Dingen om te doen Ávila

Ávila: De beste dingen die je niet wil missen

Madrid: dagtocht naar Toledo en Segovia met optie Avila

1. Madrid: dagtocht naar Toledo en Segovia met optie Avila

Dompel jezelf onder in de geschiedenis, architectuur en culturele hoogtepunten van Toledo, Segovia en breng een bezoek aan het historische en prachtige Alcázar. Kies tussen een gedeelde of privétour met vertrek vanuit Madrid. Jouw reis naar Toledo begint met een adembenemend uitzicht op de stad aan de Mirador del Valle, een perfecte gelegenheid om een prachtige panoramische foto te maken. Wanneer je de oude wijk van Toledo binnengaat, leidt een wandeltour je door de historische Joodse wijk. De tweede helft van jouw excursie brengt je naar de historische stad Segovia, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie.Bewonder het indrukwekkende Romeinse aquaduct, de prachtige kathedraal en de architectuur uit de antieke Romeinse tijd en de middeleeuwen.  Het beste komt als laatst: je bezoekt het Alcázar van Segovia, een van de beroemdste kastelen van Spanje uit de 12e eeuw. Neem daarna de tijd om de stad op eigen houtje te verkennen, samen met de insidertips van jouw gids om verborgen juweeltjes te ontdekken.  Verrijk je ervaring met een optionele rondleiding door de stad Avila. Begin je rondleiding bij het uitkijkpunt Four Postes en bewonder de skyline van deze oude stad. Volg daarna je gids door de historische straten. Wandel langs de San Vicente-kerk, de stadsmuren en de indrukwekkende kathedraal van Avila. Luister naar de geschiedenis achter elke bocht en verken de pleinen Adolfo Suárez en Mercado grande.

Madrid: klooster van Escorial en Vallei van de Gevallenen

2. Madrid: klooster van Escorial en Vallei van de Gevallenen

Verlaat Madrid om 09:00 uur en reis 50 minuten naar San Lorenzo de El Escorial. Bezoek de baden bij aankomst en begin dan de rondleiding in het klooster San Lorenzo. Leer over de lange geschiedenis van Spanje, in het bijzonder het bewind van Felipe II. Bekijk het gebouw dat het best de ideologische en culturele aspiraties van de Spaanse "Gouden Eeuw" samenvat en dat tot UNESCO-Werelderfgoed is uitgeroepen. Bekijk plaatsen zoals de Patio de Reyes, het Klooster, de Kapittelzalen, de Basiliek (behalve op zondag), het Pantheon van Koningen en Kinderen, en de Koninklijke Vertrekken. Reis na het verlaten van San Lorenzo de El Escorial de Vallei van de Gevallenen, gelegen in de Peña de Cuelga Muros. Bezoek de omgeving en de in de rots uitgehouwen basiliek, alsook de begraafplaats voor 33.847 mensen die in de Spaanse burgeroorlog zijn omgekomen. Laat je verbazen door het grote granieten kruis dat van kilometers ver zichtbaar is.

Madrid: dagtrip Avila en Segovia met kaartjes voor monumenten

3. Madrid: dagtrip Avila en Segovia met kaartjes voor monumenten

Maak een dagtrip vanuit Madrid om twee van de oudste steden van Spanje, Avila en Segovia, te bezoeken. Verken de rijke geschiedenis van deze door UNESCO beschermde steden met een gids. Bewonder de muren, de kathedraal en de basiliek van San Vicente van Avila . Ga dan verder naar het Romeinse aquaduct van Segovia, de gotische kathedraal en het fort Alcazar. Rijd een uur van Madrid en beland in Avila. Bekijk de prachtige 11e-eeuwse muren die de stad omringen. Deze vestingwerken zijn de meest complete van heel Spanje. Bezoek vervolgens het interieur van de basiliek van San Vicente om de beste voorbeelden van romaanse architectuur in het land te zien. Passeer de Plaza Mayor en de kathedraal. Bij je volgende stop ga je het kerk-klooster van de heilige Teresa van Jezus binnen dat in de 17e eeuw werd gebouwd door de Orde van de Ongeschoeide Karmelieten, vermoedelijk op dezelfde plaats waar de heilige Teresa van Avila werd geboren. Geniet na het bezoek aan Avila van vrije tijd om wijn, bier, frisdrank en een aperitief te drinken, of ga op eigen gelegenheid verder met het verkennen van de stad. Hergroepeer om 14.00 uur om naar de stad Segovia te gaan. Begin je rondreis door Segovia met een bezoek aan het belangrijkste symbool, het Romeinse aquaduct, zoals blijkt uit zijn aanwezigheid op het wapen van de stad. Passeer de Casa de los Picos, Plaza de Juan Bravo en Plaza Mayor. Aankomst bij de kathedraal gewijd aan Onze Lieve Vrouw van de Assumptie en van San Frutos. Ga naar binnen om de grootte, elegantie en mix van laatgotische stijl en renaissancekenmerken te zien, om te begrijpen waarom het de Vrouwe van de kathedralen wordt genoemd. Ga ten slotte naar het fort van het Alcazar van Segovia, een middeleeuws kasteel, gelegen op een rotsachtige rots aan de samenvloeiing van 2 rivieren in de buurt van de Sierra de Guadarrama. Wees getuige van een van de meest karakteristieke kasteelpaleizen van Spanje vanwege zijn vormen, zoals de boeg van een schip. Na het bezoek begint de reis terug naar Madrid in een comfortabele bus.

Van Madrid: dagtour Avila en Segovia

4. Van Madrid: dagtour Avila en Segovia

Ontdek de historische bezienswaardigheden en monumenten in Avila en Segovia tijdens een begeleide dagtrip vanuit Madrid. Bewonder de buitenkant van de Ávila-muren en bekijk het Romeinse aquaduct. Begin in het centrum van Madrid en reis met een comfortabele bus naar de steden Avila en Segovia. Bekijk de buitenkant van de Ávila-muren die de stad omringen en die in slechts 10 jaar, tussen de 11e en 14e eeuw, werd voltooid. Bezoek vervolgens het interieur van de basiliek van San Vicente, bekend als de basiliek van de Heilige Broeders Martelaren, Vicente, Sabina en Cristeta. Ga door de Plaza Mayor en de kathedraal om het kerk-klooster van Santa Teresa te bereiken en verken het interieur van de kerk. Zodra het bezoek aan Ávila is afgelopen, kunt u genieten van vrije tijd voor een wijntje, een frisdrank en een aperitief en om te lunchen of de stad te blijven bezoeken. Ga naar de stad Segovia en bezoek het Romeinse aquaduct, het hoogste en best bewaarde aquaduct. Ga door het Casa de los Picos, Plaza de Juan Bravo en Plaza Mayor waar u de kathedraal zult vinden, gewijd aan Onze Lieve Vrouw van de Assumptie en van San Frutos. Eindig bij El Alcázar de Segovia, een middeleeuws fort, gelegen op een rotsachtige rots aan de samenvloeiing van twee rivieren in de buurt van de Sierra de Guadarrama, het is een van de meest onderscheidende kastelen-paleizen in Spanje vanwege zijn vorm, zoals de boeg van een schip.

Van Madrid: dagtrip Avila en Segovia met Alcazar

5. Van Madrid: dagtrip Avila en Segovia met Alcazar

Begin aan een rondleiding van een hele dag naar de door UNESCO beschermde steden Avila en Segovia vanuit Madrid aan boord van een bus met airconditioning. Bewonder de kathedraal van Avila en de meest emblematische monumenten tijdens een wandeltocht. Sep binnen in het Alcazar van Segovia met toegangskaarten en een gids. Maak een wandeltocht door Avila, een van de oudste steden van Spanje. Bewonder de goed bewaard gebleven, kasteelachtige muren uit de 11e eeuw. Betreed de oude wijken met belangrijke romaanse kerken, gotische paleizen en de 12e-eeuwse gotische kathedraal van de stad. Loop langs de buitenkant van de kathedraal van Avila, bewonder de Romaanse basiliek van San Vicente en bezoek het centrale stadsplein van Plaza Mayor. Maak een korte wandeling door de oude straten van de stad naar het klooster van Sint Teresa. Ga dan verder naar Segovia, een stad die rijk is aan historische monumenten. Bekijk het prachtige Romeinse aquaduct uit de tijd van keizer Augustus. Geniet van het rijke architecturale erfgoed door je gids te volgen naar de gotische kathedraal. Steek ten slotte de wijk Canonjías over totdat u bij het Alcazar van Segovia komt, een van de meest spectaculaire forten in heel Spanje. Nadat je de buitenkant hebt bewonderd, stap je naar binnen om de legendes en het glorieuze verleden te ontdekken.

Avila: stadstour met gids in Tuk Tuk

6. Avila: stadstour met gids in Tuk Tuk

Rijd op een Tuk Tuk-tour door de hele monumentale stad. Deze beroemde route neemt je mee naar de meest emblematische plaatsen zoals Torreón de los Guzmanes, de basiliek van San Vicente, de kathedraal van El Salvador, de Nationale Parador en de kerk van Santa Teresa. Terwijl je reist, vertelt je audiogids je de geschiedenis van deze plaatsen en legendes van de stad. Als je vragen hebt, of meer begrip zoekt, vraag het dan aan je chauffeur die net zo thuis is in de verhalen van de stad. Stop bij Mirador de los Cuatro Postes en geniet van het fascinerende uitzicht over de stad vanaf dit uitkijkpunt. Maak hier wat foto's om de tour voor altijd te onthouden. Kies tussen verschillende vertrektijden en bekijk de stad 's ochtends,' s middags of tijdens de verlichte nacht.

Madrid: uitstap naar Avila en Salamanca

7. Madrid: uitstap naar Avila en Salamanca

Begin je tour in Salamanca, waar je de gelegenheid hebt om de patrimoniale nalatenschap met zijn charmante hoekjes en details te bezoeken. Kom meer te weten over de lokale geschiedenis en bezoek een aantal van de meest beroemde bezienswaardigheden in deze steden Bewonder de indrukwekkende kathedralen en de ornamenten uit de Barok in Salamanca's Plaza Mayor Het plein wordt gekenmerkt door zijn indrukwekkende barokke ornamenten - breng wat tijd door met het bewonderen van de bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal.  Vervolgens ga je naar Avila, waar je de stad op een dynamische, vriendelijke en leuke manier verkent. Maak kennis met de stadswallen van Avila, het heiligdom van San Vicente en de kathedraal van Avila.

Van Madrid: rondleiding door Segovia, Ávila en Toledo met lunch

8. Van Madrid: rondleiding door Segovia, Ávila en Toledo met lunch

Ontdek drie steden op één dag tijdens een dagtour door Segovia, Ávila en Toledo vanuit Madrid. Vertrek vroeg en ga naar Segovia, waar je begint met een rondleiding onder begeleiding van een officiële gids, die je rondleidt door het historische centrum van Segovia. Ontdek waarom deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Slenter over het belangrijkste plein van de stad - Plaza Mayor, en bewonder monumenten zoals het aquaduct en de kathedraal. Vertrek vervolgens naar Ávila, bezoek het historische centrum van Ávila en ontdek de erfenis van deze stad die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Laat je verrassen door de fascinerende geschiedenis! Ga verder langs de beroemde muren van Ávila en ontdek hoe de stad zichzelf door de geschiedenis heen heeft bewaard. Bewonder belangrijke monumenten, waaronder de kathedraal. Maak vervolgens een stop om te lunchen in een lokaal restaurant in de oude stad, waar u kunt genieten van een traditionele Iberische lunch. Vervolg uw reis naar Toledo, uw derde stop van de dag en uw derde stad die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Toledo heeft een lange christelijke, joodse en islamitische traditie. Daarom wordt het ook wel de stad van drie culturen genoemd. Bekijk belangrijke monumenten en juweeltjes buiten de gebaande paden die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking. Ontdek de geheimen van de op een na grootste kathedraal van Spanje met je officiële gids. De tour eindigt in Toledo en bezoekt een van de meest magische en verborgen juweeltjes van de stad. Steek de stad over door de smalle en pittoreske straatjes, onvergetelijk om onvergetelijke foto's te koesteren, bovendien wordt u meegenomen naar een van de beste panoramische uitzichten van de stad, waar u zeker uw beste foto zult maken. Aan het einde van je tour keer je terug naar het centrum van Madrid in een comfortabele minibus, waar je gids dingen kan aanbevelen die je tijdens de rest van je verblijf kunt doen.

Vanuit Madrid: El Escorial & Vallei Gevallenen - 5-uurs tour

9. Vanuit Madrid: El Escorial & Vallei Gevallenen - 5-uurs tour

Nadat je je gids ontmoet, verlaat je het drukke stadscentrum in een comfortabele bus met airconditioning. Bij de eerste halte geniet je van een rondleiding met gids door het koninklijke klooster El Escorial, een architecturaal hoogstandje dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en is een symbool van de macht van de toenmalige regering. Kom meer te weten over het indrukwekkende koninklijke mausoleum en het verhaal achter de lange bouwwerkzaamheden van 21 jaar. Bewonder de symmetrie van het gebouw in renaissancestijl. Luister naar de informatie van de gids terwijl je het Habsburgs-paleis, de ontmoetingsruimte, de basiliek en de fantastische bibliotheek verkent.  Vervolgens stap je opnieuw op de bus voor een korte rit naar de Vallei der Gevallenen. Deze site bevindt zich op 9 kilometer van El Escorial, in Sierra de Guadarrama. Dit enorme monument, gebouwd tussen 1940 en 1959, is in de berg uitgehouwen op 1350 meter hoogte. Een indrukwekkende 150 meter hoog kruis torent boven het prachtige natuurgebied van de bergketen nabij Madrid uit.

Vanuit Madrid: dagtocht naar Segovia, Avila en Toledo

10. Vanuit Madrid: dagtocht naar Segovia, Avila en Toledo

Ontdek de verborgen hoekjes, authentieke geheime juwelen en lokale favorieten in drie steden tijdens een dagexcursie naar Segovia, Ávila en Toledo. Begin in Segovia met een rondleiding door het historische centrum. Ontdek waarom deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, loop door de Plaza Mayor en verken monumenten zoals het aquaduct en de kathedraal voordat je het Real Alcázar binnengaat. Ga verder naar het historische centrum van Avila. Leer de mysteries van de beroemde dikke verdedigingsmuren kennen voordat je naar de Romeinse necropolis gaat. Reis naar Toledo, de derde stad, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO en bekend om zijn lange christelijke, joodse en islamitische historische traditie.

Topbezienswaardigheden in Ávila

Sitemap Ávila

Wil je alle activiteiten in Ávila ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ávila

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.993 beoordelingen

la excursie fue muy bonita , todos los muchachos muy profesionales , el tour estuvo excelente, llegas a un punto de recogida , te esperan unos bus grandes y súper comodos ,te paran en un citio en toledo para que comas algo te dan tiempo libre para el almuerzo ,hay que caminar bastante pero no es demasiado , ademas no te fuerzan , te dan alternativas por si quieres más tiempo libre ,incluye la entrada a un castillo el muyable era juan y muy (me cancelaron otra excursión ese mismo día y los muchachos guías enseguida se comunicaron con la compañía y resolvieron el problema) estoy súper complacida

Zeer mooie rondleiding. Een beetje gehaast bij het ontbijt, maar al het andere geweldig. Onze gidsen Robert en Juan erg aardig en vriendelijk. Robert, met wie we het meest zijn geweest, super goed, beantwoordt alle twijfels, legt heel goed uit, erg aardig en geduldig, en heeft ook een uitstekend gevoel voor humor.

Zeer mooie rondleiding door deze twee majestueuze steden, allemaal in het Engels met een zeer interessante gids en een kleine groep genomen in een eersteklas minibus. Lunch met ontdekking van de lokale gerechten van Segovia indien gewenst. We hebben er helemaal geen spijt van gehad. Een hele fijne dag.

Mooie plaatsen en zeer goede informatie van de gidsen Zeer attent.

Prima georganiseerd, enthousiaste gids. Pijs/kwaliteit : dik OK