Belevingen in
Bad Schandau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Bad Schandau: De beste dingen die je niet wil missen

Bad Schandau: Boottocht Saksisch Zwitserland

1. Bad Schandau: Boottocht Saksisch Zwitserland

Ontdek een uniek landschap van deze historische raderstoomboot en geniet van de reis langs de rivier de Elbe van Bad Schandau naar Pillnitz en terug. In het Nation Park Saksisch Zwitserland kunt u de mooiste taferelen van de Elbe-vallei bewonderen. Ontdek de pittoreske oude binnenstad met het Canaletto-huis en de kerk St. Marien. Breng ook een bezoek aan kasteel Sonnenstein voor een fantastisch uitzicht op Pirna. Bekijk het 250 meter hoge fort in Koenigstein en de indrukwekkende bastionrotsen Basteifelsen in Kurort Rathen van dichtbij. Ga lekker zitten en geniet van een heerlijke cake en speciale koffies terwijl je kleine pittoreske dorpjes passeert. Het Nationaal Park Saksisch Zwitserland, met zijn gevarieerde flora en fauna, is een paradijs voor wandelaars en klimmers.

...
Bad Schandau: 1,5 uur durende peddelstoomboottocht door Saksisch Zwitserland

2. Bad Schandau: 1,5 uur durende peddelstoomboottocht door Saksisch Zwitserland

Van april tot begin november vertrekt deze 1,5 uur durende boottocht elke vrijdag en zaterdag (mei tot oktober) vanuit Bad Schandau en neemt je mee op een reis langs de rotsformaties van het Nationaal Park Saksisch Zwitserland. Afhankelijk van de waterstand kunt u de Schrammsteine (een lange, uitgerekte, zeer grillige rotsgroep in het Elbezandsteengebergte) en de legendarische Sieben Brüderhuizen in Postelwitz bewonderen. Als alternatief gaat de raderstoomboot naar Königstein. Vanaf de boot zie je de opvallende vorm van het fort en Lilienstein aan de rechterkant.

...
Van Pirna: Boottocht van een hele dag naar Saksisch Zwitserland via Dresden

3. Van Pirna: Boottocht van een hele dag naar Saksisch Zwitserland via Dresden

Ontdek de schoonheid van het Nationaal Park Saksisch Zwitserland en vaar over de Elbe tijdens een boottocht van een halve dag. Reis in een traditionele raderstoomboot, terwijl je geniet van de mooiste scènes van de Elbe-vallei. Tijdens de tocht van Pirna naar Bad Schandau en terug kunt u de indrukwekkende bastionrotsen in de Kurort Rathen bewonderen. Tijdens deze dagtocht ziet u ook het prachtige kasteel Pillnitz en de historische stad Dresden. Bekijk ook het natuurtheater van Felsenbühne Rathen, vaak beschreven als het mooiste natuurtheater van Europa, en het 250 meter hoge fort in Königstein. Dit unieke monument heeft een geschiedenis die meer dan 750 jaar terug gaat.

...
Saksisch Zwitserland: wandeling en picknick met lokale producten

4. Saksisch Zwitserland: wandeling en picknick met lokale producten

Geniet van een begeleide wandeling door het Nationaal Park Saksisch Zwitserland. De wandeling van 8-10 km is ideaal voor beginners en omvat onderweg pauzes. Tijdens uw wandeling wordt u begeleid door een tweetalige Duits/Engelse gids. Je kunt kiezen uit 4 verschillende wandelroutes, afhankelijk van welke delen van het Nationaal Park Saksisch Zwitserland je wilt verkennen. Onderweg stop je voor een 3-gangen picknick die volledig bestaat uit lokale producten. Probeer vers brood, kaas, seizoensfruit en groenten terwijl u geniet van het uitzicht op de zandstenen rotsen die deel uitmaken van het nationale park. Je picknick is allemaal lokaal ingekocht en helpt ten minste 5 lokale kleine bedrijven te ondersteunen. De 4 beschikbare wandelroutes zijn: Kleine rotsen boven Bad Schandau Deze tocht begint in het schilderachtige dorpje Schöna op een vlakte hoog boven Bad Schandau. Beklim Kaiserkrone en Zirkelstein om te genieten van het adembenemende uitzicht over het hele nationale park. Verborgen rotsen en adembenemende uitzichten Deze tour begint in het kleine dorpje Cunnersdorf met zijn pittoreske oude molens langs de smalle kreek. Volg kleine paden in dicht bos en beklim 3 kleine zandsteenpieken. Gohrisch Zandsteenrots Deze tour begint in het kleine stadje Gohrisch. Dat is de perfecte plek om de indrukwekkende, sterk gespleten en verweerde rots van Gohrisch te beklimmen. Ontdek kleine kloven en prachtige plateaus met een 360° zicht op de zandstenen rotsen. Bad Schandau Deze tocht begint bij de rivier de Elbe in Bad Schandau, precies waar de toeristische sector in de regio 185 jaar geleden met de eerste stoomboot op snelheid kwam. Beklim een hogere vlakte en geniet van het uitzicht op de Schrammstein-rotsen in het avondlicht.

...
Bad Schandau: Speurtocht door Saksisch Zwitserland

5. Bad Schandau: Speurtocht door Saksisch Zwitserland

Ontdek de prachtige stad Bad Schandau in Saksisch Zwitserland op deze spannende speurtocht. Berijd de historische Kirnitzschtalbahn naar de Lichtenhainer Wasserfall voor een werkelijk indrukwekkende ervaring. Begin uw tour op het treinstation National Park in Bad Schandau, waar u de veerboot naar het stadscentrum kunt nemen. Neem na een rondleiding door het dorp de historische passagierslift naar de Osterrauer Scheibe. Reis dan door het park naar de Kirnitzschtalbahn en, als je nog tijd hebt, naar de Felsentor Kuhstall. U kunt op elk gewenst moment stoppen voor een pauze of een drankje in een van de cafés of restaurants langs de route. Je speurtocht is individueel ontworpen en in de tijd deelbaar.

...

Sitemap Bad Schandau

Wil je alle activiteiten in Bad Schandau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.