Kies data

Dingen om te doen Aveiro

Aveiro: De beste dingen die je niet wil missen

Aveiro: traditionele Moliceiro-boottocht

1. Aveiro: traditionele Moliceiro-boottocht

Vaar door de stad Aveiro tijdens een boottocht aan boord van een traditionele Moliceiro-boot. Begin langs het centrale kanaal van de lagune, de Ria de Aveiro. Doorkruis het centrum van de stad, van de tuin van Rossio tot het oude gebouw van de Capitania van de haven van Aveiro. Volg een ander kanaal dat vroeger dienst deed als waterweg naar de steenfabriek Antonio Maria Campos, waar het culturele en congrescentrum van Aveiro samen met andere openbare diensten werd opgericht. Vaar vervolgens over Canal das Pirâmides (het piramidekanaal), dat aan het begin van de 19e eeuw werd gebouwd en zich uitstrekt van de oude vismarkt tot het centrale kanaal. Geniet in de zomer van een prachtig landschap dat bestaat uit honderden kleine witte zoutpiramides die een van de meest karakteristieke kenmerken van deze regio vertegenwoordigen.

Aveiro: Moliceiro-boottocht

2. Aveiro: Moliceiro-boottocht

Ga op avontuur en maak een uitstapje naar Aveiro, wat nooit compleet is zonder een Moliceiro-boottocht. De Moliceiro is een traditionele boot die deel uitmaakt van de Aveiro-cultuur, vergelijkbaar met een Venetiaanse gondel. Beginnend bij het dok van Largo do Jardim do Rossio, passeert u enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals de art nouveau, de zoutpan van Aveiro, de traditionele wijk Beira-Mar, de keramiekfabriek Jerónimo P. Campos, en de Vismarkt. Bewonder samen met een gids de adembenemende stad vanaf de kanalen. Vergroot je kennis over de geschiedenis van de stad en leer enkele geheimen van Aveiro kennen.

Porto: Aveiro, Paiva Walkways en voetgangersbrug Arouca 516

3. Porto: Aveiro, Paiva Walkways en voetgangersbrug Arouca 516

Start om 08:30 uur om de drukte en de hitte te vermijden. Ga op weg naar de Paiva Walkways (Passadiços do Paiva, of de loopbruggen van Paiva) en beklim de trap, een van de hoogtepunten van deze wandeling. Herneem je energie met een overheerlijke traditionele lunch in een typisch Portugees restaurantje. Ga dan naar   Aveiro en waardeer de handbeschilderde tegels bij het oude treinstation, ze zullen je helpen de cultuur, traditie en geschiedenis van de stad te begrijpen. Wandel   door de oude wijk om de belangrijkste Art Nouveau gebouwen en de vismarkt te zien, en proef de Ovos Moles de Aveiro (zoete eieren), een van de lekkernijen van de stad. Stap aan boord van een gondel   - een van de traditionele grachtboten van Aveiro - en verken de stad vanaf het water. Vervolg je weg richting Costa Nova, een prachtig vissersdorp beroemd om zijn houten huizen, beschilderd in heldere gestreepte kleuren. Je wordt weer teruggebracht naar je hotel in Porto.

Aveiro: boottocht en stadswandeling met hoogtepunten

4. Aveiro: boottocht en stadswandeling met hoogtepunten

Ervaar de schoonheid van Aveiro tijdens een boottocht in een authentiek Moliceiro-vaartuig. Slenter door de wijk Beira Mar tijdens een wandeltocht met een lokale gids en geniet van de levendige sfeer op de vismarkt van Aveiro. Laat je verwelkomen door je lokale gids bij de Vrijheidsobelisk in het oude centrum van Aveiro. Volg je gids naar een iconische Moliceiro-boot. Begin aan een cruise aan boord van een kleurrijk schip door de waterwegen van de stad. Glij op een elegante boot en maak foto's van bezienswaardigheden zoals het gebouw van de gemeenteraad, een 15e-eeuwse molen en de romantische Carcavelos-brug. Kijk hoe de oude delen van de stad overgaan in de nieuwe terwijl je het winkelcentrum en een keramiekfabriek ziet die is omgebouwd tot congrescentrum. Stap uit en vervolg je wandeltocht door de smalle straatjes van de wijk Beira Mar die traditioneel werd bewoond door vissers en zoutwerkers. Bewonder de felgekleurde gebouwen langs het kanaal. Baan je een weg naar de bruisende Vismarkt, het Centennial-gebouw, en passeer rijkelijk versierde Art Nouveau-gebouwen voordat je je tour beëindigt.

Vanuit Porto: halve dagtrip Aveiro en rondvaart

5. Vanuit Porto: halve dagtrip Aveiro en rondvaart

Beleef de schoonheid van de wateren van Aveiro's grachten die bekend staan om hun natuurlijke formaties aan de Portugese kust. De stad is verbonden met de rivier en zee en wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Je voelt de cultuur van deze stad - eens was het een vissersdorpje en haalden bewonders hun inkomen uit de zee, de rivier en de zoutproductie. De halve dagexcursie begint bij het vismarktplein waar je een bijzonder uitzicht hebt over het stadscentrum. Vervolgens geniet je van een 1-uur durende rondvaart langs de grachten van de stad. Reis met een typische en unieke boot die moliceiro genoemd wordt en gedecoreerd is met motieven die voortkomen uit de lokale cultuur. Na de rondvaart toont de gids de wijk Costa Nova die aan de zee grenst. Bewonder enkele van de oude traditionele huizen die klein in omvang zijn en geschilderd in heldere kleuren met verticale strepen.

Van Porto: Aveiro & Coimbra kleine groepstour + riviercruise

6. Van Porto: Aveiro & Coimbra kleine groepstour + riviercruise

Vaar over de grachten aan boord van een kleurrijke moliceiro-boot tijdens deze dagexcursie naar Aveiro vanuit Porto. Neem de tijd om de hoogtepunten van de stad te ontdekken, zoals de Vismarkt. Ontdek de stad Coimbra tijdens een begeleide wandeling door de middeleeuwse oude stad. Begin met het ophalen van uw centraal gelegen hotel in Porto. Ontspan in een voertuig met airconditioning op weg naar Aveiro in de centrale regio van Portugal. Verken de art nouveau-architectuur en het historische centrum van de stad. Breng een bezoek aan de bruisende Vismarkt. Stap aan boord van een traditionele, houten moliceiro-boot en ervaar de stad vanaf het water. Baan je een weg naar de Aveiro-zoutvijvers langs New Coast, typische gestreepte huizen, de Barra-vuurtoren en de São Jacinto-duinen. Zoek onderweg naar ooievaarsnesten. Reis naar de stad Coimbra aan het water, de oude hoofdstad van het land. Het herbergt een bewaard gebleven middeleeuwse oude stad en de historische universiteit van Coimbra. Ga voor een begeleide wandeling door het historische centrum van de stad. Stop bij belangrijke bezienswaardigheden zoals de oude kathedraal en de nieuwe kathedraal. Als je kiest voor de optie met toegang tot monumenten, bezoek dan het interieur van de Joanina-bibliotheek en het Koninklijk Paleis. Aan het einde van de tour zet de gids je af bij je hotel in Porto.

Vanuit Porto: halve dagexcursie Aveiro met 1 uur boottocht

7. Vanuit Porto: halve dagexcursie Aveiro met 1 uur boottocht

Verlaat Porto en reis zuidwaarts naar de prachtige kustplaats Aveiro aan de Ria de Aveiro-lagune. Bij aankomst volg ke een rondleiding door het historische stadscentrum om de gewaagde Art Nouveau-woningen en charmante voetgangersbruggen over de grachten te bewonderen. Maak prachtige foto's van de kathedralen in barokstijl en andere verbazingwekkende architectuur. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de stad en hoe deze groeide van een klein vissersdorpje tot de op 2 na meest bevolkte stad in de regio Centro van Portugal. Hoor hoe de zoutwinning in de kwelders een belangrijke rol speelde in de economie van de stad, vanaf de tijd van de Romeinen. Klim vervolgens aan boord van één van de traditionele moliceiro-boten die worden gebruikt om zeegras in de lagune te verzamelen. Vaar langs de grachten van het "Venetië van Portugal" om de kleurrijke vissershuizen van het Costa Nova-strand te bewonderen en een geweldig uitzicht op het landschap te krijgen.

Porto: privétransfer naar Lissabon met tussenstops in 3 steden

8. Porto: privétransfer naar Lissabon met tussenstops in 3 steden

Vink in één dag drie van de belangrijkste steden aan de Portugese kust aan met deze handige privétransferservice. Reis van Porto naar Lissabon en geniet van optionele tussenstops in Aveiro, Coimbra, Fátima, Nazaré of Óbidos. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Porto, reis je richting de stad Aveiro. Geniet van wat vrije tijd om de grachten, de Nouveau-architectuur en de kleurrijk geschilderde Moliceiros-boten van de stad te verkennen. U kunt ook een stop maken in Coimbra, de thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Portugal. Dompel jezelf hier onder in het moderne deel van de stad, de universiteit en het verre verleden. Ga verder richting Nazaré of Fátima voor de lunch en een wandeling door de stad. Geniet in Nazaré van het uitzicht op de Portugese kust en ontdek zelf waarom de stad een surfparadijs is. Of verken de vele religieuze plaatsen in Fátima. Breng tot slot een bezoek aan het middeleeuwse stadje Óbidos. Geniet hier van wat vrije tijd om de beroemde eigenzinnige boekwinkels, middeleeuwse straten en drankbars van de stad in je eigen tempo te verkennen. Laat je afzetten bij je hotel in Lissabon na een hele dag sightseeing.

Lissabon naar Porto met tussenstops in 3 steden

9. Lissabon naar Porto met tussenstops in 3 steden

Vink in één dag drie van de belangrijkste steden aan de Portugese kust aan met deze handige privétransferservice. Reis van Lissabon naar Porto en geniet van optionele stops in Aveiro, Coimbra of Fátima, Nazaré of Óbidos. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Lissabon, reis je richting de stad Óbidos. Geniet hier van wat vrije tijd om de beroemde eigenzinnige boekhandels, middeleeuwse straten en drankbars van de stad in je eigen tempo te verkennen. Ga verder richting Nazaré of Fátima voor de lunch en een wandeling door de stad. Geniet in Nazaré van het uitzicht op de Portugese kust en ontdek zelf waarom de stad een surfparadijs is. Of verken de vele religieuze plaatsen in Fátima. Breng ten slotte een bezoek aan het middeleeuwse stadje Aveiro. Geniet van wat vrije tijd om de grachten, de Nouveau-architectuur en de kleurrijk geschilderde Moliceiros-boten van de stad te verkennen. U kunt ook een stop maken in Coimbra, de thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Portugal. Dompel jezelf hier onder in de moderne wijk van de stad, de universiteit en het verre verleden. Laat je afzetten bij je hotel in Porto na een hele dag sightseeing.

Aveiro: begeleide wandeltocht met verhalen, kanalen en Azulejos

10. Aveiro: begeleide wandeltocht met verhalen, kanalen en Azulejos

Begin bij de Praça da Republica met het stadhuis en de Misericórdia-kerk. We lopen langs de Rua de Coimbra en praten over de zwart-witte calçada à portuguesa. Op het Marques de Pombal-plein gaan we de Karmelietenkloosterkerk binnen - een klein maar indrukwekkend barok juweel. Als we verder lopen zien we de tegelpanelen van Casa de Santa Zita en Sapataria Leão. We passeren naast het Dominicaanse klooster van Jezus waar we de geschiedenis van de patroonheilige van de stad oproepen: prinses Santa Joana. Na het passeren van de kathedraal gaan we verder naar het Canal da Fonte Nova, waar het gebouw van een van de vele keramiekfabrieken die er ooit bestond nog steeds staat. Langs de kanalen zullen we hun ontstaan en nut uitleggen, evenals die van de traditionele boten van de Ria de Aveiro. We passeren interessante plekken in de wijk Beira Mar, altijd met de tegels die onze ogen vullen. We zullen de kenmerken van Art Nouveau en Art Deco herkennen, van de ijzeren architectuur van het begin van de 19e tot de 20e eeuw. We zullen de twee gevels van het Museum voor Art Nouveau niet vergeten. Op weg naar de zoutpannen zullen we praten over de kracht van Aveiro van de 11e tot de 15e eeuw, de doortocht door de woestijn in de 17e en 18e eeuw en de heropleving in de 19e eeuw. Op de terugweg maken we enkele verwijzingen naar de lokale gastronomie, zoals palingstoofpot en traditionele zoetigheden, namelijk de "ovos moles" van Aveiro. We eindigen bij de kerk van São Gonçalinho, verwijzend naar het traditionele januari-festival, waarbij een ander traditioneel snoepje - hard en zwaar - letterlijk over de hoofden van de gelovigen wordt gegooid, in een ritueel vol vreugde en traditie.

Beschikbare activiteiten

32 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Aveiro

Aveiro: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Andere activiteiten in Aveiro

Wil je alle activiteiten in Aveiro ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aveiro

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.453 beoordelingen

Onze tour naar Aveiro, meer dan een uur rijden van Porto, stelde ons in staat om het platteland buiten een grote Portugese stad te zien. We kwamen door de stad Gaia, een kurkfabriek en zagen onderweg ooievaars. In Aveiro, het "kleine Venetië" van Portugal genoemd, stapten we op gondelboten en reisden door de kanalen. We leerden over de geschiedenis van de stad, de Salina-velden waar zout wordt gewonnen en over de verschillende soorten architectuur die in de gebouwen vertegenwoordigd zijn. Op de terugweg stopten we in Costa Novo, een badplaats met veelkleurig gestreepte huizen aan de oceaan. Het was heel mooi en een goede manier om de middag door te brengen. Een ding dat echt een geweldige tour maakt, is de gids. Nuno was geweldig - uiterst deskundig en zeer behulpzaam bij het geven van informatie over veel andere dingen. Vijf sterren voor deze tour en onze uitstekende gids

De hangbrug en de loopbruggen van Paiva zijn een unieke ervaring en benadrukken het prachtige Portugese platteland. De wandeling was ongeveer 8 km lang en volgde de Paiva rivier, die zelfs op een regenachtige dag mooi was. Onze gids Ricardo was vriendelijk en attent ... hielp op alle mogelijke manieren om er een geweldige dag van te maken. We genoten van een heerlijke traditionele lunch geserveerd in familiestijl De tour eindigde met een boottocht in Aveiro en een korte stop bij de mooie huizen langs het strand in Costa Nova

geweldige tour, erg interessant, we hadden zoveel plezier. De Aviero-brug oversteken met adembenemende uitzichten en de lange trap oplopen was puur avontuur. onze gids heeft zoveel informatie met ons gedeeld. We hebben een onvergetelijke dag gehad. Ik kan het alleen maar aanraden, zeker ervaren

Fantastic guide is Roberto! We enjoyed everything. A very mixed dayfull tour wiith fun, adventure nature and a lot more. Perfect!!!! Thank you for this amazing day Norberto!

Ik raad 100% aan. Op tijd legde Nuno de gids heel goed uit.