Kies data

Dingen om te doen Azoren

Walvisspotten, ravijnwandelingen en alles daartussenin: deze Portugese archipel wil je gewoon ontdekken.

Azoren: De beste dingen die je niet wil missen

Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

1. Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

Deze 2,5 uur durende excursie begint met een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere mariene soorten, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie ga je aan boord van de aangewezen boot en vertrek je naar zee. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, omdat de natuurgidsen en mariene biologen aan boord informatie geven. De boottocht omvat ook een rondleiding langs de Princess Ring Islet van Vila Franca do Campo, voor een close-up van de vulkaan en de inheemse dieren. Licht eten is aan boord toegestaan, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

2. Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

Doe mee aan een ultieme zwemervaring en zwem tussen de wilde dolfijnen in het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan. Je vertrekt vanaf de Azoren in een Zodiacboot voor een onvergetelijk avontuur. Deze 2 uur durende activiteit vindt plaats in een kleine groep en wordt geleid door een gekwalificeerde bioloog of natuurgids. Elke zwemervaring wordt voorafgegaan door instructies waarin één van de biologen wordt uitgelegd hoe om te zwemmen met wilde dolfijnen, en ze te respecteren. Ook leer je hoe je het water in gaat, hoe je je moet gedragen tussen de dolfijnen, hoe je je masker en snorkel moet gebruiken en hoe je het meeste uit je zwemervaring haalt. Maskers, snorkels en duikpakken zijn voorzien.

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

3. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

4. Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Tijdens deze tour ga je 3 uur lang op zoek naar de mooiste zeedieren in de Azoren. Kijk uit naar onder mee dwergvinvissen, dolfijnen en schildpadden. Een marinebioloog aan boord biedt historische informatie en commentaar. Je begint met een korte uitleg van een bioloog over hoe de traditionele walvissenjacht in de Azoren is getransformeerd tot alleen walvissen kijken. Ook hoor je informatie over veiligheid, de regels van het observeren met respect voor de dieren en een overzicht van de dieren die je tijdens de tour kunt zien. Je vertrekt vanuit de haven van Ponta Delgada en vaart in stijl de Atlantische Oceaan op. De biologen aan boord geven uitgebreide uitleg en verzamelen onderweg wetenschappelijke data. De Azoren, gelegen in de Atlanische Oceaan tussen Portugal en Noord-Amerika, zijn een thuisbasis of een punt op de migratieroute van meer dan een derde van de walvissen en dolfijnen ter wereld. Rond de Azoren zijn het hele jaar door potvissen, gewone dolfijnen, tuimelaardolfijnen en gramperdolfijnen aanwezig. De andere diersoorten reizen op verschillende momenten in het jaar door het gebied, dus de dieren die je tegenkomt verschillen per seizoen. In de zomer is de kans groot dat je Atlantische vlekdolfijnen, grienden en gestreepte dolfijnen ziet; in de lente migreren baleinwalvissen zoals de blauwe, Noorse en gewone vinvis door het gebied. De natuur kan je niets garanderen, maar doorgaans worden tijdens de tour walvissen, dolfijnen, schildpadden, zeevogels en andere dieren gespot.

Azoren: kajakervaring Vila Franca do Campo Islet

5. Azoren: kajakervaring Vila Franca do Campo Islet

Peddel langs de prachtige kustlijn van Vila Franca de Campo. Kies tussen de ochtend- of middagtour en begin aan een kajakavontuur dat geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het niveau is geschikt voor zowel beginners als ervaren kajakkers. Je professionele instructeur zorgt ervoor dat iedereen zich veilig en op zijn gemak voelt. Bereid je voor op de benodigde uitrusting voor je kajaktocht. Ontvang vervolgens een veiligheidsbriefing van uw instructeur voordat u het water op gaat. Deze tour neemt je mee op een traject van 4,5 kilometer langs het prachtige eilandje Vila Franca do Campo. Tijdens de excursie kunt u een duik nemen in het verfrissende water en gaan snorkelen. Met onze lokale natuurgids kajakken we de baai van het eilandje in, ontspannen we op het strand en wagen we ons op het eilandje om dit beschermde landschap beter te bekijken. OPMERKING: Het eilandje en het oceaangebied binnenin zijn beschermd omdat het een unieke broedplaats is voor verschillende zeevogelsoorten. Wandelen op het eilandje en/of zwemmen in het gebied kan beperkt zijn van 16 oktober tot half juni. Kajakken in de oceaan is afhankelijk van het weer en de zeecondities; de veiligheid van onze klanten heeft onze hoogste prioriteit en deze activiteit kan dienovereenkomstig worden geannuleerd of opnieuw worden gepland.

São Miguel West: dagtrip in een busje, met lunch

6. São Miguel West: dagtrip in een busje, met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Azoren: rondreis van hele dag op het eiland Terceira

7. Azoren: rondreis van hele dag op het eiland Terceira

Ervaar de schoonheid van Terceira per minibus tijdens een 1-dag durende rondreis over het hele eiland, inclusief lunch in een typisch restaurant. Rondleidingen beginnen meestal om 9:00 uur en eindigen om ongeveer 18:30 uur. Terceira is 1 van de 9 vulkanische eilanden in de Azoren Archipel, en ligt in de centrale groep (Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial). Net als alle eilanden van de Azoren heeft het zijn eigen unieke landschap, cultuur en tradities. Bezoek de binnenkant van Europa's enige lege vulkaan bij de Algar do Carvão, en bewonder de velden omringd door stenen muren. Geniet van een lunch in een typisch restaurant en maak kennis met de authentieke keuken van Terceira, bekend van gerechten zoals Alcatra de Carne (stoofvlees gekookt in grote ongeglazuurde rode klei potten).

Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

8. Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

Verlaat de gebaande paden. Vertrek op een 3 uur durende 4x4-tour door de Sete Cidades-regio van het Azoren-eiland São Miguel in Ponta Delgada. Door in een voertuig met vierwielaandrijving te reizen, kun je het spectaculaire, wilde landschap van de vulkanische kraters en hun flora en fauna op een unieke indrukwekkende manier ervaren. Rijd naar de top van de berg voor een panoramisch uitzicht op de 2 indrukwekkende meren van de caldera. Het water van het ene meer glinstert blauw (Lagoa Azul), het andere groen (Lagoa Verde). Onderweg zie je tal van andere pittoreske plaatsen in São Miguel, waaronder de idyllische meren Lagoa das Empadadas, Lagoa de Santiago en Lagoa do Carvão. Geniet van een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan, vulkanische kegels en grasstroken. Bezoek dorpen die een centrale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het eiland.

Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

9. Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

Nadat je je hebt verzameld op het ontmoetingspunt of bent opgehaald bij je accommodatie, begeef je je naar Parque da Ribeira dos Caldeirões, gelegen in het noordoostelijke deel van het eiland. Het duurt ongeveer 45 minuten om vanaf Ponta Delgada te rijden. Krijg de kans om rappels, sprongen, dia's en rotsglijbanen te doen. Begin je avontuur door je eerste afdaling te proberen, abseilen langs een waterval van ongeveer 5 meter. Vervolg je weg de rivier af op een spannende waterglijbaan (rodelbaan), gevolgd door de eerste sprong van ongeveer 2 meter hoog. Geniet vervolgens van het waden door de rivier terwijl je de tweede abseil nadert van ongeveer 7 meter die eindigt in een natuurlijk zwembad. Er zal wat tijd zijn voor de uitrustingsdistributie met behulp van je gidsen voordat je een korte wandeling maakt om de stroom te naderen, gevolgd door een veiligheidsbriefing. Gemiddeld is het zo'n 20 tot 35 minuten wandelen, afhankelijk van het tempo van de groep. Tijdens de optie voor een hele dag stop je voor een picknick en maak je de tour later af door met de auto terug te keren naar de stad.

Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

10. Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

Nadat je bent opgehaald begint je rit naar Furnas. Geniet onderweg van de mooie omgeving langs de zuidkust van het eiland tot je aankomt in het historische plaatsje Vila Franca do Campo. Hier ga je naar de afgelegen kapel van Senhora da Paz in de bergen om te genieten van het spectaculaire uitzicht over het dorp en het kleine eilandje voordat je verdergaat naar Furnas.Wandel in Furnas langs geothermische velden en aanschouw rokende vulkanen (het is mogelijk om tegen extra betaling te zwemmen in de thermische baden). Kijk hoe je lunch, de beroemde lokale cozido, uit de kokendhete gaten in de vulkanische grond wordt gehaald. Bereik in de middag de top van de vulkanische krater bij het uitzichtpunt van Pico do Ferro, die uitzicht biedt op Furnas en zijn meer. Ga daarna richting de noordoostkant van het eiland om de kust met hoge kliffen en de waterval van Ribeira dos Caldeirões te bekijken. Ga via de noordkust van het eiland terug naar Ponta Delgada met een laatste pauze bij het adembenemende uitzichtpunt van Santa Iria.

Veelgestelde vragen over Azoren

Overzicht activiteiten in Azoren

Wil je alle activiteiten in Azoren ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Azoren

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 5.197 beoordelingen

We vonden Get Your Guide erg behulpzaam en responsief bij het maken van onze boeking. Ze gebruikten een lokaal gidsbedrijf, Greenzone Tours, en ze waren ook uitstekend. Ons schip kwam laat aan in de haven, maar ze verzekerden ons dat de tour door zou gaan. Onze gids was Macio, hij was vriendelijk en wilde ons graag alles over het eiland vertellen. We hebben een aantal geweldige stops gemaakt waardoor we mooie foto's konden maken. Ik zou Get Your Guide, die we eerder hebben gebruikt, en ook Greenzone Tours ten zeerste aanbevelen.

We hadden een rondleiding in het Duits, wat prima uitpakte. Eerst kregen we de belangrijkste informatie over de dieren. Toen was het op zee. We zagen een grote groep Atlantische Atlantische gevlekte dolfijnen. De dolfijnen zwommen vlak naast en onder de boot door, dichterbij kun je niet komen. Daarna hebben we twee potvissen kunnen zien. Een geweldige ervaring en er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren.

We hadden een tochtje geboekt op de kleinere, de rubberboot. Als je avontuurlijk ingesteld bent, moet je dit zeker doen. Eind oktober hebben we walvissen en dolfijnen kunnen zien. Zelfs een babywalvis. En we hadden een geweldige schipper en een geweldige mariene bioloog, tiptoppi alles, de golfrit was ook erg leuk

Super georganiseerd en zeer professioneel. We werden vergezeld door een hele aardige en behulpzame dame die ook alles uitlegde. Op de boot voelde je je heel veilig en heb je 98% kans om dolfijnen en walvissen te zien. (Wij waren er in oktober) Een geweldige ervaring voor jong en oud.

We hebben dolfijnen en potvissen gezien! De boottocht zelf was erg leuk. Ik boekte altijd de vroege tour omdat we ons realiseerden dat de tour na ons moest worden geannuleerd vanwege de deining, net als de dag ervoor.