Datums kiezen

Ontdek het beste van
Bakio

Onze aanbevelingen voor Bakio

Vanuit Bilbao: Baskische Kust Tour

1. Vanuit Bilbao: Baskische Kust Tour

Volg de rivierweg van Bilbao naar de kust en bewonder de oude industriegebieden die Bilbao ooit aandreven. Je bezoekt de Transportbrug van Bizkaia, de oudste brug van dit type ter wereld, nog steeds actief en een geliefd icoon bij de plaatselijke bevolking. Daarna zie je de wijk Neguri en zijn oude herenhuizen die eigendom waren van rijke industriële managers voordat je naar het binnenland van de provincie gaat. Bewonder de traditionele lokale huizen en boerderijstructuren en ontdek het imposante oude kasteel van Butron. Kom aan bij het kustdorp Bakio, een populaire zomervakantiebestemming onder de Baskische bevolking, voordat je de mooie en wilde kustweg volgt om aan te komen bij San Juan de Gaztelugatxe. Van deze plek wordt gezegd dat het een van de mooiste locaties langs de Baskische kust is. Het is een indrukwekkend eilandje met een hermitage op de top en het is verbonden met het vasteland door middel van een lange stenen trap. Vervolgens ga je verder naar de vissersplaats Bermeo. Hier stop je om de haven te bezoeken. Later ga je naar Gernika, waar je onderweg de prachtige uitzichten van het Urdaibai Biosfeerreservaat ziet, dat door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. In Gernika bezoek je de Baskische heilige boom en de assemblagehal voordat je terugkeert naar Bilbao.

Bilbao Txakoli-wijntour

2. Bilbao Txakoli-wijntour

Txakoli is een witte wijn gemaakt van lokale groene druiven die lang voor de 16e eeuw in Baskenland werd geproduceerd. Het land rondom Bilbao en de nabijgelegen kustgebieden geven de naam aan de oorsprongsbenaming "Txakoli uit Bizkaia". Bezoek het Txakoli-museum in Bakio om meer te weten te komen over de geschiedenis en traditie van de unieke "Hondarrabi Zuri"-druiven en meer. Ontdek vervolgens elk geheim van deze karakteristieke wijn in een txakolindegi (txakoli-huis, in Baskische taal) van kop tot staart: oogsten, productie en meer! Geniet ten slotte van een verscheidenheid aan txakoli-proeverijen samen met lokale snacks die typische producten uit de Cantabrische zee bevatten. Beleef een unieke ervaring met ons!

4 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Bakio

Wat zijn de leukste dingen om te doen tijdens een bezoek aan Bakio?

Andere activiteiten in Bakio

Wil je alle activiteiten in Bakio bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bakio

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 162 beoordelingen

Onze enige dagtocht werd onvergetelijk gemaakt door de opmerkelijke gids wiens kennis alleen werd overtroffen door zijn even opmerkelijke persoonlijkheid. Ik zou met veel plezier een terugreis naar de Baskische regio boeken, die nog beter wordt gemaakt door de warmte van de bevolking. Mag ik ook Esskerrick asko zeggen tegen onze geweldige chauffeur Euskaldanak Betiko Richard en Ann Sinclair, Engeland, 27 september 2023 Richard a

Geweldige rondleiding! Perfect georganiseerd: veel mooie bezienswaardigheden inbegrepen, schoon en comfortabel transport, tijd zeer goed beheerd en geoptimaliseerd. De gids was GEWELDIG. Zeer goed voorbereid en gepassioneerd over wat hij uitlegde. Je kon zien dat het voor hem niet alleen maar een repetitief werkje is! Sterk aanbevolen!

We konden de hoogtepunten van de Baskische kust efficiënt en op tijd bezoeken en we hadden een zeer grondige gids, waardoor het een zeer bevredigende tour was.

Wat een geweldige dag! De gids Pascu was sensationeel en maakte de reis, zijn passie en kennis van het gebied was uitstekend. Sterk aanbevolen.

Uitstekend! Een rondvaart langs verschillende havens aan de kust!