Belevingen in
Ayutthaya

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Ayutthaya: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Bangkok: kleine groepstour Ayutthaya-tempels + lunch

1. Vanuit Bangkok: kleine groepstour Ayutthaya-tempels + lunch

Reis in een kleine groep naar de indrukwekkende tempelruïnes van Ayutthaya, de hoofdstad gedurende de gouden eeuw van Siam. Alle toegangskosten, een deskundige gids en een lunch in een lokaal restaurant zijn inbegrepen. Je rijdt vanuit Bangkok in een comfortabel voertuig met airconditioning naar je eerste bestemming in Ayutthaya: Wat Lokayasutha. Deze verbluffende tempel staat bekend om z'n enorme liggende Boeddhabeeld, die verrassend genoeg volledig bewaard gebleven is. Je volgende bestemming is Wat Phra Sri Sanphet. Deze tempel was onderdeel van een paleizencomplex; het was de plek waar de koninklijke families hun rituelen uitvoerden. Het wordt gezien als de belangrijkste tempel van Ayutthaya. Vervolgens bezoek je Wat Mahathat Ayutthaya.Dit is een van de oudste en belangrijkste tempels uit de geschiedenis van Ayutthaya, want hier bevond zich ooit het heilige relikwie van de Boeddha.Bewonder het beroemde Boeddhahoofd, omvlochten door de wortels van de bodhiboom. Daarna kun je je tegoed doen aan een stevige lunch in een plaatselijk Thais restaurant, waar je gids je kan adviseren over de plaatselijke culinaire specialiteiten. Last but not least eindig je je reis bij de grote, aan de rivier gelegen Wat Chaiwattanaram. De intrigerende architectuur van het gebouw is geïnspireerd door het Angkor Wat-complex in Cambodja. Wandel op je gemak over het uitgestrekte terrein en neem alles goed in je op.

...
Van Bangkok: Ayutthaya-dagtrip met cruise en lunch

2. Van Bangkok: Ayutthaya-dagtrip met cruise en lunch

Stap terug in de tijd met een bezoek aan Ayutthaya, de hoofdstad tijdens de gouden eeuw van Siam. Bezoek de prachtige ruïnes van tempels met een deskundige gids, bewonder enorme Boeddha's en maak een schilderachtige riviercruise. Geniet van inbegrepen entreegelden, lunch en vervoer. Vertrek 's ochtends uit Bangkok en ga met een minibus met airconditioning naar Ayutthaya. Bij aankomst maak je je eerste stop bij Wat Lokayasutha en zie je het beroemde gigantische liggende Boeddhabeeld van de tempel. Ga verder naar Wat Phra Sri Sanphet, beschouwd als de belangrijkste tempel in Ayutthaya. Hoor hoe dit deel van het koninklijk paleiscomplex diende als locatie voor koninklijke rituelen. Bezoek vervolgens Viharn Pra Mongkolborpit om het bronzen Boeddhabeeld te bewonderen in de stijl van 'het onderwerpen van Mara'. Met een hoogte van 12,45 meter (40,8 voet) is het een van de grootste afbeeldingen van Boeddha in Thailand. Van daaruit ga je verder naar een van de oudste en belangrijkste tempels in de geschiedenis van Ayutthaya, Wat Mahathat Ayutthaya. die ooit het heilige relikwie van de Boeddha huisvestte. Bewonder het beroemde Boeddha-hoofd verstrengeld in de wortels van een Bodhi-boom. Rond het middaguur transfer naar de Pasak River pier en cruise langs de Chaophraya River onder het genot van een internationaal lunchbuffet. Onderweg passeer je een koninklijk klooster, een kerk en een moskee. Last but not least, eindig je reis bij de grote, aan de rivier gelegen Wat Chaiwattanaram. Bewonder de meeslepende bouwstijl, beïnvloed door het Angkor Wat-complex in Cambodja, terwijl je over het monumentale terrein dwaalt. De tour eindigt met een transfer terug naar Bangkok.

...
Bangkok: privé dagtrip Ayutthaya & Lopburi Monkey Temple

3. Bangkok: privé dagtrip Ayutthaya & Lopburi Monkey Temple

Je ontmoet je gids in de lobby van je hotel om 09:00 uur. Je vertrekt naar Ayutthaya, op ongeveer 1 uur afstand van Bangkok. Ervaar met het verkennen van de tempel en de ruïnes van het paleis de glorie van de oude hoofdstad van Siam, nu erkend als een UNESCO Werelderfgoed. Eerst bezoek je Wat Phu Khao Thong, of het klooster van de Gouden Berg, net buiten Ayutthaya. Ga dan verder naar het oude paleis en Wat Phra Si Sanphet. Maak een tussenstop bij Viharn Phra Mongkol Bopit, één van de grootste bronzen Boeddha's in Thailand. Na de lunch in een lokaal restaurant rijd je nog een uur naar de provincie van Lopburi, een van de oudste steden in het land. Ontdek hoe deze stad van oudsher binnen het grote Khmer-rijk viel en korte tijd de hoofdstad was van het Koninkrijk Ayutthaya. De grootste toeristische trekpleister in Lopburi is Phra Prang Sam Yod - ook bekend als de Monkey Temple. Veel ondeugende makaken leven in de tempel en de omliggende straten en pikken maar al te graag de hapjes, drankjes, zonnebrillen, en andere items van voorbij wandelende mensen. Na het afscheid van de apen maak je de rit van 2 uur terug naar je hotel in Bangkok.

...
Vanuit Bangkok: dagtrip Ayutthaya met chauffeur

4. Vanuit Bangkok: dagtrip Ayutthaya met chauffeur

Verken de voormalige hoofdstad van Siam tijdens een dagvullende tocht door deze locatie die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ayutthaya is één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Thailand. Je wordt om 07:00 uur opgewacht door een privéchauffeur die je naar de provincie Ayutthaya brengt. Stap uit bij het paleis Bang Pa-in, een complex van koninklijke residenties dat rond de 17e eeuw werd gebouwd. Vervolg je tocht naar Wat Mahathat, dat waarschijnlijk nog vóór de Ayutthaya-periode, in de 14e eeuw werd gebouwd. Bezoek Wat Phrasrisanphet, het voormalige koninklijke klooster. De laatste halte is Viharn Pra Mongkolborpit, waar een prachtig bronzen Boeddhabeeld staat. Rond 16:00 uur keer je weer terug naar Bangkok.

...
Luchthavens Bangkok: transfer Pattaya, Hua Hin en meer

5. Luchthavens Bangkok: transfer Pattaya, Hua Hin en meer

Reis tussen de luchthaven Suvarnabhumi of de luchthaven Don Mueang of je hotel in Bangkok naar andere nabijgelegen steden. Je profiteert van een privétransfer in een comfortabel busje of auto. Reis van het vliegveld of je hotel in Bangkok naar belangrijke vakantiebestemmingen, zoals Pattaya, Hua Hin, Ayutthaya, Kanchanaburi, Koh Samet, Koh Chang of Laem Chabang. Vermijd het ongemak van het navigeren in het openbaar vervoer met zware tassen. In plaats daarvan reis je comfortabel met een voertuig met airconditioning rechtstreeks naar je gewenste bestemming. Zodra je op de luchthaven aankomt, wordt je begroet door een professionele chauffeur die je helpt met je bagage. Deze service omvat snelwegkosten, verzekeringen en gratis flessenwater aan boord.

...
Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

6. Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

Na een ontmoeting in Bangkok in de ochtend, begint de rit van 2 uur naar Ayutthaya. De oude stad Ayutthaya werd gesticht rond 1350 en werd de tweede hoofdstad van Siam na Sukhothai. Tijdens deze dagexcursie ontdek je de ruïnes van de oude stad, in het door de Unesco beschermde Ayutthaya Historical Park. Het park is een archeologische vindplaats met paleizen, boeddhistische tempels, kloosters en standbeelden. Bezoek het Zomerpaleis Bang Pa-In. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd in 1632 door koning Prasat Thong. Op deze plek vindt je een aantal indrukwekkende gebouwen die zijn gebouwd in verschillende architecturale stijlen van Thais, Chinees en Europees design. Vervolg je excursie met een bezoek aan de drijvende markt van Ayothaya en geniet van wat vrije tijd voor de lunch. Na de lunch bezoek je nog 2 historische bezienswaardigheden, Wat Phra Sri Sanphet en Wat Mahathat, om de historische ruïnes van de grote tempellocaties te ontdekken. Je gaat rond 18:00 uur terug naar Bangkok, waar je wordt afgezet.

...
Van Bangkok: Ayutthaya Historical Park Dagtrip met kleine groepen

7. Van Bangkok: Ayutthaya Historical Park Dagtrip met kleine groepen

Bezoek sites die dateren uit 1350 in het Ayutthaya Historical Park. Leer meer over de boeddhistische geschiedenis, architectuur en religie terwijl je talloze tempels verkent met je ervaren gids. In de 18e eeuw werd een groot deel van Ayutthaya verwoest door Birmese indringers; getuige zijn van de structuren in hun verschillende staten van verval. Boomwortels die rond verspreide Boeddhahoofden groeien, dragen alleen maar bij aan de historische charme van deze unieke bestemming. Nadat je helder en vroeg uit Bangkok bent vertrokken, zie je het Bang Pa-In Royal Palace op weg naar Ayutthaya. Gebruikt als zomerverblijf voor oude Thaise koningen, de gouden pagodes en serene poelen zorgen voor een geweldige introductie tot het glorieuze verleden van de regio. Na aankomst in Ayutthaya, neem je enkele uren de tijd om fascinerende oude religieuze plaatsen te verkennen, waaronder Wat Mahathat, waar een onthoofd Boeddhahoofd genesteld ligt tussen oude boomwortels. Ga verder naar Wat Mongkol Borpit, bekend om zijn enorme zittende Boeddhabeeld. Ontdek Wat Phra Sri Sanphet, het heiligste en belangrijkste complex van de oude Thaise hoofdstad. Ontdek ten slotte Wat Chaiwatthanaram, bekend om zijn torenhoge stenen chedis. Deze site is een van de belangrijkste redenen waarom Ayutthaya in 1991 de status van UNESCO kreeg.

...
Vanuit Bangkok: privé-dagtocht naar Ayutthaya (UNESCO)

8. Vanuit Bangkok: privé-dagtocht naar Ayutthaya (UNESCO)

Kies ervoor om je gids op het ontmoetingspunt te ontmoeten of gebruik te maken van hoteltransfers vanuit je accommodatie in Bangkok. Rijd naar  de oude stad Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand. Je bezoekt eerst Wat Phra Sri Sanphet, dat lange tijd als het spirituele centrum van Thailand werd beschouwd. Gelegen op het koninklijk paleisterrein, is de tempel het koninklijk klooster en is het een model van de koninklijke tempel van de Smaragdgroene Boeddha of Wat Phra Kaew in Bangkok. Ga vervolgens naar  Wat Mahathat Ayutthaya, één van de oudste en belangrijkste tempels in de geschiedenis van Ayutthaya, waar zich het heilige relikwie van Boeddha bevond. De tempel is het meest bekend om het Boeddhahoofd in een Bodhi-boomwortel. Daarna bewonder je Wat Ratchaburana, waar een groot aantal Boeddha-afbeeldingen en gouden artefacten zijn ondergebracht. Geniet van een lunch die wordt geserveerd in het Krungsri River Hotel. In de middag ga je verder naar het Chao Samphraya National Museum. Bewonder de belangrijkste objecten hier, waaronder de Boeddha-relikwieën die zijn gevonden in de crypte van Wat Mahathat en andere gouden schatten zoals het gouden zwaard, de gouden hoofddeksels (hoed), de miniatuur koninklijke regalia, gouden sculpturen en meer. Bezoek vervolgens Wat Lokaya Sutharam om de 42-meter lange liggende witte Boeddha te zien. Last but not least, beëindig de reis in Wat Chaiwattanaram die aan de oever van de Chao Phraya-rivier ligt. Je ontdekt hoe de tempel in 1630 werd gebouwd door koning Prasat Thong ter ere van zijn moeder met de architecturale stijl die werd beïnvloed door het tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja. Kom rond 17:00 uur terug in Bangkok.

...
Vanuit Bangkok: combinatie Damnoen Saduak & Ayutthaya

9. Vanuit Bangkok: combinatie Damnoen Saduak & Ayutthaya

Dag 1: Drijvende markt Damnoen Saduak & Maeklong-treinmarkt (6 uur) Stap om 06:30 uur in je bus met airconditioning in het centrum van Bangkok en rij ongeveer 45 minuten naar treinstation Ban Na Kwang, waar je een lokale trein naar de pittoreske Maeklong-spoorwegmarkt neemt. Het is één van de grootste markten voor verse vis en schaaldieren in Thailand en is gericht op het spoor van de Maeklong-spoorlijn. Steeds wanneer een trein nadert worden de marktkraampjes van de rails verwijderd en weer teruggezet, zodra de trein is gepasseerd. Bezoek daarna de drijvende markt van Damnoen Saduak. Ontdek de beroemdste drijvende markten in Thailand, bezichtig de bezienswaardigheden en ervaar de geluiden van de drijvende aanbieders. Vergeet niet om wat foto's te maken en wat eten te proberen als je langs de kleurrijke boten dwaalt. Je wordt tussen rond 13:30 of 14:00 uur terug naar Bangkok gebracht. Dag 2: Dagtrip Ayutthaya met bus en retour per boot (9 uur) Je vertrekt om 07:30 uur uit Bangkok en reist per bus met airconditioning naar Ayutthaya. Je eerste halte is bij het Zomerpaleis Bang Pa-In van koning Rama V, die prachtig is ingericht in Chinese en Europese stijl. Bezoek vervolgens het monument van Ayuthaya, WatMahathat, bekend om het hoofd van de Boeddha met een boomstam en wortels eromheen. Ga dan verder om getuige te zijn van de grootste liggende Boeddha in Ayutthaya in Wat Lokayasutharam. Maak onderweg foto's en luister naar verhalen van je informatieve gids. Rond 13:00 uur ga je naar de Wat Chong Lom-pier om aan bood te gaan van de White Orchid River Cruise. Geniet van een heerlijke Thaise of Europese lunchbuffet met desserts, seizoensfruit, koffie en thee. Leun achterover en ontspan terwijl je langs de Chao Phraya-rivier terug vaart naar Bangkok. Loop naar het uitkijkplatform van de boot en bewonder de adembenemende uitzichten op beroemde bezienswaardigheden in Bangkok, zoals Wat Arun, het Koninklijk Paleis en de Rama VIII-brug.

...
Van Bangkok: Ayutthaya-dagtour per auto en cruise in het Spaans

10. Van Bangkok: Ayutthaya-dagtour per auto en cruise in het Spaans

Verken het historische park van Ayutthaya tijdens een dagtour vanuit Bangkok met een officiële Spaanstalige gids. Kies ervoor om een gedeelde groepsreis te nemen vanaf een van de twee ontmoetingspunten in het centrum van Bangkok, of upgrade je ervaring naar een privétour met inbegrepen ophalen en inleveren van het hotel. Je wordt om 7:30 uur opgehaald bij het ontmoetingspunt in Narai Hotel of bij het ontmoetingspunt bij Rambuttri Village Inn & Plaza Hotel om 07:30 uur, tenzij je een privétour maakt waarbij je wordt opgehaald bij je hotel. Rijd ongeveer 1,5 uur naar Ayutthaya om de beroemde tempels in de oude stad te bezoeken, zoals de tempel Wat Phra Si Sanphet, die grotendeels werd verwoest door de Birmese legers in 1767. Ga verder naar Wat Mahathat, "de tempel van het Grote Overblijfsel", dat Boeddha-relikwieën verbeeldde en de zetel was van de Opperste Patriarch en het centrum van het boeddhisme in het Ayutthaya-koninkrijk. Verken vervolgens Wat Yai Chaimongkol, "het klooster van de gunstige overwinning", en Wat Chai Wattanaram, een van de meest indrukwekkende tempels van Ayutthaya. Bezoek ten slotte de Khmer-stijl en de koninklijke tempel van Wat Chaiwatthanaram. Stap rond 13.00 uur aan boord van de White Orchid River Cruise op Wat Chong Lom Pier. Geniet aan boord van een heerlijke Thaise of Europese lunch met desserts, seizoensfruit, koffie en thee. Leun achterover en ontspan terwijl je langs de oevers van de Chao Phraya-rivier vaart en geniet van het uitzicht op beroemde Thaise bezienswaardigheden zoals Wat Arun, het Koninklijk Paleis en de Rama 8-brug. Kom rond 16.00 uur terug in Bangkok en neem een comfortabele transfer terug naar je oorspronkelijke startpunt.

...

Sitemap Ayutthaya

Wil je alle activiteiten in Ayutthaya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ayutthaya

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.216 beoordelingen

Zeer leuke ervaring. We werden opgehaald uit Bangkok en daar aan het einde van de ervaring teruggebracht. De groep bestond uit slechts 10 personen. Tijdens deze excursie kunt u genieten van het goede humeur en de expertise van Kiwi op Ayutthaya. We begrepen en vonden deze legendarische stad gemakkelijk dankzij de uitleg. Kiwi heeft ook een aantal geweldige foto's en video's voor ons gemaakt met mijn vrouw. Eindelijk werden we uitgenodigd om te lunchen in een lokaal restaurant, wat erg goed was. Door deze excursie te maken, konden we de mooiste en belangrijkste tempels zien, tijd besparen en vergezeld worden door goede mensen. Ik raad ten zeerste aan !

Zeer goed georganiseerde dagtrip, onze gids Tan zorgde voor een leuke dag. Een echte aanrader! De boottrip op de markt vond ik maar niets, luide en stinkende motor op de boot. De markt zelf was wel tof, alle souveniertjes ook goedkoper dan in Bangkok.

Gezimiz güzel geçti.Rehberimiz ilgili,bilgili ve yardım sever.Sadece yemek yeri çimi çok kötü ve otelden alma var ama bırakma yok buda sorun. Geneli iyi ama yemek yeri seçimi kesinlikle yanlış çok pis bir yer kanalizasyon kokusu ağır yemekler kötü

Zeer professionele gids die duidelijke uitleg gaf en ook voor fotograaf speelde. Steeds eerder beperkte tijd per tempel, maar er zijn er dan ook veel te bezoeken. Het eten eten s middags was ook een uitgebreid buffet.

Een geweldige excursie om Ayutthaya op één dag te zien. De gids (Jenni) maakte de routes erg vermakelijk en legde interessante feiten uit over Thailand en Ayutthaya.