Datums kiezen

Avenida 9 de Julio

Avenida 9 de Julio: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Hoogtepunten Buenos Aires: tour van 3 uur met kleine groep

1. Hoogtepunten Buenos Aires: tour van 3 uur met kleine groep

Tijdens deze 3 uur durende tour krijg je de belangrijkste bezienswaardigheden van Buenos Aires te zien. Te beginnen bij Plaza de Mayo oftewel het Mei-plein, waar sinds de oprichting van de stad de belangrijkste historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. De gids wijst je op de beroemdste gebouwen en monumenten en vertelt je meer over de spannende geschiedenis van het plein. Dan ga je verder naar Avenida de Mayo (Mei-laan) en bewonder je de sfeer van San Telmo, de oudste woonwijk van Buenos Aires. Wandel door de straten met kinderkopjes en vergaap je aan de antiekwinkels en pittoreske gebouwen. Voel daarna het ritme en de zwoele vibe van de echte Argentijnse tango in de wijk La Boca. Loop door de beroemde straat Caminito en bewonder de dansers en bekijk de winkels. Vergeet vooral ook niet om het mythische voetbalstadion van Boca Juniors te aanschouwen. Ervaar de modernisering van de stad wanneer je langs de Puerto Madero komt en bekijk de dokken die nu talloze grote kantoren en een scala aan restaurants herbergen. Daarna kom je door de wijk Retiro en vervolgens beland je in Palermo, de meest exclusieve woonwijk van Buenos Aires. Tijdens de laatste stop bezoek je een van de mooiste buurten van Buenos Aires, el Barrio de Recoleta.

Bueno Aires: stadstour met optionele boottocht

2. Bueno Aires: stadstour met optionele boottocht

Nadat je bent opgehaald bij je hotel of het ontmoetingspunt, begin je met een wandeling door de geschiedenis van Buenos Aires. Ontdek de wijken Retiro, Palermo en Recoleta, waar u grote groene ruimten en prachtige herenhuizen in Franse stijl kunt zien, symbolisch voor de pracht van de high society van Buenos Aires aan het begin van de 20e eeuw. Ga verder naar het centrum van de stad en passeer de iconische 9 de Julio Avenue en het Colon Theater en de Obelisk. Je bereikt dan de Plaza de Mayo, waar de stad in 1580 werd gesticht. Stop 20 minuten om het Government House, de Cabildo en de Metropolitan Cathedral te zien. Als u verder gaat richting het zuiden van de stad, bezoekt u de buitenwijken, waar u de sfeer van de tango kunt opsnuiven in zijn geboorteplaats: San Telmo. Bezoek de wijk La Boca, waar een van de beroemdste stadions ter wereld staat, La Bombonera, de thuisbasis van Club Atlético Boca Juniors. Geniet van een stop van 15 minuten. In de buurt van La Boca kunt u ook de kleurrijke huizen bewonderen die bekend staan als "conventillos", huizen van Italiaanse immigranten aan het einde van de 19e eeuw, en ook de pittoreske straat Caminitom, waar u 20 minuten de tijd heeft om de kleuren en Boheemse geest. Om de tour af te sluiten, bezoekt u de moderne wijk Puerto Madero, volledig gerestaureerd sinds 1990 en met een van de meest gevarieerde gastronomische gebieden van Buenos Aires. Aan het einde van de tour kun je in Puerto Madero blijven of worden afgezet op geselecteerde bestemmingen in het centrum van Buenos Aires. Als de optie is gekozen, wordt u aan het einde van de tour afgezet bij de haven van Madero voor een korte boottocht met een ongelooflijk panoramisch uitzicht op Buenos Aires vanaf de Rio de la Plata. Bekijk een overvloed aan groene ruimtes vanaf de rivier, waaronder het ecologische reservaat, evenals iconische wolkenkrabbers en verschillende gebouwen. Ga naar het observatiedek en geniet van het adembenemende uitzicht. Maak wat foto's van de skyline van Buenos Aires. De rit duurt ongeveer 25 minuten en de luidsprekergids van de boot helpt u alle oriëntatiepunten vanaf het water te identificeren.

Buenos Aires: wandeltocht van een hele dag

3. Buenos Aires: wandeltocht van een hele dag

Begin de tour in San Telmo, een van de oudste buurten van Buenos Aires, en er is een levendige tango- en kunstscene. De antiekmarkten, straatverlichting (bekend als "faroles"), kasseien, oude gebouwen en originele inrichting dragen bij aan de unieke Boheemse sfeer van de plaats. Zondagen zijn de drukste dagen als de straatmarkt tot leven komt rond Plaza Dorrego. Verken de San Telmo-markt en blader door de winkels die vlees, groenten en andere boodschappen verkopen. De meeste bieden lokale gastronomie en specialiteiten van over de hele wereld. Je proeft ook enkele heerlijke empanadas. Ga verder langs Defensa Street, in het hart van de wijk San Telmo, en bereik het park. Neem de bus naar de wijk La Boca, bekend om het Boca Juniors-stadion en de kleurrijke Caminito-straat. Laat je betoveren door straattango-dans- en zanguitvoeringen en leer hoe tango, voetbal en verschillende immigratie-invloeden Buenos Aires tot een van de meest levendige steden ter wereld hebben gemaakt. Ga aan boord van een andere bus en geniet van het uitzicht op de moderne wolkenkrabbers van Puerto Madero totdat je de Plaza de Mayo bereikt, het centrale plein van Buenos Aires en het politieke hart van Argentinië. Bezoek de Metropolitan Cathedral en observeer de Cabildo, het koloniale stadhuis en de Casa Rosada, de zetel van de uitvoerende macht. Na een rondleiding op het plein, ga je naar de Obelisk, een symbool van Buenos Aires. Maak deel uit van deze ongelooflijke metropool, ervaar de echte ervaring van het dagelijkse leven van een Argentijnse burger en loop langs de levendige Avenida 9 de Julio, de breedste laan ter wereld. Historische gebouwen, monumenten en straten laten de veranderingen zien die de stad sinds haar oprichting heeft ondergaan. Kom met de metro aan in de wijk Recoleta en zie prachtige architectuur, een groot aantal musea, elegante cafés en restaurants, exclusieve lanen en winkelcentra. Bezoek de indrukwekkende Recoleta-begraafplaats, de rustplaats van de meeste aristocratische families van het land en van bekende historische figuren zoals Eva Duarte Perón. Optioneel: neem na een rondleiding over de begraafplaats een bus naar de wijk Montserrat en bezoek het Barolo-paleis, ingehuldigd in 1923 en uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument. De architectuur heeft een strikte symboliek en bevat tal van analogieën en verwijzingen naar de Goddelijke Komedie, door de dichter Dante Alighieri. De tour eindigt met een bezoek aan een prachtig uitkijkpunt op de top van het Barolo-paleis, met uitzicht op de Plaza Congreso, de Avenida de Mayo en de omgeving. Hier kunnen we ontspannen aan de bar op het dak onder het genot van een drankje en een hapje.

Buenos Aires: rondvaart in kleine groep 's morgens en zonsondergang Open barcruise 's avonds

4. Buenos Aires: rondvaart in kleine groep 's morgens en zonsondergang Open barcruise 's avonds

Begin je tour met een kleine groepsreis door Buenos Aires en eindig je dag met een open bar cruise op de Río de La Plata. Begin in het noordelijke deel van de stad en bezoek de wijken Retiro, Palermo en Recoleta. Maak vervolgens foto's bij Floralis Generica en maak een rondleiding van 30 minuten over het plein van Frankrijk, waar zich de Recoleta-begraafplaats bevindt. Breng 30 minuten door op Plaza de Mayo, waar de stad werd gesticht in 1580. Geniet van een rondleiding van 30 minuten door La Boca om de kleurrijke conventillos - de huizen van Italiaanse immigranten aan het einde van de 19e eeuw - en de pittoreske Caminito-straat te bewonderen. Zie het centrum van de stad via de karakteristieke 9 de Julio Avenue, de thuisbasis van het Colon Theater en de Obelisk. Verken het zuiden van de stad en adem de sfeer van de tango in in de thuisstad: San Telmo. De stadstour eindigt om 14.00 uur in Puerto Madero. Om 5 uur 's middags stapt u aan boord van het Humberto M-schip in Puerto Madero, waar u zult genieten van een 1 uur durende cruise bij zonsondergang met een prachtig uitzicht op de haven. Geniet van een drankje op het scheepsdek met een open bar inbegrepen en eindig je tour om 19:00 uur. U moet zich melden bij Cecilia Grierson 400 om aan boord te gaan, drop-off niet inbegrepen.

Buenos Aires 5-uur durende stadstour

5. Buenos Aires 5-uur durende stadstour

Via de belangrijkste lanen van Buenos Aires bezoeken we de wijken Recoleta, Retiro, San Nicolás, Montserrat, San Telmo en La Boca, waar we de verschillende emblemen van Buenos Aires tegenkomen: het Teatro Colón, de Obelisco, de kleurrijke straat Caminito, de weelderige paleizen van Avenida Alvear, de smalle straatjes van San Telmo, het historische en veelzijdige Plaza de Mayo en de moderne gerecyclede wijk Puerto Madero. We hebben drie tussenliggende fotostops (Plaza de Mayo, Caminito, Puerto Madero) en de tour is inclusief gids in het Spaans en Engels tijdens de Buenos Aires Stadstour.

Buenos Aires: stadswandeling met Colón-theater en musea

6. Buenos Aires: stadswandeling met Colón-theater en musea

Ontdek de meest representatieve sites van de districten San Telmo en Puerto Madero. De wijk San Telmo is een van de oudste wijken en staat bekend om de levendige tango- en kunstscene, de antiekmarkten en de 19e-eeuwse decoraties. Puerto Madero is het modernste deel van de stad met de draaiende brug van Puente de la Mujer, die een paar voorstelt dat de tango danst. Bewonder op Plaza de Mayo de Metropolitan Cathedral, het koloniale stadhuis van The Cabildo en Casa Rosada, de officiële residentie van de president van Argentinië. Loop vervolgens naar de Obelisco de Buenos Aires in het centrum van Avenida 9 de Julio, opgericht ter herdenking van de 400ste verjaardag van de stad, en voltooi de wandeling voor het Colon Theater. Het Colon Theater wordt beschouwd als een van de 5 beste operahuizen ter wereld vanwege zijn grootte, akoestiek en traject. Je kunt ervoor kiezen om een rondleiding van 50 minuten door Theater Colon toe te voegen. Bewonder het prachtige auditorium, de hoofdfoyer, de Gallery of Busts en de Golden Hall. Bewonder de verbluffende details van de trappen, sculpturen, plafonds, glas-in-loodramen en meer van het gebouw. U kunt ervoor kiezen om een bezoek aan de MALBA (Museum van Latijns-Amerikaanse kunst van Buenos Aires) toe te voegen. Stap aan boord van een openbare bus naar de wijk Palermo om het museum binnen te gaan dat Latijns-Amerikaanse kunst in alle media verzamelt, bewaart, bestudeert en verspreidt. Bekijk ongeveer 400 kunstwerken in je eigen tempo en neem de tijd om elke kamer op je gemak te verkennen. U kunt ervoor kiezen om een bezoek aan het Teatro Colón en de MALBA toe te voegen. Je gids wacht op je terwijl je de rondleiding door het theater maakt voordat hij je naar de MALBA begeleidt.

Buenos Aires: rondleiding van halve dag

7. Buenos Aires: rondleiding van halve dag

Met deze tour zul je begrijpen waarom de prachtige stad Buenos Aires bekend staat als het "Parijs van Zuid-Amerika". Via de belangrijkste lanen van Buenos Aires bezoeken we de wijken Recoleta, Retiro, San Nicolás, Montserrat, San Telmo en La Boca, waar we de verschillende emblemen van Buenos Aires tegenkomen: het Teatro Colón, de Obelisco, de kleurrijke straat Caminito, de weelderige paleizen van Alvear Avenue, de smalle straatjes van San Telmo, het historische en veelzijdige Plaza de Mayo en de moderne gerecyclede wijk Puerto Madero.

Een kopje koffie met Eva Perón - een historisch figuur van Buenos Aires

8. Een kopje koffie met Eva Perón - een historisch figuur van Buenos Aires

De wijk Recoleta is essentieel om een van de belangrijkste aspecten van de Argentijnse geschiedenis te begrijpen. Van de begraafplaats tot Plaza Uruguay, we zullen enkele van de belangrijkste verhalen over JD Perón en Eva ontdekken. We eindigen de tour met een bezoek aan "Un café con Perón", een opmerkelijke historische bar gelegen in een van de huizen die deel uitmaakten van het Unzue-paleis, presidentiële residentie tussen 1946 en 1955 en de plaats van Evita's dood in 1952. Hier woonde de butler van de residentie die na de staatsgreep van 1955 door het leger werd verwoest. Met een uitgebreide collectie voorwerpen die verband houden met deze emblematische figuren (foto's, documenten, boeken, brieven, toespraken, enz.) en een uitgebreide brief, is een unieke kans voor liefhebbers van geschiedenis.

Beschikbare activiteiten

9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Avenida 9 de Julio

Wil je alle activiteiten in Avenida 9 de Julio bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Avenida 9 de Julio

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 549 beoordelingen

Emiliano was een uitstekende gids. Zeer vriendelijk en geduldig, hij deed de tweetalige tour zonder enig probleem. Heel interessant en praktisch. Een goede optie voor wie de stad niet kent en net is aangekomen. Je bent op elk punt heel klein, maar het geeft je de geschiedenis ervan te kennen en misschien op een andere dag of op een ander tijdstip terug te keren. We dachten dat het op de begraafplaats van Recoleta zou eindigen, en dat gebeurde ook, maar we gingen niet naar binnen. Ze laten je buiten op de kermis (het was zaterdag). Anders laten ze je bij je hotel achter, als je dat liever hebt. De begraafplaats kost 1600 Argentijnen en op zaterdag is er geen rondleiding, dus we besloten niet naar binnen te gaan. Afgezien daarvan, wat niet erg duidelijk was, was het een uitstekende tour, dynamisch, praktisch en zeer goede vibes van de gids Emiliano en de chauffeur.