Belevingen in
Avanos

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Avanos: De beste dingen die je niet wil missen

Cappadocië: ervaring met heteluchtballonvlucht bij zonsopgang

1. Cappadocië: ervaring met heteluchtballonvlucht bij zonsopgang

Ervaar de beste manier om de rotsachtige valleien, ondergrondse steden en legendarische landschappen te bekijken met een heteluchtballonvlucht bij zonsopgang. S ee de zon stijgt als je de meest memorabele foto's te nemen van de ballon mand. Kies tussen een standaard-, luxe- of privévlucht om uw ervaring te verbeteren. Begin heel vroeg in de ochtend met een pick-up van je hotel en een transfer per minibus naar een geheime locatie. Ontmoet de rest van je kleine groep met wie je in de ballon gaat vliegen. De gediplomeerde bemanning helpt je aan boord van de ballonmand terwijl je hem ziet opzwellen met hete lucht en groter wordt. Ontvang een korte veiligheidsbriefing, zie tientallen andere ballonnen in de buurt beginnen op te blazen en de lucht in te gaan, en maak een aantal fantastische foto's van het spektakel. Stijg tussen 500 en 1000 meter boven de grond en ervaar een soepele vlucht hoog boven valleien en spectaculaire geografische formaties die je alleen vanuit de lucht kunt zien. Aan het einde van de vlucht land je ergens veilig waar het grondpersoneel zal wachten met een herdenkingsvluchtpapier en een licht drankje om het te vieren.

...
Cappadocië: heteluchtballonvlucht bij zonsopgang met ontbijt

2. Cappadocië: heteluchtballonvlucht bij zonsopgang met ontbijt

Ontdek Cappadocië van bovenaf tijdens een ballonvlucht in de vroege ochtend. Vlieg een uur lang zachtjes over de sprookjesachtige rotsformaties en ervaar Cappadocië als een vogel die de omgeving overziet. Profiteer van het ophalen van het hotel in de vroege ochtend voordat de dag aanbreekt en reis naar een lanceerplaats voor een heteluchtballon om je voor te bereiden op je geweldige avontuur. Geniet van een licht ontbijt en warme dranken terwijl je de ballonnen ziet opblazen tegen de prachtige achtergrond van het landschap. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft, wordt er een veiligheidsbriefing voor passagiers gegeven. Je leert de basisregels van heteluchtballonvluchten voordat je de lucht in gaat terwijl de zon begint op te komen. Maak souvenirfoto's van de valleien beneden voordat je zachtjes terug naar de grond glijdt voor je champagnefeest. Verzamel uw aandenken vluchtcertificaat als herinnering aan uw ervaring. Beëindig uw ervaring met een comfortabele transfer terug naar uw hotel.

...
Cappadocië: vlucht in een luchtballon

3. Cappadocië: vlucht in een luchtballon

Beleef een spannende vlucht in een luchtballon over de sprookjesachtige schoorstenen en uit de rotsen gehouwen kerken en huizen van Cappadocië, met vervoer vanaf je hotel en een ontbijt voor de vlucht bij aankomst op de locatie. Je wordt rond 04:00 uur opgehaald bij je accommodatie in Cappadocië en naar de locatie gebracht. Je krijgt gratis koffie en thee om de koudheid van de vroege ochtend tegen te gaan. Terwijl je geniet van een ontbijt kijk je toe hoe de ballonnen voorbereid en opgeblazen worden. Als de zon op begint te komen zweef je naar een hoogte van ongeveer 300 meter voor een buitengewoon uitzicht van 360 graden over Cappadocië. De wind neemt je mee over de valleien en bergen voor een vlucht van ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van het weer. Bewonder de unieke rotsen en grotten van de regio vanuit een vogelvluchtperspectief. Geniet nadat je weer geland bent van een glas champagne en ontvang je persoonlijke vluchtcertificaat. Daarna wordt je weer teruggebracht naar je hotel, waar je om ongeveer 07:00 uur aan de rest van je dag kunt beginnen.

...
Cappadocië: luchtballonvaart tijdens zonsopgang

4. Cappadocië: luchtballonvaart tijdens zonsopgang

Zie de zonsopgang boven Cappadocië vanuit een luchtballon. Je wordt vlak voor zonsopgang opgehaald bij je hotel en gaat naar het startpunt, waar een licht ontbijt van gebak, taart en koffie op je wacht. Zodra de ballon is goedgekeurd om te vliegen, ga je naar de  vertrekplaats, waar je foto's kunt maken en kunt zien hoe de ballon wordt opgeblazen. Als alles klaar is voor de vlucht, rijs je op uit het hart van Cappadocië en zie je het spectaculaire landschap van schoorstenen en rotsformaties steeds kleiner worden.  Je vlucht duurt ongeveer 1 uur. Bij de landing proost je met champagne en krijg je een medaille, voordat je weer wordt teruggebracht naar je hotel.

...
Cappadocië: Luchtballonvlucht bij zonsopgang met champagne

5. Cappadocië: Luchtballonvlucht bij zonsopgang met champagne

Ga de lucht in tijdens deze privé- of groepsballonervaring boven Cappadocië. Ontzag voor het spectaculaire uitzicht en zie de zon opkomen terwijl je de meest memorabele foto's maakt vanuit de ballonmand. Kies tussen een standaard, deluxe of privévlucht. Vlieg in een heteluchtballon boven Cappadocië en ontdek de beste manier om dit land van rotsachtige valleien, ondergrondse steden en legendarische landschappen te bekijken. Begin je ervaring heel vroeg in de ochtend met het ophalen van je hotel, gevolgd door vervoer naar een geheime locatie per minibus. Eenmaal daar ontmoet je de rest van je kleine groep (als je een groepsvlucht kiest). Volg je gelicentieerde bemanning aan boord van de ballonmand terwijl deze opblaast met hete lucht en erg groot wordt. Luister naar uw piloot die veiligheidsmaatregelen en de do's en don'ts tijdens uw vlucht met u deelt. Houd vol terwijl je ballon tussen de 500 en 1000 meter boven de grond stijgt. Vlieg soepel boven valleien en spectaculaire geografische formaties die je alleen vanuit de lucht kunt zien. Zorg ervoor dat je wat foto's maakt van je eigen ballon en de tientallen anderen in de buurt die de lucht in gaan. Aan het einde van de vlucht land je op een veilige plek waar het grondpersoneel op je wacht met een herdenkingsvliegcertificaat en een licht drankje om het te vieren. Kies voor deze ervaring uit 3 opties: • Standaardvlucht: groepsoptie met maximaal 20-24 personen en een vlucht van 45 tot 65 minuten • Comfort Flight: groepsoptie tot 16 personen en ongeveer 60 minuten vliegen • Privévlucht: privéoptie voor jou en je vrienden met een vlucht van ongeveer 60 minuten

...
Cappadocië hoogtepunten Tour met lunch

6. Cappadocië hoogtepunten Tour met lunch

Je chauffeur haalt je op bij je hotel om te beginnen aan een 6,5 uur durende tour vol ongelooflijke natuurlijke formaties, UNESCO-werelderfgoedlocaties en veel verschillende soorten oude kunst. Je dag begint met een verkenning van Cappadocië, in het bijzonder Devrent Valley. Deze vallei staat ook wel bekend als "Verbeeldingsvallei", die u zult begrijpen zodra u aankomt. Je ziet talloze verschillende soorten Fairy Chimney-formaties, die bijna 30 miljoen jaar geleden zijn gevormd. Hierna ga je naar het openluchtmuseum van Göreme, een van de oudste nederzettingen in Cappadocië en een van de 3 UNESCO-locaties in het park. Dit is een geweldige grotstad met woningen gebouwd in de zijkanten van rotsformaties. Nu een spookstad vanwege onveilige erosie, deze plek huisvestte ooit christenen en moslims in harmonie met elkaar. Deze reis biedt de mogelijkheid om langs een lokale winkel te gaan om het echte Anatolië te ontdekken. Zie hoe mensen het overleefden en prachtige kunst creëerden in deze regio die dateert uit de Hettitische periode. Ga zitten voor de lunch in een lokaal restaurant en rust uit voor de tweede helft van de tour. Ga vervolgens naar Uchisar Castle en Pigeon Valley, twee van de beste plekken voor fotografie ter wereld. Ga weer op pad om terug te keren naar je hotel, maar voordat je thuiskomt, stop je bij Goreme Panorama Point om de schoonheid van Cappadocië vanuit een andere hoek te bekijken.

...
Van Istanbul: dagtocht naar Cappadocië met vlucht en lunch

7. Van Istanbul: dagtocht naar Cappadocië met vlucht en lunch

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van Cappadocië samen met zijn fascinerende rotsformaties tijdens een rondleiding die de hele dag duurt. Je wordt opgehaald bij je hotel in Istanbul en arriveert op de luchthaven voor een vlucht van 1,5 uur naar Kayseri. Ontmoet je lokale chauffeur en geniet van de rit naar Cappadocië, waar je je bij andere groepsdeelnemers voegt en je tour begint. Verken het openluchtmuseum van Goreme en bestudeer de vele uit de rotsen gehouwen kerken uit de 10e eeuw. Bezoek vervolgens Devrent Valley, beroemd om zijn eigenzinnige, diervormige rotsen, en waan je in een andere wereld. Ga naar Pasabag, ook bekend als Monks Valley, en bekijk de kapel gewijd aan St. Simeon samen met de schuilplaats van een kluizenaar. Bewonder enkele van de meest opvallende sprookjesachtige schoorstenen met een unieke paddenstoelvorm. Stop voor een typisch Turkse lunch in Avanos. Leer dan aardewerk maken met lokale experts. Geniet van het beste uitzicht op de sprookjesachtige schoorstenen van Goreme Panorama voordat je je vergaapt aan meer prachtige landschappen vanaf Uchisar Rock Castle. Rijd terug naar Kayseri voor je terugvlucht naar Istanbul, waar je chauffeur je zal begroeten en je terug zal brengen naar je hotel.

...
Cappadocië: luxe luchtballonvaart

8. Cappadocië: luxe luchtballonvaart

Bekijk Cappadocië van bovenaf op deze spannende vlucht in een luchtballon. De Royal Queen Flight begint in een luxe minibusje dat je naar ons hoofdkantoor brengt. Hier kun je even ontspannen en genieten van een verzorgd ontbijtbuffet terwijl de piloten een lanceerbasis kiezen. Zodra de basis is geselecteerd, zie je hoe de bemanning de ballon assembleert en opblaast. Onze ballonnen worden uitsluitend geleverd door Lindstrand Balloons en zijn de enige in de regio die het zilveren kenmerk van kwaliteit en veiligheid hebben. Na een korte introductie stijg je op boven Cappadocië. Onze ballon zal stijgen tot ongeveer 300 meter hoogte - zwevend boven valleien en rotsformaties geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht. Ballonnen bewegen met de wind mee, dus de route is onbekend. Dit betekent ook dat elke vlucht nieuwe en onvergetelijke ervaringen, onbekende kijkhoeken en ideale fotomomenten met zich meebrengt. Terug aan de grond krijg je een glas champagne om op de vlucht te proosten en ontvang je een zilveren medaille.

...
Cappadocië: kleine groep Cappadocië groene tour Small

9. Cappadocië: kleine groep Cappadocië groene tour Small

Laat je ophalen bij je accommodatie door je deskundige gids en ga op een kleine groepsreis door Cappadocië. Begin met een stop bij Goreme Panorama, een schilderachtig uitkijkpunt dat je het weidse uitzicht biedt dat wordt gevormd door de stad beneden en de prachtige rotsachtige heuvels die erachter liggen. Rijd vervolgens naar Kaymaklı Underground City om uit de eerste hand te leren hoe vroege christenen zichzelf eeuwenlang beschermden en verdedigden tegen vervolgingen en invasies. Wandel door de grootste kloof van Turkije, met meer dan 2.670 verschillende planten die gedijen in het microklimaat van de vallei. Maak daarna de 1,5 uur durende rit naar Nar Lake. Stop om wat foto's te maken voordat je weer even de weg op gaat om Ihlara Canyon te bereiken voor een wandeling van 3,8 km langs de rivier en door de prachtige natuur van het gebied. Na de wandeling kunt u uw honger stillen met een lunch in een lokaal restaurant in Belisırma. Na de lunch ga je naar Yaprakhisar Panorama (bekend als een Star Wars-filmset) om de karakteristieke sprookjesachtige schoorstenen vanuit een ongelooflijk uitkijkpunt te bekijken. Bezoek dan het Selime-klooster, het grootste religieuze gebouw in Cappadocië met een kerk ter grootte van een kathedraal. Voordat je terugkeert naar je hotel, stopt je gids bij Pigeon Valley, de beste fotoplek in heel Cappadocië.

...
Göreme: paardrijervaring in Cappadocië

10. Göreme: paardrijervaring in Cappadocië

Terwijl u in Cappadocië bent, mag u een unieke ervaring van paardrijden door de prachtige valleien met sprookjesachtige schoorstenen niet missen. Cappadocië, ook bekend als het 'land van de prachtige paarden', heeft alle noodzakelijke voorwaarden voor een kwalitatieve en onvergetelijke rit met goed verzorgde, vredige en krachtige paarden, geweldige landschappen, rustige paden ver van de drukte en gastvrije mensen die voor jullie allemaal zorgen door de dag. Deze rit van 2 uur is een geweldige manier om de omgeving te verkennen. Geniet van paardrijden in de rustige omgeving ver weg van de wegen en drukke toeristische attracties. Een professionele gids zal je de hele weg begeleiden en je de paden laten zien met verbazingwekkende rotsformaties en de meest spectaculaire sprookjesachtige schoorstenen. Rijd verder door de lokale abrikozenboomgaarden en traditionele wijngaarden en geniet van unieke landschappen in elke richting. Deze tour omvat ook een bezoek aan het uit de rotsen gehouwen Hallacdere-klooster, een van de vele schatten van Cappadocië.

...

Sitemap Avanos

Wil je alle activiteiten in Avanos ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Avanos

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.296 beoordelingen

We vonden de ballonvaart geweldig! De timing was ook geweldig. Het ophalen van de camping was tot op de minuut nauwkeurig. Nadat we op de plaats waren aangekomen, waren er al veel mensen bezig met het opblazen van de heteluchtballon. Dat was een geweldige ervaring! Even later stapten we in de mand en vertrokken. De piloot en zijn assistenten waren een goed geoefend team en hebben goed werk geleverd! De rit was erg leuk en de landing was erg soepel. Om met zo'n 100 ballonnen tegelijk in beweging te zijn, heb je veel ervaring en professionaliteit nodig. En dat deed je, je voelde je heel veilig. Je kon een uur lang volop genieten van de rit. Het landschap is betoverend en uniek!!! We vonden het geweldig en zouden het op elk moment opnieuw doen. Na de reis kregen we champagne en medailles en werden we zonder lang wachten terug gereden. We kunnen het iedereen alleen maar aanraden!

Dit voelde als een once in a lifetime ervaring. Het maakte het heel gemakkelijk met ophalen en afzetten bij ons hotel. We moesten overschakelen naar een tweede lanceerlocatie, denk ik vanwege de wind, dus de eigenlijke ballonvaart begon later dan verwacht, maar was nog steeds de geadverteerde duur van iets meer dan een uur. Het is bijna niet te beschrijven het gevoel zo hoog te zijn zonder ramen, motor, etc. Zo stil en vredig. Enige nadeel is dat ze je echt in de compartimenten stoppen, dus het is moeilijk om te bewegen, maar dat kan ook helpen als je bang bent om je veiliger te voelen.

Sterk aanbevolen de ervaring en prijs. Ze waren punctueel om op te halen bij het hotel. Het enige, ik vroeg hoeveel mensen de mand zouden zijn en ze vertelden me dat 6, het waren eigenlijk 16, maar het was niet een van de grootste aangezien er maximaal 28 zijn.

ADEMBENEMEND! Zeer goede organisatie. We werden op tijd bij het hotel opgehaald en konden de bouw bekijken. Toen gebeurde alles heel snel en waren we in de hemel. Geweldig team. Ik kan het alleen maar aanbevelen!

Het was een geweldige vlucht. Personeel was professioneel.