Ontdek het beste van
Austurvöllur

Austurvöllur
15 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Austurvöllur: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Sightseeingtour met een Viking

Reykjavik: Sightseeingtour met een Viking

Jouw spoedcursus in alles wat IJslands is! Onze Reykjavik wandeltour is jouw introductie tot ons land. Het zal je helpen je te oriënteren en het meeste uit je verblijf in IJsland te halen. We raden het aan als je eerste stop in Reykjavik (nou ja, misschien eerst inchecken in je accommodatie en je koffers afgeven). Onze gezinsvriendelijke tour brengt de geschiedenis van IJsland tot leven met spannende verhalen en IJslandse mythologie. We bezoeken alle beroemde bezienswaardigheden in het centrum van de stad, zoals het Harpa Concertgebouw, de haven van Reykjavik en de Hallgrímskirkja Kerk (we zullen je leren hoe je dat uitspreekt), de Reykjavik Vijver en het Parlementsgebouw. Maar we zullen ook verborgen, lokale plekjes met je delen, zoals een bezoek aan een Elfenhuis; dingen die je zou missen als je niet wist waar je op moest letten. We willen dat je de unieke, vriendelijke sfeer van onze eigenzinnige kleine stad voelt en niet alleen de populairste toeristische attracties ziet. We geven je zelfs een kleine les in de IJslandse taal, zodat je niet alleen met een Viking kunt wandelen, maar ook als een Viking kunt praten. We laten je onze favoriete plekken zien om te eten, drinken en bezoeken (we hebben ook een grondige kennis van happy hour-aanbiedingen die we graag met je delen).

Reykjavik: Folklore wandeltour met gids

Reykjavik: Folklore wandeltour met gids

IJsland wordt ook wel het land van de sagen genoemd en tijdens deze wandeling krijg je de kans om veel interessante sagen te horen over de verborgen mensen en wezens van IJsland. We vertellen je alles over de IJslandse Elfen, Trollen, Geesten zoals de diaken van de donkere rivier, de unieke meestal aquatische monsters, de 13 Kerstmannen (het is tenslotte niet genoeg om maar één Kerstman te hebben in IJsland ;)) hun moeder, de kinderetende trol genaamd Grýla en tot slot de enige bekende seriemoordenaar van IJsland in een land waar je gemakkelijk kunt verdwalen in de lavavelden... Je krijgt ook een introductie in IJslandse magie en de runen van weleer Tijdens de lange winteravonden in IJsland is het vertellen van verhalen het belangrijkste vermaak voor de mensen, dus er zijn redenen waarom IJslanders zo dol zijn op boeken en de hoogste alfabetiseringsgraad ter wereld hebben. 1 op de 10 IJslanders schrijft een boek in zijn leven, dus we houden duidelijk van verhalen vertellen en je zult zeker niet teleurgesteld zijn door mee te gaan op onze wandeling en een paar verhalen aan te horen. J.R.R. Tolkien was sterk beïnvloed door de Noorse mythologie en de IJslandse Sagen toen hij The Lord of the Rings en The Hobbit schreef, dus we zullen een aantal van de leuke overeenkomsten tussen onze werelden uitleggen. Het is perfect voor mensen die een beetje avontuur in hun leven willen, want het verhaal komt tot leven tijdens onze wandeling. Voor gezinnen: houd er rekening mee dat sommige verhalen eng kunnen zijn voor kleine kinderen, dus het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen over een privéwandeling waarbij we het wat minder eng kunnen maken ;).

Reykjavik: Stadsrondleiding in kleine groep met lokale gids

Reykjavik: Stadsrondleiding in kleine groep met lokale gids

Vind je gids voor de Hallgrímskirkja-kerk bij het standbeeld van Leifur Eiríksson. Dit is op een heuvel en de hoogste plek in Reykjavík, vanwaar je een overzicht hebt over de omgeving. Vanaf dat punt loop je bergafwaarts. De gids neemt je mee door de verschillende straten van Reykjavík, langs belangrijke gebouwen met een geweldige architectuur, en vertelt over hun geschiedenis terwijl je langsloopt. Je krijgt een geweldige introductie in de geschiedenis en cultuur van IJsland. Bekijk het Harpa Concertgebouw, prachtig van binnen, dat ook goed dienst doet als warme stop op koude dagen die vaak voorkomen in IJsland. Vervolg de wandeling langs de oceaan voordat je uiteindelijk naar het oudste gedeelte gaat waar het parlement en het stadhuis zich bevinden. We eindigen de wandeltour bij het parlementsgebouw op het centrale plein. De wandeling is toegankelijk voor rolstoelen en kan bij slecht weer worden aangepast omdat de kleine groep ervoor zorgt dat we kunnen schuilen in gebouwen en tentoonstellingen. Zorg ervoor dat je met CityWalk Reykjavík wandelt voor een gegarandeerd geweldige ervaring met een local.

Reykjavik: stadswandeling met gids

Reykjavik: stadswandeling met gids

We beginnen onze stadstour op de Arnarholl-heuvel, naast het standbeeld van Ingolfur Arnarson, de Noorman die wordt beschouwd als de eerste kolonist van Reykjavik. Na een korte inleiding over de vroege geschiedenis van IJsland en enkele interessante feiten over de Arnarholl-heuvel zelf, verhuizen we naar een andere historische plek, Lydveldingsgardurinn (het park van de Republiek), voordat we naar het oude stadscentrum gaan. We stoppen bij het parlement, bezoeken de vijver, het stadhuis en genieten van een rustige wandeling door de smalle straatjes tussen de traditionele, kleurrijke woningen van weleer... een kleine oase, bijna verborgen achter de hoofdwegen van Reykjavik Het is zeker de moeite waard om onze aandacht te vestigen op enkele van de meest relevante architecturen en hun bezienswaardigheden in het gebied, voordat we verder wandelen naar de beroemde Hallgrimskirkja-kerk. We gaan naar het bekende oriëntatiepunt van de stad, wandelend door een pittoreske buurt waar straatkunst, prachtige achtertuinen, charmante huizen, modern en ouderwets, een schoolvoorbeeld van een lokaal stadsbeeld vormen. We bezoeken ook het interessante beeldenpark achter het museum van Einar Jonsson, onze laatste stop voordat we teruglopen naar Arnarholl Hill.

Kerstwandeltour door Reykjavik

Kerstwandeltour door Reykjavik

Ga deze kerst mee met Your Friend in Reykjavik voor een wandeltour door de kerstverlichte en feestelijke straten van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Samen verkennen we de IJslandse kersttradities en ontdekken we de 13 IJslandse kerstmannen, hun moeder, de trol Grýla die stoute kinderen eet, en tot slot de woeste kerstkat. Deze gezinsvriendelijke tocht brengt IJslandse kersttradities tot leven met spannende verhalen en IJslandse folklore. We maken ook kennis met het heerlijke eten en drinken dat IJsland als kerstsfeer beschouwt en misschien proeven we er wel een paar tijdens onze wandeling. Ons trefpunt is in Fógetagarðurinn voor deze kerstwandeltour door het centrum van Reykjavik. Eerst bewonderen we de schaatsbaan, kerstversieringen en kerstmarktkraampjes op het Ingólfur Plein. Daarna bekijken we de beroemde kerstboom van Oslo op Austurvollur. Terwijl we wandelen, proberen we enkele van de unieke IJslandse Yulelads of kerstmannen te vinden die zich in het centrum van Reykjavik verstoppen. We brengen een kort bezoek aan een boekwinkel om unieke IJslandse kerstboeken te bekijken en de liefde van IJslanders voor boeken te ontdekken, vooral in de kersttijd. Dan gaat het naar de belangrijkste winkelstraat van Reykjavik, Laugavegur, en daar bekijken we de enige echte kleine kerstwinkel. Je kunt er zeker van zijn dat we onderweg voor leuke verrassingen komen te staan. Tot slot lopen we via de prachtige Skólavörðustígur naar de majestueuze Hallgrímskirkja kerk, waar we onze prachtige wandeling samen afsluiten en onderweg een kijkje nemen bij een aantal winkels voor kerstgerelateerde dingen. Als bonus op onze kerstwandeltour krijg je korting bij een paar kerstwinkels, -kraampjes en zelfs restaurants, zodat het nog meer de moeite waard is om met ons mee te gaan. Deze tour wordt alleen in december uitgevoerd en is ook beschikbaar als privétour.

Reykjavik: privéwandeling van 3 uur voor senioren

Reykjavik: privéwandeling van 3 uur voor senioren

Deze privétour door Reykjavik is ontworpen met de hulp van experts om senioren te ontvangen. Bekijk tijdens deze 3 uur durende wandeling de topattracties van de stad en leer waarom Reykjavik zo'n populaire bestemming is. Verken Reykjavik en bezoek de charmante oude stad. De levendige en kosmopolitische stad biedt u de kans om enkele van de rijkste voorbeelden van de Scandinavische geschiedenis te ontdekken. Laat je verrassen door straatjes vol historie en prachtige architectonische voorbeelden. Ervaar IJsland vanuit een ander perspectief. Volg je gids terwijl ze geheimen en interessante feiten over Reykjavik onthullen.

Reykjavik: onthulling van de charismatische hoofdstad van IJsland

Reykjavik: onthulling van de charismatische hoofdstad van IJsland

Verken de betoverende straten van Reykjavik tijdens onze meeslepende wandeltocht, ontworpen om jou de held van je IJslandse avontuur te maken. Dompel jezelf onder in de levendige cultuur en historische wonderen van de stad, en laat de fascinerende landschappen en rijke tradities je reis begeleiden. Ervaar de warmte van de lokale gastvrijheid en geniet van authentieke IJslandse delicatessen, terwijl je de best bewaarde geheimen van de stad ontrafelt. Ontdek onder leiding van onze deskundige gidsen de verborgen juweeltjes en verhalen van Reykjavik en creëer onvergetelijke herinneringen die resoneren met de geest van deze boeiende hoofdstad. Omarm de geest van ontdekking en grijp de kans om het kloppende hart van IJsland te ontdekken. Ervaar Revel in Reykjavik: onthul de charismatische hoofdstad van IJsland en laat de magie van Reykjavik zich voor je ogen ontvouwen.

Verken de erfenis van Reykjavik: In-App audiotour

Verken de erfenis van Reykjavik: In-App audiotour

Ga op een zelfstandige reis door het hart van de hoofdstad van IJsland met deze audiogids, ontworpen voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en architectuur. Wandel in je eigen tempo terwijl de stemmen van het verleden en heden van Reykjavik je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en de minder bekende geheimen van de stad leiden, rechtstreeks vanaf je apparaat. Het avontuur begint bij de ontzagwekkende Hallgrimskirkja-kerk en eindigt bij de historische charme van het Austurvöllur-plein, waar het majestueuze Althingi-parlementsgebouw staat. Ontdek onderweg de blijvende betekenis van de oude binnenstad van Reykjavik, het serene Tjörnin meer en de moderne levendigheid van Laugavegur, de beroemde winkelstraat van de stad. Ervaar bezienswaardigheden zoals de Sun Voyager sculptuur en de Harpa Concert Hall terwijl verhalen en inzichten context en kleur geven. Deze meeslepende tour nodigt je uit om de wind van verandering te trotseren en jezelf te gronden in de blijvende geest van deze noordelijke metropool. Bereid je voor om omarmd te worden door de intieme steegjes van de stad versierd met straatkunst, en geniet van momenten in de bruisende eetgelegenheden van Dahlia. Een wandeling door de steegjes van Reykjavik is een bewijs van de sage van de stad - een mix van oudheid en hedendaagsheid die blijvende indrukken achterlaat op iedereen die de paden bewandelt. HOE GAAT DE TOUR - Blijf flexibel: doe mee met de tour wanneer je maar wilt en verken de bezienswaardigheden zo lang als je wilt. - Geniet zelfs offline van de tour: alle audiotours zijn getest op hoge kwaliteit en eenvoudige navigatie.

De topbezienswaardigheden in Reykjavik

Activiteiten in Austurvöllur

Steden in IJsland

Andere activiteiten in Austurvöllur

Wil je alle activiteiten in Austurvöllur bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.