Ávila
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Ávila

Bekijk alle tours en activiteiten in Ávila

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Avila

Avila wordt ook wel 'Stad van Stenen en Heiligen' genoemd: er staan hier meer kerken per vierkante kilometer dan waar dan ook in Spanje! Wandel door het stadje om de sfeer te proeven en geniet van de volgende gebouwen.

Kathedraal van Avila

Begin meteen bij de populairste toeristische attractie: de kathedraal. Binnen kijken is gratis; en genieten geblazen.

San Vicente

De rooms-katholieke basilek is met haar gebogen muur rond de gevel één van de hoogtepunten van Avila. Je vindt hem vlakbij de Avenue de Madrid.

Convento de Santa Teresa

Nog meer heiligheid: het klooster is de plek waar vele pelgrimstochten naartoe leiden, en je leert er alles over het leven van Teresa van Avila, die hier werd geboren.

De stadsmuur van Avila

De eeuwenoude stadsmuren zijn een beroemd historisch bouwwerk. Loop eromheen voor prachtige plaatjes.

De vier palen

Ooit was dit de plek waar pelgrims zichzelf zegenden alvorens Avila binnen te gaan; tegenwoordig worden er vooral veel foto's gemaakt!

Plaza Mayor

Het zonnige plein is de perfecte plek om tussen de lokale bevolking een koffietje te drinken en mensen te kijken. Hier in de buurt vind je ook de beste restaurants.

Barrio Judio (Joodse wijk)

Dit mooie, oude deel van de stad is vol karakter en biedt een prachtig decor voor een wandeling in de schaduw. Neem een tour om meer te leren over de geschiedenis van het gebied.

Ávila: Plan uw bezoek

Waar ga je eten?

Er zijn allerlei restaurants in Avila, van low-budget tot Michelin. De meeste horeca vind je binnen een kilometer van de kathedraal, in het stadscentrum en in de straten ten oosten en westen van Plaza Mayor.

Wanneer is de beste tijd?

Het weer in Avila is typisch Spaans; de zomer is lang en heet. Als je van koeler weer houdt, kun je beter in de lente of herfst gaan. Avila wordt in elk geval nooit ondraaglijk druk.

Tips & informatie

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Avila ligt hoog, dus de zomer is korter en kouder dan in de rest van Spanje, en de winter kan sneeuwig zijn. Het toeristisch hoogseizoen is in de zomer, maar dat is ook het seizoen waarin veel lokale ondernemers op vakantie gaan en hun tent sluiten.

Activiteiten in Ávila

De must-see bezienswaardigheden in Ávila

Sitemap Ávila

Wil je alle activiteiten in Ávila ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Ávila
3.8
Gebaseerd op 77 beoordelingen van GetYourGuide-klanten