Kies data
Dingen om te doen

Ayutthaya

Ayutthaya: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Bangkok: kleine groepstour Ayutthaya-tempels + lunch

1. Vanuit Bangkok: kleine groepstour Ayutthaya-tempels + lunch

Reis in een kleine groep naar de indrukwekkende tempelruïnes van Ayutthaya, de hoofdstad gedurende de gouden eeuw van Siam. Alle toegangskosten, een deskundige gids en een lunch in een lokaal restaurant zijn inbegrepen. Je rijdt vanuit Bangkok in een comfortabel voertuig met airconditioning naar je eerste bestemming, of je kiest ervoor om je bij de groep aan te sluiten in Ayutthaya bij de Wat Lokayasutha. Deze tempel is bekend om zijn reusachtige liggende Boeddhabeeld, een van de weinige bouwwerken die hier nog intact zijn. Je volgende bestemming is Wat Phra Sri Sanphet. Deze tempel was onderdeel van een paleizencomplex; het was de plek waar de koninklijke families hun rituelen uitvoerden. Het wordt gezien als de belangrijkste tempel van Ayutthaya. Vervolgens bezoek je Wat Mahathat Ayutthaya.Dit is een van de oudste en belangrijkste tempels uit de geschiedenis van Ayutthaya, want hier bevond zich ooit het heilige relikwie van de Boeddha.Bewonder het beroemde Boeddhahoofd, omvlochten door de wortels van de bodhiboom. Daarna kun je je tegoed doen aan een stevige lunch in een plaatselijk Thais restaurant, waar je gids je kan adviseren over de plaatselijke culinaire specialiteiten. Last but not least eindig je je reis bij de grote, aan de rivier gelegen Wat Chaiwattanaram. De intrigerende architectuur van het gebouw is geïnspireerd door het Angkor Wat-complex in Cambodja. Wandel op je gemak over het uitgestrekte terrein en neem alles goed in je op.

Van Bangkok: Ayutthaya Historical Park Dagtrip met kleine groepen

2. Van Bangkok: Ayutthaya Historical Park Dagtrip met kleine groepen

Bezoek sites die dateren uit 1350 in het Ayutthaya Historical Park. Leer meer over de boeddhistische geschiedenis, architectuur en religie terwijl je talloze tempels verkent met je ervaren gids. In de 18e eeuw werd een groot deel van Ayutthaya verwoest door Birmese indringers; getuige zijn van de structuren in hun verschillende staten van verval. Boomwortels die rond verspreide Boeddhahoofden groeien, dragen alleen maar bij aan de historische charme van deze unieke bestemming. Nadat je helder en vroeg uit Bangkok bent vertrokken, zie je het Bang Pa-In Royal Palace op weg naar Ayutthaya. Gebruikt als zomerverblijf voor oude Thaise koningen, de gouden pagodes en serene poelen zorgen voor een geweldige introductie tot het glorieuze verleden van de regio. Na aankomst in Ayutthaya, neem je enkele uren de tijd om fascinerende oude religieuze plaatsen te verkennen, waaronder Wat Mahathat, waar een onthoofd Boeddhahoofd genesteld ligt tussen oude boomwortels. Ga verder naar Wat Mongkol Borpit, bekend om zijn enorme zittende Boeddhabeeld. Ontdek Wat Phra Sri Sanphet, het heiligste en belangrijkste complex van de oude Thaise hoofdstad. Ontdek ten slotte Wat Chaiwatthanaram, bekend om zijn torenhoge stenen chedis. Deze site is een van de belangrijkste redenen waarom Ayutthaya in 1991 de status van UNESCO kreeg.

Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

3. Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

Na een ontmoeting in Bangkok in de ochtend, begint de rit van 2 uur naar Ayutthaya. De oude stad Ayutthaya werd gesticht rond 1350 en werd de tweede hoofdstad van Siam na Sukhothai. Tijdens deze dagexcursie ontdek je de ruïnes van de oude stad, in het door de Unesco beschermde Ayutthaya Historical Park. Het park is een archeologische vindplaats met paleizen, boeddhistische tempels, kloosters en standbeelden. Bezoek het Zomerpaleis Bang Pa-In. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd in 1632 door koning Prasat Thong. Op deze plek vindt je een aantal indrukwekkende gebouwen die zijn gebouwd in verschillende architecturale stijlen van Thais, Chinees en Europees design. Vervolg je excursie met een bezoek aan de drijvende markt van Ayothaya en geniet van wat vrije tijd voor de lunch. Na de lunch bezoek je nog 2 historische bezienswaardigheden, Wat Phra Sri Sanphet en Wat Mahathat, om de historische ruïnes van de grote tempellocaties te ontdekken. Je gaat rond 18:00 uur terug naar Bangkok, waar je wordt afgezet.

Van Bangkok: Floating Market en Ayutthaya Tour in het Spaans

4. Van Bangkok: Floating Market en Ayutthaya Tour in het Spaans

Reis naar enkele van de populairste bezienswaardigheden buiten Bankok tijdens deze dagtocht in een voertuig met airconditioning. Bekijk de treinpas op de Maeklong-spoorwegmarkt, neem een longtailboot naar de drijvende markt en bezoek Ayutthaya die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat om oude ruïnes te bezoeken. Begin bij het ontmoetingspunt voor degenen die op de groepsreis zijn, of met het ophalen van het hotel voor gasten die kiezen voor de privéoptie. Vertrek 's ochtends vroeg uit Bangkok en ga op weg naar de Maeklong-spoorwegmarkt. Verken de markt met je Spaanssprekende gids, meng je onder de lokale bevolking en wacht op het iconische moment waarop de lokale trein passeert. Stap vervolgens aan boord van een longtailboot en vaar naar de fascinerende drijvende markt Damnoen Saduak. Breng een uur door met het verkennen van deze unieke locatie en verwonder je over de lokale bevolking die hun producten verkoopt vanaf waterfietsen. Winkel voor snacks, souvenirs en handwerk. Vergeet niet om authentieke regionale gerechten te proeven terwijl je daar bent. Vervolg de tour naar Ayutthaya en stop voor een heerlijke Thaise lunch. Bezoek na de lunch een selectie van iconische tempels, waaronder de Wat Mahathat, die is verankerd met Boeddha-relikwieën. Verken vervolgens Wat Yai Chaimongkol en de indrukwekkende Wat Chai Wattanaram. Keer 's avonds terug naar je startpunt in Bangkok.

Vanuit Bangkok: dagtrip Ayutthaya met chauffeur

5. Vanuit Bangkok: dagtrip Ayutthaya met chauffeur

Verken de voormalige hoofdstad van Siam tijdens een dagvullende tocht door deze locatie die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ayutthaya is één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Thailand. Je wordt om 07:00 uur opgewacht door een privéchauffeur die je naar de provincie Ayutthaya brengt. Stap uit bij het paleis Bang Pa-in, een complex van koninklijke residenties dat rond de 17e eeuw werd gebouwd. Vervolg je tocht naar Wat Mahathat, dat waarschijnlijk nog vóór de Ayutthaya-periode, in de 14e eeuw werd gebouwd. Bezoek Wat Phrasrisanphet, het voormalige koninklijke klooster. De laatste halte is Viharn Pra Mongkolborpit, waar een prachtig bronzen Boeddhabeeld staat. Rond 16:00 uur keer je weer terug naar Bangkok.

Vanuit Bangkok: dagexcursie Ayutthaya per bus en boot

6. Vanuit Bangkok: dagexcursie Ayutthaya per bus en boot

Je vertrekt om 07:30 uur uit Bangkok en reist per bus naar Ayutthaya. Je eerste stop is om 09:00 uur bij het Zomerpaleis Bang Pa-In, die prachtig is ingericht in Chinese en Europese stijl. Daarna bezoek je Wat Mahathat, Wat Na Phra Mane en Wat Lokayasutharam om de ruïnes van oude paleizen, boeddhistische tempels, kloosters en standbeelden te verkennen. De blikvanger van Wat Mahatat is een boeddhahoofd dat is overgroeid door de wortels van een boom. De tempel bij Wat Lokayasutharam herbergt de grootste liggende boeddha in Ayutthaya. Het beeld is 42 meter lang en 8 meter hoog.  Rond 13.00 uur ga je naar de Wat Chong Lom-pier om een White Orchid River Cruise te maken. Geniet aan boord van een heerlijke Thaise of Europese lunch met desserts, seizoensfruit, koffie en thee. Ontspan terwijl je langs de oevers van de rivier Chao Phraya vaart en geniet van het uitzicht op beroemde Thaise bezienswaardigheden, zoals Wat Arun, het koninklijk paleis en de Rama VIII-brug.  De boot keert rond 16.00 uur terug naar Bangkok. Daar kun je een comfortabele transfer nemen naar je hotel of de avond doorbrengen in de stad. 

Bangkok in een dag: tour langs hoogtepunten met gids

7. Bangkok in een dag: tour langs hoogtepunten met gids

Je begint je 7 uur durende tour om 08:00 wanneer je wordt opgehaald in de lobby van je hotel in Bangkok. Vervolgens bezoek je het Koninklijke Paleis van Bangkok en de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha, de voormalige residentie van de koningen van Thailand sinds 1782, met het openbaar vervoer. Onderweg stop je bij een bloemenmarkt om het leven van de lokale Thaise bevolking te bekijken. Kom meer te weten over de  geschiedenis en cultuur van Thailand van je gids Na het Koninklijke Paleis en de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha ga je naar Wat Pho oftewel de Tempel van de Liggende Boeddha, waar je een geweldig boeddhabeeld kunt bewonderen. Je steekt de prachtige rivier Chao Phraya over met een openbare boot om Wat Arun te bezoeken, ook wel bekend als de Tempel van de Dageraad. Het is een van de absolute musts in Bangkok, waar je de beroemde hoge toren van 70 meter kunt bekijken. Geniet van een optionele Thaise lunch in een lokaal restaurant, waarna je per openbare boot naar Chinatown wordt gebracht. Verken Chinatown en de oude markt om het alledaagse leven te observeren. De reis eindigt met een rit terug naar je hotel in Bangkok. In plaats van het gebruik van het openbaar vervoer kun je ook kiezen voor privévervoer door een auto met airconditioning. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een privé boottocht van 1 uur met een langstaartboot te boeken.

Bangkok: privé dagtrip Ayutthaya & Lopburi Monkey Temple

8. Bangkok: privé dagtrip Ayutthaya & Lopburi Monkey Temple

Je ontmoet je gids in de lobby van je hotel om 09:00 uur. Je vertrekt naar Ayutthaya, op ongeveer 1 uur afstand van Bangkok. Ervaar met het verkennen van de tempel en de ruïnes van het paleis de glorie van de oude hoofdstad van Siam, nu erkend als een UNESCO Werelderfgoed. Eerst bezoek je Wat Phu Khao Thong, of het klooster van de Gouden Berg, net buiten Ayutthaya. Ga dan verder naar het oude paleis en Wat Phra Si Sanphet. Maak een tussenstop bij Viharn Phra Mongkol Bopit, één van de grootste bronzen Boeddha's in Thailand. Na de lunch in een lokaal restaurant rijd je nog een uur naar de provincie van Lopburi, een van de oudste steden in het land. Ontdek hoe deze stad van oudsher binnen het grote Khmer-rijk viel en korte tijd de hoofdstad was van het Koninkrijk Ayutthaya. De grootste toeristische trekpleister in Lopburi is Phra Prang Sam Yod - ook bekend als de Monkey Temple. Veel ondeugende makaken leven in de tempel en de omliggende straten en pikken maar al te graag de hapjes, drankjes, zonnebrillen, en andere items van voorbij wandelende mensen. Na het afscheid van de apen maak je de rit van 2 uur terug naar je hotel in Bangkok.

Vanuit Bangkok: privé-dagtocht naar Ayutthaya (UNESCO)

9. Vanuit Bangkok: privé-dagtocht naar Ayutthaya (UNESCO)

Kies ervoor om je gids op het ontmoetingspunt te ontmoeten of gebruik te maken van hoteltransfers vanuit je accommodatie in Bangkok. Rijd naar  de oude stad Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand. Je bezoekt eerst Wat Phra Sri Sanphet, dat lange tijd als het spirituele centrum van Thailand werd beschouwd. Gelegen op het koninklijk paleisterrein, is de tempel het koninklijk klooster en is het een model van de koninklijke tempel van de Smaragdgroene Boeddha of Wat Phra Kaew in Bangkok. Ga vervolgens naar  Wat Mahathat Ayutthaya, één van de oudste en belangrijkste tempels in de geschiedenis van Ayutthaya, waar zich het heilige relikwie van Boeddha bevond. De tempel is het meest bekend om het Boeddhahoofd in een Bodhi-boomwortel. Daarna bewonder je Wat Ratchaburana, waar een groot aantal Boeddha-afbeeldingen en gouden artefacten zijn ondergebracht. Geniet van een lunch die wordt geserveerd in het Krungsri River Hotel. In de middag ga je verder naar het Chao Samphraya National Museum. Bewonder de belangrijkste objecten hier, waaronder de Boeddha-relikwieën die zijn gevonden in de crypte van Wat Mahathat en andere gouden schatten zoals het gouden zwaard, de gouden hoofddeksels (hoed), de miniatuur koninklijke regalia, gouden sculpturen en meer. Bezoek vervolgens Wat Lokaya Sutharam om de 42-meter lange liggende witte Boeddha te zien. Last but not least, beëindig de reis in Wat Chaiwattanaram die aan de oever van de Chao Phraya-rivier ligt. Je ontdekt hoe de tempel in 1630 werd gebouwd door koning Prasat Thong ter ere van zijn moeder met de architecturale stijl die werd beïnvloed door het tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja. Kom rond 17:00 uur terug in Bangkok.

Stadstour door Ayutthaya en historisch park

10. Stadstour door Ayutthaya en historisch park

Maak kennis met een voormalige hoofdstad van Thailand tijdens een fietstocht door Ayutthaya. Ontdek de ruïnes van Pom Phet op de oude stadsmuren om een idee te krijgen van wat oude reizigers voelden toen ze aankwamen bij het koninkrijk van Siam. Fiets door lokale wijken en passeer verkopers die roti sai mai verkopen, een heerlijk dessert van draden van palmsuiker gewikkeld in een ronde van ongezuurde broden. Ervaar de rust van het Somdet Phra Srinakarinda Park terwijl je fietst naar Chedi Phra Si Suriyothai en ga dan verder langs de oevers van de rivier om een moslimgemeenschap te ontdekken die handgeweven mobielen maakt van palmbladeren. Ga Ayutthaya Historical Park binnen en bekijk de ruïnes van oude tempels. Stop bij Wat Phra Sri Sanphet op het terrein van het Koninklijk Paleis en neem souvenirfoto's van het beroemde Boeddhabeeld in Wat Mahathat. Ervaar de drukte van Chao Phrom Market, bekend om zijn amuletwinkels en eetkraampjes. Neem de veerboot over de Pasak-rivier en ga terug naar het beginpunt.

Sitemap Ayutthaya

Wil je alle activiteiten in Ayutthaya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ayutthaya

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.587 beoordelingen

We werden opgehaald bij het ontmoetingspunt en per minibus meegenomen. We hebben een rondleiding door verschillende tempels gemaakt, waar je uitstapt en ze je uitleg geven en je vervolgens 15 minuten laten om foto's te maken en het zelf te verkennen. De zeer goede gids, te allen tijde attent op de groep en ons elk beetje water aan te bieden. Vervolgens namen ze ons mee om te eten bij een zeer goede typisch Thaise eetgelegenheid, het eten was heerlijk (inbegrepen in de prijs). Eindelijk bezochten we een andere tempel en ze lieten ons weer achter op het ontmoetingspunt?

Dit is mijn eerste tempelexcursie in Thailand sinds we het vorig jaar niet konden doen. Het was absoluut een geweldige ervaring, vooral veel leren over boeddhistische en Thaise geschiedenis. Een must om te proberen, geloof ik, voor alle andere toeristen die hier in Thailand komen. En bedankt voor Mr. Boy en Mr. Pete, als ik het me goed herinner, omdat ze dit een waardevolle ervaring hebben gemaakt.

De tour was zeer goed doordacht. Bij elke tempel kreeg je een korte lezing en daarna had je genoeg tijd om alles zelf te bekijken. Lunch was superlekker. We waren zeer tevreden met onze gids "Superboy". Hij had een zeer uitgebreide kennis. Rond 15.00 uur waren we terug in Bangkok.

Mijn man en ik hielden absoluut van deze activiteit. Onze gids was geweldig en we hebben echt veel geleerd! ! Ze namen de tijd om ons de 4 tempels te laten zien en ons over de geschiedenis van elk te vertellen. Bovendien zitten we in een echt lekker lokaal restaurant. Ik raad 100% aan !!

We hebben een hele leuke & mooie tocht gehad naar het nationale park. Onze tourguide Nancy was heel vriendelijk!