Kies data
Dingen om te doen

Azoren

Walvisspotten, ravijnwandelingen en alles daartussenin: deze Portugese archipel wil je gewoon ontdekken.

Azoren: De beste dingen die je niet wil missen

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

1. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

2. Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

Deze 2,5 uur durende excursie begint met een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere mariene soorten, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie ga je aan boord van de aangewezen boot en vertrek je naar zee. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, omdat de natuurgidsen en mariene biologen aan boord informatie geven. De boottocht omvat ook een rondleiding langs de Princess Ring Islet van Vila Franca do Campo, voor een close-up van de vulkaan en de inheemse dieren. Licht eten is aan boord toegestaan, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

Pico Island: Azoren walvissen en dolfijnen spotten op Zodiac Boat

3. Pico Island: Azoren walvissen en dolfijnen spotten op Zodiac Boat

Ontdek de schoonheid van de zeedieren van Pico Island tijdens deze dolfijnen- en walvissafari. Blijf veilig met het gebruik van een reddingsvest en blijf droog met het gebruik van een waterdichte top. Benader de walvissen langzaam en voorzichtig om het welzijn van de dieren te waarborgen. Geniet van een korte briefing voordat u aan boord gaat van de Zodiac-boot in de stad Lajes do Pico. Maak tijdens uw cruise wat foto's van de kustlijn. Zoek naar vogels, schildpadden, walvissen en speelse dolfijnen terwijl je je een weg baant naar locaties waar ze het meest actief zijn. Krijg een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) van je gids. Hoor over andere mariene soorten, hun natuurlijke habitats, communicatiestijlen, migratiepatronen en gedragskenmerken. Keer terug naar je startpunt op het eiland Pico.

Azoren: kajakervaring Vila Franca do Campo Islet

4. Azoren: kajakervaring Vila Franca do Campo Islet

Peddel langs de prachtige kustlijn van Vila Franca de Campo. Kies tussen de ochtend- of middagtour en begin aan een kajakavontuur dat geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het niveau is geschikt voor zowel beginners als ervaren kajakkers. Je professionele instructeur zorgt ervoor dat iedereen zich veilig en comfortabel voelt. Zorg dat u uitgerust bent met de benodigde uitrusting voor uw kajaktocht. Ontvang vervolgens een veiligheidsbriefing van je instructeur voordat je het water op gaat. Deze tour neemt je mee op een traject van 4,5 kilometer langs het prachtige eilandje Vila Franca do Campo. Tijdens de excursie kunt u een duik nemen in het verfrissende water en proberen te snorkelen.

São Miguel: boottocht met glazen bodem en snorkelen

5. São Miguel: boottocht met glazen bodem en snorkelen

Ontdek het leven dat diep in de Azoren ligt vanuit het comfort van deze boot met glazen bodem, met een deskundige bemanning en gids. Je avontuur begint in de jachthaven van Vila Franca do Campo. Een bioloog geeft je een briefing over het reisschema en dan kun je op pad. Leer meer over het onderwaterleven, de natuur en historische bezienswaardigheden van Vila Franca do Campo. U kunt het unieke zeeleven van het beschermde gebied spotten en de zeevogels en schaaldieren observeren die het eilandlandschap vullen. De bioloog zal je helpen de soort te identificeren, maar je kunt alles verwachten, van kleurrijke scholen vissen tot zeesterren, zeekomkommers en vulkanische activiteit onder water. Als je wilt afkoelen, kun je gaan zwemmen en snorkelen, en dichter bij de dieren in het wild komen die je hebt gespot.

Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

6. Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

Gelegen in het midden van de mystieke Atlantische Oceaan, zijn de Azoren-eilanden een permanent huis of doorgangspunt voor meer dan een derde van de walvis- en dolfijnsoorten ter wereld. Duik in een levenslang avontuur met deze voorouderlijke wezens tijdens deze begeleide walvissafari op Pico Island. Weg van de massa en dicht bij de wenselijke rust, bent u de gasten van natuurgidsen en mariene biologen, gecertificeerd en, belangrijker nog, delend de aanstekelijke passie voor de eilanden en haar fauna en flora. Je avontuur begint in de haven van Lajes do Pico, waar je wordt verwelkomd door het personeel en inchecken. Ga daarna naar de boot waar de mariene biologen een briefing zullen geven. Hoor over de soorten die je zou kunnen zien, de geschiedenis van walvissen op de Azoren en hoe je de dieren kunt respecteren. Dan ben je klaar om te navigeren en op zoek te gaan naar walvisachtigen in het wild. Bekijk onderweg de kust van het eiland, vol magische landschappen. Walvissen leven in de diepe oceaan en sommige komen tijdens hun trek gewoon langs de wateren. Het is in dit donkere geprofileerde paradijs van basaltachtige landschappen en zijdeachtige vegetatie dat een ruwe zee wacht om de bezoeker kennis te laten maken met enkele van de meest spectaculaire aquatische exemplaren, vrij zwemmend in hun element. Bereid je voor op ontzagwekkende momenten waar de tijd plotseling bevriest en natuurlijke magie recht voor je ogen gebeurt. Ga na de boottocht terug naar de haven met een hart vol goede herinneringen.

São Miguel West: dagtrip in busje met lunch

7. São Miguel West: dagtrip in busje met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Sao Miguel: Canyoning-ervaring Ribeira dos Caldeiroes

8. Sao Miguel: Canyoning-ervaring Ribeira dos Caldeiroes

Ontdek de diverse groene vegetatie, heldere en frisse watervallen en oude watermolens tijdens deze avontuurlijke canyoning-tocht door het bos. Tenzij u kiest voor de optie met ophalen van Ponta Delgada, begint uw avontuur bij Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões, een van de meest populaire natuurgebieden in de regio Nordeste. De activiteit begint met het ophalen van uw veiligheidsuitrusting, gevolgd door een korte wandeling van ongeveer 20 minuten. Eenmaal bij de ingang van de stream luister je naar een veiligheidsbriefing. Langs de route zijn er verticale uitdagingen bij watervallen, die je zult bestrijden met de techniek van abseilen. De hoogste waterval is 8 meter hoog. Daartussen zijn er korte wandelgedeeltes, evenals een meer speels gebied met een glijbaan en sprong van ongeveer 5 meter.

Terceira: Algar do Carvão Lavagrotten Tour

9. Terceira: Algar do Carvão Lavagrotten Tour

Ga terug naar de natuur en bezoek de buitengewone lavabuis van Algar do Carvão in de caldera van de Guilherme Moniz-vulkaan, 12 kilometer van Angra do Heroísmo. Reis terug in de tijd naar toen een basaltuitbarsting een reeds bestaande lavastroom verscheurde om het proces te beginnen dat zou leiden tot de vorming van een Stromboliaanse vulkaan met 2 kegels. Bekijk verschillende geologische kenmerken, waaronder ijzerhoudende afzettingen en stalactieten van silicaat, en waardeer formaties die dateren uit de oorsprong van de grot. Ontdek een kleine vijver van zeldzame schoonheid en staar vol ontzag naar de rook die uit de grond komt. Ontmoet de unieke flora en fauna, inclusief vogels die hun toevlucht zoeken in de grot, en een gevarieerd plantenleven met soorten schimmels, geleedpotigen en andere groepen.

Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

10. Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

Na het verzamelen op het ontmoetingspunt of bij je accommodatie worden opgehaald, ga je naar Parque da Ribeira dos Caldeirões, gelegen in het noordoostelijke deel van het eiland. Het duurt ongeveer 45 minuten om van Ponta Delgada te rijden. De tour van een halve dag duurt ongeveer 3 uur. Gedurende deze tijd heb je de mogelijkheid om rappels, jumps, slides en rock slides te doen. De hoogste rappel is 15 meter, met de hoogste sprong ongeveer 6 meter. Er zal wat tijd zijn voor de distributie van apparatuur met behulp van je gidsen, voordat je een korte wandeling maakt om de stroom te benaderen, gevolgd door een beveiligingsbriefing. Gemiddeld is het ongeveer 20 tot 35 minuten wandelen, afhankelijk van het tempo van de groep. Gedurende de dagvullende optie stop je voor een picknick en sluit je de tour later af door terug te keren naar de stad met de auto.

Sitemap Azoren

Wil je alle activiteiten in Azoren ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Azoren

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 3.653 beoordelingen

Direct voor de tour worden enkele zaken uitgelegd via video. De rondleiding wordt gegeven door zeebiologen die oog hebben voor het welzijn van de dieren en ook nog eens een goede afstand tot de dieren houden. Ook wordt er veel belang gehecht aan milieubewustzijn en wordt zichtbaar afval uit de zee gevist. We zagen 2 soorten dolfijnen, 2 soorten walvissen en een schildpad en kregen informatie over elk dier. Ik kan deze tour en deze organisator zonder aarzeling aanbevelen! Het is de moeite waard om aan zo'n excursie deel te nemen.

Onvergetelijke familie-ervaring. Geweldige gidsen, Reine en Miguel die ook de boot bestuurden, zeer leerzaam en vriendelijk, gaven ons allerlei uitleg over de vogels, dolfijnen en walvissen die we zagen. Ja, we zagen een Groenlandse walvis, de op twee na grootste die er bestaat en het was heel, heel spannend.

Hele dag, spannend, vol speciale momenten, walvissen, dolfijnen en zeer vriendelijk, behulpzaam personeel met veel kennis over de eilanden en de walvisachtigen die ze bewonen, speciale dank aan Hugo! had geen betere gids kunnen zijn. Feli en Tony

Great tour, amazing experience and our guide Eduardo was great was well. He knew a lot of facts about the history of the Azores and gave us a really amazing tour across Furnas.

Vey enthusiastic guide, open and able to tell a lot about Sao Miguel, showing beautifully sites.