Ontdek het beste van
Azoren

Walvisspotten, ravijnwandelingen en alles daartussenin: deze Portugese archipel wil je gewoon ontdekken.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Azoren

Uniek Azoren

Meer zien

Alle activiteiten

383 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Azoren

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Vertrek op een dagtrip om walvissen te spotten vanuit Ponta Delgada en bekijk de zeezoogdieren van de Azoren. Pas op voor dwergvinvissen, dolfijnen, schildpadden en meer, en leer meer over het milieu van uw zeebioloog-gids. Begin met een briefing door je gids, die uitleg geeft over de geschiedenis van walvissen spotten op de Azoren. Leer meer over waterveiligheid, observatieregels en respect voor de dieren. Vertrek vanuit de haven van Ponta Delgada en vaar de Atlantische Oceaan in. De Azoren, gelegen tussen Portugal en Noord-Amerika, zijn een permanent thuis of doorgangspunt voor meer dan een derde van de walvis- en dolfijnsoorten ter wereld. Kijk uit voor potvissen, gewone dolfijnen, tuimelaars en Risso's dolfijnen, die het hele jaar door aanwezig zijn, samen met schildpadden, zeevogels en ander zeeleven. Spot in de zomermaanden dolfijnen, grienden en gestreepte dolfijnen. Geniet in het voorjaar van de mogelijkheid om migrerende baleinwalvissen te zien, zoals blauwe vinvissen, gewone vinvissen en Noordse vinvissen.

Azoren: walvissen spotten en eilandboottocht

Azoren: walvissen spotten en eilandboottocht

Begin de excursie met een inleiding over walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere zeedieren, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie stap je aan boord van de aangewezen boot en vaar je de zee op. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, terwijl de natuurgidsen en zeebiologen aan boord commentaar geven. De boottocht omvat ook een tour langs Anel de Princesa (princessenring) van Vila Franca do Campo, waar je de vulkaan en de inheemse dieren van dichtbij kunt bekijken. Het is toegestaan om iets kleins te eten aan boord, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvistrip van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien' walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning en krijg een korte briefing over veiligheid en ethische code en trek dan je reddingsvest aan en ga de oceaan op. Luister hoe de bemanning de instructies volgt die per radio worden gegeven door de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst met behulp van militaire verrekijkers om de positie van de dieren te vinden en door te geven. Troost je met het feit dat de bemanning een succespercentage van 99% heeft bij waarnemingen. Als er walvissen zijn gezien, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat er meer dan één groep walvissen en dolfijnen per reis wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart. Als je tijdens de reguliere walvissafari vanuit Ponta Delgada geen walvissen of dolfijnen ziet, krijg je het volledige bedrag terug of kun je gratis een andere tocht boeken. Als je kiest voor de Noordkust tour (Beschikbaar op donderdag, vrijdag en zaterdag) die vertrekt vanuit Rabo do Peixe en er worden geen walvissen gezien, dan krijg je het volledige bedrag terug of je kunt gratis een andere reis boeken.

São Miguel West: bustour van een hele dag met lunch

São Miguel West: bustour van een hele dag met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Sao Miguel: Canyoning ervaring in Caldeiroes

Sao Miguel: Canyoning ervaring in Caldeiroes

Deze excursie vindt plaats in Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões, een van de meest bijzondere parken in het noordoosten van het eiland São Miguel (+/- 45 minuten rijden van de stad Ponta Delgada). Bij aankomst verdelen we je persoonlijke uitrusting en maken we een korte wandeling van ~ 15 minuten naar onze eerste stop waar we onze eerste veiligheidsbriefing krijgen. We gaan dan verder met een korte klim bergopwaarts waar we stoppen voor onze tweede veiligheidsbriefing, waar we je zullen laten zien hoe je moet abseilen voordat we verder en bergopwaarts gaan voor nog eens ~10 minuten naar het begin van de canyon waar de pret zal beginnen! De canyonervaring: Na het bereiken van de top van de canyon begin je aan het tweede deel van je avontuur. Je kunt verschillende sprongen verwachten (tussen 2 en 7 meter hoogte, allemaal optioneel), een natuurlijke glijbaan en een aantal abseils (tussen 5 en 15 meter hoogte). We lopen terug langs ons oorspronkelijke pad naar het beginpunt. Let op: - De exacte route inclusief sprongen, abseils en andere technieken is afhankelijk van de lokale omstandigheden en seizoenen. Het terrein, het landschap en de stroming van de beek veranderen normaal gesproken het hele jaar door. - Als je je ongemakkelijk voelt, zijn er verschillende alternatieven voor elk obstakel.

Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

Gelegen in het midden van de mystieke Atlantische Oceaan, zijn de Azoren-eilanden een permanent huis of doorgangspunt voor meer dan een derde van de walvis- en dolfijnsoorten ter wereld. Duik in een levenslang avontuur met deze voorouderlijke wezens tijdens deze begeleide walvissafari op Pico Island. Weg van de massa en dicht bij de wenselijke rust, bent u de gasten van natuurgidsen en mariene biologen, gecertificeerd en, belangrijker nog, delend de aanstekelijke passie voor de eilanden en haar fauna en flora. Je avontuur begint in de haven van Lajes do Pico, waar je wordt verwelkomd door het personeel en inchecken. Ga daarna naar de boot waar de mariene biologen een briefing zullen geven. Hoor over de soorten die je zou kunnen zien, de geschiedenis van walvissen op de Azoren en hoe je de dieren kunt respecteren. Dan ben je klaar om te navigeren en op zoek te gaan naar walvisachtigen in het wild. Bekijk onderweg de kust van het eiland, vol magische landschappen. Walvissen leven in de diepe oceaan en sommige komen tijdens hun trek gewoon langs de wateren. Het is in dit donkere geprofileerde paradijs van basaltachtige landschappen en zijdeachtige vegetatie dat een ruwe zee wacht om de bezoeker kennis te laten maken met enkele van de meest spectaculaire aquatische exemplaren, vrij zwemmend in hun element. Bereid je voor op ontzagwekkende momenten waar de tijd plotseling bevriest en natuurlijke magie recht voor je ogen gebeurt. Ga na de boottocht terug naar de haven met een hart vol goede herinneringen.

São Miguel East: bustour van een hele dag met lunch

São Miguel East: bustour van een hele dag met lunch

Verken de hoogtepunten van de oostelijke helft van het eiland São Miguel tijdens een rondleiding per busje. Ontdek de warmwaterbronnen van Furnas, de waterval van Ribeira dos Caldeirões en de afgelegen ruige schoonheid van de regio Nordeste. Geniet van het prachtige landschap langs de noordkust van het eiland tot je bij de Santa Iria Lookout komt, met een spectaculair, ruim uitzicht op de noordkust in beide richtingen, voordat je verder gaat naar Furnas. Bevind jezelf in Furnas en bewonder een spectaculaire panoramische stop om uit te kijken over het meer en de stad. Daal af waar je de keuze krijgt om de geothermische velden te bezoeken en het glinsterende water te proeven, of tegen een toeslag te baden in de warmwaterbronnen. Ontdek vervolgens een traditionele manier van koken terwijl je lunch van cozido(stoofpot) wordt getrokken uit de warme vulkanische grond. Vervolg 's middags de reis naar het oosten, met een stop bij de charmante waterval van Ribeira dos Caldeirões. Verken Nordeste, het meest onontdekte en landelijke deel van het eiland. Bezoek twee geweldige uitkijkposten over de hoge kliffen die kenmerkend zijn voor de oostkust van São Miguel, voordat je terugkeert naar Ponta Delgada.

São Miguel: boottocht met glazen bodem met snorkelen

São Miguel: boottocht met glazen bodem met snorkelen

Ontdek het leven dat diep in de Azorenzee ligt vanuit het comfort van deze boot met glazen bodem, met een deskundige bemanning en gids. Je avontuur begint bij Vila Franca do Campo Marina. Een bioloog geeft je een briefing over de route en dan kun je op pad. Leer meer over het zeeleven, de natuur en historische bezienswaardigheden van Vila Franca do Campo. U kunt het unieke zeeleven van het beschermde gebied spotten en de zeevogels en schaaldieren observeren die het eilandjeslandschap vullen. De bioloog zal je helpen de soort te identificeren, maar je kunt alles verwachten, van kleurrijke scholen vissen tot zeesterren, zeekomkommers en vulkanische activiteit onder water. Als je wilt afkoelen, kun je gaan zwemmen en snorkelen en dichter bij de wilde dieren komen die je hebt gezien.

Eiland São Miguel: 2-daagse begeleide eilandtour met maaltijden

Eiland São Miguel: 2-daagse begeleide eilandtour met maaltijden

2x Dagexcursies Furnas + Nordeste + Sete Cidades + Fogo Lake (4 Tours in 2 dagen) 1e dagtour naar Furnas en Nordeste. (8 uur rondleiding)) 2e dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo. (8 uur rondleiding) Aangezien u in de reserveringskalender slechts 1 dag per keer kunt markeren, wordt de 2e dag van de tour automatisch gereserveerd voor de volgende dag Ex; als u boekt voor 8 mei, is de 2e dag van de tour automatisch de 9e. Wat maakt uw reserveringen op 8 en 9 mei. *De volgorde van dagtochten kan gewijzigd worden. Op beide dagen is onze lokale gastronomie vertegenwoordigd. Op de dag van de Furnas & Nordeste-tour hebben we de gelegenheid om de beroemde "Furnas-stoofpot" te lunchen, gekookt in vulkanische grond gedurende 6 uur, en hebben we ook de mogelijkheid om te zien hoe we onze pot uit het binnenste van de vulkanische grond halen, en alle vulkanische manifestaties die daar bestaan. Op de dag van Sete Cidades & Lagoa do Fogo tour wordt de lunch geserveerd als een "Buffet" met verschillende vlees- en visgerechten. (Volledige lunch op beide 2 dagen met voorgerechten, drankjes, dessert en koffie inbegrepen) Tijdens deze 2 dagen vol activiteiten heb je het voorrecht om een algemeen beeld te hebben van de meest iconische plekken van het hele "groene" eiland, van waaruit de emblematische uitzichtpunten opvallen, zoals Vista do Rei in Sete Cidades, (winnaar van de 7 Wonders of Portugal) of Pico do Ferro, waar je vanaf de top van de krater een van de meest actieve vulkanen in de Azoren-archipel kunt zien en alles te weten kunt komen over de uitbarstingsgeschiedenis van meer dan 100.000 jaar. Je hebt ook de mogelijkheid om te ontspannen in hete thermale baden, verwarmd door de Furnas-vulkaan, in een van de grootste en beste botanische parken van Europa, Terra Nostra Park. Ook het bezoek aan Ananas- en Theeplantages zal een “must” zijn. In het noordoosten bezoeken we het natuurpark Ribeira dos Caldeirões met zijn 5 watermolens en zijn imposante en majestueuze waterval, getiteld "Véu da Noiva". We hebben de beste TOP-plaatsen geselecteerd om te bezoeken op het eiland São Miguel in de gebieden Sete Cidades, Furnas, Lagoa do Fogo en Nordeste, waardoor activiteiten van 2 volle dagen de meest complete ervaring mogelijk zijn op het eiland São Miguel op de Azoren

Azoren: Kajakervaring op het eilandje Vila Franca do Campo

Azoren: Kajakervaring op het eilandje Vila Franca do Campo

Begin je avontuur in de jachthaven van Vila Franca do Campo, in het gelijknamige dorp, waar een van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland São Miguel ligt - het eilandje Vila Franca do Campo. Het eilandje is geclassificeerd als beschermd gebied en is het resultaat van een ondergedompelde oude vulkaan waarvan de overstroomde krater een halve cirkel vormde. Na de kennismaking en introductie gaan we verder met het verdelen van de uitrusting en vervolgens een veiligheidsbriefing. Na de oriëntatie van de gids vertrekken we vanuit de jachthaven in de richting van het eilandje waar het avontuur zal beginnen. We zullen het emblematische eilandje Vila Franca do Campo verkennen, het omzeilen en de verborgen grotten ontdekken. Dit eilandje staat ook bekend onder de naam Anel da Princesa "Prinsessenring", en in het gezelschap van lokale gidsen leer je over de legendes, verhalen, bezienswaardigheden en gebeurtenissen die deze plek zo bijzonder en onvergetelijk maken. Als je de binnenkant van het eilandje bereikt, kun je ontspannen op het kleine strand dat zich vormt bij eb of je naar binnen wagen om de fauna en flora van dit beschermde gebied beter te leren kennen. Maak van de gelegenheid gebruik om te duiken en verfris jezelf in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan terwijl je de mariene biodiversiteit bewondert en leert kennen. Na een ontspannende pauze en vrije tijd om dit eilandje te verkennen, keren we terug naar het startpunt waar de activiteit zal eindigen. In totaal wordt er ongeveer 5 kilometer afgelegd. Opmerking: De duur van deze excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden en de capaciteiten van de groep. De veiligheid van onze klanten is een van onze prioriteiten, want deze activiteit is afhankelijk van de zee- en weersomstandigheden en kan worden geannuleerd of verplaatst. TOEGANG TOT HET EILANDJE VAN VILA FRANCA DO CAMPO: Het eilandje Vila Franca is een beschermd gebied en het is belangrijk om deze locatie te behouden. Daarom zijn er enkele beperkingen en restricties op de toegang afhankelijk van de tijd van het jaar: - Van 15 april tot 14 juni - Wandelen en snorkelen binnen het eilandje is niet toegestaan. - Van 15 juni tot 15 oktober - Geen beperkingen (wandelen en snorkelen zijn toegestaan). - Van 16 oktober tot 31 oktober - Snorkelen in het eilandje is niet toegestaan (buiten snorkelen en binnen wandelen wel). - Van november tot 14 april - Alleen wandelen binnen het eilandje is toegestaan (snorkelen binnen en buiten het eilandje is niet toegestaan).

Veelgestelde vragen over Azoren

De topbezienswaardigheden in Azoren

Activiteiten in Azoren

Steden in Azoren

Andere activiteiten in Azoren

Wil je alle activiteiten in Azoren bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Azoren

Gemiddelde beoordeling

4.8
(5.197 beoordelingen)

Het was mijn eerste keer dat ik Canyoning probeerde en het zal zonder twijfel een ervaring zijn om te herhalen. De instructeurs/gidsen Inês en Daniela waren spectaculair, zeer levendig en beschikbaar om te helpen en/of alternatieven te creëren wanneer iemand zich minder op zijn gemak voelde. Een heel bijzondere manier om het natuurpark Ribeira dos Caldeirões te leren kennen, de route is prachtig. Ik raad ten zeerste aan

Ana en Miguel maakten mijn recente dolfijnentour tot een ongelooflijke ervaring! Ze waren deskundig, vriendelijk en zorgden ervoor dat we een fantastische tijd hadden. Ik raad deze tour ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijk avontuur op het water!

Woorden kunnen het niet overbrengen, gewoon geweldig, heel erg bedankt voor de ervaring, en ook voor de moeite om deze prachtige, verbazingwekkende wezens te beschermen.

Het is echt prachtig en je hebt echt professioneel en zeer vriendelijk personeel. Zeer volledige informatie. Wij raden dit bezoek ten zeerste aan

Heel goed verzorgd en plezierig, mede dankzij gids Joao DaCosta die ook São Miguel west gidste