Datums kiezen

Ontdek het beste van
Bali

Dit paradijs op aarde biedt verbluffend landschap, ongelooflijke biodiversiteit en fascinerende architectuur.

Onze aanbevelingen voor Bali

Bali: Uluwatu Kecak en Vuurdansshow Toegangbewijs

1. Bali: Uluwatu Kecak en Vuurdansshow Toegangbewijs

Beleef een unieke culturele ervaring met een Kecak vuur- en dansvoorstelling op het terrein van de Uluwatu Tempel. Kijk hoe inheemse Balinese dansers een adembenemende show van traditionele hindoeïstische dans opvoeren terwijl de zon op de achtergrond ondergaat. Kecak is een Balinese dans en ritmisch gezang die de strijd uit het hindoe-epos Ramayana uitbeeldt waarin Rama de demonische koning Ravana bestrijdt met de hulp van de aapgod Hanuman. Laat je hypnotiseren door de wervelende vlammen in combinatie met levendige traditionele kleding terwijl de artiesten je meenemen op een reis door het Balinese hindoeïsme. De show is zo getimed dat hij samenvalt met de zonsondergang, dus je kunt zeker zijn van een goed uitzicht tijdens je verblijf in Uluwatu.

Bali: Zonsopgang Mount Batur Wandeling met Ontbijt

2. Bali: Zonsopgang Mount Batur Wandeling met Ontbijt

Begeef je op een begeleide wandeling naar de berg Batur op een dagtrip vanuit Bali. Bekijk de zonsopgang vanaf de top, geniet van een heerlijk ontbijt en maak daarna een uitstapje naar een koffieplantage. Begin je beklimming aan de voet van Mount Batur na een optionele vroege pick-up van je accommodatie. Je begint je jungletocht zelfs op een exclusief pad met minder trekkers in de buurt. Geniet tijdens het wandelen van de ongerepte nachtelijke hemel weg van de stadslichten. Na een trektocht van 2 uur wordt u bovenaan beloond met uitzicht op de zonsopgang boven het natuurlijke landschap en de horizon van de oceaan. En nog beter, je kunt ontbijten op de top van de vulkaan. Onderweg naar beneden geniet je van meer vergezichten, zoals het meer van Batur, een enorm vulkanisch kratermeer. Je hebt ook de mogelijkheid om te stoppen voor een kopje lokale Luwak-koffie op een koffieplantage voordat je wordt teruggebracht naar je accommodatie of ontmoetingspunt. Geniet voor en na uw wandeling van het exclusieve gebruik van Mt. Batur Lounge, de enige lounge in villastijl met schone, moderne toiletten en een comfortabele douchegelegenheid. Nadat u zich heeft opgefrist in de douches, kunt u genieten van een warme kop thee of koffie in de lounge.

Bali: Mount Batur Zonsopgang Wandeling en Natuurlijke Warmwaterbron

3. Bali: Mount Batur Zonsopgang Wandeling en Natuurlijke Warmwaterbron

Beklim de adembenemende berg Gunung Batur tijdens een vroege wandeltocht naar de top bij zonsopgang. Volg je gids de berg op en geniet op de top van een welverdiend ontbijt met uitzicht op de schitterende kleuren van de zonsopgang. Sluit de actieve ochtend af met een bad in een natuurlijke warmwaterbron en een verkwikkend bezoek aan een koffieplantage. Ontspan voor en na de wandeling in de Batur Lounge, de enige lounge in villastijl met schone, moderne toiletten en een comfortabele douchegelegenheid. Kom rechtstreeks naar de locatie of laat je 's ochtends vroeg ophalen vanaf je hotel in Bali (afhankelijk van de gekozen optie), en bekijk de zonsopgang vanaf de top van de berg Batur. Vertrek op het door jou gekozen tijdstip (ook afhankelijk van de ligging van je hotel) en reis vervolgens naar de actieve vulkaan bij het dorp Kintamani. Wanneer je aankomt bij de voet van de Gunung Batur ontvang je een korte introductie en veiligheidsbriefing van de gids. Alle gidsen zijn lokale inwoners en hebben van kinds af aan de Gunung Batur beklommen. Maak gebruik van hun uitgebreide kennis en passie voor het gebied, en begin vervolgens aan de wandeltocht van 1,5 uur naar de hoogste krater van Bali waar je op tijd aankomt om de zonsopgang mee te maken. Geniet bij aankomst op de top van een ontbijt en neem in de pauze het geweldige uitzicht op de omgeving in je op. Na zonsopgang heb je tijd om rond de krater van de vulkaan te lopen en daarna steek je een heuvel van lava en zwart zand over. Daarna wandel je de berg weer af en verzacht je alle pijntjes en kwaaltjes bij een natuurlijke warmwaterbron. Als je ervoor hebt gekozen om zelf naar de Batur Lounge te komen, word je na afloop ook weer afgezet bij de Batur Lounge. Als je de optie met vervoer hebt gekozen, dan breng je op de terugweg naar je accommodatie ook nog een koffieplantage voordat de tour is afgelopen.

Bali: Dagvullende Instagram-tour

4. Bali: Dagvullende Instagram-tour

Maak je Instagram-volgers jaloers terwijl je Bali verkent tijdens een aanpasbare dagtrip naar de meest herkenbare hotspots.  Alle toegangsprijzen zijn inbegrepen, evenals een deskundige lokale gids die onderweg alle weetjes over de Balinese geschiedenis en cultuur met je deelt. Je eerste halte is de hindoetempel Pura Lempuyang. Bij de beroemde gespleten poort, de "poort naar de hemel", kun je zelf zo'n foto maken die je zo vaak op Instagram ziet.  Je wordt daarna meegenomen naar Tirta Gangga, een voormalig koninklijk paleis beroemd om zijn heilige en uiterst fotogenieke waterpartijen en tuinen.  Vervolgens ga je naar Tukad Cepung, een grot met een verbazingwekkende waterval, waar je het water in kunt duiken.  Het landelijke Ubud, de thuisbasis van vele weelderige groene rijstvelden, staat hierna op het programma. Last but not least kun je een van de beroemde jungleschommels van Bali uitproberen.   Kies de exacte ervaring die jij wilt - van privérondleidingen met ophaalservice bij je hotel tot rondleidingen met kleine groepen waar je andere avontuurlijke reizigers kunt ontmoeten. Kies het lunchpakket voor een heerlijk lunchbuffet, of neem tien polaroids mee naar huis als herinnering aan je trip. Selecteer de premium- of privéoptie voor extra add-ons. Verrijk je Instagram met foto's gemaakt en bewerkt door een fotograaf, bekijk jezelf van bovenaf met 3-4 minuten drone-opnames die je 24 uur na je tour worden toegestuurd, of ontspan met een rustgevende massage.

Ubud: ATV quadrijden avontuurlijke rondleiding

5. Ubud: ATV quadrijden avontuurlijke rondleiding

Verken dit tropische paradijs terwijl je de gevarieerde landschappen, weelderige rijstvelden, overwoekerde oerwouden en snelstromende rivieren ontdekt tijdens een ATV Quad-avontuur. Ervaar een handige ophaalservice bij je accommodatie door je Engelssprekende gids en ga naar het startpunt in Ubud. U krijgt een grondige veiligheidsbriefing en alle uitrusting die nodig is voor een veilige reis. Kies ervoor om samen met een metgezel te rijden of om met je eigen ATV te rijden. Laat je verwennen met de spectaculaire aanblik van de natuurlijke schoonheid van Bali terwijl je door en rond het uitgestrekte pad beweegt. Als je zin hebt in wat meer spanning, laat het je gids dan weten, en zij brengen je naar een meer technisch terrein waar je op volle snelheid steile heuvels op kunt of naar beneden kunt glijden hellingen zoals u wilt. Na een spannende rit kunt u zich opfrissen met een ontspannende douche voordat u zich tegoed doet aan een buffetmaaltijd met heerlijk eten. Laat je veilig terugbrengen naar je hotel om de rest van je dag te genieten. Of ga gewoon op eigen gelegenheid weg.

Bali: Ubud Palace Legong Dance Show Ticket

6. Bali: Ubud Palace Legong Dance Show Ticket

Beleef een van Bali's meest gerespecteerde klassieke dansen in een unieke setting, in het iconische paleis van Ubud. Boek uw tickets voor deze traditionele show en ervaar een visueel aantrekkelijke koninklijke hofvoorstelling, bekend om zijn fysiek veeleisende houdingen en snelle bewegingen. Kom aan bij het imposante paleis van Ubud en ervaar wat de lokale bevolking de Legong-dans noemt, vrij vertaald 'de dans van het koninklijk paleis'. Ontdek de energieke dans die ooit alleen voor de koninklijke familie werd opgevoerd en bewonder het imposante koninklijke paleis Puri Saren. Bekijk zeer bekwame artiesten in kleurrijke kostuums, waaronder een hoofdtooi met gouden bloemen van aanzienlijke omvang en gewicht, samen met complete regalia van schouders tot voeten. Zie hoe de professionele dansers bewegingen moeiteloos uitvoeren, ondanks het grootste deel van hun outfits. Neem deel aan een meeslepend verhaal, uitgevoerd door drie dansers: een vrouwelijke hofdame en twee identiek geklede 'legongs' die de rollen van koninklijke mensen aannemen. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Oost-Jave tijdens de 12e en 13e eeuw met deze boeiende show.

Ubud: Waterval, Rijstterrassen & Apenbos privétour

7. Ubud: Waterval, Rijstterrassen & Apenbos privétour

Ontdek de topattracties van Ubud tijdens een tour met hoteltransfers vanaf geselecteerde locaties in Bali. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Tegenungan-waterval, Mas Village en het King's Palace. Je kunt kiezen voor een basistour, een tour met lunch en een tour met lunch en een ervaring op een jungle-schommel. Na de ophaalservice vanaf je hotel, is de reisroute als volgt: Waterval Tegenungan Dit gebied ligt aan de zuidkant van Ubud en is een leuke plek om te genieten van een kop thee terwijl je de prachtige waterval ziet. Je kunt dicht bij de waterval komen en de frisse bries van het natuurlijke water voelen. Mas Village  Dit is een dorp dat is gespecialiseerd in houtsnijwerk. De meest prominente houtsnijders van Bali wonen in Mas Village. Ze maken gedetailleerd houtsnijwerk en geven hun kennis door aan de jonge generatie. Ubud Monkey Forest Ubud Monkey Forest is een tropisch groen bos in de buurt van het centrum van Ubud. Hier wonen meer dan 600 makaken. In het bos zie je een heilige tempel, bewaakt door de apen. Traditionele markt Ubud Op de markt komt de gemeenschap van Ubud samen om alle producten te verkopen uit de hele regio: goedkope souvenirs, kunstnijverheid, fruit en nog veel meer. Ubud King Palace In het centrum van Ubud kun je het paleis al vanaf de weg zien. In het gebied kun je rondlopen om foto's te maken van de traditionele Balinese architectuur en je ziet dagelijks traditionele Balinese dans. Tegalalang rijstterras Hier zie je een typisch Balinees tafereel: een rijstterras in een prachtig rijstveld met groene kokosplanten. Dit geeft het de beste aanblik van het Balinese platteland.  Koffieplantage Bezoek een koffieplantage waar je onder andere de duurste koffie ter wereld ziet: Luwak-koffie. Deze koffie wordt gemaakt door dieren die de koffiebonen eten, die vervolgens in hun maag worden verteerd.  In de ochtend zijn de koffiebonen in de uitwerpselen van de dieren nog steeds intact en worden ze verzameld om er koffie van te maken. Je geniet van een kopje Luwak-koffie met uitzicht op de rijstterrassen. 

Ubud: 3 uur durende zilveren sieradenworkshop

8. Ubud: 3 uur durende zilveren sieradenworkshop

Op zoek naar een uniek moment in Bali? Mis dit unieke moment op Bali niet. Met deze ongeëvenaarde ervaring kun je genieten van een leuke, creatieve hobby gecombineerd met de oudste handwerktechnieken van Bali. Breng een halve dag door met Ayu die je zal introduceren in deze speciale ambacht. Ze leert je hoe je van je idee, draagbare kunst kunt maken. Zelf kreeg ze op 9 jarige leeftijd les van haar vader en haar oudere broer. Leer alles over het maken van zilveren sieraden en hoe het zich in de loop van de tijd op Bali heeft ontwikkeld. Maak je eigen paar oorbellen, een ring of een hanger met 5 gram zilver. Werk samen met Ayu en verander zilver in een sierlijk kunstwerk. Het is leuk, het is uitdagend en een geweldige manier om je vrije tijd door te brengen in Ubud.

Bali Sanur: Eenrichtings Veerboot van/naar Nusa Penida

9. Bali Sanur: Eenrichtings Veerboot van/naar Nusa Penida

Reis langs de snelste route tussen het strand van Sanur op Bali en Nusa Penida op een ruime veerboot. Haal het meeste uit uw vakantietijd door uw transfer van tevoren te boeken en snel op de door u gekozen bestemming aan te komen. Leun achterover en bewonder een panoramisch uitzicht over de omgeving terwijl u rijdt. Stap aan boord van de boot bij Sanur Beach of Nusa Penida en begin je reis naar de tegenovergestelde locatie. Geniet van pluche stoelen en voldoende ruimte voor uw bagage. Reis met een topsnelheid van 30 tot 35 knopen en bereik uw bestemming in slechts 30 minuten. Ga met je kapitein mee op een vlotte en veilige reis en ontspan terwijl je geweldige foto's maakt van de kustlijn en de oceaan.

Vanuit Bali: Zwemmen met Manta's in Nusa Penida

10. Vanuit Bali: Zwemmen met Manta's in Nusa Penida

Ga naar het eiland Nusa Penida en begin aan een snorkelavontuur. Profiteer van 3 verschillende stops om te zwemmen met mantaroggen, geniet van een lunch op het strand en breng de middag door met het verkennen van het mangrovebos. Profiteer van het ophalen bij je hotel in geselecteerde delen van Bali of wacht direct bij het veerkantoor (afhankelijk van de geselecteerde optie) en reis vervolgens naar Nusa Penida, 20 kilometer uit de zuidoostkust. Nusa Penida, het grootste van de 3 zustereilanden van Bali (Nusa Lembongan, Nusa Penida en Nusa Ceningan), is veel minder ontwikkeld en herbergt nog steeds een overvloedige en ongerepte natuur. Bewonder het dramatische landschap en de steile kliffen langs de kust terwijl je je een weg baant naar enkele van de beste snorkelplekken van het eiland. Ontdek bij aankomst in de beschermde baai van Manta Bay een oceaan rijk aan plankton die prachtige rifmantaroggen aantrekt die soms een spanwijdte van 4 of 5 meter kunnen bereiken. Ga naar 3 van de beste snorkellocaties op het eiland, inclusief populaire plekken (afhankelijk van de omstandigheden) zoals Crystal Bay, Toyapakeh en Gamat Bay. Aangezien de sterke deining van de Indische Oceaan de omstandigheden kan beïnvloeden, wordt de situatie zorgvuldig in de gaten gehouden om u naar een plek te brengen waar het veilig is om te zwemmen met de stralen op minder dan 1,5 meter van het zeeoppervlak. Als de omstandigheden niet geschikt zijn, wordt uw snorkelroute dienovereenkomstig aangepast, aangezien uw veiligheid altijd prioriteit nummer één is. Na je magische snorkelavontuur pauzeer je voor een heerlijke lunch aan het strand op Mangrove Beach op Nusa Lembongan. De lunch wordt geserveerd als een Indonesisch voedselbuffet. Krijg dan de kans om 's middags het mangrovebos te verkennen per kajak of stand-up paddleboard.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Bali

Alle activiteiten

848 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Bali

Andere activiteiten in Bali

Wil je alle activiteiten in Bali bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bali

Gemiddelde beoordeling

4.7
(32.574 beoordelingen)

Rapi was een geweldige chauffeur voor onze Mt Batur-wandeling! Hij was zeer behulpzaam en gemakkelijk bereikbaar. Hij was erg vriendelijk en hij bracht ons comfortabel van en naar ons hotel met een geweldige stop bij een thee- en koffieplantage op weg naar huis. Heel erg bedankt voor het toevoegen aan onze ervaring

Het was echt een leuke ervaring! We hadden ook veel geluk met de chauffeur Garis, die erg aardig en punctueel was, maar het allerbelangrijkste: hij reed zo goed, ik word altijd autoziek, maar deze keer niet! Geweldige zonsopgang en mooie gids die elke keer stopte als dat nodig was!

De lieftallige Subrata haalde ons op tijd op bij onze accommodatie om ons naar Mt. Batur te brengen. Charlie, onze wandelgids, was zorgzaam en zorgde voor onze kleine groep van 4 personen. goed gedaan meneer voor het maken van onze tour tot een absoluut genot.

Geweldige ervaring! Onze chauffeur Garis was zo vriendelijk en meegaand en reed ons vroeg in de ochtend naar de berg en naar de koffieplantage na de wandeling en vervolgens terug naar het hotel. Onze gids de berg op was ook geweldig! Sterk aanbevelen!

intense heuvel, schoenen met grip aanbevelen! onze gids was hilarisch en erg aardig