Ontdek het beste van
Balatonmeer

Onze aanbevelingen voor Balatonmeer

Vanuit Boedapest: tour Balatonmeer

1. Vanuit Boedapest: tour Balatonmeer

Breng een bezoek aan het Balatonmeer, het grootste zoetwatermeer van Midden-Europa, dat bij de lokale bevolking bekendstaat als de Hongaarse Zee. Bezoek de belangrijkste historische badplaats aan de noordelijke oever van het meer, Balatonfüred. Wandel over de boulevards geflankeerd met bomen en geniet van de sfeervolle 18e-eeuwse villa's. Tijdens de wandeling in de jachthaven heb je een fantastisch uitzicht op het schiereiland Tihany. Stap aan boord voor een boottocht van 1 uur op het meer. Na de lunchpauze (niet inbegrepen) stop je onderweg naar Tihany om te zwemmen. Je rijdt naar het schiereiland Tihany met zijn indrukwekkende natuurreservaat, direct aan het Balatonmeer. Vanaf de heuvel van de abdijkerk in het dorp Tihany heb je het beste uitzicht over het meer, daarna verken je de lavendelvelden en het binnenmeer. Na afloop word je teruggebracht naar het stadscentrum van Boedapest.

Vanuit Boedapest: dagtrip naar het Balatonmeer

2. Vanuit Boedapest: dagtrip naar het Balatonmeer

Breng de dag door in de prachtige landschappen van het grootste zoetwatermeer van Midden-Europa tijdens een daguitstap door het Balatonmeer. Je vertrekt vanuit Boedapest en reist met een bus met airconditioning naar het stadje Balatonfüred. Gelegen aan de noordelijke oever van het Balatonmeer, zijn de hoogtepunten van de stad onder meer een uitstapje met de "nostalgietrein". Maak vervolgens een boottocht van 1 uur aan het Balatonmeer, voordat je wat vrije tijd neemt om een wandeling te maken langs de pittoreske promenade en geniet van een lunch (op eigen kosten). Je vaart naar het schiereiland Tihany om te zien waarom het een UNESCO Werelderfgoedlocatie is. Het gebied is rijk aan architectuur en wijngaarden die de lokale wijn produceren. Krijg een uniek uitzicht op het Balatonmeer voordat je naar de abdij van Tihany gaat, gesticht in 1055 door de Hongaarse koning András. Je reist terug naar Boedapest voor een terugbrengservice bij je hotel en het einde van de tourdiensten.

De Turquoise Zee van Hongarije: privétour Balatonmeer

3. De Turquoise Zee van Hongarije: privétour Balatonmeer

Aangekomen bij het meer brengen we je naar een plek met een van de beste panorama's op het meer. De stad Balatonfüred is altijd al geliefd geweest bij kunstenaars en schrijvers en dat is niet voor niets; de mooie promenade en de prachtige villa's en herenhuizen zullen waarschijnlijk je hart stelen. Ervaar bij aankomst de schoonheid van het schiereiland van dichtbij. Dankzij de bijzondere eigenschappen van het landschap, de geologische eigenaardigheden en de diverse flora en fauna, was dit het eerste beschermde gebied in Hongarije. Tihany is zowel een prachtig schiereiland aan het meer als een lieflijk, schilderachtig, historisch dorp op het schiereiland. Op de top van het dorp werden negen eeuwen geleden al een kerk en een klooster gesticht. We kunnen hier een bezoek brengen aan de kerk en de tentoonstelling over de geschiedenis van de regio en het benedictijnenklooster, waar ze het oudste Hongaarse geschreven document bewaren (dat bijna 1000 jaar oud is). Aan het eind van de dag kun je de schoonheid van het meer bewonderen tijdens een schilderachtige boottocht van 10 minuten vanaf het schiereiland Tihany. Daarna word je teruggebracht naar je hotel in Boedapest.

Balatonmeer & Cruise

4. Balatonmeer & Cruise

Deze 9-uur durende tour vanuit Boedapest neemt je mee op ontdekkingstocht door het Balatonmeer. Je rijdt naar het grootste zoetwatermeer van Midden-Europa en ziet de abdij gesticht in 1055 op het schiereiland Tihany. Na een lunchpauze en wat vrije tijd ga je naar Balatonfüred, de thuisbasis van het oudste kuuroord van Hongarije, waar je langs de beroemde promenade kunt wandelen en vervolgens een boottocht op het meer kunt maken. Aan het einde van de tour keert u terug naar Boedapest.

Balatonmeer: Paddle Board Tour door Tihany National Park

5. Balatonmeer: Paddle Board Tour door Tihany National Park

Peddel langs het Balatonmeer en ervaar Tihany National Park vanaf het water. Nadat je bent ingecheckt bij de receptie, ontvang je je SUP-board, een peddel en eventueel een reddingsvest. Je gids helpt je bij het kiezen van je board en zorgt ervoor dat het geschikt is voor je ervaringsniveau, grootte en gewicht. Geniet van een rustige tocht, terwijl je langzaam over het water peddelt en dieren in het wild tussen het riet spot. Voel je vrij om met vrienden te kletsen of gewoon te ontspannen in het serene landschap. Als het warm genoeg is, neem dan een pauze en ga zwemmen, of ga lekker op je board liggen. Afhankelijk van de wind (meestal is die er niet) en je ervaringsniveau, peddel je ongeveer 3 km voordat je je omdraait en je plezierige tocht beëindigt op dezelfde locatie als waar je vandaan bent gekomen.

Boedapest : eSIM Internet Data Plan voor Hongarije 4G/5G

6. Boedapest : eSIM Internet Data Plan voor Hongarije 4G/5G

Dompel jezelf onder in de rijke cultuur en historische schoonheid van Hongarije zonder een slag te missen! Onze eSIM zorgt ervoor dat je verbonden blijft met high-speed data, of je nu een bad neemt in de thermale baden van Boedapest, het historische kasteel van Eger verkent of de exquise wijnen van de Tokaj regio proeft. Zo werkt het: 1. Kopen: Kies het datapakket dat bij je reisplannen past. 2. 3. Scannen en activeren: Bij aankoop ontvang je een QR-code. Scan deze met je eSIM-compatibele apparaat en je kunt aan de slag! 3. Blijf verbonden: Geniet van ononderbroken connectiviteit tijdens je Hongaarse reis. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat je apparaat eSIM ondersteunt. Bekijk onze compatibiliteitslijst op https://esimfox.com/pages/compatible-devices voor meer informatie.

Tihany: cursus stand-up paddlesurfen aan het Balatonmeer

7. Tihany: cursus stand-up paddlesurfen aan het Balatonmeer

Je krijgt snel een overzicht van verschillende boards en paddles en welke uitrusting het beste bij jou past. Het kiezen van de juiste maat SUP board en paddle is essentieel. Voordat je het water op gaat, leer je de eerste stappen op een simulator. Van knielend beginnen, opstaan en het vinden van de juiste houding en positie op je board, tot het correct hanteren van je peddel. Nadat je die dingen op het strand hebt geoefend, leer je hoe je je SUP moet dragen en lanceren. De rest van de tijd oefen je de geleerde dingen op je bord terwijl je instructeur je helpt. Na een uur met de instructeur ben je klaar om zelf verder te peddelen in het Nationaal Park direct naast ons SUP-centrum. Het programma bestaat uit een uur les met instructeur en een uur zelfstandig peddelen.

Balatonmeer: SUP-tour bij zonsondergang Tihany

8. Balatonmeer: SUP-tour bij zonsondergang Tihany

Peddel langs het Balatonmeer en ervaar Tihany National Park vanaf het water. Nadat je bent ingecheckt bij de receptie, ontvang je je SUP-board, een peddel en eventueel een reddingsvest. Je gids helpt je bij het kiezen van je board en zorgt ervoor dat het geschikt is voor je ervaringsniveau, grootte en gewicht. Geniet van een rustige tocht, terwijl je langzaam over het water peddelt en dieren in het wild tussen het riet spot. Voel je vrij om met vrienden te kletsen of gewoon te ontspannen in het serene landschap. Als het warm genoeg is, neem dan een pauze en ga zwemmen, of ga lekker op je board liggen. Afhankelijk van de wind (meestal is die er niet) en je ervaringsniveau, peddel je ongeveer 3 kilometer voordat je je omdraait en je plezierige tocht beëindigt op dezelfde locatie als waar je vandaan bent gekomen.

Balatonmeer-dagtour vanuit Boedapest

9. Balatonmeer-dagtour vanuit Boedapest

Ontsnap aan de drukte van Boedapest tijdens een dagtour langs de noordelijke oevers van het Balatonmeer. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in het stadscentrum, ga je naar de historische stad Veszprém, de thuisbasis van Hongaarse koninginnen en de beroemde Herend-porseleinfabriek. Sinds de oprichting in 1826 heeft de luxe, met de hand beschilderde porseleinproducent adellijke klanten in heel Europa bediend, waaronder koningin Victoria en prinses Kate. Wandel vervolgens door de populaire jachthavenstad Balatonfüred. Bekijk 19e-eeuwse villa's, zoals Horváth House, Jókai, Vaszary en Blaha Villa. Maak een wandeling langs de Tagore Sétány-promenade, genoemd ter ere van Rabindranath Tagore, de Bengaalse polyhistor die in 1926 in het Balatonmeer werd behandeld. Ga naar de Kossuth Thermal Spring in het State Hospital of Cardiology die Balatonfüred op de kaart heeft gezet. Bezoek een wijnmuseum om meer te weten te komen over de nieuwe grens van wijn en bekijk het mooie landhuis van kasteel Széchenyi in het nabijgelegen Nagycenk. Ontdek de schilderachtige schoonheid van het schiereiland Tihany (nu op de voorlopige lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties) en bekijk de 11e-eeuwse benedictijnenabdij op een steile bochtige weg.

Dagtrip Balatonmeer

10. Dagtrip Balatonmeer

Boedapest is misschien wel de populairste bestemming in Hongarije, maar dat betekent niet dat het platteland niets te bieden heeft. Naarmate de jaren verstrijken, wagen steeds meer reizigers zich buiten de Hongaarse hoofdstad om wijngaarden, prachtige landschappen en heerlijk eten te ontdekken. Gelukkig is er één regio waar je alle drie en meer krijgt: Balaton, het grootste meer van Midden-Europa. Niet alleen een zomervakantieplek voor veel inwoners en mede-Europeanen, maar ook de perfecte plek om de warmte van de Hongaarse gastvrijheid te ervaren en je onder te dompelen in het plattelandsleven, ver weg van de drukte van de steden. Het is echter niet alleen culinair genieten - Balaton heeft een aantal van de oudste gebouwen in Hongarije die dateren uit de vroege middeleeuwen: De abdij van Tihany bijvoorbeeld, het nog steeds functionerende benedictijnenklooster dat je een kijkje gunt in het leven van middeleeuwse koningen en koninginnen. Van dinsdag tot zaterdag kun je ook de wereldberoemde porseleinfabriek Herend bezoeken, waar enkele van de mooiste stukken porselein worden gemaakt en waar je souvenirs kunt kopen. Tijdens onze Balaton dagtrip ontdek je de hoogtepunten van deze regio, proef je de wijnen en neem je misschien wel een duik in het meer!

Alle activiteiten

19 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Balatonmeer

Wat zijn de topattracties van Balatonmeer?

De topattracties van Balatonmeer zijn:

Andere activiteiten in Balatonmeer

Wil je alle activiteiten in Balatonmeer bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Balatonmeer

Gemiddelde beoordeling

4.2
(141 beoordelingen)

Genoten van een aangename rit naar het Balatonmeer, compleet met een korte treinreis door een van de steden, een boottocht op het meer, bezoeken aan belangrijke bezienswaardigheden en deskundige gidsen. Ik ben blij dat we deze tour hebben gekozen om de hoofdpijn van het zelf plannen van een bezoek te elimineren.

Zeer goede excursie over de ontdekking van de belangrijkste bezienswaardigheden van het Balatonmeer! De gidsen doen hun uiterste best om het bezoek te verrijken met diverse en gevarieerde informatie, in de taal van de verschillende aanwezigen in de groep. Dankzij hen !

Geweldige reis, ik heb er echt van genoten. De gids sprak zeer goed Duits, zeer bekwaam en gepassioneerd over haar werk. Het ophalen van het hotel naar het ontmoetingspunt werkte ook prima.

De gids was opnieuw onverslaanbaar! Zijn inzet was bovengemiddeld. We kunnen uw tours alleen maar aanbevelen!!!

Geweldige excursie met een hele goede gids. Het meer is prachtig.