De populairste activiteiten van Austurland

Hof: Skaftafell ijsgrot begeleide dagtocht en gletsjerwandeling

1. Hof: Skaftafell ijsgrot begeleide dagtocht en gletsjerwandeling

Verken adembenemende ijsformaties en gletsjermolens tijdens deze rondleiding in Skaftafell. Bewonder een natuurlijk gevormde, blauwe ijsgrot en leer hoe gletsjers ontstaan. Een professionele wandelgids brengt je naar de voet van Falljökull, een gletsjertong van de ijskap Vatnajökull, en leidt je naar de grot. Kijk op een heldere dag uit naar Hvannadalshnúkur in de verte.

Vök Baden: Oost-IJsland Geothermische Baden Instap

2. Vök Baden: Oost-IJsland Geothermische Baden Instap

Vök Baths is een geothermische bestemming aan het prachtige Urriðavatn-meer in Oost-IJsland. Vök Baths ligt op slechts 5 minuten van Egilsstaðir, de grootste nederzetting in het oosten, en is een essentiële stop tijdens elk bezoek aan dit deel van het land. Vök Baths maakt gebruik van de geothermische kracht van de regio om een unieke zwemervaring te creëren met een prachtig uitzicht op de rest van het meer en de omgeving. Dompel je volledig onder in het unieke en ongerepte landschap van IJsland en word één met de natuur in de eerste reeks geothermische drijvende baden van het land. Een IJslandse warmwaterbronbestemming als geen ander, het hete water is zo zuiver dat het is gecertificeerd als drinkbaar. Vergeleken met de rest van het land zijn er relatief weinig warmwaterbronnen in Oost-IJsland, waardoor Vök Baths een attractie is die je niet wilt missen tijdens je verkenningstocht door het oosten. In de winter is het zo heerlijk om te weken en naar de sterren te kijken en als we geluk hebben naar ons prachtige noorderlicht.

Vanuit Reykjavik: rondleiding door de gletsjerlagune in kleine groepen

3. Vanuit Reykjavik: rondleiding door de gletsjerlagune in kleine groepen

Tour langs de zuidkust van IJsland en bekijk natuurlijke wonderen, waaronder Jökulsárlón en de waterval Seljalandsfoss. Leer meer over het gebied van je gids terwijl je schilderachtige dorpjes en zwarte zandstranden bezoekt. Begin met een bezoek aan de 60 meter hoge Seljalandsfoss-waterval, een must-see attractie voor tochten langs de kust. Stop dan bij het zuidelijkste dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, voordat je naar het oosten rijdt. Kijk hoe het landschap verandert van weelderige landerijen in donkere vlaktes en zwarte woestijnen. Breng, als de omstandigheden het toelaten, een bezoek aan de prachtige rivierkloof van Fjadrargljufur. Kom ten slotte aan in Jökulsárlón en word getroffen door de etherische ambiance en glinsterende ijsbergen. Let op nieuwsgierige zeehonden en duikbombarderende jagers. Wandel tussen de ijsbergen op het "Diamond"-strand, bekend om zijn zwarte zand nabij de gletsjerlagune. Stop op de terugweg om een oude turfkerk te zien en let op de opvallende gelijkenis met 'hobbit holes'. Lees meer hierover en de regio in uw gids.

IJsland: volledig eiland zelfgeleide audiogids

4. IJsland: volledig eiland zelfgeleide audiogids

Met de complete audiogids van IJsland krijg je alle informatie die een reisleider je anders zou geven. Met behulp van GPS herkent de app waar u zich op uw rondreis bevindt en voorziet u op de juiste plaatsen van spannende informatie. Zo staat niets uw individuele huurautoreis in de weg. Jouw digitale IJsland-reisgids voor het hele eiland van vuur en ijs! Deze audiogids biedt meer dan 340 zenders (7,5 uur speelduur) met informatie over het land, de mensen en bezienswaardigheden in alle delen van het land. Het omvat niet alleen de ringweg en de Gouden Cirkel, maar ook de schiereilanden Reykjanes en Snaefellsnes, de Westman-eilanden, de Oost- en Westfjorden en de wilde IJslandse Hooglanden.

IJsland: 3-daagse Golden Circle, zuidkust en gletsjertour

5. IJsland: 3-daagse Golden Circle, zuidkust en gletsjertour

Ervaar de schoonheid van Zuid-IJsland tijdens deze driedaagse rondleiding vanuit Reykjavik. Verken de Gouden Cirkel, slaap in het dorp Hveragerði en bewonder de kracht van Geysir Strokkur. Bekijk de golven tegen het zwarte zandstrand van Reynisfjara en ontspan met een optionele cruise op de Jökulsárlón-gletsjerlagune. Dag 1: Begin je tour met een bezoek aan de hoogtepunten van de Golden Circle. Bezoek Thingvellir National Park waar je met één voet in Europa en één in Amerika kunt staan. Bekijk vervolgens Gullfoss, een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland, en bewonder de Geysir Strokkur die elke 5-10 minuten uitbarst. Ontdek het Marsachtige landschap van Kerið, een magisch kratermeer met schitterend blauwgroen water omgeven door felrode aarde. Breng de nacht door in het dorp Hveragerði voordat u de volgende dag aan de zuidkust begint. Bezoek het geothermische park en probeer brood gebakken in de hete grond, kook eieren of ontspan gewoon in de modderbaden. Dag 2: Bezoek de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals de minder bekende waterval van Glufrabui. Rijd onder de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan naar de Mýrdalsjökull-gletsjerkap, waar u kunt genieten van een optionele gletsjerwandeling. Sluit je tweede dag af op het iconische strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand neerstort. Bewonder de grote, zeshoekige basaltkolommen en zwarte rotszeestapels. Rust uit tijdens een overnachting in het afgelegen Suðursveit County. Dag 3: Besteed tijd aan het staren naar majestueuze gletsjers en lagunes voordat je naar de verbazingwekkende Jökulsárlón-gletsjerlagune gaat. Dompel jezelf onder in het landschap met een optionele boottocht en maak kans om zeehonden rond de enorme ijsbergen te zien zwemmen. Ten slotte is de laatste stop bij Fjáðrárgljúfur River Canyon. Aan het einde van je tourervaring ga je terug naar Reykjavik met een geschatte aankomsttijd van 21:15 uur.

Reykjavík: tweedaagse tour met ijsbergen, gletsjers en watervallen

6. Reykjavík: tweedaagse tour met ijsbergen, gletsjers en watervallen

Verken de zuidkust van IJsland tijdens een tweedaagse rondleiding vanuit Reykjavik. Ervaar een prachtig uitzicht op de Solheimajokull-gletsjer en luister naar de golven die op het zwarte zandstrand van Reynisfjara beuken. Zoek naar zeehonden die zwemmen in de Jökulsárlón-gletsjerlagune en bewonder de Fjadrargljufur River Canyon. Begin met een bezoek aan de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals een bezoek aan de minder bekende, meer geheime waterval van Glufrabui. Je stopt zodat je lunch kunt kopen. Rijd onder de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan en de Mýrdalsjökull-gletsjerkap door, waar u ongeveer 1,5 uur lang een optionele gletsjerwandeling kunt maken en de Solheimajokull-gletsjer van dichterbij kunt bekijken. Bewonder het grote strand van Reynisfjara, waar de zee neerstort op zwart zand en zeshoekige basaltkolommen en rotsstapels hoog boven de omgeving uittorenen. Na een overnachting in een accommodatie op het IJslandse platteland, bekijk je majestueuze gletsjers en lagunes van dichterbij. Kies ervoor om uw ervaring te verbeteren met een 1,5-2 uur durende begeleide gletsjerwandeling. Kies deze optie en zorg voor alle benodigde veiligheidsuitrusting om van het prachtige blauwe ijs te genieten. Bezoek de Jökulsárlón-gletsjerlagune en maak een optionele amfibische boottocht, zeilend op de lagune. Zie hoe de enorme brokken ijs van de Breiðamerkurjökull-gletsjer barsten en langzaam de zee in drijven. Zie ijsbergen op het levendige zwarte zand liggen als diamanten op satijn. Zie zeehonden die rond de enorme ijsbergen zwemmen voordat je de kerk Hofskirkja met grasdak en de Fjadrargljufur River Canyon bezoekt. De kloof werd een paar duizend jaar geleden gevormd tijdens een ijstijd en liet een kronkelende rivier achter toen de ijskap zich terugtrok.

Vatnajökull: halve dag Falljökull-gletsjer-ontdekkingswandeling

7. Vatnajökull: halve dag Falljökull-gletsjer-ontdekkingswandeling

Ontdek de natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens een spannende wandeling die je meeneemt door spleten en ijsvallen van de Falljökull-gletsjers in het Vatnajökull National Park. Ontmoet je gidsen, spring op de 4X4 Super Jeep en begin je reis door schilderachtige landschappen en naar de voet van Falljökull, een van de uitlaatgletsjers van de uitgestrekte Vatnajökull-ijskap. Krijg een uniek perspectief op de gletsjer terwijl je de gletsjervallei inrijdt. Eenmaal binnen leer je hoe je stijgijzers gebruikt en krijg je een korte veiligheidsbriefing voordat je het ijs op gaat. Breng de volgende 3 uur door met wandelen door de prachtige ijsval, waar Falljökull beroemd om is. Kijk goed en sta versteld van de fascinerende eigenschappen van het ijs. Leer meer over de geologie, geografie en geschiedenis van de omgeving terwijl je naar het hoogste punt wordt geleid om je te vergapen aan het onvergetelijke uitzicht op de gletsjervallei. Deze tour is perfect voor degenen die al eerder op een gletsjer zijn geweest of voor degenen die van lange wandelingen houden, maar ook beginners die op zoek zijn naar een beetje avontuur zijn welkom op de tour.

Vanuit Reykjavik: 6-daagse kleine groepsreis door IJsland

8. Vanuit Reykjavik: 6-daagse kleine groepsreis door IJsland

Je IJslandse avontuur begint als je wordt opgehaald bij Reykjavik en vertrekt langs de Gouden Cirkel. Bewonder de natuurlijke oriëntatiepunten van de Gullfoss-waterval en het nationale park Geysir en Þingvellir, bewonder heet water dat uit de aarde spuit en leer over de geschiedenis van IJsland terwijl je reist. Breng uw eerste nacht door in een gezellig hotel aan de zuidkust. Bezoek op dag 2 de watervallen van Skogafoss en Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen voor een werkelijk adembenemende ervaring. Vanaf hier begin je aan een wandeltocht naar een nabijgelegen oude gletsjer voordat je terugkeert naar het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Breng de nacht door in het kleine dorpje Vík en geniet 's avonds van vrije tijd om de omgeving te verkennen of je te mengen met je medereizigers. Ontdek op dag 3 Skaftafell National Park, waar glinsterende witte ijsplaten contrasteren met het grimmige zwarte zand. Maak daarna een rondleiding door een prachtige ijsgrot en zie enorme ijsblokken drijven in de gletsjerlagune van Jökulsárlón. Breng de avond door met kijken voor het wereldberoemde noorderlicht, een unieke ervaring. Dag 4 neemt je mee op verkenning van wilde dieren door de Oostfjorden op zoek naar wilde rendieren en andere inheemse dieren. Leer vervolgens over de cultuur en manier van leven van nabijgelegen lokale dorpen en passeer vervolgens het Lagarfljót-meer, waar naar verluidt een monster leeft! Bewonder de bossen van Hallormsstaðaskógur voordat je de nacht doorbrengt in een slaperig dorpje. Verken de geothermische regio van het Mývatn-meer op dag 5 en bekijk de lavapilaren van Dimmuborgir. Ga verder naar de Námaskarð-pas om te staren naar de aarde die voor je ogen kookt en borrelt, en breng dan de nacht door in Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Tot slot, op dag 6, dwaal je langs de adembenemende fjord van Eyjafjörður en bezoek je Kaffi Kú om lokale boeren te ontmoeten. Je stopt bij Hauganes voor een walvisspottocht, inbegrepen in dit avontuurlijke uitje. Aan het einde van een drukke en spannende 6-daagse reis reis je terug naar Reykjavik, waar je avontuur tot een einde komt. >

Vatnajökull-gletsjer: groepsrondleiding ijsgrot Discovery

9. Vatnajökull-gletsjer: groepsrondleiding ijsgrot Discovery

Ontmoet elkaar bij de Jökulsárlón-gletsjerlagune, vanwaar je je ijsgrotreis naar de grootste gletsjer van IJsland: Vatnajökull begint. Reis per jeep om dicht bij deze enorme gletsjer te komen. Baan je een weg door gletsjermorenen, grind en gletsjerijs. Ervaar alle prachtige gletsjerkenmerken van verschillende ijsgrotten. Volg je deskundige gids de grot in en geniet van het surrealistische zachtblauwe en glinsterende ijs in de grot. Maak veel foto's van deze buitenaardse omgeving. Ga op het best mogelijke avontuur op de gletsjer met een lokale gids die de steeds veranderende aard van de grotten begrijpt en de tour kan afstemmen op de behoeften van de dag. Weet dat je gids de meest pittoreske grotten heeft gescout. Geniet van de pracht van grotten met een lengte van 30-100 meter. Bezoek een plek die elk seizoen verandert. Wandel 2-3 uur over dit natuurwonder.

Reykjavik: 8-daagse Small Group Circle of Iceland Tour

10. Reykjavik: 8-daagse Small Group Circle of Iceland Tour

Je 8-daagse IJslandse avontuur begint met ophalen vanuit Reykjavik en gaat vervolgens langs de Gouden Cirkel, langs de Gullfoss-waterval, Geysir en Þingvellir National Park. Terwijl je het hete water bewondert dat uit de aarde spuit, leer je over de geschiedenis van IJsland van je deskundige gidsen. Bezoek op dag 2 de watervallen van Skogafoss en Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen, en wandel op een oude gletsjer. Het hoogtepunt van de dag is een uitstapje naar het wereldberoemde zwarte zandstrand van Reynisfjara. Verken Skaftafell National Park op dag 3 en bewonder de witte ijsplaten die contrasteren met het grimmige zwarte zand. Verken daarna een ijsgrot en ijsblokken die drijven in de gletsjerlagune van Jökulsárlon. Breng de avond door met kijken naar het prachtige noorderlicht, een unieke kans die u maar één keer in uw leven meemaakt. Volg op dag 4 je gidsen door de oostelijke fjorden op zoek naar inheemse dieren in het wild, zoals wilde rendieren. Als je langs het meer Lagarfljót komt, waar een monster zou leven, leer je over de cultuur en manier van leven in de nabijgelegen kleine dorpjes. Na een gezellige overnachting in een slaperig IJslands dorp, verken je de geothermische regio van het Mývatn-meer en zie je de lavapilaren van Dimmuborgir. Ga dan verder naar de Námaskarð-pas waar de aarde kookt en voor je ogen borrelt. Bezoek op dag 6 de fjord van Eyjafjörður, breng wat tijd door met het leren kennen van lokale boeren bij Kaffi Kú en stop bij Hauganes voor een Whale Watching Tour. Probeer wat IJslandse lekkernijen als je daar zin in hebt, en overnacht dan in Borgarnes. Op dag 7 kunt u op uw gemak de hoofdstad van het noorden verkennen, voordat u naar de Saga Trail gaat om Reykholt te bezoeken, waar de middeleeuwse dichter Snorri Sturluson woonde. Bekijk op dag 8 de ongelooflijke Snæfellsjökull-gletsjer op het schiereiland Snæfellsnes en verwonder je over het adembenemende landschap dat je omringt. Geniet van een optionele ondergrondse rondleiding door de Vatnshellir-lavagrot. 's Avonds keer je terug naar Reykjavik, waar je 8-daagse avontuur eindigt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Austurland

16 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Austurland

Meer zien

Veelgestelde vragen over Austurland

Wat zijn de topattracties van Austurland?

De topattracties van Austurland zijn:

Andere activiteiten in Austurland

Wil je alle activiteiten in Austurland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Austurland

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 903 beoordelingen

Kortom het was erg leuk! Het is ook absoluut geschikt voor beginners, je hebt alleen een beetje fysieke fitheid nodig, maar meestal is het ook niet erg steil. De gletsjer is erg indrukwekkend. Ik had me de ijsgrot een beetje anders voorgesteld, groter. Dus ik was een beetje teleurgesteld, want het was meer gewoon een gletsjerspleet. Een deel ervan was echter afgezet, dus het kan voor gewone mensen dieper zijn, dat kan ik niet zeggen. Het heeft in totaal 4 uur geduurd, alles was inbegrepen, de rit van 10 minuten naar het startpunt, de distributie van het materieel en de eerste aangiften, al met al kost het veel tijd waar je rekening mee moet houden als je zijn met een groep zonder eerdere ervaring te maken heeft. Duidelijke aanbeveling voor beginners!

Ze gaven ons de uitrusting op het ontmoetingspunt en we gingen naar de plaats waar de activiteit begon. Alles was heel veilig, met stijgijzers en harnas. De gids was erg aardig en legde veel bezienswaardigheden over de gletsjer uit. We hadden het geluk om in een kleine ijsgrot te komen en het was geweldig. Als negatief punt zou ik zeggen dat de ijsbijl niet nodig is om te dragen, omdat we hem niet gebruiken, en na 3 uur wordt hij erg zwaar, en met een of twee die worden gedragen, zou het voldoende zijn om de foto's te maken .

Adam was een uitstekende gids, zeer deskundig, natuurliefhebbend, behulpzaam en vriendelijk. De tour is een ongelooflijke ervaring die het perspectief van iedereen verandert. IJsland is absoluut een land in constante verandering en met een reden is het een van de meest ontwikkelde en ongelooflijke landen ter wereld.

Ik raad deze tour helemaal aan! Het team was geweldig, goede organisatie en ze waren allemaal super vriendelijk. Onze gidsen waren geweldig, ze legden alles uit en beantwoordden al onze vragen. Het uitzicht vanaf de gletsjer is fantastisch, dus absoluut de moeite waard!!!

We boekten de gletsjerwandeling direct om 9.00 uur, zodat we in het begin alleen waren met onze groep op de gletsjer. We hadden dus alle tijd om in alle rust van de ijsgrot te genieten. Onze gids Frederico was geweldig. 5 sterren.