Datums kiezen

Ontdek het beste van
Aveiro

Onze aanbevelingen voor Aveiro

Aveiro: traditionele Moliceiro-boottocht

1. Aveiro: traditionele Moliceiro-boottocht

Vaar door de stad Aveiro tijdens een boottocht aan boord van een traditionele Moliceiro-boot. Begin langs het centrale kanaal van de lagune, de Ria de Aveiro. Doorkruis het centrum van de stad, van de tuin van Rossio tot het oude gebouw van de Capitania van de haven van Aveiro. Volg een ander kanaal dat vroeger dienst deed als waterweg naar de steenfabriek Antonio Maria Campos, waar het culturele en congrescentrum van Aveiro samen met andere openbare diensten werd opgericht. Vaar vervolgens over Canal das Pirâmides (het piramidekanaal), dat aan het begin van de 19e eeuw werd gebouwd en zich uitstrekt van de oude vismarkt tot het centrale kanaal. Geniet in de zomer van een prachtig landschap dat bestaat uit honderden kleine witte zoutpiramides die een van de meest karakteristieke kenmerken van deze regio vertegenwoordigen.

Aveiro: schilderachtige boottocht met gids

2. Aveiro: schilderachtige boottocht met gids

Verken de prachtige kustlijn van Aveiro tijdens een begeleide boottocht. Ontdek de schoonheid van de pittoreske grachten, kleurrijke Moliceiro-boten, art-nouveaugebouwen en meer. Stap aan boord van een Moliceiro-boot en ervaar een unieke manier om de waterwegen van de stad te waarderen. Geniet van het zachte briesje terwijl u door het Centrale Kanaal, Canal do Côjo, Canal das Pirâmides en Canal de São Roque vaart. Terwijl je door de grachten vaart, passeer je de zoutvlakten van Aveiro, de oude keramiekfabriek Jerónimo Pereira Campos, het Visserskwartier en de vismarkt. Gedurende de reis krijgt u voldoende gelegenheid om op foto's van de grachten, boten en architectuur te klikken. Ervaar de ontspannen sfeer van deze charmante stad tijdens een Moliceiro-boottocht.

Vanuit Porto: Aveiro, Paiva Loopbruggen en Arouca 516 Loopbrug

3. Vanuit Porto: Aveiro, Paiva Loopbruggen en Arouca 516 Loopbrug

De moeilijkheidsgraad van deze tocht is makkelijk/middelmatig! Je loopt slechts 5 km stroomafwaarts! We vertrekken vanuit Porto in de richting van Arouca, waar we even stoppen voor toilet en koffie. Na een korte rit komen we aan bij de Walkways en gaan we over de hangbrug! Deze overspant 516 meter lang de vallei en hangt 175m boven de Paiva rivier! Let op: het oversteken van de brug is niet verplicht. Je hebt de optie om het over te slaan. Daarna loop je de Paiva Walkways bergafwaarts over een totale lengte van 5 km over een houten boardwalk die zigzaggend langs de linkeroever van de rivier loopt. Pad Areinho-Vau. De wandeling wordt gevolgd door een ander hoogtepunt van onze dag: de lunch! (vis en vegetarische opties ook beschikbaar) Na een powernap in de bus komen we aan in Costa Nova! Costa Nova is een van de hoogtepunten van Portugal - een prachtig vissersdorpje dat bekend staat om zijn gestreepte kleurrijke huizen! Tijd om te genieten van Aveiro, ook wel bekend als het "Portugese Venetië''! Ontdek het stadscentrum tijdens een korte wandeling, geniet van wat vrije tijd en ontspan tijdens een boottocht om de charmante stad door de kanalen te bekijken! Eindig de dag weer in Porto.

Vanuit Porto: halve dagtrip Aveiro en rondvaart

4. Vanuit Porto: halve dagtrip Aveiro en rondvaart

Ervaar de schoonheid van de kanalen van Aveiro tijdens een tour aan boord van een kleurrijke Portugese gondel tijdens deze tour van een halve dag vanuit Porto. Rijd langs natuurlijk gevormde kanalen die aansluiten op de rivier en de zee. Ontmoet op een centraal gelegen plek in Porto en stap aan boord van een comfortabel busje voor je transfer naar Aveiro. Absorbeer de cultuur van deze stad die ooit een vissersdorp was, waar de bewoners hun brood verdienden met de rivier, de zee en de zoutwinning. Begint op het vismarktplein, waar je een geweldig uitzicht hebt op het stadscentrum. Ga op een cruise van een uur op een levendig geschilderde, houten moliceiro-boot. Glij door de kanalen op dit traditionele, Portugese schip. Na de cruise laat je gids je de Costa Nova-buurt zien die aan zee grenst. Bewonder enkele van de oude traditionele huizen die klein van formaat zijn en geschilderd in felle kleuren met verticale strepen. Keer terug naar Porto per busje aan het einde van je tour.

Aveiro: traditionele Moliceiro-boottocht

5. Aveiro: traditionele Moliceiro-boottocht

Ga op avontuur en maak een uitstapje naar Aveiro, wat nooit compleet is zonder een Moliceiro-boottocht. De Moliceiro is een traditionele boot die deel uitmaakt van de Aveiro-cultuur, vergelijkbaar met een Venetiaanse gondel. Beginnend bij het dok van Largo do Jardim do Rossio, passeert u enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals de art nouveau, de zoutpan van Aveiro, de traditionele wijk Beira-Mar, de keramiekfabriek Jerónimo P. Campos, en de Vismarkt. Bewonder samen met een gids de adembenemende stad vanaf de kanalen. Vergroot je kennis over de geschiedenis van de stad en leer enkele geheimen van Aveiro kennen.

Aveiro: Boottocht en stadswandeling met zoete proeverij

6. Aveiro: Boottocht en stadswandeling met zoete proeverij

Ervaar de schoonheid van Aveiro tijdens een boottocht in een authentiek Moliceiro-vaartuig. Slenter door de wijk Beira Mar tijdens een wandeltocht met een lokale gids en geniet van de levendige sfeer op de vismarkt van Aveiro. Laat je verwelkomen door je lokale gids bij de Vrijheidsobelisk in het oude centrum van Aveiro. Volg je gids naar een iconische Moliceiro-boot. Begin aan een cruise aan boord van een kleurrijk schip door de waterwegen van de stad. Glij op een elegante boot en maak foto's van bezienswaardigheden zoals het gebouw van de gemeenteraad, een 15e-eeuwse molen en de romantische Carcavelos-brug. Kijk hoe de oude delen van de stad overgaan in de nieuwe terwijl je het winkelcentrum en een keramiekfabriek ziet die is omgebouwd tot congrescentrum. Stap uit en vervolg je wandeltocht door de smalle straatjes van de wijk Beira Mar die traditioneel werd bewoond door vissers en zoutwerkers. Bewonder de felgekleurde gebouwen langs het kanaal. Baan je een weg naar de bruisende Vismarkt, het Centennial-gebouw, en passeer rijkelijk versierde Art Nouveau-gebouwen voordat je je tour beëindigt.

Porto: Privé Transfer naar Lissabon met Stops tot 3 Steden

7. Porto: Privé Transfer naar Lissabon met Stops tot 3 Steden

Vink in één dag drie van de belangrijkste steden aan de Portugese kust aan met deze handige privétransferservice. Reis van Porto naar Lissabon en geniet van optionele tussenstops in Aveiro, Coimbra, Fátima, Nazaré of Óbidos. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Porto, reis je richting de stad Aveiro. Geniet van wat vrije tijd om de grachten, de Nouveau-architectuur en de kleurrijk geschilderde Moliceiros-boten van de stad te verkennen. U kunt ook een stop maken in Coimbra, de thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Portugal. Dompel jezelf hier onder in het moderne deel van de stad, de universiteit en het verre verleden. Ga verder richting Nazaré of Fátima voor de lunch en een wandeling door de stad. Geniet in Nazaré van het uitzicht op de Portugese kust en ontdek zelf waarom de stad een surfparadijs is. Of verken de vele religieuze plaatsen in Fátima. Breng tot slot een bezoek aan het middeleeuwse stadje Óbidos. Geniet hier van wat vrije tijd om de beroemde eigenzinnige boekwinkels, middeleeuwse straten en drankbars van de stad in je eigen tempo te verkennen. Laat je afzetten bij je hotel in Lissabon na een hele dag sightseeing.

Vanuit Porto: Aveiro, Costa Nova Tour met boottocht

8. Vanuit Porto: Aveiro, Costa Nova Tour met boottocht

Een reis door twee van de mooiste steden in het noorden van het land met verrassingen, geschiedenis en curiosa.Weet je waar we het over hebben? We vertellen je alle details... Aveiro We vertrekken vroeg in de ochtend om het meeste uit de dag te halen. We maken een wandeling door de mooiste delen van de stad om trek te krijgen en gaan dan verder naar de Carcavelosbrug, een symbool van Art Nouveau waar we je uitgebreid over zullen vertellen en ook een goede plek om naar de kapel van São Gonçalinho te gaan, waar relikwieën uit de 18e eeuw staan. We hebben je een paar verhalen te vertellen! Maar voor verhalen moet je naar het Arte Nova Museum, waar je meer te weten kunt komen over de sociale en culturele context van het ontstaan van de beweging terwijl je in het theehuis van kapitein-majoor Pessoa zit en naar live jazzmuziek luistert. Een hele ervaring! Vervolgens maken we een tocht van 45 minuten aan boord van een van de traditionele "Moliceiros" boten, die qua ontwerp lijken op de Venetiaanse gondels. Voordat we eindigen, maken we een laatste stop bij het Monument voor José Estêvão Coelho de Magalhães, een van de meest illustere politici uit de geschiedenis van Portugal. Maar hoe zit het met alle aanbevelingen en pittoreske plekjes waarover we je hebben verteld? Je hebt vrije tijd om de stad op je gemak te verkennen! Aanbeveling: Vertrek niet zonder de lokale gastronomie te hebben geprobeerd! Costa Nova We verlaten Aveiro en gaan op weg naar Costa Nova, een van de meest spectaculaire stranden van Portugal, bekend om de iconische gestreepte huizen langs de baai. Je kunt foto's maken en genieten van een rondleiding over het strand dat het meest geliefd is bij liefhebbers van watersporten zoals surfen, windsurfen of zeilen. Aan het eind keren we terug naar Porto. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden, boek nu!

eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

9. eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

Of je nu het Verenigd Koninkrijk verkent of op een Europees avontuur in meerdere landen gaat, met een eSIM-kaart ben je altijd verbonden. Geniet van onmiddellijke mobiele levering en dekkingsopties van 1 tot 30 dagen met 500 MB tot 10 GB. Deze eSIM is ideaal voor moderne reizigers die gebruik maken van apparaten zoals de iPhone of andere smartphones die de eSIM-functie ondersteunen. Geniet van het gemak van prepaid dekking op alle grote Europese bestemmingen met ononderbroken connectiviteit en zonder verrassingen. Deze eSIM dekt de volgende locaties: Oostenrijk (Österreich) België (Belgien) Bulgarije (Bulgarien) Cyprus (Zypern) Kroatië (Kroatien) Denemarken (Dänemark) Estland Finland (Finnland) Frankrijk (Frankreich) Duitsland (Deutschland) Griekenland (Griechenland) Hongarije (Ungarn) Ierland (Irland) IJsland (Island) Italië (Italien) Letland (Lettland) Litouwen (Litauen) Luxemburg (Luxemburg) Malta Noorwegen Nederland (Niederlande) Polen Portugal Slowakije (Slowakei) Slovenië (Slowenien) Spanje (Spanien) Verenigd Koninkrijk (Vereinigtes Königreich) Tsjechische Republiek (Tschechische Republik) Roemenië (Rumänien) Zweden (Schweden) Zwitserland (Schweiz) Oekraïne

Vanuit Porto: Kleine groepstour door Aveiro & Coimbra + riviercruise

10. Vanuit Porto: Kleine groepstour door Aveiro & Coimbra + riviercruise

Ontmoet de gids op het trefpunt om de rondleiding te beginnen. Ontspan in een voertuig met airconditioning op weg naar Coimbra. Begin met het verkennen van Coimbra, een historische universiteitsstad vanwege de Universiteit van Coimbra, een van de oudste van Europa en een van de grootste van Portugal. Het is een van de oudste steden van het land, het was de hoofdstad van Portugal vóór Lissabon, tot 1255, en het is de thuisbasis van het eerste Nationale Pantheon, het Klooster van Santa Cruz. Wandel door de straten van Coimbra. Stop bij belangrijke bezienswaardigheden zoals de Oude Kathedraal en de Nieuwe Kathedraal. Als je kiest voor de optie met toegang tot de monumenten, bezoek dan het interieur van de Joanina Bibliotheek en het Koninklijk Paleis. Na het bezoek aan de belangrijkste monumenten heb je vrije tijd om te lunchen (op eigen kosten), de gids kan je restaurants aanraden waar je kunt lunchen. Na de lunch keer je met de gids terug naar de VAN om de reis naar Aveiro voort te zetten. Aveiro in de centrale regio van Portugal, wordt beschouwd als het kleine "Venetië van Portugal", waar je de Vismarkt en het treinstation van Aveiro kunt bezoeken. Verken de Art Nouveau architectuur en het historische centrum van de stad. Stap aan boord van een traditionele, houten moliceiro boot en ervaar de stad vanaf het water. Ga op weg naar de zoutpannen van Aveiro langs de typische gestreepte huizen van de Nieuwe Kust. Zoek onderweg naar ooievaarsnesten. Aan het einde van de rondleiding zet de gids je weer af bij hetzelfde trefpunt.

Alle activiteiten

134 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Aveiro

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Aveiro?

Andere activiteiten in Aveiro

Wil je alle activiteiten in Aveiro bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aveiro

Gemiddelde beoordeling

4.4
(1.499 beoordelingen)

De tour was absoluut fenomenaal. Het bruggedeelte van de tour was geweldig. Ik voelde me veilig en de uitzichten zijn niet van deze wereld, zelfs vanuit Californië, waar je overal geweldig kunt wandelen. De loopbruggen van Paiva waren prachtig en zelfs voor oudere mensen geweldig. De uitzichten waren wederom fantastisch. We stopten om te eten in dit geweldige restaurant en er was genoeg eten. We hadden zowel het kalfsvlees als de vis en ze zijn allebei vers en smaakten geweldig. We stopten bij 2 andere kleine stadjes en dat was schilderachtig. Onze gids Joao was het beste deel. Hij was zeer informatief en erg vriendelijk. Ik was verrast om te horen dat hij een master in filosofie heeft en aan een andere werkt. Hij was erg boeiend en ik kan heel slim vertellen! Ik raad deze rondreis zeker aan.

Het was echt een geweldige ervaring. Vooral het eerste deel van de dag, met de brug en de trappen door het bos en langs de rivier. Het is belangrijk om zo’n reis te boeken omdat de plekken die je te zien krijgt op eigen houtje, zonder auto, lastig te bereiken zijn. Luis was een geweldige gids en chauffeur, met veel interessante verhalen en erg aardig. We zouden de zwijnenrit in Aveiro hebben overgeslagen voor meer vrije tijd.

De uitstekende ervaring en geweldige gids João! Alle 5 sterren voor interessante informatie, standpunten over de Portugese geschiedenis, advies over andere bezienswaardigheden en natuurlijk lokale cafés. De lunch is geweldig en de wijnproeverij is geweldig! Bedankt voor deze geweldige dag!

Gevarieerd, leerzaam, veel beweging, een echte aanrader!

Geweldige dagtrip, veel gezien en heel veel gewandeld.