De natuur biedt ons veel wilde planten die in de keuken kunnen worden gebruikt om heerlijke salades of nog uitgebreidere gerechten samen te stellen. Laten we ze gewoon leren kennen en verzamelen zonder het gazon te beschadigen.
In deze lessen leer je hoe je in het eerste level gemakkelijk minstens 25 soorten spontane flora kunt onderscheiden, en nog veel meer tijdens de daaropvolgende uitstapjes, waarbij je ze kunt verzamelen en meteen naar de keuken kunt brengen om ze te proeven.
Er wordt speciale aandacht besteed aan de mogelijke verwarring met de (weinige) giftige soorten van onze flora.
KOSTEN
leraar: tot 6 personen 180 euro / dag, daarna 20 euro / persoon;
maaltijd: ongeveer 25 euro inclusief drinken, of lunchpakket.
PLAN
Aankomst in Aosta met eigen vervoer (dienstregelingen en treintickets hier, en bussen hier en hier);
voor het treinstation neem je de bus die je naar de gekozen bestemming brengt;
de excursie duurt ongeveer 4 uur - lichte wandelkleding is vereist, met waterdichte schoenen;
lunch in een partnerrestaurant, op basis van typische gerechten en producten uit de Aostavallei;
's avonds terugkeer naar Aosta.
TOEGANKELIJKHEID EN DIENSTEN
mensen in een rolstoel: JA
rolgordijnen: JA
dieren: JA aangelijnd
toiletten: JA, gratis
foto's: JA
LESSEN VOEREN NIET UIT BIJ HEVIGE REGENVAL.