Belevingen in
Avignon

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Avignon

Avignon: De beste dingen die je niet wil missen

Van Avignon: lavendeltour van een halve dag door de Luberon

1. Van Avignon: lavendeltour van een halve dag door de Luberon

Ontdek de lavendelvelden in volle bloei in de dorpen van de Luberon tijdens deze tour van een halve dag vanuit Avignon. Geniet van een schilderachtige en pittoreske rit door het platteland, vol met prachtige paarse velden die zich uitstrekken zover het oog reikt. Je gids zal veel stops op het platteland organiseren om foto's van de velden te maken. Stop in Roussillon voor wat vrije tijd om door dit typisch Provençaalse dorp te dwalen. Verwen jezelf hier met een bolletje lavendelijs. Stop voor panoramische foto's van het heuveldorp Gordes, vermeld als een van "De mooiste dorpen van Frankrijk". Maak ten slotte een snelle fotostop bij de cisterische abdij van Senanque, omringd door lavendelvelden.

Van Avignon: ochtendwijntour naar Châteauneuf du Pape

2. Van Avignon: ochtendwijntour naar Châteauneuf du Pape

Deze tour neemt je mee naar de wijngaarden van het Rhônedal, het op een na grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. Al sinds de tijd van de Romeinen worden hier wijnstokken verbouwd en de eeuwenoude traditie is rijp om ontdekt te worden. Verscholen tussen de Alpen in het oosten en de rivier de Rhône in het westen, is het een gebied dat rijk is aan natuurlijke en door de mens gemaakte wonderen. Vertrekkend vanuit Avignon, rijdt u door het weelderige landschap op weg naar het dorp Châteauneuf-du-Pape. De naam is over de hele wereld bekend om zijn voortreffelijke wijnen, maar je hebt ook tijd om het dorp te verkennen en de ruïnes van het kasteel te zien waar voormalige pausen hun zomerresidentie bouwden nadat ze het pausdom in de 14e eeuw naar Avignon hadden verplaatst. De tour bezoekt 2 wijnhuizen die betrokken zijn bij de productie van rode, witte en roséwijnen. Ga naar de kelders en leer alles wat je maar kunt bedenken om te vragen, over het "terroir", druivensoorten, vinificatie en verouderingsproces. Je krijgt ook een les in hoe je wijn proeft met je ogen, neus en tenslotte proeven. Zoals de Fransen zeggen: "A votre sante!" Proost!

Vanuit Avignon: namiddag wijntour in Châteauneuf-du-Pape

3. Vanuit Avignon: namiddag wijntour in Châteauneuf-du-Pape

De Provence ligt verscholen tussen de Alpen in het oosten en de Rhône in het westen. Het gebied is rijk aan natuurlijke en door mensen gecreërde schoonheid. Deze tour vertrekt uit Avignon en combineert Romeins erfgoed met een bezoek aan de beroemde wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape. Je begint de wijntour in de middag met het dorp Gigondas. De wijngaard ligt aan de voet van de Dentelles de Montmirail heuvelrug en beslaat een oppervlakte van 12 km². De hier geproduceerde wijnen behoren tot de Crus van de zuidelijke Côtes du Rhône. De Grenache noir komt tot uiting in glimmend rode wijnen met uitgesproken tannines, een robuust karakter en een stevige neiging tot veroudering. Daarna bezoek je de ruïnes van het kasteel gebouwd door de voormalige pausen die het pausdom in de 14de eeuw verplaatsten naar Avignon en het gebruikten het als hun zomerverblijf. Rijd verder naar de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape, een van 's werelds meest populaire wijnen. Ontdek de verschillende druivensoorten, zoals Grenache, Syrah en Mourvedre, die karakteristiek fruitige en kruidige wijnen produceren. De 13 soorten druiven gecombineerd met verschillende grondsoorten maken een groot palet van complexe rood wijnen en elegante witte wijnen. Geniet van een wijnproeverij in een van de vele kelders van het dorp voordat je terugkeert naar Avignon.

Van Avignon: tour van halve dag met grote wijngaarden

4. Van Avignon: tour van halve dag met grote wijngaarden

Ontdek het wijnland van 3 Grands Crus op deze 5 uur durende rondleiding in de Côtes du Rhône. De hoogtepunten van deze beroemde wijnstreek omvatten Gigondas, Seguret en Châteauneuf-du-Pape, wiens wijnen dragen de certificering van de Appellation d'Origine Contrôlée (AOC). Tijdens de tour heb je een kans om de schoonheid van de wijngaarden en de kleine regionale dorpjes gedomineerd door klokkentorens bewonderen. U zult aan de voet van de Dentelles de Montmirail, en in dit prachtige landschap leer je over wijnproductie en druivensoorten. Daarnaast krijg je de gelegenheid om een aantal heerlijke wijnen te proeven met een wijn specialist. vakkennis van de specialist zal helpen om uw proeverij een unieke en onvergetelijke ervaring.

Van Avignon: lavendeltour van een hele dag

5. Van Avignon: lavendeltour van een hele dag

Beleef tijdens het bloeiseizoen een rondleiding in het lavendelgebied. Je ontdekt de lavendelvelden in volle bloei in de vallei van de Luberon of in de bergen rond het dorp Sault dat wordt beschouwd als de hoofdstad van lavendel. Uw chauffeur stopt op de beste plekken waar u kunt genieten van het uitzicht en foto's kunt maken van en naar de velden. Afhankelijk van de dag van de week heb je onderweg tijd om te genieten van een Provençaalse markt in een pittoresk dorpje. Fotostop in de buurt van Gordes om het geweldige uitzicht te bewonderen op dit dorp dat tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoort. Bezoek aan Roussillon, gebouwd op de top van een okerkleurige klif, met zijn huizen en muren beschilderd met de verschillende kleuren van de natuurlijke pigmenten in de grond. Deze natuurlijke okerregio is de grootste van Europa. Je brengt een bezoek aan het Lavendelmuseum, daar leer je meer over lavendel en lavendine; een film laat je de velden, de oogst en het distillatieproces zien, daarna ontdek je het museum met een verzameling stills die voor de distillatie zijn gebruikt. Een winkel met fijne cosmetische producten gemaakt met de pure lavendel 100% natuurlijk afkomstig van de boerderij "Le Chateau du Bois". Tussen 15 juni en 15 juli is er een extra stop voor foto's in de Senanque-abdij vanwege het prachtige uitzicht met lavandinevelden.

Van Avignon: 1-daagse lavendeltour

6. Van Avignon: 1-daagse lavendeltour

Je gids brengt je eerst naar Fontaine de Vaucluse, een prachtig dorp aan de rivier de Sorgue. Loop naar de lente - een van de grootste in Europa. Stop vervolgens bij de abdij van Sénanque en maak zoveel foto's als je wilt van deze majestueuze abdij uit de 12e eeuw, omringd door lavendelvelden. Na de foto-stop bij de 'belvedere', ga je naar Gordes, een heuveldorp gemaakt van lokale droge stenen en geniet je van de markt (op dinsdag). Verken het Provençaalse dorp Roussillon en bekijk de huizen, waarvan de kleuren variëren met het zonlicht. De Provençaalse markt op donderdag voegt nog meer kleuren toe. Hier neem je je lunchpauze (niet inbegrepen). Verken na de lunch de lavendelvelden. Vul je lichaam met verse lavendelgeur, neem wat foto's en bekijk de destillatie tijdens de oogst. Je laatste stop is het dorp Sault, midden in een landelijk landschap, geïsoleerd van de bewoonde wereld. Geniet daar van wat vrije tijd om te winkelen, proef een lavendelijs of drink een drankje op een panoramisch terras. Aan het einde van de tour brengt je gids je terug naar Avignon.

Avignon: wijntour van een hele dag door Châteauneuf-du-Pape

7. Avignon: wijntour van een hele dag door Châteauneuf-du-Pape

Bezoek de wereldberoemde wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape tijdens een dagexcursie vanuit Avignon. Bezoek onder begeleiding van een wijnspecialist 4 van de belangrijkste benamingen in de regio. Ga naar de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape, een van 's werelds bekendste wijnen. Ontdek druiven zoals de grenache, de syrah en de mourvèdre, die de wijnen hun fruitige en kruidige smaak geven. Bezoek een wijnproducent en verken hun kelders, waar u de vaten ziet die tot 24 maanden werden gebruikt om wijnen te rijpen. Leer bovendien hoe je wijnen kunt proeven, met behulp van je ogen, je neus en uiteindelijk je gehemelte.

Van Avignon: Full-Day Best of Provence Tour

8. Van Avignon: Full-Day Best of Provence Tour

Bezoek de beste bezienswaardigheden in de Provence tijdens deze dagtour vanuit Avignon. Uw chauffeur-gids, een specialist van de Provence, zal u gedurende de dag vergezellen. Begin in de prachtige dorpen van de Luberon en de beroemde Fontaine de Vaucluse. Bewonder het Provençaalse landschap in de Luberon en maak in de zomer (van 15 juni tot 31 juli) een fotostop op lavendelvelden. Ga dan naar Gordes, vermeld als "een van de mooiste dorpen van Frankrijk". Loop door de rode straten van Roussillon en ontdek de okerkleurige landen. Geniet hierna van het panoramische uitzicht op de Alpilles in Baux-de-Provence en maak een wandeling door de prachtige stad St-Rémy-de-Provence. Sluit je geweldige dag af op de majestueuze Pont du Gard.

Van Avignon: Sightseeingtour van een hele dag door de Provence

9. Van Avignon: Sightseeingtour van een hele dag door de Provence

Geniet van een schilderachtige tour door de Provence en bekijk enkele van de mooiste locaties in één dag. De 10-uur durende tour gaat over het goed bewaard gebleven Romeinse aquaduct van Le Pont du Gard, gebouwd in de 1e eeuw voor Christus als onderdeel van het aquaduct van Nîmes van Uzès naar Nemausus (nu Nîmes). Rijd naar de rots van Les Baux de Provence in de bergen van de Alpilles. Wandel door het historische centrum om een prachtig 16e-eeuws huis en romaanse gebouwen te zien. Ga verder naar Saint Rémy de Provence om de overblijfselen van de Romeinse stad Glanum te verkennen, inclusief een triomfboog in een olijfgaard die Van Gogh inspireerde. Na wat vrije tijd voor de lunch, bezoekt u Roussillon, beroemd om zijn rode en gele okerkleurige kliffen. Geniet van een panoramisch uitzicht op Gordes, door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Rijd naar Fontaine de Vaucluse, loop omhoog naar de grot waaruit de rivier de Sorgues ontspringt. Deze indrukwekkende heroplevingsbron heeft zijn geheimen nog niet prijsgegeven en veel speleologen hebben tevergeefs gezocht naar de exacte diepte van de put. Geniet alleen op zondag van L'Isle sur la Sorgue, een dorp dat bekend staat om zijn antiekwinkels en de wekelijkse openluchtmarkt, een van de kleurrijkste en meest typische in de Provence.  

Halve dag Pont du Gard, Uzès, Nîmes: rondleiding met entree

10. Halve dag Pont du Gard, Uzès, Nîmes: rondleiding met entree

Bezoek het charmante middeleeuwse stadje Uzès, gesticht in de Romeinse tijd en de plaats van een aquaduct dat werd gebouwd om de stad Nîmes te bevoorraden. De Pont du Gard is het bekendste deel van het aquaduct dat nog overeind staat. Tijdens dit 5-uur durende programma zie je de sporen van de Romeinse beschaving in Uzès en de belangrijke monumenten uit de Middeleeuwen. Je bezoekt de beroemde 2000 jaar oude Pont du Gard, een deel van het Romeinse aquaduct dat water gaf aan Nîmes. De zeer vaak gefotografeerde brug werd in 1985 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Je ontdekt de schatten van Nîmes, inclusief het Colosseum dat als de 2e alleen voor het Colosseum in Rome wordt beschouwd. Het Romeinse amfitheater is nog steeds in gebruik en heeft tegenwoordig een capaciteit van 10.000 zitplaatsen.

Veelgestelde vragen over Avignon

Welke topattracties zijn een must-see in Avignon?

De topattracties in Avignon zijn:

Sitemap Avignon

Wil je alle activiteiten in Avignon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Avignon

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 633 beoordelingen

Goede tour.

De gids was deskundig en aangenaam. De tour was in een klein busje, dus de groep was vrij klein - 7 van ons - die uitstekend was en toegestaan voor het stellen van meer vragen. De titel van de tour is een beetje misleidend omdat je 2 wijnhuizen bezoekt, waarvan er slechts één in Chateau-neuf-de-pape is. Ook werd geadverteerd dat de tour in het Engels was, maar een van de aanwezigen gaf de voorkeur aan Frans. - leek eigenlijk helemaal geen Engels te spreken - dus moest de gids alles twee keer herhalen, maar dat leek niemand erg te vinden. Het enige andere feedback was dat de informatie die ik kreeg bij het aanmelden, zei dat ik moest bellen en bevestigen bij de daadwerkelijke reisaanbieder, maar het opgegeven telefoonnummer (hetzelfde als op hun website) was niet in orde. Ik stuurde hen in plaats daarvan een e-mail en zij bevestigden.

We waren de enige twee mensen op de tour, dus reisden we met de auto met onze gids, Gus. Gus was erg vriendelijk en deskundig en hij vergezelde ons tijdens de hele tour, behalve dat we de arena in Nimes betraden die we zelf moesten doen. Pont du Gard was erg interessant en we hebben ook het museum bezocht. Uzes was een lieftallig stadje - we hadden er gemakkelijk meer tijd kunnen doorbrengen. In Nimes gingen we de Arena binnen en liepen rond, maar we hadden geen andere tijd om andere sites in Nimes te zien. We hadden daar ook meer tijd kunnen doorbrengen. Al met al was het echter een goede tour met een goede gids.

Hoewel het tijdens onze tour regende, hadden we een ontzettend plezierige tour. Onze gids was erg sociaal en informatief. Ik zou willen voorstellen dat er een of andere vorm van opstap moet worden voorzien om minder mensen in staat te stellen in uw minibus te klimmen. Nadat we tickets hadden geboekt om in de rij te kunnen springen, was er geen wachtrij. Ik vind dat dit een onnodige extra vergoeding was en als zodanig moet het verschil aan ons worden terugbetaald samen met een compensatie voor onjuiste informatie.

Geweldige reis. Had een beetje meer kunnen gebruiken op pont du Gard, maar Aubrey zal teruggaan