Datums kiezen

Avranches
Middeleeuwse geschiedenis

Middeleeuwse geschiedenis

Avranches Middeleeuwse geschiedenis: onze aanbevelingen

Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

1. Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

Ontdek een van de meest unieke nederzettingen in Frankrijk tijdens een dagtrip vanuit Parijs naar het bergachtige stadseiland Mont St-Michel aan de kust van Normandië. Transfer vanuit Parijs met een comfortabele minibus of busje en geniet daarna van wat vrije tijd bij aankomst op het prachtige UNESCO-werelderfgoed. De stad rijst op uit de zee of uit het zand (afhankelijk van het getij) en staat bekend om zijn hoge torenspitsen, imposante wallen en steile straatjes. Gekroond door de versterkte Abbaye du Mont St-Michel (gewijd aan de heilige aartsengel Michaël), is de Mont St-Michel sinds de middeleeuwen weinig veranderd. Verken het dorp in je eigen tempo en het interieur van de abdij (waar benedictijner monniken nog steeds de ochtendmis houden) met een audiogids. Luister naar verhalen over de legendes van een ongebruikelijk juweel van Frankrijk. Normandië staat ook bekend om zijn geweldige appelproductie en je zult een speciale stop maken om enkele van de beroemde Cider Pommeau en Calvados te proeven.

Mont Saint-Michel: De geschiedenis Digitale audiogids

2. Mont Saint-Michel: De geschiedenis Digitale audiogids

Welkom op de Mont Saint-Michel, een wonder ondergedompeld in geschiedenis dat je meeneemt door de eeuwen heen. Dompel jezelf onder in het fascinerende verleden van deze iconische plek met behulp van de digitale audiogids Geschiedenis. Treed in de voetsporen van middeleeuwse pelgrims, verken de geplaveide straatjes en laat je de fascinerende verhalen vertellen over de bouw van de abdij die al eeuwenlang de getijden trotseert. Elke hoek van deze historische plek onthult een rijke geschiedenis, van verbazingwekkende anekdotes tot beslissende momenten in het verleden. Laat je leiden door boeiende verhalen en fascinerende details terwijl de geschiedenis van de Mont Saint-Michel door de eeuwen heen tot leven komt. Aanschouw vanaf de top van de abdij het spectaculaire panorama dat kunstenaars en schrijvers al generaties lang inspireert. Voel de energie van deze unieke plek, een stille getuige van de tumultueuze geschiedenis van Frankrijk. De digitale audiogids History nodigt je uit voor een meeslepende ervaring, waarbij elke steen een deel van deze uitzonderlijke sage vertelt. Duik in de geschiedenis van de Mont Saint-Michel en laat je meeslepen door de tijdloze magie van deze plek vol legendes.

Privérondleiding Mont Saint Michel & D-day tour vanuit Parijs

3. Privérondleiding Mont Saint Michel & D-day tour vanuit Parijs

Onze professionele gids en chauffeur zullen er alles aan doen om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen. We passen ons aan je wensen aan en bieden je de mogelijkheid om de rijen over te slaan met de snelle tickets. Je hebt comfortabele auto's met airconditioning tijdens het ophalen bij het hotel of zelfs het vliegveld. Overzicht *07:30 Vertrek Pick-up van je hotel. 3 uur rijden, het is mogelijk om onderweg te stoppen bij een rustplaats. *11:00 - 12:00 Normandy American Cemetery & Visitor Center in Colleville-sur-Mer Hier liggen 9.387 Amerikaanse soldaten, van wie de meesten zijn gesneuveld tijdens de landing in Normandië, en de Wall of the Missing met de namen van 1.557 soldaten die vermist zijn geraakt. De kliffen die naar de stranden leiden bevatten de overblijfselen van de Duitse verdediging, waaronder betonnen kazematten met gedenktekens voor de soldaten. Op de Amerikaanse begraafplaats van Normandië zie je ook de halfronde gedenkzuil met het beeld "Geest van Amerikaanse jeugd die oprijst uit de golven" en grote kaarten van militaire operaties. *12:10 - 12:30 Omaha Beach Leer meer over de enorme opoffering van de 34.000 mannen die hier op D-Day landden. Omaha Beach is de populairste bestemming voor reizigers van de D-Day stranden. *14:00 - 17:00 Aankomst op Mont Saint-Michel en bezoek aan de benedictijnenabdij Onze gids brengt je door de smalle straatjes van het middeleeuwse dorp naar de top van de abdij. Meestal lukt het ons om deel te nemen aan de rondleiding onder leiding van een deskundige over de Mont Saint-Michel en zijn geschiedenis. Als dat om de een of andere reden niet mogelijk is, verzorgen wij de audiogidsen voor het bezoek aan de abdij. Mont Saint-Michel werd voor het eerst bewoond in het jaar 709 en bevat een middeleeuws dorp en een prachtig abdijfort gewijd aan Sint Michael de Aartsengel. De bouw van de Benedictijnse abdij begon in de jaren 700 en ging door tot in de jaren 1200. Sinds de Middeleeuwen is het vrijwel hetzelfde gebleven, want het blijft het doel van pelgrims en toeristen van over de hele wereld. Mont Saint Michel blijft de meest bezochte plek in Frankrijk met ongeveer 4 miljoen toeristen per jaar. Na het bezoek aan de abdij heb je vrije tijd om van de stad Mont Saint-Michel te genieten en tijd voor de lunch. *17:00 Vertrek van de Mont Saint Michel terug naar Parijs De rit duurt ongeveer 4 uur. Er wordt één stop gemaakt bij de rustplaats. *21:30 Terugkeer naar Parijs Afzetten bij je hotel. De dag vol indrukken, calvados en middeleeuwse abdijen zit erop, maar we zullen je graag weer ontmoeten.

Vanuit Parijs: privédagtocht naar Mont St-Michel en Honfleur

4. Vanuit Parijs: privédagtocht naar Mont St-Michel en Honfleur

Mont-Saint-Michel Mont Saint-Michel, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, staat bekend om zijn opvallende plek op een klein rotsachtig eiland voor de kust van Normandië. Op de top van het eiland staat een middeleeuwse abdij, waar u het uitzicht over de baai kunt bewonderen. Maak een wandeling door de steile, smalle straatjes van het dorp en proef misschien wat lokale specialiteiten bij de bakker (op eigen kosten). Honfleur In de middag gaat u verder naar de stad Honfleur, waar u de geplaveide straatjes kunt verkennen en kunt genieten van de havenomgeving, een bron van inspiratie voor schilders als Claude Monet. Ontdek bezienswaardigheden zoals de oude haven, het Sint-Katelijneplein en de kerktoren.

Mont-Saint Michel tour met nationale gids

5. Mont-Saint Michel tour met nationale gids

Vanuit Bayeux reizen we terug in de tijd naar de Middeleeuwen, een periode vol geschiedenis in heel Normandië, en de Mont-Saint-Michel is een van de mooiste symbolen. Met een gediplomeerde gids aan je zijde duik je in de geschiedenis van de Mont, ontrafel je zijn geheimen en verken je de prachtige abdij. Vanaf de abdij word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht over een van 's werelds grootste en meest fascinerende baaien, een plek van steeds veranderende schoonheid. We komen rond 10 uur aan op Mont-Saint-Michel, waar we een pendeldienst nemen die ons naar de voet van dit ongelooflijke monument brengt. Je verkenningstocht begint in het middeleeuwse dorp, een plek die je meeneemt naar een ander tijdperk. Je gids leidt je naar de abdij, waar geschiedenis en spiritualiteit in elkaar overlopen.

3 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Avranches

Avranches

Veelgestelde vragen over Middeleeuwse geschiedenis in Avranches

Welke andere activiteiten dan Middeleeuwse geschiedenis zijn de moeite waard in Avranches?

Andere activiteiten in Avranches

Wil je alle activiteiten in Avranches bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.