Belevingen in
Aveiro

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Aveiro: De beste dingen die je niet wil missen

Aveiro: traditionele Moliceiro-boottocht

1. Aveiro: traditionele Moliceiro-boottocht

Vaar door de stad Aveiro tijdens een rit van 45 minuten aan boord van een traditionele Moliceiro-boot. Begin langs het centrale kanaal van de lagune, de Ria de Aveiro. Doorkruis het centrum van de stad, van de tuin van Rossio tot het oude gebouw van de Capitania van de haven van Aveiro. Volg een ander kanaal dat vroeger als waterweg diende naar de steenfabriek Antonio Maria Campos, waar het Aveiro Cultureel en Congrescentrum samen met andere openbare diensten werd opgericht. Vaar vervolgens over Canal das Pirâmides (het piramidekanaal), dat aan het begin van de 19e eeuw werd gebouwd en zich uitstrekt van de oude vismarkt tot het centrale kanaal. Geniet tijdens de zomer van een prachtig landschap dat bestaat uit honderden kleine witte zoutpiramides die een van de meest karakteristieke kenmerken van deze regio vertegenwoordigen.

Aveiro: Moliceiro-boottocht

2. Aveiro: Moliceiro-boottocht

Ga op avontuur en maak een reis naar Aveiro, die nooit compleet is zonder een Moliceiro-boottocht. De Moliceiro is een traditionele boot die deel uitmaakt van de Aveiro-cultuur, vergelijkbaar met een Venetiaanse gondel. Beginnend bij het dok van Largo do Jardim do Rossio, passeer enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals de art nouveau, de zoutpan van Aveiro, de traditionele wijk Beira-Mar, de keramiekfabriek Jerónimo P. Campos, en de Vismarkt. Bewonder de adembenemende stad vanaf de kanalen samen met een gids. Vergroot uw kennis over de geschiedenis van de stad en leer enkele geheimen van Aveiro kennen.

Aveiro: Moliceiro-bootcruise en stadswandeling met hoogtepunten

3. Aveiro: Moliceiro-bootcruise en stadswandeling met hoogtepunten

Ervaar de schoonheid van Aveiro tijdens een boottocht in een authentiek Moliceiro-vaartuig. Slenter door de wijk Beira Mar tijdens een wandeltocht met een lokale gids en geniet van de levendige sfeer op de vismarkt van Aveiro. Laat je verwelkomen door je lokale gids bij de Vrijheidsobelisk in het oude centrum van Aveiro. Volg je gids naar een iconische Moliceiro-boot. Begin aan een cruise aan boord van een kleurrijk schip door de waterwegen van de stad. Glij op een elegante boot en maak foto's van bezienswaardigheden zoals het gebouw van de gemeenteraad, een 15e-eeuwse molen en de romantische Carcavelos-brug. Kijk hoe de oude delen van de stad overgaan in de nieuwe terwijl je het winkelcentrum en een keramiekfabriek ziet die is omgebouwd tot congrescentrum. Stap uit en vervolg je wandeltocht door de smalle straatjes van de wijk Beira Mar die traditioneel werd bewoond door vissers en zoutwerkers. Bewonder de felgekleurde gebouwen langs het kanaal. Baan je een weg naar de bruisende Vismarkt, het Centennial-gebouw, en passeer rijkelijk versierde Art Nouveau-gebouwen voordat je je tour beëindigt.

Vanaf Porto: Aveiro & Coimbra tour met kleine groepen + riviercruise

4. Vanaf Porto: Aveiro & Coimbra tour met kleine groepen + riviercruise

Om de tour te starten, word je opgehaald bij je Central Hotel in Porto. Je gaat dan naar Aveiro (de reis duurt ongeveer 45 minuten). Aveiro is een Portugese stad in de centrale regio van Portugal en wordt beschouwd als het kleine Venetië van Portugal. Het is een belangrijk stedelijk centrum, haven, spoor, universiteit en toeristische attractie. Begin met het verkennen van de stad Aveiro door de belangrijkste gebouwen van Art Nouveau en lokale plaatsen van de stad te passeren. Verken het historische centrum en bezoek de vismarkt. Geniet van een cruise van ongeveer 50 minuten in een van de typische boten van de stad - een Moliceiro (traditioneel gebruikt voor het oogsten van algen) - en neem een kijkje in de zoutpannen van Aveiro. Daarna passeer je langs New Coast, geniet je van de typische gestreepte huizen, zie je de vuurtoren van Barra en de duinen van São Jacinto. Onderweg zult u de ooievaarsnesten die u vindt waarderen. De tweede stad die je zult bezoeken is Coimbra. Coimbra is een stad aan de waterkant in centraal Portugal en is de oude hoofdstad van het land. Het herbergt een bewaarde middeleeuwse oude stad en de historische universiteit van Coimbra. Loop over de paden met je gids naar het historische centrum van de stad. Bezoek belangrijke bezienswaardigheden zoals de oude kathedraal en de nieuwe kathedraal. Als u de optie met toegang tot monumenten selecteert, bezoekt u de interieurs van Joanina Library en het Koninklijk Paleis. Aan het einde van de tour zet de gids je weer af in je hotel in Porto.

Vanuit Porto: halve dagtrip Aveiro en rondvaart

5. Vanuit Porto: halve dagtrip Aveiro en rondvaart

Beleef de schoonheid van de wateren van Aveiro's grachten die bekend staan om hun natuurlijke formaties aan de Portugese kust. De stad is verbonden met de rivier en zee en wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Je voelt de cultuur van deze stad - eens was het een vissersdorpje en haalden bewonders hun inkomen uit de zee, de rivier en de zoutproductie. De halve dagexcursie begint bij het vismarktplein waar je een bijzonder uitzicht hebt over het stadscentrum. Vervolgens geniet je van een 1-uur durende rondvaart langs de grachten van de stad. Reis met een typische en unieke boot die moliceiro genoemd wordt en gedecoreerd is met motieven die voortkomen uit de lokale cultuur. Na de rondvaart toont de gids de wijk Costa Nova die aan de zee grenst. Bewonder enkele van de oude traditionele huizen die klein in omvang zijn en geschilderd in heldere kleuren met verticale strepen.

Porto: Aveiro, Paiva Walkways en voetgangersbrug Arouca 516

6. Porto: Aveiro, Paiva Walkways en voetgangersbrug Arouca 516

Start om 08:30 uur om de drukte en de hitte te vermijden. Ga op weg naar de Paiva Walkways (Passadiços do Paiva, of de loopbruggen van Paiva) en beklim de trap, een van de hoogtepunten van deze wandeling. Herneem je energie met een overheerlijke traditionele lunch in een typisch Portugees restaurantje. Ga dan naar   Aveiro en waardeer de handbeschilderde tegels bij het oude treinstation, ze zullen je helpen de cultuur, traditie en geschiedenis van de stad te begrijpen. Wandel   door de oude wijk om de belangrijkste Art Nouveau gebouwen en de vismarkt te zien, en proef de Ovos Moles de Aveiro (zoete eieren), een van de lekkernijen van de stad. Stap aan boord van een gondel   - een van de traditionele grachtboten van Aveiro - en verken de stad vanaf het water. Vervolg je weg richting Costa Nova, een prachtig vissersdorp beroemd om zijn houten huizen, beschilderd in heldere gestreepte kleuren. Je wordt weer teruggebracht naar je hotel in Porto.

Aveiro: Tuka-Tuka toeristische sightseeingtrein

7. Aveiro: Tuka-Tuka toeristische sightseeingtrein

Maak kennis met de stad Aveiro en haar rijke geschiedenis aan boord van een spannende sightseeingtrein. Spring op Tuka-Tuka en bekijk de pittoreske gebouwen van de stad op een unieke ervaring. Besteed 45 minuten aan het leren kennen van enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, gebouwen en grachten van Aveiro. Ga door belangrijke plaatsen zoals de campus van de universiteit van Aveiro, Aveiro Salt Pans en nog veel meer.

Vanuit Porto: halve dagexcursie Aveiro met 1 uur boottocht

8. Vanuit Porto: halve dagexcursie Aveiro met 1 uur boottocht

Verlaat Porto en reis zuidwaarts naar de prachtige kustplaats Aveiro aan de Ria de Aveiro-lagune. Bij aankomst volg ke een rondleiding door het historische stadscentrum om de gewaagde Art Nouveau-woningen en charmante voetgangersbruggen over de grachten te bewonderen. Maak prachtige foto's van de kathedralen in barokstijl en andere verbazingwekkende architectuur. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de stad en hoe deze groeide van een klein vissersdorpje tot de op 2 na meest bevolkte stad in de regio Centro van Portugal. Hoor hoe de zoutwinning in de kwelders een belangrijke rol speelde in de economie van de stad, vanaf de tijd van de Romeinen. Klim vervolgens aan boord van één van de traditionele moliceiro-boten die worden gebruikt om zeegras in de lagune te verzamelen. Vaar langs de grachten van het "Venetië van Portugal" om de kleurrijke vissershuizen van het Costa Nova-strand te bewonderen en een geweldig uitzicht op het landschap te krijgen.

Aveiro: begeleide Tuk Tuk City Tour

9. Aveiro: begeleide Tuk Tuk City Tour

Maak kennis met Aveiro en zijn geschiedenis tijdens deze unieke tour per tuk tuk. Spring aan boord van de tuk-tuk en rijd vervolgens met een gids door de stad. Hoor alles over de belangrijkste bezienswaardigheden en buurten van Aveiro, en luister naar fascinerende verhalen over het verleden van de stad. Passeer enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Aveiro, zoals de Universiteit van Aveiro en de zoutpannen van Aveiro. Bekijk enkele van de meest pittoreske gebouwen en grachten van de stad. Je gids deelt ook lokale tips en aanbevelingen, zodat je de beste voorkennis hebt om door te gaan met verkennen nadat de tour is afgelopen.

Tour van een halve dag naar Aveiro incl. Moliceiro-boottocht

10. Tour van een halve dag naar Aveiro incl. Moliceiro-boottocht

Tijdens deze 4 uur durende excursie vertrek je vanuit je hotel in Porto naar het zuiden. Als je in Aveiro aankomt, maak je eerst een boottocht van een uur op een moliceiro, een traditionele boot die wordt gebruikt om zeegras in de lagune te verzamelen. Je bewondert de Art Nouveau-architectuur en in het bijzonder de gebouwen in de buurt van Praça do Rossio (Rossio-plein). Veel van de straten in de buurt en rondom dit plein zijn nog steeds geplaveid. Je bevredigt je suikergehalte met een voorproefje van de beroemde ovos-mollen, een legendarische lekkernij uit Aveiro gemaakt met water, suiker en eierdooiers. Je bezoekt het Art Nouveau-museum en de Mercado do Peixe (vismarkt). Je gaat verder naar de Costa Nova, een paradijs dat de thuisbasis is van verschillende soorten vogels. Je bezoekt de vuurtoren en bekijkt de oude kleurrijke vissershuizen. Na de rondleiding zet je chauffeur je af bij je hotel of een andere locatie naar keuze.

Veelgestelde vragen over Aveiro

Welke topattracties zijn een must-see in Aveiro?

De topattracties in Aveiro zijn:

Sitemap Aveiro

Wil je alle activiteiten in Aveiro ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aveiro

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 640 beoordelingen

Kort daarna werden we opgehaald uit Porto en naar een speciale kortere weg gebracht om de ingang van de Arouca-brug te bereiken. Toen we bij de brug kwamen, waren we niet zo uitgeput als de anderen die van de parkeerplaats kwamen. Het oversteken van de brug was een geweldige ervaring. Het is echt de moeite waard om te wandelen. Daarna gingen we de Paiva Walkways af, dat was ongeveer 5 km. Het was best zwaar door de hitte, maar we hebben het overleefd. De uitzichten waren ongelooflijk. Daarna werden we naar een dorp gereden voor een lokale lunch. Heerlijk eten, leuke babbels aan tafel. Daarna gingen we naar Aveiro, een prachtig stadje boven de oceaan dat een Portugees Venetië wordt genoemd. Onze gids, Norberto, was echt zo vriendelijk, informatief, zeer goed georganiseerd en probeerde zijn best te doen om onze reis uitstekend te maken. En in feite deed hij dat. Ik raad deze reis echt aan, want we hebben er erg van genoten.

Schitterende dag, Norberto is een zeer vriendelijke gids, die veel weet over de regio en Portugal in het algemeen. De enige teleurstelling zou de 10 € zijn om de hangbrug over te steken. Anders een mooie wandeling langs de bergen en het water. Een maaltijd in een vrij typisch dorp en een late namiddag in het Portugese Venetië.

Norberto was gewoon de perfecte gids voor deze tour. Hij vervulde de wensen van al zijn gasten en bezorgde ons een geweldige dag. De lunch was fantastisch en het was een zeer gevarieerd en spannend programma. Hij bouwde ook extra programma-items in die niet bedoeld waren. Topprestatie, de beste dag van onze vakantie!

We vonden het erg leuk. Norberto is een uitstekende organisator die voor alle details zorgt. Heel goed idee om deze prachtige plekken die je niet mag missen als je Porto bezoekt in één enkele tour te verenigen. Het was een zeer complete, onvergetelijke dag die we 100% aanbevelen.

Norberto is een zeer fijne en goede gids. Hij doet erg zijn best om het je naar de zin te maken. De traditionele lunch in een klein authentiek dorpje was erg lekker en sfeervol. Deze dagtoer is een aanrader