Dingen om te doen Avignon

Avignon: De beste dingen die je niet wil missen

Van Avignon: Tour van een halve dag naar de grote wijngaarden

1. Van Avignon: Tour van een halve dag naar de grote wijngaarden

Ontdek het wijnland van 3 Grand Crus tijdens deze 5-uur durende rondleiding in de Côtes du Rhône. De hoogtepunten van dit beroemde wijngebied zijn Gigondas, Seguret en Châteauneuf-du-Pape, waarvan de wijnen de certificering van Appellation d'Origine Contrôlée (AOC) dragen. Tijdens je tour heb je de kans om de schoonheid van de wijngaarden en de kleine regionale dorpjes te bewonderen die worden gedomineerd door klokkentorens. Je bevindt je aan de voet van de Dentelles de Montmirail en in dit prachtige landschap leer je over wijnproductie en druivensoorten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om enkele fijne wijnen te proeven met een wijnspecialist. De deskundige kennis van de specialist zal helpen om van uw proeverij een unieke en onvergetelijke ervaring te maken.

Avignon: wijntour van een hele dag door Châteauneuf-du-Pape

2. Avignon: wijntour van een hele dag door Châteauneuf-du-Pape

Bezoek de wereldberoemde wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape tijdens een dagexcursie vanuit Avignon. Bezoek onder begeleiding van een wijnspecialist 4 van de belangrijkste benamingen in de regio. Ga naar de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape, een van 's werelds bekendste wijnen. Ontdek druiven zoals de grenache, de syrah en de mourvèdre, die de wijnen hun fruitige en kruidige smaak geven. Bezoek een wijnproducent en verken hun kelders, waar u de vaten ziet die tot 24 maanden werden gebruikt om wijnen te rijpen. Leer bovendien hoe je wijnen kunt proeven, met behulp van je ogen, je neus en uiteindelijk je gehemelte.

Vanuit Avignon: namiddag wijntour in Châteauneuf-du-Pape

3. Vanuit Avignon: namiddag wijntour in Châteauneuf-du-Pape

De Provence ligt verscholen tussen de Alpen in het oosten en de Rhône in het westen. Het gebied is rijk aan natuurlijke en door mensen gecreërde schoonheid. Deze tour vertrekt uit Avignon en combineert Romeins erfgoed met een bezoek aan de beroemde wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape. Je begint de wijntour in de middag met het dorp Gigondas. De wijngaard ligt aan de voet van de Dentelles de Montmirail heuvelrug en beslaat een oppervlakte van 12 km². De hier geproduceerde wijnen behoren tot de Crus van de zuidelijke Côtes du Rhône. De Grenache noir komt tot uiting in glimmend rode wijnen met uitgesproken tannines, een robuust karakter en een stevige neiging tot veroudering. Daarna bezoek je de ruïnes van het kasteel gebouwd door de voormalige pausen die het pausdom in de 14de eeuw verplaatsten naar Avignon en het gebruikten het als hun zomerverblijf. Rijd verder naar de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape, een van 's werelds meest populaire wijnen. Ontdek de verschillende druivensoorten, zoals Grenache, Syrah en Mourvedre, die karakteristiek fruitige en kruidige wijnen produceren. De 13 soorten druiven gecombineerd met verschillende grondsoorten maken een groot palet van complexe rood wijnen en elegante witte wijnen. Geniet van een wijnproeverij in een van de vele kelders van het dorp voordat je terugkeert naar Avignon.

Van Avignon: Sightseeingtour van een hele dag door de Provence

4. Van Avignon: Sightseeingtour van een hele dag door de Provence

Geniet van een schilderachtige tour door de Provence en bekijk enkele van de mooiste locaties in één dag. De 10-uur durende tour gaat over het goed bewaard gebleven Romeinse aquaduct van Le Pont du Gard, gebouwd in de 1e eeuw voor Christus als onderdeel van het aquaduct van Nîmes van Uzès naar Nemausus (nu Nîmes). Rijd naar de rots van Les Baux de Provence in de bergen van de Alpilles. Wandel door het historische centrum om een prachtig 16e-eeuws huis en romaanse gebouwen te zien. Ga verder naar Saint Rémy de Provence om de overblijfselen van de Romeinse stad Glanum te verkennen, inclusief een triomfboog in een olijfgaard die Van Gogh inspireerde. Na wat vrije tijd voor de lunch, bezoekt u Roussillon, beroemd om zijn rode en gele okerkleurige kliffen. Geniet van een panoramisch uitzicht op Gordes, door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Rijd naar Fontaine de Vaucluse, loop omhoog naar de grot waaruit de rivier de Sorgues ontspringt. Deze indrukwekkende heroplevingsbron heeft zijn geheimen nog niet prijsgegeven en veel speleologen hebben tevergeefs gezocht naar de exacte diepte van de put. Geniet alleen op zondag van L'Isle sur la Sorgue, een dorp dat bekend staat om zijn antiekwinkels en de wekelijkse openluchtmarkt, een van de kleurrijkste en meest typische in de Provence.  

Van Avignon: Full-Day Best of Provence Tour

5. Van Avignon: Full-Day Best of Provence Tour

Ontdek de adembenemende schoonheid van de Provence tijdens deze begeleide dagtour vanuit Avignon. Geniet van de stad Fontaine de Vaucluse en stop in de lavendelvelden voor foto's. Maak een wandeling in St-Rémy-de-Provence en geniet van het uitzicht vanaf de Pont du Gard. Word opgehaald bij een ontmoetingspunt in Avignon en stap aan boord van een comfortabel busje met airconditioning voor de schilderachtige rit naar Fontaine de Vaucluse. Geniet van de ontspannen sfeer in deze stad naast een bron aan de voet van het Vaucluse-gebergte. Bewonder de Provençaalse landschappen in de Luberon en maak kans op een fotostop in lavendelvelden in de zomer (van 15 juni tot 31 juli). Ga naar Gordes, dat wordt vermeld als "een van de mooiste dorpen van Frankrijk". Wandel door de rode straten van Roussillon en bewonder het panoramische uitzicht op de Alpilles in Baux-de-Provence. Maak een wandeling door de prachtige stad St-Rémy-de-Provence. Stop bij het oude Romeinse aquaduct Pont du Gard voordat je terugkeert naar je ontmoetingspunt.

Avignon 3 uur durende wandeltocht en wijnproeverij

6. Avignon 3 uur durende wandeltocht en wijnproeverij

Klim naar de top van de versterkte middeleeuwse stadsmuren en ontdek Avignon in al zijn schoonheid. Verken het rijke verleden van Avignon, waar het pausdom in het begin van de 14e eeuw werd gevestigd. Geniet van skip-the-line toegang en volg je gids in het Pausenpaleis, het grootste gotische paleis van Europa. Dompel jezelf onder in dit doolhof van galerijen, kamers en kapellen. Loop over de geplaveide straten naar de Place de l'Horloge en ontdek het geheim van de beschilderde ramen. Bekijk het stadhuis met zijn klokkentoren en het theater. Je tour wordt afgesloten met een glas Côtes du Rhône-wijn geserveerd in een restaurant.

Van Avignon: ochtendwijntour naar Châteauneuf du Pape

7. Van Avignon: ochtendwijntour naar Châteauneuf du Pape

Deze tour neemt je mee naar de wijngaarden van het Rhônedal, het op een na grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. Al sinds de tijd van de Romeinen worden hier wijnstokken verbouwd en de eeuwenoude traditie is rijp om ontdekt te worden. Verscholen tussen de Alpen in het oosten en de rivier de Rhône in het westen, is het een gebied dat rijk is aan natuurlijke en door de mens gemaakte wonderen. Vertrekkend vanuit Avignon, rijdt u door het weelderige landschap op weg naar het dorp Châteauneuf-du-Pape. De naam is over de hele wereld bekend om zijn voortreffelijke wijnen, maar je hebt ook tijd om het dorp te verkennen en de ruïnes van het kasteel te zien waar voormalige pausen hun zomerresidentie bouwden nadat ze het pausdom in de 14e eeuw naar Avignon hadden verplaatst. De tour bezoekt 2 wijnhuizen die betrokken zijn bij de productie van rode, witte en roséwijnen. Ga naar de kelders en leer alles wat je maar kunt bedenken om te vragen, over het "terroir", druivensoorten, vinificatie en verouderingsproces. Je krijgt ook een les in hoe je wijn proeft met je ogen, neus en tenslotte proeven. Zoals de Fransen zeggen: "A votre sante!" Proost!

Van Avignon: wijntour door Tavel en Châteauneuf-du-Pape

8. Van Avignon: wijntour door Tavel en Châteauneuf-du-Pape

Vertrek Avignon voor deze wijndiner van een halve dag van de beste rode en roséwijnen van Frankrijk. Je zult een hele middag genieten van het wijnproeven, inclusief bezoeken en proeverijen in 2 verschillende wijnhuizen in de regio. Combineer proeverijen met deskundige instructie over de wijnen van de Rhône-vallei, en leer over het terroir en het Franse systeem van kwaliteitscertificering, bekend als AOC (Appellation d'origine contrôlée). Verken de landbouw, de geografie en de wijngaarden van de Rhône en stop met het proeven van de roze wijnen van Tavel, bekend om hun droge, frisse en verfrissende smaak die perfect is voor een zomerse dag. Ga verder naar de beroemde wijnstreken van Châteauneuf-du-Pape en ontdek een van de mooiste appellations van de Rhône-vallei bij een 2e wijnmakerij.

Van Aix en Provence: dagtour door de Provence

9. Van Aix en Provence: dagtour door de Provence

Een van de eerste stops op uw ontdekkingsdag is het dorpje Les Baux de Provence. De smalle straatjes en de imposante kasteelruïnes dateren uit de Middeleeuwen - een tijd van trotse heren en troubadours. Vanaf de rotsachtige uitloper kunt u genieten van uitzonderlijke mooie uitzichten. Bekijk de Pont du Gard, een fascinerende UNESCO-werelderfgoedlocatie die het best bewaarde deel van het aquaduct van Nîmes is. Ontworpen door architecten en ingenieurs tijdens de Romeinse tijd, wordt het beschouwd als een technisch en artistiek meesterwerk. Je gaat verder naar Avignon, de 14e-eeuwse stad van de pausen. Bekijk de middeleeuwse muren, de Pont d'Avignon die de rivier de Rhône oversteekt en het pausenpaleis, het grootste gotische paleis van Europa. (Let op: toegangsprijzen zijn niet inbegrepen.) Het volgende op uw route is een bezoek aan Châteauneuf-du-Pape, omringd door zijn wereldberoemde wijngaarden. Wijnproeverij in een van de vele kelders is inbegrepen. Houd er rekening mee dat je tijdens de tour vrije tijd hebt om alleen te lunchen en dat de lunchkosten niet bij de tourprijs zijn inbegrepen.

Van Avignon: lavendeltour van een halve dag door de Luberon

10. Van Avignon: lavendeltour van een halve dag door de Luberon

Ontdek de lavendelvelden in volle bloei in de dorpen van de Luberon tijdens deze tour van een halve dag vanuit Avignon. Geniet van een schilderachtige en pittoreske rit door het platteland, vol met prachtige paarse velden die zich uitstrekken zover het oog reikt. Je gids zal veel stops op het platteland organiseren om foto's van de velden te maken. Stop in Roussillon voor wat vrije tijd om door dit typisch Provençaalse dorp te dwalen. Verwen jezelf hier met een bolletje lavendelijs. Stop voor panoramische foto's van het heuveldorp Gordes, vermeld als een van "De mooiste dorpen van Frankrijk". Maak ten slotte een snelle fotostop bij de cisterische abdij van Senanque, omringd door lavendelvelden.

Topbezienswaardigheden in Avignon

Veelgestelde vragen over Avignon

Welke topattracties zijn een must-see in Avignon?

De topattracties in Avignon zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Avignon?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Pont du Gard

Sitemap Avignon

Wil je alle activiteiten in Avignon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Avignon

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 968 beoordelingen

Hoewel het tijdens onze tour regende, hadden we een ontzettend plezierige tour. Onze gids was erg sociaal en informatief. Ik zou willen voorstellen dat er een of andere vorm van opstap moet worden voorzien om minder mensen in staat te stellen in uw minibus te klimmen. Nadat we tickets hadden geboekt om in de rij te kunnen springen, was er geen wachtrij. Ik vind dat dit een onnodige extra vergoeding was en als zodanig moet het verschil aan ons worden terugbetaald samen met een compensatie voor onjuiste informatie.

WQe heeft enorm genoten van onze tijd en kwam zoveel te weten over de regio, de soorten druiven die ze mogen gebruiken, alle regels die ze moeten volgen, enz.... De eigenlijke wijnhuizen waar we naartoe gingen om te proeven waren absoluut top en heerlijk !! De informatie over de regio was zeer informatief en de kennis die de gids deelde over de geschiedenis van het gebied en het wijnhuis was een geweldige bonus. ik raad deze tour en dit bedrijf ten zeerste aan !!!

Had geen betere tour kunnen zijn?

Ik raad deze tour ten zeerste aan aan iedereen die Avignon bezoekt. Er wordt veel Provençaalse cultuur onderwezen, en gecombineerd met de wijnmakerijtour is het uitstekend. Onze gids was ook erg leuk en ongelooflijk goed geïnformeerd. Al met al een geweldige tour en ik de prijs zeker waard!

Onze gids wist ontzettend veel en kon prima in meerdere talen uitleggen. Je hebt precies genoeg tijd om een indruk te krijgen van de bezochte plaatsen.

Geweldige reis. Had een beetje meer kunnen gebruiken op pont du Gard, maar Aubrey zal teruggaan