteer van vervoer heen en terug vanuit Krakau. Vertrek uit Krakau en reis naar het Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum om het grootste concentratiekamp in Polen te verkennen, gebouwd door de nazi's. Profiteer van de diensten van een gids tijdens een aangrijpende rondleiding door zowel de werkkampen Auschwitz I als Auschwitz II. Neem bij aankomst een korte lunchpauze en laat je vervolgens rond Auschwitz I zien om het beruchte Arbeit Macht Frei-bord te zien en enkele van de administratiegebouwen waar de verschrikkingen waren gepland. Kijk in de gaskamer en bekijk persoonlijke artefacten van gevangenen op tentoonstellingen gewijd aan hun nagedachtenis. Profiteer van een korte pauze van 15 minuten voordat je naar het kamp Birkenau gaat voor een rondleiding van 1 uur. Ontdek waar de gevangenen het kamp binnenkwamen en de houten barakken waar ze moesten leven. Keer met je gedachten terug naar Krakau en word afgezet op een plaats naar keuze in de oude binnenstad of de oude Joodse wijk.

Krakau: Auschwitz-Birkenau-tour met lunch en vervoer

10. Krakau: Auschwitz-Birkenau-tour met lunch en vervoer

Bezoek de voormalige nazi-concentratiekampen in Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau tijdens deze 7-uur durende reis vanuit Krakau. In juni 1940 waren Joden en meer dan 700 politieke criminelen naar Auschwitz gestuurd en waren de wreedheden begonnen. Birkenau werd gebouwd door Auschwitz-gevangenen en werd in oktober 1941 gebruikt als vernietigingskamp. Tussen de 1 en 1,5 miljoen werden gedood, en ongeveer 90 procent van de doden waren Joden. Voordat Auschwitz-Birkenau in januari 1945 werd bevrijd, probeerde de SS het kamp op te blazen en de documentatie te vernietigen. Ze waren slechts gedeeltelijk succesvol en de Poolse regering besloot de site te herstellen als een gedenkteken voor de slachtoffers.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
99 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 99

Auschwitz I: topattracties in de buurt

Sitemap Auschwitz I

Wil je alle activiteiten in Auschwitz I ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Auschwitz I

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 55.362 beoordelingen

Dit is verreweg de beste manier om Auschwitz en Krakau te bezoeken. Onze chauffeur Agnieszka was uiterst behulpzaam en vriendelijk, en de auto was zeer comfortabel. De tour zelf was zeer informatief en helpt je de geschiedenis van het gebied echt te begrijpen. Krakau is ook erg mooi met veel goede restaurants en bezienswaardigheden. Ik zou dit iedereen 10/10 aanbevelen.

Onze chauffeur kwam ons ophalen op de afgesproken tijd en plaats. Ze was professioneel, goed geïnformeerd, knap en leuk. We brachten 16 uur met haar door en genoten van elke minuut. Beveel deze dienst ten zeerste aan.

Zeer goede communicatie in de organisatie van het verblijf. Punctuele en attente chauffeur. Uitstekende gids in het Frans voor Auschwitz. Snelle maar intense tour door Krakau. Heel blij met hoe de dag is verlopen

Reis was zeer goed georganiseerd en gaf ons de mogelijkheid om Auschwitz en Krakau te verkennen tijdens ons verblijf in Warschau!

Wat een briljante ervaring ... kon niet om meer vragen van onze chauffeur Kris, een heer en zo aardig. . 5*