Ayutthaya
Tours

Onze aanbevelingen voor Ayutthaya

Vanuit Bangkok: Ayutthaya Tempels Tour in kleine groep met lunch

Vanuit Bangkok: Ayutthaya Tempels Tour in kleine groep met lunch

Reis in een kleine groep naar de indrukwekkende tempelruïnes van Ayutthaya, de hoofdstad gedurende de gouden eeuw van Siam. Alle toegangskosten, een deskundige gids en een lunch in een lokaal restaurant zijn inbegrepen. Je rijdt vanuit Bangkok in een comfortabel voertuig met airconditioning naar je eerste bestemming, of je kiest ervoor om je bij de groep aan te sluiten in Ayutthaya bij de Wat Lokayasutha. Deze tempel staat bekend om zijn reusachtige liggende Boeddhabeeld, een van de weinige bouwwerken die hier nog intact zijn. Je volgende bestemming is Wat Phra Sri Sanphet. Deze tempel maakt onderdeel uit van een paleizencomplex; het was de plek waar de koninklijke families hun rituelen uitvoerden. Het wordt beschouwd als de belangrijkste tempel van Ayutthaya. Vervolgens bezoek je Wat Mahathat Ayutthaya.Dit is een van de oudste en belangrijkste tempels uit de geschiedenis van Ayutthaya, want hier bevond zich ooit het heilige relikwie van de Boeddha.Bewonder het beroemde Boeddhahoofd, omvlochten door de wortels van de bodhiboom. Daarna kun je je tegoed doen aan een stevige lunch in een plaatselijk Thais restaurant, waar je gids je kan adviseren over de plaatselijke culinaire specialiteiten. Last but not least eindig je je reis bij de grote, aan de rivier gelegen Wat Chaiwattanaram. De intrigerende architectuur van het gebouw is geïnspireerd door het Angkor Wat-complex in Cambodja. Wandel op je gemak over het uitgestrekte terrein en neem alles eens goed in je op.

Vanuit Bangkok: Ayutthaya & Ayothaya Drijvende Markt Dagtrip

Vanuit Bangkok: Ayutthaya & Ayothaya Drijvende Markt Dagtrip

Ontdek enkele van de opmerkelijke historische bezienswaardigheden van Ayutthaya op een dagtrip vanuit Bangkok. Bezoek oude tempels en paleizen en de drijvende markt van Ayothaya met een deskundige gids. Na een ontmoeting in Bangkok in de ochtend begint u aan de rit van 2 uur naar Ayutthaya. De oude stad Ayutthaya werd rond 1350 gesticht en werd na Sukhothai de tweede hoofdstad van Siam. Tijdens deze dagexcursie verken je de ruïnes van de oude stad, in het historische park Ayutthaya, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het park is een archeologische vindplaats met paleizen, boeddhistische tempels, kloosters en standbeelden. Bezoek het Bang Pa-In Royal Palace, oorspronkelijk gebouwd in 1632 door koning Prasat Thong. Op deze plek vind je een aantal indrukwekkende gebouwen gebouwd in verschillende bouwstijlen van Thais, Chinees en Europees design. Vervolg uw tour met een bezoek aan de drijvende markt van Ayothaya en geniet op eigen kosten van wat vrije tijd voor de lunch. Na de lunch bezoekt u nog 2 historische locaties, Wat Phra Sri Sanphet en Wat Mahathat, om de ruïnes van de grote tempelsites te ontdekken. In de vroege avond keert u terug naar Bangkok, waar u wordt afgezet op een locatie dicht bij het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Vanuit Bangkok: Ayutthaya Historisch Park begeleide dagtrip

Vanuit Bangkok: Ayutthaya Historisch Park begeleide dagtrip

Bezichtig plaatsen die dateren uit 1350 in het Ayutthaya Historical Park tijdens een privétour of een gedeelde tour vanuit Bangkok. Leer meer over boeddhistische geschiedenis, architectuur en religie terwijl je talloze tempels verkent onder leiding van een lokale gids. Na je vroege vertrek uit Bangkok kun je op weg naar Ayutthaya het koninklijk paleis Bang Pa-In bezichtigen. Het paleis werd gebruikt als zomerresidentie voor de oude Thaise koningen en de gouden pagodes en serene zwembaden vormen een geweldige introductie tot het glorieuze verleden van de regio. Neem na aankomst in Ayutthaya enkele uren de tijd om fascinerende oude religieuze plaatsen te verkennen, waaronder Wat Mahathat, waar een onthoofd Boeddhahoofd tussen oude boomwortels ligt. Ga verder naar Wat Mongkol Borpit, bekend om zijn enorme zittende Boeddhabeeld. In de 18e eeuw werd een groot deel van Ayutthaya verwoest door Birmese indringers; bekijk de bouwwerken in hun verschillende staat van verval. Boomwortels die rond verspreide boeddhahoofden groeien, dragen alleen maar bij aan de historische charme van deze unieke bestemming. Ontdek Wat Phra Sri Sanphet, het heiligste en belangrijkste complex van de oude Thaise hoofdstad. Verken tot slot Wat Chaiwatthanaram, bekend om zijn torenhoge stenen chedi's. Deze site is een van de belangrijkste redenen waarom Ayutthaya in 1991 de UNESCO-status kreeg. Geniet van een low-impact manier van verkennen. Op deze tour verken je duurzame ervaringen waarbij het verstrekken van water in glazen flessen en het compenseren van koolstofuitstoot bij elke tour prioriteit heeft, zodat je milieu-impact en koolstofvoetafdruk worden verminderd.

Vanuit Bangkok: drijvende markt en begeleide dagtour door Ayutthaya

Vanuit Bangkok: drijvende markt en begeleide dagtour door Ayutthaya

Doe mee aan deze fantastische dagtocht en ontdek de Maeklong Railway Market, de kleurrijke Damnoen Saduak Floating Market en Ayutthaya Historical Park in slechts één dag. Verken elke iconische bestemming met een lokale gids die fascinerende inzichten en lokale ervaringen zal bieden. Bezoek de beroemde Maeklong Railway Market, gelegen langs het spoor, en leer over de producten van uw lokale gids. Bewonder hoe de marktkraampjes elke keer dat er een trein nadert van de rails worden getrokken. Stop bij een traditioneel Thais huis en zie hoe de lokale bevolking bruine kokossuiker maakt. Ga vervolgens naar de drijvende markt van Damnoen Saduak met voldoende tijd om door de kleurrijke markt te slenteren. Na de lunch verken je de tempelruïnes van Ayutthaya. Bewonder het liggende Boeddhabeeld in Wat Lokayasutha. Bezoek Wat Phra Sri Sanphet en Wat Mahathat Ayutthaya voordat je terugkeert naar Bangkok.

Vanuit Bangkok: Ayutthaya dagtrip met chauffeur

Vanuit Bangkok: Ayutthaya dagtrip met chauffeur

Verken de voormalige hoofdstad van Siam tijdens een dagtour door het UNESCO-werelderfgoed. Bekijk het zomerpaleis Bang Pa-In, Wat Mahathat en de Viharn Pra Mongkolborpit tijdens deze dagtocht. Om 07:00 uur wordt u opgewacht door een privéchauffeur en vertrekt u naar de provincie Ayutthaya. Stop bij Bang Pa-in Palace, een complex van koninklijke residenties dat voor het eerst werd gebouwd rond de 17e eeuw. Ga verder naar Wat Mahathat, vermoedelijk gebouwd vóór de Ayutthaya-periode, in de 14e eeuw. Zie het gezicht van Boeddha op een boom en bezoek Wat Phrasrisanphet, het voormalige koninklijke klooster. De laatste stop is Viharn Pra Mongkolborpit, waar een prachtig bronzen Boeddhabeeld staat. Toegangsprijzen voor attracties op deze reis zijn voor eigen rekening. Rond 16:00 uur maakt u de terugreis naar Bangkok.

Vanuit Bangkok: dagtocht Ayutthaya per bus, met boottocht

Vanuit Bangkok: dagtocht Ayutthaya per bus, met boottocht

Ga per bus en boot op een dagtour naar Ayutthaya. Bekijk de oude hoofdstad van Siam en de vele tempels en historische monumenten. Ontmoet je gids en stap in een comfortabel voertuig met airconditioning en reis naar de provincie Ayutthaya. Stop eerst om Wat Lokayasutharam te bekijken. Deze tempel staat bekend om zijn reusachtige liggende Boeddha. Ga verder naar Wat Phra Sri Sanphet, dat deel uitmaakt van het koninklijk paleiscomplex. Het wordt beschouwd als de belangrijkste tempel van Ayutthaya. Bezoek vervolgens Wat Mahathat Ayutthaya, een van de oudste in zijn soort in de provincie. Eindig je reis bij de grootse Wat Chaiwattanaram aan de rivier. Bewonder de indrukwekkende bouwstijl, beïnvloed door het Angkor Wat complex in Cambodja, terwijl je ronddwaalt over het monumentale terrein. Ga aan boord van een luxe boot voor een cruise over de Chao Phraya rivier. Ontspan en geniet van het prachtige landschap langs de rivier met de ochtendsfeer op het bovendek terwijl je langs de Tempel van de Dageraad en het Grand Palace vaart. Geniet van een Thais en internationaal lunchbuffet aan boord, voordat je terugkeert naar Bangkok.

Vanuit Bangkok: Markten en Ayutthaya Tour

Vanuit Bangkok: Markten en Ayutthaya Tour

Reis naar enkele van de populairste bezienswaardigheden buiten Bankok op deze dagtocht in een voertuig met airconditioning. Bekijk de treinpas bij de Maeklong Railway Market, neem een longtailboot naar de Floating market en bezoek het op de UNESCO-lijst geplaatste Ayutthaya om oude ruïnes te bezichtigen. Begin op het ontmoetingspunt voor degenen die deelnemen aan de groepstour, of met ophalen in het hotel voor gasten die kiezen voor de privéoptie. Vertrek vroeg in de ochtend uit Bangkok en reis naar de Maeklong Railway Market. Verken de markt met je Spaanssprekende gids, meng je onder de lokale bevolking en wacht op het iconische moment waarop de lokale trein passeert. Stap vervolgens aan boord van een longtailboot en vaar naar de fascinerende Damnoen Saduak Floating Market. Beleef een uur lang deze unieke locatie en bewonder de plaatselijke bewoners die hun producten verkopen vanaf raderboten. Winkel voor snacks, souvenirs en handwerk. Vergeet niet om wat authentiek regionaal eten te proeven terwijl je daar bent. Vervolg de tour naar Ayutthaya en stop voor een heerlijke Thaise lunch. Bezoek na de lunch een aantal iconische tempels, waaronder de Wat Mahathat, die vol staat met relikwieën van Boeddha. Verken vervolgens Wat Yai Chaimongkol en de indrukwekkende Wat Chai Wattanaram. Keer 's avonds terug naar je vertrekpunt in Bangkok, ongeveer tussen 19:00 en 21:00 uur, afhankelijk van de verkeersdrukte.

Bangkok in een dag: Must-Visit Hoogtepunten Tour met een gids

Bangkok in een dag: Must-Visit Hoogtepunten Tour met een gids

Verken de topattracties in Bangkok tijdens deze dagtocht. Bezoek het Grand Palace, Emerald Buddha, Wat Arun en maak een wandeling door de levendige en bruisende oude markt in Chinatown. Steek de Chao Phraya-rivier over tijdens een boottocht. Begin je 7-uur durende tour met een pick-up van de hoofdlobby van je hotel in Bangkok om 08:00 uur. Bezoek vervolgens het Koninklijk Paleis en de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha, de voormalige residentie van de koningen van Thailand sinds 1782, met het lokale openbaar vervoer. Leer meer over de Thaise geschiedenis en cultuur van je persoonlijke gids. Na het Grote Paleis en de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha gaat u verder naar Wat Pho of de Tempel van de liggende Boeddha, waar u zich kunt vergapen aan de grote liggende Boeddha. Steek de magnifieke Chao Phraya-rivier over met een openbare boot om Wat Arun te bezoeken, ook wel bekend als de Tempel van de Dageraad. Het is een van de must-visit bezienswaardigheden in Bangkok, waar je de beroemde gigantische toren van 70 meter hoog kunt zien. Geniet van een optionele Thaise lunch in het plaatselijke restaurant voordat je met de metro naar Chinatown gaat. Verken Chinatown en de oude markt om de lokale manier van leven te observeren. Uw reis eindigt met een retourtransfer naar uw hotel in Bangkok. In plaats van het openbaar vervoer te gebruiken, kunt u de optie selecteren om een privéauto met airconditioning te hebben voor uw reis. Er is ook de mogelijkheid om een privérondvaart door de grachten in Bangkok te boeken per longtailboot van ongeveer 1 uur.

Bangkok: privé-dagtrip Ayutthaya & Lopburi Monkey Temple

Bangkok: privé-dagtrip Ayutthaya & Lopburi Monkey Temple

Aanschouw de glorie van de oude hoofdstad van Siam,  Ayutthaya, tijdens een privétour. Ontdek de tempel- en paleisruïnes van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, inclusief de Lopburi Monkey Temple. Ontmoet je gids om 09:00 uur in de lobby van je hotel. Je vertrekt naar Ayutthaya, op ongeveer 1 uur afstand van Bangkok. Eerst bezoek je Wat Phu Khao Thong, of het klooster van de Gouden Berg, net buiten Ayutthaya. Ga dan verder naar het oude paleis en Wat Phra Si Sanphet. Maak een tussenstop bij Viharn Phra Mongkol Bopit, een van de grootste bronzen Boeddha's van Thailand. Na de lunch in een lokaal restaurant rijd je nog een uur naar de provincie van Lopburi, een van de oudste steden van het land. Ontdek hoe deze stad van oudsher binnen het grote Khmer-rijk viel en korte tijd de hoofdstad was van het Koninkrijk Ayutthaya. De grootste toeristische trekpleister in Lopburi is Phra Prang Sam Yod - ook bekend als de Monkey Temple. Zie de ondeugende makaken die op het tempelterrein en in de omringende straten leven, blij om voorbij wandelende mensen te verlossen van hapjes, drankjes, zonnebrillen en andere voorwerpen. Na het afscheid van de apen keer je weer terug naar je hotel in Bangkok.

Vanuit Bangkok: Pas je eigen dagvullende tour door Ayutthaya aan

Vanuit Bangkok: Pas je eigen dagvullende tour door Ayutthaya aan

Bezichtig de oude overblijfselen van de voormalige hoofdstad van het Koninkrijk Siam tijdens een persoonlijke privétour door het Ayutthaya Historical Park. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de prachtige Wat Mahathat en de heiligste tempel van de hoofdstad, Wat Phra Si Sanphet, en reis comfortabel van en naar Bangkok met een privétransfer. Een bloeiende internationale handelshaven van 1350-1767 en nu een Unesco-werelderfgoedlocatie, er is een overvloed aan fascinerende geschiedenis te ontdekken in Ayutthaya. Kies maximaal vier attracties die je wilt zien om je route aan te passen, of vraag de deskundige gidsen om aanbevelingen. Highlights zijn Wat Mahathat, een stenen boeddhahoofd verstrengeld in boomwortels, Wat Chaiwatthanaram, met zijn torenhoge stenen chedi's, en Wat Phra Si Sanphet, de heiligste tempel van de oude Thaise hoofdstad. Geniet van een privétransfer van en naar Bangkok en ga op ontdekkingstocht met een deskundige gids. Geniet van een low-impact manier van verkennen. Op deze tour verken je duurzame ervaringen waarbij water in glazen flessen de prioriteit heeft en de CO2-uitstoot bij elke tour wordt gecompenseerd, zodat je milieu-impact en CO2-voetafdruk worden verminderd.

Populaire activiteiten

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Ayutthaya

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ayutthaya?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Ayutthaya op GetYourGuide

Topattracties in Ayutthaya

Activiteiten in Ayutthaya

Rondleidingen in Thailand

Wat te doen in Thailand

Andere activiteiten in Ayutthaya

Wil je alle activiteiten in Ayutthaya bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.