Wat je niet wil missen in Ayutthaya

Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

1. Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

Na een ontmoeting in Bangkok in de ochtend, begint de rit van 2 uur naar Ayutthaya. De oude stad Ayutthaya werd gesticht rond 1350 en werd de tweede hoofdstad van Siam na Sukhothai. Tijdens deze dagexcursie ontdek je de ruïnes van de oude stad, in het door de Unesco beschermde Ayutthaya Historical Park. Het park is een archeologische vindplaats met paleizen, boeddhistische tempels, kloosters en standbeelden. Bezoek het Zomerpaleis Bang Pa-In. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd in 1632 door koning Prasat Thong. Op deze plek vindt je een aantal indrukwekkende gebouwen die zijn gebouwd in verschillende architecturale stijlen van Thais, Chinees en Europees design. Vervolg je excursie met een bezoek aan de drijvende markt van Ayothaya en geniet van wat vrije tijd voor de lunch. Na de lunch bezoek je nog 2 historische bezienswaardigheden, Wat Phra Sri Sanphet en Wat Mahathat, om de historische ruïnes van de grote tempellocaties te ontdekken. Je gaat rond 18:00 uur terug naar Bangkok, waar je wordt afgezet.

Vanuit Bangkok: kleine groepstour tempels Ayutthaya + lunch

2. Vanuit Bangkok: kleine groepstour tempels Ayutthaya + lunch

Reis in een kleine groep naar de indrukwekkende tempelruïnes van Ayutthaya, de hoofdstad gedurende de gouden eeuw van Siam. Alle toegangskosten, een deskundige gids en een lunch in een lokaal restaurant zijn inbegrepen. Je rijdt vanuit Bangkok in een comfortabel voertuig met airconditioning naar je eerste bestemming, of je kiest ervoor om je bij de groep aan te sluiten in Ayutthaya bij de Wat Lokayasutha. Deze tempel staat bekend om zijn reusachtige liggende Boeddhabeeld, een van de weinige bouwwerken die hier nog intact zijn. Je volgende bestemming is Wat Phra Sri Sanphet. Deze tempel maakt onderdeel uit van een paleizencomplex; het was de plek waar de koninklijke families hun rituelen uitvoerden. Het wordt beschouwd als de belangrijkste tempel van Ayutthaya. Vervolgens bezoek je Wat Mahathat Ayutthaya.Dit is een van de oudste en belangrijkste tempels uit de geschiedenis van Ayutthaya, want hier bevond zich ooit het heilige relikwie van de Boeddha.Bewonder het beroemde Boeddhahoofd, omvlochten door de wortels van de bodhiboom. Daarna kun je je tegoed doen aan een stevige lunch in een plaatselijk Thais restaurant, waar je gids je kan adviseren over de plaatselijke culinaire specialiteiten. Last but not least eindig je je reis bij de grote, aan de rivier gelegen Wat Chaiwattanaram. De intrigerende architectuur van het gebouw is geïnspireerd door het Angkor Wat-complex in Cambodja. Wandel op je gemak over het uitgestrekte terrein en neem alles eens goed in je op.

Vanuit Bangkok: drijvende markt en begeleide dagtour door Ayutthaya

3. Vanuit Bangkok: drijvende markt en begeleide dagtour door Ayutthaya

Doe mee aan deze fantastische dagtocht en ontdek de Maeklong Railway Market, de kleurrijke Damnoen Saduak Floating Market en Ayutthaya Historical Park in slechts één dag. Verken elke iconische bestemming met een lokale gids die fascinerende inzichten en lokale ervaringen zal bieden. Bezoek de beroemde Maeklong Railway Market, gelegen langs het spoor, en leer over de producten van uw lokale gids. Bewonder hoe de marktkraampjes elke keer dat er een trein nadert van de rails worden getrokken. Stop bij een traditioneel Thais huis en zie hoe de lokale bevolking bruine kokossuiker maakt. Ga vervolgens naar de drijvende markt van Damnoen Saduak met voldoende tijd om door de kleurrijke markt te slenteren. Na de lunch verken je de tempelruïnes van Ayutthaya. Bewonder het liggende Boeddhabeeld in Wat Lokayasutha. Bezoek Wat Phra Sri Sanphet en Wat Mahathat Ayutthaya voordat je terugkeert naar Bangkok.

Bangkok: Ayutthaya Historisch Park - privé of gedeelde tour

4. Bangkok: Ayutthaya Historisch Park - privé of gedeelde tour

Bezoek sites die dateren uit 1350 in het Ayutthaya Historisch Park tijdens een privétour of een gedeelde tour vanuit Bangkok. Leer meer over de boeddhistische geschiedenis, architectuur en religie terwijl je talloze tempels verkent onder leiding van een lokale gids. Na je vroege vertrek uit Bangkok kun je op weg naar Ayutthaya het koninklijk paleis Bang Pa-In bezoeken. De de zomerresidentie van de oude Thaise koningen, met gouden pagodes en serene zwembaden, vormt een geweldige introductie tot het glorieuze verleden van de regio. Neem na aankomst in Ayutthaya een paar uur de tijd om de fascinerende oude religieuze plekken te verkennen, waaronder Wat Mahathat, waar een onthoofd Boeddhahoofd genesteld ligt tussen oude boomwortels. Ga verder naar Wat Mongkol Borpit, bekend om zijn enorme zittende Boeddhabeeld. In de 18e eeuw werd een groot deel van Ayutthaya verwoest door Birmese indringers; bekijk de bouwwerken in hun verschillende staat van verval. Boomwortels die rond verspreide Boeddhahoofden groeien, dragen alleen maar bij aan de historische charme van deze unieke plek. Ontdek Wat Phra Sri Sanphet, het heiligste en belangrijkste complex van de oude Thaise hoofdstad. Verken tot slot Wat Chaiwatthanaram, bekend om zijn torenhoge stenen chedi's. Deze plek is een van de belangrijkste redenen waarom Ayutthaya in 1991 de UNESCO-Werelderfgoedstatus kreeg.

Vanuit Bangkok: dagtrip Ayutthaya met chauffeur

5. Vanuit Bangkok: dagtrip Ayutthaya met chauffeur

Verken de voormalige hoofdstad van Siam tijdens een dagvullende tocht door deze locatie die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ayutthaya is één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Thailand. Je wordt om 07:00 uur opgewacht door een privéchauffeur die je naar de provincie Ayutthaya brengt. Stap uit bij het paleis Bang Pa-in, een complex van koninklijke residenties dat rond de 17e eeuw werd gebouwd. Vervolg je tocht naar Wat Mahathat, dat waarschijnlijk nog vóór de Ayutthaya-periode, in de 14e eeuw werd gebouwd. Bezoek Wat Phrasrisanphet, het voormalige koninklijke klooster. De laatste halte is Viharn Pra Mongkolborpit, waar een prachtig bronzen Boeddhabeeld staat. Rond 16:00 uur keer je weer terug naar Bangkok.

Vanuit Bangkok: dagtocht Ayutthaya per bus, met boottocht

6. Vanuit Bangkok: dagtocht Ayutthaya per bus, met boottocht

Maak een dagtocht naar Ayutthaya per bus en boot. Bekijk de oude hoofdstad Siam en de vele tempels en historische monumenten. Stap bij River City Bangkok aan boord van een luxe boot voor een rondvaart over de rivier de Chao Phraya. Ontspan en geniet 's ochtends op het bovendek van het prachtige landschap langs de rivier, met de Tempel van de Dageraad en het Koninklijk paleis. Geniet aan boord van een Thais en internationaal lunchbuffet. Na de rondvaart stap je aan boord van een comfortabele bus met airconditioning en rijd je naar de provincie Ayutthaya. Je stopt eerst bij Wat Lokayasutharam. Deze tempel staat bekend om zijn reusachtige liggende Boeddha. Daarna ga je naar Wat Phra Sri Sanphet, de tempel die deel uitmaakt van het koninklijke paleiscomplex. Het wordt beschouwd als de belangrijkste tempel van Ayutthaya. Bezoek vervolgens Wat Mahathat Ayutthaya, een van de oudste in zijn soort van de provincie. Je sluit de dagtocht af bij de grote Wat Chaiwattanaram, aan de rivier. De intrigerende architectuur van het gebouw is geïnspireerd op het Angkor Wat-complex in Cambodja. Wandel op je gemak over het uitgestrekte terrein en neem alles goed in je op. Stap dan weer op de bus voor je reis terug naar Bangkok.

Vanuit Bangkok: rondleiding drijvende markt en Ayutthaya in het Spaans

7. Vanuit Bangkok: rondleiding drijvende markt en Ayutthaya in het Spaans

Reis naar enkele van de populairste bezienswaardigheden buiten Bankok tijdens deze dagtocht in een voertuig met airconditioning. Bekijk de treinpas op de Maeklong-spoorwegmarkt, neem een longtailboot naar de drijvende markt en bezoek Ayutthaya die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat om oude ruïnes te bezoeken. Begin bij het ontmoetingspunt voor degenen die op de groepsreis zijn, of met het ophalen van het hotel voor gasten die kiezen voor de privéoptie. Vertrek 's ochtends vroeg uit Bangkok en ga op weg naar de Maeklong-spoorwegmarkt. Verken de markt met je Spaanssprekende gids, meng je onder de lokale bevolking en wacht op het iconische moment waarop de lokale trein passeert. Stap vervolgens aan boord van een longtailboot en vaar naar de fascinerende drijvende markt Damnoen Saduak. Breng een uur door met het verkennen van deze unieke locatie en verwonder je over de lokale bevolking die hun producten verkoopt vanaf waterfietsen. Winkel voor snacks, souvenirs en handwerk. Vergeet niet om authentieke regionale gerechten te proeven terwijl je daar bent. Vervolg de tour naar Ayutthaya en stop voor een heerlijke Thaise lunch. Bezoek na de lunch een selectie van iconische tempels, waaronder de Wat Mahathat, die is verankerd met Boeddha-relikwieën. Verken vervolgens Wat Yai Chaimongkol en de indrukwekkende Wat Chai Wattanaram. Keer 's avonds terug naar je startpunt in Bangkok.

Vanuit Bangkok: pas je eigen Ayutthaya-tour van een hele dag aan

8. Vanuit Bangkok: pas je eigen Ayutthaya-tour van een hele dag aan

Bezoek de eeuwenoude overblijfselen van de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Siam tijdens een persoonlijke privétour door Ayutthaya Historical Park. Bezoek belangrijke bezienswaardigheden, zoals de magnifieke Wat Mahathat en de heiligste tempel van de hoofdstad, Wat Phra Si Sanphet, en reis comfortabel van en naar Bangkok met een privétransfer. Een bloeiende internationale handelshaven van 1350-1767 en nu een UNESCO-werelderfgoedlocatie, er is een overvloed aan fascinerende geschiedenis te ontdekken in Ayutthaya. Kies maximaal vier attracties die je graag wilt zien om je reisschema aan te passen, of vraag de deskundige gidsen om aanbevelingen. Hoogtepunten zijn Wat Mahathat, een stenen Boeddhahoofd verstrengeld in boomwortels, Wat Chaiwatthanaram, met zijn torenhoge stenen chedi's, en Wat Phra Si Sanphet, de heiligste tempel van de oude Thaise hoofdstad. Geniet van een privétransfer van en naar Bangkok en verken optioneel met een deskundige gids.

Bangkok: privé-dagtrip Ayutthaya & Lopburi Monkey Temple

9. Bangkok: privé-dagtrip Ayutthaya & Lopburi Monkey Temple

Aanschouw de glorie van de oude hoofdstad van Siam,  Ayutthaya, tijdens een privétour. Ontdek de tempel- en paleisruïnes van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, inclusief de Lopburi Monkey Temple. Ontmoet je gids om 09:00 uur in de lobby van je hotel. Je vertrekt naar Ayutthaya, op ongeveer 1 uur afstand van Bangkok. Eerst bezoek je Wat Phu Khao Thong, of het klooster van de Gouden Berg, net buiten Ayutthaya. Ga dan verder naar het oude paleis en Wat Phra Si Sanphet. Maak een tussenstop bij Viharn Phra Mongkol Bopit, een van de grootste bronzen Boeddha's van Thailand. Na de lunch in een lokaal restaurant rijd je nog een uur naar de provincie van Lopburi, een van de oudste steden van het land. Ontdek hoe deze stad van oudsher binnen het grote Khmer-rijk viel en korte tijd de hoofdstad was van het Koninkrijk Ayutthaya. De grootste toeristische trekpleister in Lopburi is Phra Prang Sam Yod - ook bekend als de Monkey Temple. Zie de ondeugende makaken die op het tempelterrein en in de omringende straten leven, blij om voorbij wandelende mensen te verlossen van hapjes, drankjes, zonnebrillen en andere voorwerpen. Na het afscheid van de apen keer je weer terug naar je hotel in Bangkok.

Fietstocht door de stad Ayutthaya en het historische park

10. Fietstocht door de stad Ayutthaya en het historische park

Maak kennis met een voormalige hoofdstad van Thailand tijdens een fietstocht door Ayutthaya. Ontdek de ruïnes van Pom Phet op de oude stadsmuren om een idee te krijgen van wat oude reizigers voelden toen ze aankwamen in het koninkrijk Siam. Fiets door lokale buurten en passeer verkopers die roti sai mai verkopen, een heerlijk toetje van sliertjes palmsuiker gewikkeld in een rondje ongezuurd brood. Ervaar de rust van het Somdet Phra Srinakarinda-park terwijl je naar Chedi Phra Si Suriyothai fietst en vervolg je weg langs de oevers van de rivier om een moslimgemeenschap te ontdekken die handgeweven mobiele telefoons maakt van palmbladeren. Betreed Ayutthaya Historical Park om de ruïnes van oude tempels te bekijken. Stop bij Wat Phra Sri Sanphet op het terrein van het Koninklijk Paleis en maak souvenirfoto's van het beroemde Boeddhabeeld in Wat Mahathat. Ervaar de drukte van Chao Phrom Market, bekend om zijn amulettenwinkels en eetkraampjes. Neem de veerboot over de Pasak-rivier en fiets terug naar het startpunt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Ayutthaya

Topactiviteiten

Ayutthaya: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

44 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 3

Voor ieder wat wils

In de buurt van Ayutthaya

Meer zien

Veelgestelde vragen over Ayutthaya

Andere activiteiten in Ayutthaya

Wil je alle activiteiten in Ayutthaya bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ayutthaya

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.235 beoordelingen

This is a really interesting tour to north of Bangkok to Ayutthaya where you visit around 4 temple sites! Recommended for sure and a must if you are in Bangkok! There weren't many tourists at all and this made the sites that much extra special. Amazing pictures and feel of history walking around. The guide is a nice guy and will have a 10 minute chat at every location, whereafter you can explore yourself. We actually finished the tour at 13:10, so around 15:00 we were back at the hotel. It was getting hot around 12:00 so finishing (early?) around 13:10 was perfect id say. If the pickup point in Bangkok is not that convenient, you can opt to get a 800-900 baht taxi at 7:40 and go to the meeting point in Ayutthaya, around 8:55 arrival. Then ask the taxi driver to bring you back for the same rate or see if there is place in the minibus from GYG. We had a miscommuncation with the guide at the start of the tour but it was solved and as said the tour was great so still above 4,5 star:)

Fantástico tour, Vil nuestra guia en español fue increible, no sólo nos habló del tour también de la vida en Tailandia, excelente comida, sin duda hay que hacerlo, el Palacio es espectacular, la historia de los gallos, el Budabol en , y Vil nos ayudó con las fotos con tomas perfectas, también un felicitaciones al chófer que no supimos el nombre, super recomendable

The trip was well organized, the guide was good in explaining things and the lunch was fine. The best thing was that you’d be back in Bangkok in time.

Goede gids, mooie tempels en lekkere lunch. Prijs/kwaliteit dik orde.

Very nice trip. Interesting with an excellent guide and driver.